British Columbia Canada

 

Jak vypadá Kanada (výše jezero Moraine Lake, národní park Banff) čtenář ví...

Moon 891 & Moon 861 - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

..ale nejsou v tom zdaleka sami. 

 

Infigo Audio IS-1

 

Infigo Audio Inc je kanadská společnost sídlící v Britské Kolumbii - prezentující se latinským heslem „Splendor sine occasu“ (Nádhera bez konce), která navrhuje a vyrábí špičková audio zařízení. "Jsme hrdí na to, že používáme nejkvalitnější materiály a výrobní postupy, které pokud možno pochází z Britské Kolumbie v Kanadě.", říkají. A my o jejich aktivitách průběžně informujeme...

ČTĚTE DÁLE, JE TOHO MNOHO! ↓

2x3 = 6 aneb dvě trojky v jedné krabici | INFIGO AUDIO - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

 

Dnes s uvedením jejich poslední novinky streameru IS-1 (k diszpozici ve 3 cenově dost odlišných provedeních - verzích názvem Performance, Signature, Cryogen) o (u nás spíše neznámé) značce trochu důkladněji. Zakladatel a generální ředitel Hans Looman působil jako konzultant bývalé společnosti Resonessence Labs, odštěpného to závodu známých ESS Technology (výrobce čipů - znáte z "každého druhého" testovaného modelu napříč planetou) a pomáhal jim vést různé audio výstavy, kde se v uplynulé dekádě prezentovali. Jeho návrh zesilovače byl mnoho let předváděn pod názvem Projecta a původně byl plánován jako značka Resonessence. Bohužel Resonessence Labs ukončila činnost, a kompletní vývoj a know-how přešlo do vlastní nové značky Infigo Audio.

Jak říká překlad latinského Infigo, posláním společnosti je zaujmout vysokou kvalitou reprodukce hudby, která náročnější poluchače bude nutit vracet se pro poslechové zkoumání  dalších modelů značky, jako jsou...

 

Infigo Audio Method 3

..výše / níže monobloky ve třídě A - Infigo Audio Method 3 - áčkových 400 Watt do 4Ω

Infigo Audio Method 3

Krása od pohledu i poslechu - za 50.000 USD

Infigo Audio Method 3

Výše Method 3 / níže Method 6

Infigo Audio Method 6

 

Filozofie značky:
Jde o hudební zážitek. Nejde jen o technologii, ale také o metodu.

Infigo Audio Method 4

Výše / níže High End Digital to Analog Converter (a digitálníá předzesilovač) Infigo Method 4 DAC/preamp používá čip ESS Technology ES9038PRO Sabre DAC - 32bitová zvuková cesta s digitálním ovládáním hlasitosti zajišťuje zachování nejmenších detailů na všech úrovních přehrávání - radost za 35.000 $

Infigo Audio Method 4

 

Jednou z hlavních myšlenek všech našich návrhů bylo zachovat přirozený hudební vztah mezi hudbou a signálem. Může se to zdát logické a triviální, ale zdaleka tomu tak není, říká CEO Hans Looman a pokračuje...

V analogii se stavbou vysoce výkonného závodního vozu - řídit rychlost je relativně snadné.
Kontrola zrychlení je obtížnější, ale automaticky předpokládá dokonalou kontrolu rychlosti.

Při reprodukci hudby je ovládání frekvenční odezvy podobné ovládání rychlosti.
Řízení fáze signálu je jako řízení zrychlení.

Kdyby byl zesilovač závodním vozem, měl by dokonalou kontrolu nad ryv (změnou zrychlení - ryv je vektorová fyzikální veličina charakterizující pohyb, popisuje časovou změnu zrychlení. označuje se "j" podle anglického slova jerk - cukat, trhat sebou)

 

 

Infigo Audio Method 7

Infigo Audio Method 7

Výše / níže šťastné číslo 7 - aneb analogový předzesilovač (včetně phono MM/MC)  Method 7

Infigo Audio Method 7

Infigo Audio Method 7

 

Jedním z nejdůležitějších aspektů poslechu hudby je vnímání, v tom spočívá kouzlo. V našem rušném každodenním životě se na nás valí množství zvuků ze všech stran. Více než 80 % z nich podvědomě zahazujeme, jinak bychom se dostali do informačního přetížení. Pouze zvuk, na který se zaměříme, slyšíme s plnou pozorností. Můžeme to přirovnat k pohledu na nějaký předmět - věnujeme pozornost tomu, na co se zaměříme, zbytek je v periferním vidění a věnujeme mu méně pozornosti.

V naší filozofii potřebuje náš mozek svobodu výběru informací, na které se zaměříme. Při hudební reprodukci je zajímavé, že každý poslouchá jiné detaily. Teprve když zvukové stopy odpovídají očekávání našeho mozku, má tuto svobodu podvědomě filtrovat signál za nás. Pokud tomu tak není, bez ohledu na to, jak krásná hudba může být, povede to k horšímu zážitku z poslechu a v horším případě k únavě z poslechu. A proto tu jsou Infigo Audio a jejich nejnovější novinka streamer IS-1 (ve 3 mutacích).

 

Infigo Audio IS-1

 

InfigoAudio IS-1 Streamer ve svém klasickém provedení ve stylu Infigo je k dispozici ve 3 verzích: Performance, Signature a Cryogen. Streamer je navržen tak, aby poskytoval vysoce výkonný digitální zvuk s několika pokročilými funkcemi.

Obsahuje USB optimalizované připojení pro použití s ​​DAC, které umožňuje přehrávání nejvyšší vzorkovací frekvence digitální hudby. Vybaven lineárním napájecím zdrojem s ultra nízkým šumem a podporuje síťové interní místní úložiště o velikosti až 4 TB pro přehrávání hudby přímo do DAC.

 

Infigo Audio IS-1

 

IS-1 využívá izolaci z optických vláken k minimalizaci síťového šumu a odděluje „špinavou“ síť od čistého audio řetězce. Zahrnuje také ultra-nízké přetaktování síťových audio paketů, což snižuje potřebu specializovaného síťového vybavení. Zařízení podporuje několik provozních režimů, včetně Audirvana, uPnP, Roon a HQPlayer, díky čemuž je kompatibilní s většinou hudebních přehrávačů.

 

Infigo Audio IS-1

 

Interně je Infigo Audio IS-1 poháněn čtyřjádrovým procesorem Intel, přičemž jedno jádro je plně vyhrazeno pro zpracování hudby. Obsahuje také vestavěnou místní webovou stránku pro snadné ovládání a přizpůsobení spolu se stmívatelnými LED diodami na předním panelu. Síťové připojení streameru je optické, nabízí vylepšený zvukový výkon tím, že eliminuje jitter sítě, a je dodáván s 3metrovým optickým kabelem a vlastními délkami dostupnými na vyžádání. Firma má v nabídce i kompletní vlastní kabeláž..

 

Infigo Audio cabes

Infigo Audio cabes

Infigo Audio cabes

Infigo Audio cabes

 

IS-1 může fungovat jako server nebo koncový bod pro různé platformy, včetně Roon a Audirvana a je kompatibilní s většinou systémů Windows, Mac a Linux. Pro vyšší výkon je k dispozici také utimativní verze Cryogen s kryogenně upravenými vnitřními kabely.

 

Infigo Audio IS-1

 

Doporučená cena:
IS-1 Performance - 3.500
IS-1 Signature - 5.000
IS-1 Cryogen 7.000 $ (ceny jsou vždy pouze orientační, konkrétní koncová cena v daném místě záleží na lokálním DPH a dalších ekonomických faktorech jako cena dopravy, clo..)

 

British Columbia Canada

Tak taková je Britská Kolumbie a její Hi-Fi 

British Columbia Canada

 

XAVIAN Medea

Perfect Sound Group

Denon PerL v akci

AV Center

Thrill Audio

Focal Diva Utopia

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Unitra

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Lab12 | Audiofeel

AudioEgo

SPL

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Malá překvapení každodenního audiofila

Ačkoliv se posuzování audio komponentů bezmála denně (s čestmými výjimkami letních dovolených, kde je naopak pár týdnů reálně ticho a slouží jako "rekalibrace" ušního aparátu) věnuji už nějakých 17 let a poslouchal jsem rád i předtím... Přestože jsem za tu dobu slyšel na 5 000 výrobků všech tříd, kvalit a podob... Bez ohledu na to, že nějaké polovině z toho počtu jsem věnoval hodně času na kompletní recenzi... I tak se tu a tam objeví něco, co překvapí. Jako teď.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

AV Center High-End Studio Praha

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Audio Video Show Praha 2025 | výstava hi-fi techniky a domácího kina

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies