Constellation Audio Statemen Stereo

 

Už jste byli v Austrálii? A v Kalifornii? A co "obojí najednou" / 2v1?  Constellation audio znáte?
Constellation Audio existuje od roku 2008 a za tu dobu kalifornský výrobce elektroniky (založený stejnými Australany jako Continuum Audio Labs) uvedl na trh 5 produktových řad. Mají jména Statement (2 modely);  Reference (2. generace bude představena v lednu  2025);  Performance (informace o 2. generaci očekáváme "každým dnem");  Revelation (4 modely) a Inspiration (4 modely). 

 

Constellation Audio Statemen Stereo

Výše novinka 114 kg stereo / níže 114 kg mono (výkony viz SPECIFIKACE prostě znásobte - ano v můstkovém zapojení to je 11 tisíc Watt

Constellation Audio Statemen Mono

 

To vše (výše / níže) se rodí v kalifornském Newbury Park, což je malebná rozlehlá rezidenční lokalita na západě Thousand Oaks, která nabízí množství parků a východišť značených stezek. Podél Venturské dálnice sídlí obchody, restaurace i prodejny rychlého občerstvení, v replice hotelu z 19. století (obr. níže) pak Muzeum dostavníků a zájezdních hostinců. K lákadlům malebného parku Rancho Sierra Vista/Satwiwa patří turistické stezky po zvlněných zelených pahorcích - a je tam doma výrobce ultra špičkového high-endu (trochu australského původu viz výše) Constellation Audio. A proto...

 

Thousand Oaks

Newbury Park CA

Constellation Audio Statemen Stereo

...a  hlavně pro tohle je tam krásně...

Constellation Audio Statemen Stereo

Krása a krása - výše stereo / níže mono

Constellation Audio Statemen Mono

 

Americký výrobce audia Constellation Audio uvádí na světový trh velký těžký velmi velmi výkonný koncový zesilovač Statement Stereo, o kterém tvrdí, že je to nejlepší stereo zesilovač, jaký kdy tato společnost vyrobila. My po prvním předběžném ohledání (viz titulek) tvrdíme že najít vhodný Hi-Fi nábytek bude výzva. Statement Stereo je vybaven spínaným zdrojem, ale i přes absenci velkého ěžkého výkonového transformátoru - váží viz titulek.

 

Constellation Audio Statemen Stereo

 

"Jen" fotografie skvostný dojem z vnímání maličko kazí - pouzdro novinky Statement Stereo je tak trochu uměleckým dílem. Osvětlené měřiče výkonu na přední straně poskytují okamžité vizuální potvrzení činnosti zesilovače, zatímco v tu chváli titanová horní mřížka umožňuje rychlý a efektivní odvod tepla. Společnost podle svých designérů vždy snila o vytvoření stereo zesilovače, který kombinuje nejlepší analogové audio obvody s novějšími technologiemi, které by mohly eliminovat výstřednosti tradičních zesilovačů. Statement Stereo je komponenta, která soustavně poskytuje více, než bylo považováno za možné - výkon měnící hru. V jakékoli zátěži zesilovač kombinuje muzikálnost klasických zesilovačů s výkonem absolutně bez námahy, který je možný díky zcela novému přístupu k napájecím zdrojům..

 

Constellation Audio Statemen Stereo

 

Statement Stereo představuje evoluci, která kombinuje mimořádné moderní inženýrství s legendární muzikálností tradičně navržených zesilovačů. Díky našemu novému Constellation Switched-Mode Power Supply (C-SMPS) s Power Factor Correction (PFC) poskytuje Statement Stereo veškerý výkon, který do něj inženýři navrhli, bez ohledu na napájecí standard reprosoustav nebo země.

 

Constellation Audio Statemen Stereo

 

Statement Stereo dokáže dodat 850 wattů na kanál do 8Ω, 1 600 do 4Ω a v  nepravděpodobných 2Ω je k dispozici 2 800 wattů. Kanály lze samozřejmě přemostit a mít dispozici drtivých 3 000 watt při 8Ω nebo gigantických 5 500 watt do 4 Ω. Dosažení těchto působivých výsledků bylo podle návrhářského týmu možné pouze díky tomu, že C-SMPS a PFC by poskytly 96 výstupním tranzistorům Statement Stereo (48 na kanál}) stabilní, tichý přívod stejnosměrného proudu bez ohledu na to, kde byl zesilovač nainstalován.

 

Constellation Audio Statemen Stereo

 

Správné nastavení vstupního stupně zesilovače je naprosto zásadní, protože ovlivňuje vše, co přijde po něm. To je důvod, proč Statement Stereo obsahuje plně vyvážený, zrcadlený vstupní stupeň s paralelními zesilovacími moduly pro 5 dB nižší šum, napájený třístupňovým, plně regulovaným napájecím zdrojem. 

 

Constellation Audio Statemen Stereo

 

PFC poskytuje dokonale stabilní 380V napájení při jakémkoli standardu střídavého napětí, přičemž napětí a proud jsou vždy ve fázi bez ohledu na zatížení reprosoustavy. Patentovaná ultratichá technologie C-SMPS snižuje hlučnost napájecího zdroje o více než 20 dB. Napájecí zdroj se automaticky optimalizuje pro každý reprosystém a standard AC napájení.

 

Constellation Audio Statemen Stereo

 

SPECIFIKACE (Constellation Statemen Stereo)
Vstupy: 2x XLR stereo
Výstupní výkon:
¤ 8Ω (1 kHx @ 0,2 % THD+N) - 850W na kanál
¤ 4Ω (1 kHx @ 0,2 % THD+N)  - 1.600W na kanál
¤ 2Ω (1 kHx @ 0,2 % THD+N)  - 2.800W na kanál
¤ 8Ω bridged - 3.000W na kanál*
¤ 4Ω bridged - 5.500W na kanál* (* - 2 zesilovače spojené  že 1 výstup zesilovače jde kladně a druhý záporně, takže se výstupní napětí z2násobuje)
Frekvenční odezva: 0,5 Hz až 100 kHz, +0/0,1 dB
THD+N (1 kHz @ 90 % jmenovitého výkonu): <0,05 % 10 Hz až 20 kHz
Zisk: 4,5V/24,4db, 9v/18,7db přepínatelné
Výstupní impedance: 0,1Ω
Faktor tlumení (zátěž 8Ω): >200
Poměr signálu k šumu: > 110 dB
Vstupní impedance: 360 kΩ
Rozměry 470 x 825 x 317 mm
Hmotnost: 114 kg

 

Constellation Audio Statemen Stereo

Doporučené ceny: 
Statenent stereo - 185.000 USD
Statenent mono - 350.000 $ (ceny jsou vždy pouze orientační, konkrétní koncová cena v daném místě záleží na lokálním DPH a dalších ekonomických faktorech jako cena dopravy, clo..)

Constellation Audio Statemen Stereo

Constellation Audio Statemen Stereo

 

XAVIAN Medea

Perfect Sound Group

Denon PerL v akci

AV Center

Thrill Audio

Focal Diva Utopia

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Unitra

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Lab12 | Audiofeel

AudioEgo

SPL

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Malá překvapení každodenního audiofila

Ačkoliv se posuzování audio komponentů bezmála denně (s čestmými výjimkami letních dovolených, kde je naopak pár týdnů reálně ticho a slouží jako "rekalibrace" ušního aparátu) věnuji už nějakých 17 let a poslouchal jsem rád i předtím... Přestože jsem za tu dobu slyšel na 5 000 výrobků všech tříd, kvalit a podob... Bez ohledu na to, že nějaké polovině z toho počtu jsem věnoval hodně času na kompletní recenzi... I tak se tu a tam objeví něco, co překvapí. Jako teď.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

AV Center High-End Studio Praha

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Audio Video Show Praha 2025 | výstava hi-fi techniky a domácího kina

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies