cambridge audio EXA / EXN 100

 

Přetiskujeme zprávu společnosti Audio Center Czech - o Cambridge Audio:

 

Seriózní krok vzhůru: integrovaný stereo zesilovač Cambridge Audio EXA100

¤ 100 wattů na kanál se zesílením třídy AB pro ovládání i těch nejnáročnějších reprosoustav
¤ digitální vstupy HDMI eARC, TOSLINK, koaxiální a USB Audio
¤ symetrické XLR vstupy pro prémiové připojení k novému EXN100 Music Streamer
¤ ESS ES9018K2M SABRE32 DAC pro výjimečnou konverzi digitálního signálu na analogový
¤ Bluetooth aptX HD vstup pro bezdrátové připojení zařízení, jako je gramofon Alva TT V2
¤ navrženo, zkonstruováno a akusticky optimalizováno ve vlastní londýnské hudební centrále Cambridge Audio, Melomania

ČTĚTE DÁLE, JE TOHO MNOHO! ↓

cambridge audio EXA / EXN 100

 

Britský hudební a audio průkopník, Cambridge Audio, s nadšením uvádí na trh integrovaný stereofonní zesilovač EXA100 – člena nové řady EX. Více než 3 roky ve výrobě a s téměř 60 lety zkušeností v oblasti zvuku je řada EX duchovní nástupcem legendární řady Azur 851 Cambridge – a EXA100 je jejím tepajícím srdcem.

EXA100, využívajíc technologii zesílení z vlajkové lodi Edge M monoblokového koncového zesilovače, nabízí neuvěřitelně viscerální, širokou zvukovou scénu od 100 W na kanál se zesílením třídy AB. Síla, která je svalnatá a rafinovaná. Obrovská škála možností připojení, vestavěný DAC, HDMI eARC a vyhrazený režim Power Amp z něj dělají funkčně tak dokonalý, jak zní.

Věříme, že toto je, libra za librou, nejlepší zesilovač, jaký jsme kdy postavili. Je příkladem nové řady EX, která v této kategorii převyšuje výkon a všestrannost,“ říká James Johnson-Flint, majitel a generální ředitel společnosti Cambridge Audio a pokračuje:

„EXA100 je vážným krokem vpřed pro každého, kdo upgraduje z našich zesilovačů CX, a perfektním odrazovým můstkem k řadě Edge.

EXA100 se připojuje k hudebnímu streameru EXN100 a tvoří zcela novou Series EXCambridge Audio je především společností milovníků hudby, hudebníků a návštěvníků koncertů. Řada EX je vytvořena z této vášně a navržena tak, aby vás přiblížila hudbě a umělcům, které máte rádi. Stejně jako všechny produkty Cambridge byl EXA100 navržen, vyladěn a zkonstruován v naší vlastní londýnské hudební centrále Melomania.

TRANSFORMACE ZVUKU OD ROKU 1968
Cambridge Audio vytváří inovativní, transparentně znějící a nádherně zpracované britské audio produkty od představení revolučního zesilovače P40 v roce 1968. Vliv P40 na audio přetrvává dodnes, protože byl průkopníkem použití toroidního transformátoru, který je nyní základem špičkových hifi technologií. Nyní přerušujeme vysílání - tiskovou zprávu dovozce - několika modely z historie značky:

Cambridge Audio

Cambridge Audio

 

Cambridge Audio

LET'S START AT THE BEGINNING - History | Cambridge Audio US

Cambridge Audio

Cambridge Audio


Cambridge Audio EXA100 tedy přirozeně obsahuje pokročilou technologii toroidního transformátoru, silně stíněného, super tichého a ostře lemovaného leštěnými chladiči pro velké zatížení, které prosvítají skrz horní mřížky – což je stejně účinné jako nápadné. Moduly zesilovačů jsou založeny na těch, které jsou v nekompromisním koncovém zesilovači Edge M a EXA100 dokonce používá stejné výkonové tranzistory jako jeho monoblokový stabilní kolega, což přináší špičkovou kvalitu za zlomek ceny.
Pečlivost a promyšlený přístup k vnitřnímu designu lze také vidět ve všem, od čtyřvrstvých desek plošných spojů až po proprietární ochranný systém CAP, který využívá čtyři různé metody k detekci potenciálních problémů, jako je přetížení napájení a teploty, a přijímání preventivních opatření. Uzemnění bylo pečlivě zváženo v každé fázi. Výstup 100 W na kanál s výkonem třídy AB je výsledkem tohoto pečlivého designu a tisíců hodin poslechu. Poskytuje neuvěřitelně detailní, báječně texturovaný zvuk, který vás skutečně spojí se silou hudby.

UJISTĚTE SE, ŽE JSTE PŘIPOJENÍ
Konektivita EXA100 je skutečně komplexní a hodí se k modernímu integrovanému zesilovači. Na analogové straně vstupy obsahují sadu Balanced XLR a tři sady RCA stereo zdířek. Pro výstup získáte přední 6,3mm konektor pro sluchátka, stereo výstup předzesilovače a předvýstup subwooferu pro přidání dalších basů do vaší sestavy. K dispozici jsou dvě sady reproduktorových výstupů, které vám umožní napájet hudbu ve dvou různých místnostech nebo přidat sekundární pár venkovních reproduktorů.

EXA100 je také digitální audio powerhouse, díky výjimečnému DAC ESS Sabre ES9018K2M (digital-to-analogue converter) a řadě vyhrazených digitálních připojení. HDMI eARC umožňuje snadné připojení k televizoru s výhodou ovládání hlasitosti pomocí dálkového ovladače televizoru. K dispozici jsou také vstupy pro USB Audio, digitální koaxiální a dvě optické zásuvky TOSLINK. Bluetooth aptX HD je také k dispozici pro větší pohodlí nebo pro bezdrátové streamování vinylu z gramofonu Cambridge Audio Alva.

 

cambridge audio EXA / EXN 100

 

REŽIM POWER AMP
Přepněte EXA100 do režimu výkonového zesilovače a doslova se přemění v tento – stereofonní výkonový zesilovač – takže jej lze spárovat s předzesilovačem dle vašeho výběru. Díky tomu je dokonalým partnerem pro nový hudební streamer EXN100 s doplňkovým režimem předzesilovače. EXN100 poskytuje mozek pro streamování a ovládání hlasitosti, vše lze ovládat pomocí aplikace StreamMagic, zatímco EXA100 poskytuje dechberoucí výkon a detaily. Jsou doslova stvořeni jeden pro druhého.

PROMYŠLENÝ DESIGN
Naše inovace se nezastavila uvnitř: EXA100 přichází v úžasném novém designu s výjimečnými funkcemi včetně předního panelu z frézovaného hliníku a hmatatelného vroubkovaného potenciometru hlasitosti. Toto je zesilovač, který vypadá tak mocně, jak zní, a je hmatovým potěšením.

Vizuálně opět perfektně spolupracuje s EXN100, s odpovídajícími povrchovými úpravami Lunar Grey a středovým panelem v plné výšce, který odvážně protíná palubní desku. Řada EX představuje nový dálkový ovladač dodávaný s EXA100, který také poskytuje ovládání přes EXN100. Je uklidňující a intuitivní – promyšleně navržený, jako všechno ostatní na nové řadě EX.

 

cambridge audio EXA / EXN 100

 

KLÍČOVÉ VLASTNOSTI (Cambridge Audio EXA100)

¤ 2x 100W zesílení třídy A/B
¤ HDMI eARC
¤ DAC převodník ESS Sabre ES9018K2M
¤ ručně vybrané komponenty signálové cesty, rozsáhle vyladěné
¤ prémiové chasis řady EX s frézovaným hliníkovým obložením
¤ Bluetooth 5 s aptX HD
¤ režim výkonového zesilovače
¤ 2 reproduktorové zóny
¤ symetrický XLR vstup; subwoofer. výstup;  6,3 mm konektor pro sluchátka
¤ prémiové reproduktorové terminály
¤ eodávané dálkové ovládání řady EX

 Cambridge audio e

Výše EXA100 zesilujeme / níže EXN100 streamujeme

cambridge audio EXA / EXN 100

 

Nový standard špičkové kvality streamování: Cambridge Audio EXN100 Music Streamer

¤ ESS ES9028Q2M SABRE32 Reference DAC a ručně vybrané komponenty signálové cesty pro neuvěřitelnou čistotu zvuku
¤ flexibilní digitální připojení prostřednictvím HDMI eARC, USB, koaxiální, TOSLINK nebo bezdrátově s Chromecastem, AirPlay 2 a Bluetooth aptX HD
¤ technologie StreamMagic Gen 4 nabízí oceněné bezdrátové streamování přímo ze Spotify Connect, TIDAL Connect, Deezer, Qobuz, Roon Ready a internetových rádií
¤ kompatibilní se systémy Google Home, Apple AirPlay a Roon multiroom
¤ velká barevná obrazovka s rozlišením 1280 x 720 s možností výběru VU metrů, přebalu alba nebo zobrazení hodin
¤ navrženo, zkonstruováno a akusticky optimalizováno ve vlastní londýnské hudební centrále Cambridge Audio, Melomania

cambridge audio EXA / EXN 100

 

Britský hudební a audio průkopník, Cambridge Audio, s nadšením uvádí na trh hudební streamer EXN100 – mozek streamování nové řady EX. Naši odborní inženýři převzali ESS Reference DAC z uznávaného CXN100 a posunuli jej na novou úroveň dokonalosti díky pečlivému vyladění signálové cesty. Každá poslední kapka výkonu byla vymáčknuta, aby mohla dosáhnout svého plného potenciálu.

Další upgrady CXN100 zahrnují přidání HDMI eARC pro připojení k TV; Bluetooth aptX HD pro snadné bezdrátové streamování ve vysokém rozlišení ze zařízení, jako jsou gramofony Alva společnosti Cambridge Audio; a o 25 % větší barevný displej. To vše je zabaleno do nového prémiového designu se silnějším pouzdrem, frézovaným hliníkovým předním panelem a krásně vroubkovaným ovládacím knoflíkem.


Strávili jsme 13 let vývojem a zdokonalováním naší platformy StreamMagic, nasloucháním
zákazníkům, abychom vytvořili stabilní a skvěle znějící streamovací zážitek. EXN100 je perfektní
moderní prostředek pro tuto technologii StreamMagic a náš dosud nejlepší hudební streamer,“ říká
Matt Dore, technický ředitel Cambridge Audio.

EXN100 se připojuje ke stereo integrovanému zesilovači EXA100 a tvoří zcela novou řadu Cambridge Audio EX.

ZVUK VYTVÁŘENÝ HUDBOU
Cambridge Audio vytváří inovativní, transparentně znějící a nádherně zpracované britské audio produkty od představení revolučního zesilovače P40 v roce 1968. Stejně jako všechny produkty Cambridge byl EXN100 navržen, vyladěn a zkonstruován v naší vlastní londýnské centrále, Melomanie. Referenční DAC ESS ES9028Q2M SABRE32 Reference DAC v srdci EXN100 zvládne digitální vstupy PCM signálu až do 32 bitů 768 kHz a DSD 512 s přesností, skvělým dynamickým rozsahem a ultra nízkým zkreslením. V analogové fázi byly v DAC provedeny významné změny, aby bylo možné z DAC dostal ten nejlepší výkon, přičemž použité komponenty zvyšují jasnost a separaci.

 

cambridge audio EXA / EXN 100

 

LEPŠÍ KONEKTIVITA NEŽ KDYKOLI PŘEDTÍM
EXN100 je postaven na 4. generaci StreamMagic, špičkové streamovací platformy Cambridge Audio pro bezproblémový a stabilní poslech v obrovském množství služeb a formátů. StreamMagic umožňuje přímé streamování ze Spotify Connect, TIDAL Connect, Deezer, Qobuz, Roon Ready, UPnP a internetových rádií s podporou zvuku ve vysokém rozlišení přes Wi-Fi, Ethernet nebo USB Audio. Protože Cambridge vlastní a vyvíjí samotnou platformu StreamMagic, jsou pravidelně přidávány nové funkce a služby, které zlepšují a zvyšují její funkčnost.

Digitální připojení je flexibilnější než kdykoli předtím, s možností připojení zařízení přes USB, koaxiální, TOSLINK nebo bezdrátově s Chromecastem, AirPlay 2 a Bluetooth aptX HD – ideální pro bezdrátové streamování ve vysokém rozlišení z gramofonu Alva. A nyní, díky zahrnutí HDMI eARC, je snadné připojit váš televizor a vychutnat si pohlcující zvuk vašich oblíbených pořadů, filmů, her a dalších. Pro sdílení hudby mezi zařízeními po celé domácnosti je EXN100 plně kompatibilní se systémy Google Home, Apple AirPlay a Roon multiroom. Analogový výstup je k dispozici prostřednictvím stereo RCA konektorů nebo symetrického XLR pro co nejlepší připojení.

PLNĚ POD KONTROLOU
Stejně jako všechny hudební streamery Cambridge je i EXN100 plně ovládán aplikací StreamMagic, která umožňuje intuitivní ovládání z pohodlí křesla. Lze jej také ovládat pomocí nového systémového dálkového ovladače řady EX, dodávaného s EXA100. Toto dálkové ovládání lze zakoupit samostatně od cambridgeaudio.com pro ty, kteří jej potřebují. Krásně zpracovaný přední panel EXN100 zdobí barevná obrazovka s vysokým rozlišením 1280 x 720, která nabízí o 25 % větší velikost a rozlišení oproti displeji CXN100. To znamená, že posluchači uvidí zobrazený obal alba ještě jasněji z celé místnosti.

DOKONALÝ PARTNER
​EXN100 je všestranný streamovací doplněk k jakémukoli systému díky řadě připojení a široké kompatibilitě, kterou poskytuje StreamMagic. Aktivujte režim předzesilovače EXN100 a vytvořte z něj digitální ovládací rozbočovač s hlasitostí ovladatelnou pomocí aplikace StreamMagic, dálkového ovladače EX nebo otočného ovladače na přední straně. Režim předzesilovače také dělá z EXN100 ideálního partnera pro nový stereo integrovaný zesilovač EXA100, který má vyhrazený režim výkonového zesilovače pro obcházení vlastní sekce předzesilovače. Společně nabízejí mozek a svaly v dokonale kontrolované synergii.

cambridge audio EXA / EXN 100

 

KLÍČOVÉ VLASTNOSTI (Cambridge Audio EXN100 )

¤ modul StreamMagic Gen 4 podporující TIDAL Connect, Spotify Connect, Qobuz, Deezer, Roon Ready, UPnP a internetové rádio
¤ HDMI eARC pro připojení k vašemu televizoru
¤ DAC převodník ESS Sabre ES9028Q2M
¤ ručně vybrané komponenty signálové cesty včetně superprémiových operačních zesilovačů Nisshinbo Muses pro neuvěřitelnou zvukovou scénu
¤ prémiové chasis řady EX s čelním panelem z frézovaného hliníku
¤ Bluetooth 5 s aptX HD
¤ režim digitálního předzesilovače
¤  USB, optické TOSLINK a digitální vstupy S/PDIF. Symetrický XLR výstup
¤ velká barevná obrazovka s rozlišením 1280 x 720 s možností výběru VU metrů, přebalu alba nebo zobrazení hodin

cambridge audio EXA / EXN 100

Doporučená cena:
EXA100 - 54.990 Kč
EXN100 - 44.990 Kč

cambridge audio EXA / EXN 100

 

XAVIAN Medea

Perfect Sound Group

Denon PerL v akci

AV Center

Thrill Audio

Focal Diva Utopia

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Unitra

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Lab12 | Audiofeel

AudioEgo

SPL

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Malá překvapení každodenního audiofila

Ačkoliv se posuzování audio komponentů bezmála denně (s čestmými výjimkami letních dovolených, kde je naopak pár týdnů reálně ticho a slouží jako "rekalibrace" ušního aparátu) věnuji už nějakých 17 let a poslouchal jsem rád i předtím... Přestože jsem za tu dobu slyšel na 5 000 výrobků všech tříd, kvalit a podob... Bez ohledu na to, že nějaké polovině z toho počtu jsem věnoval hodně času na kompletní recenzi... I tak se tu a tam objeví něco, co překvapí. Jako teď.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

AV Center High-End Studio Praha

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Audio Video Show Praha 2025 | výstava hi-fi techniky a domácího kina

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies