FiiO FT1

Velmi aktivní značka FiiO není úplně typickým výrobcem modelů pro Hi-Fi Voice, přesto je tu poměrně častým návštěvníkem:

Průhledný přenosný kazetový - model léto 2024 | FiiO - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

Nejaktivnějším přispěvatelem této rubriky je... FiiO - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

Opravdu je druhá půlka roku 2024 | FiiO - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

Jedny "výkonné aktivní stolní" | FIIO - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

Dva nové modely sluchátek FiiO - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

Jsme ve správném čase | FiiO - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

M23 + K19 + CP13 | FIIO - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

Na ven i na doma | FIIO - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

Fíha FiiO - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

Fiio X7 - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

FiiO - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

ČTĚTE DÁLE, JE TOHO MNOHO! ↓

FiiO FT1

O čem to dnes bude je z úvodních obrázků jasné, dejme proto už slovo samotnému výrobci...

Přetiskujeme zprávu společnoti FiiO: Uzavřená dynamická sluchátka FiiO FT1


Společnost FiiO uvádí na trh sluchátka FT1, cenově dostupná uzavřená Hi-Fi sluchátka s náušníky z pravého amerického černého ořechu

FiiO FT1

Jsou vybavena 60mm dynamickými měniči, 3,5mm jednostrannými a 4,4mm vyváženými konektory, postříbřeným bezkyslíkatým kabelem a širokou frekvenční odezvou 10 Hz-40 kHz. K dostání nyní, cena: 139 GBP / 159 EUR / 159 USD

Specialisté na zvuk, společnost FiiO, rozšiřují svou řadu sluchátek přes uši - která zahrnuje oceňované modely (na obr. níže) FT3 a FT5 - o nový model FT1.

FiiO FT3

Výše FiiO FT3 (330€) / níže FT5 (500€)

FiiO FT5

Sportovní uzavřená konstrukce s 60mm dynamickými měniči umístěnými ve skutečných dřevěných mušlích umožňuje zvukovým inženýrům společnosti FiiO navrhnout sluchátka FT1, která poskytují vynikající rozšíření vysokých frekvencí a přechodovou odezvu - s čistým, přesným zvukem a kontrolovanými dynamickými basy.

Mušle sluchátek FiiO FT1 jsou vyrobeny z pečlivě vybraného amerického černého ořechu kvality FAS. Hladká struktura dřeva je pro každý pár sluchátek FT1 jedinečná a toto vysoce husté masivní dřevo pomáhá účinně snižovat rezonanci dutiny a minimalizovat stojaté vlnění.

FiiO FT1

VLASTNOSTI (FiiO FT1)
¤ z pravého dřeva - masivního amerického ořechu
¤ 60mm velký dynamický měnič
¤ membrána z kompozitních vláken z nano-dřeva
¤ odpružené těsnění ve tvaru W
¤ velmi jemná japonská cívka CCAW
¤ akustická tlumicí trubice ve tvaru písmene U
¤ kuželová tlumicí deska
¤ ůehký 3osý adaptivní hlavový most s 12 úrovněmi nastavení
¤ prodyšné látkové náušníky
¤ 392žilový kabel z postříbřené bezkyslíkaté mědi s dvojitými sluchátkovými konektory

FiiO FT1

60mm velký dynamický měnič: FT1 jsou vybavena nově vyvinutým 60mm velkým dynamickým měničem druhé generace, který byl navržen speciálně pro první uzavřená sluchátka přes uši FiiO. Jeho nadprůměrně velký měnič zvyšuje účinnost přeměny energie a poskytuje pevný základ pro basy. Tato zvětšená velikost měniče má navíc za následek nižší nízkofrekvenční rezonanční body, což zajišťuje hlubší dynamickou odezvu basů.

FiiO FT1

Membrána z kompozitních nanovláken ze dřeva: Membrána modelu FT1 se skládá především z pečlivě vybraných papírových dřevěných vláken, přičemž se využívá 90 let staré smrkové dřevo ze severní Evropy. Toto dřevo, často používané při výrobě hudebních nástrojů, je známé tím, že napomáhá k dosažení čistého zvuku a přirozeného tónu. Smrkové dřevo prochází řadou procesů, včetně namáčení, vaření a tepání, aby vznikla specifická buničina - aby splňovala požadavky na akustickou houževnatost, je do ní poté přidán přesný podíl materiálu z uhlíkových vláken. Membrána pak prochází dalším kolem pečení a tvarování, což vede k výsledné tloušťce přibližně 0,1 mm.

Společnost FiiO použila pro závěsné těsnění lehký PU materiál - s vysokou vnitřní odolností - který zvyšuje nízkofrekvenční pružnost a posiluje hustotu výsledného zvuku. Kombinace těchto prvků zajišťuje, že FT1 poskytují teplý, detailní a muzikální zvuk.

Těsnění zavěšení ve tvaru W: V modelu FTI inženýři společnosti FiiO použili novou generaci vlastní akustické technologie: těsnění ve tvaru písmene W. Kmitací cívka o průměru 25 mm je ve srovnání s podobnými modely větší a byla speciálně optimalizována a vyladěna pro FT1. V porovnání s typickými membránami podobné velikosti dosahuje membrána ve tvaru W 25,8% nárůstu efektivní vibrační plochy, což jí umožňuje uložit větší zásobu energie. Toto nastavení minimalizuje ztráty vibrací mezi různými materiály a snižuje zkreslení způsobené rozpadem měniče, díky čemuž FT1 poskytuje čistý a kultivovaný zvuk.

Ultrajemná japonská hlasová cívka CCAW: FT1 využívá speciálně dováženou japonskou ultrajemnou hlasovou cívku CCAW (Copper-Clad Aluminum Wire) o průměru až 25 mm. Delší měděný drát kmitací cívky může přímo zvýšit účinnost měniče a kapacitu pohonu, zlepšit přechodovou odezvu a dosáhnout čistšího a příjemnějšího zvuku. Každé jednotlivé jádro drátu v cívce CCAW má průměr přibližně 0,035 mm - přibližně stejně tenké jako lidský vlas.

Akustická tlumicí trubice ve tvaru U: Speciálně pro FiiO FT1 vyvinutá tlumicí trubice ve tvaru písmene U nejen zvyšuje pasivní útlum hluku, ale také umožňuje průchod zvukové energie pod určitou délkou a úhlem. Tím se zvyšuje viskozita vzduchu a snižuje rezonanční frekvence dutiny - což dále zvyšuje basové rozšíření modelu FT1.

FiiO FT1

Kuželová odrazová deska: Inženýři společnosti FiiO navrhli pro měniče FT1 desku Conical Baffle Plate. Ta zajišťuje, že celý měnič je umístěn rovnoběžně s lidským uchem; rozbíjí tak sbíhavost zvuku a zabraňuje vzniku stojatého vlnění. Výsledkem je minimální útlum vysokých frekvencí, což dále zvyšuje kvalitu zvuku nabízeného sluchátky.

Tříosý adaptivní hlavový most: FT1 používá stejnou ergonomickou konstrukci hlavového mostu jako otevřená sluchátka FT3 a FT5. Tato inovativní 3-osá adaptivní čelenka umožňuje volné otáčení v různých úhlech, čímž zajišťuje pohodlné a pohodlné nošení s minimálním únikem zvuku. Vedle 12 úrovní nastavení přizpůsobení je úhel horizontálního natočení sluchátek FT1 35°, úhel natočení ve výšce 45° a posuvná dráha hlavového mostu 38 mm.

Prodyšné látkové náušníky: FT1 jsou vybavena prodyšnými látkovými náušníky, které zajišťují pohodlný dlouhý poslech. Prodyšná síťovina s vysokou hustotou účinně odvádí teplo nahromaděné mezi náušníky a vašima ušima. Boční strana náušníků je vyrobena z bílé kůže.

Kabel z 392 drátů z postříbřené bezkyslíkaté mědi: Aby bylo zajištěno, že nová sluchátka FT1 lze používat s širokou škálou zdrojů - včetně PC/Mac, digitálních audio přehrávačů a dalších - dodala společnost FiiO dva snadno vyměnitelné kabely pro sluchátka: jeden zakončený 3,5mm jednostranným konektorem, druhý 4,4mm symetrickým. Oba kabely jsou vyrobeny s použitím bezkyslíkatého stříbrného drátu s 392 vodiči, což zajišťuje vysoce transparentní a robustní zvukový podpis.

FiiO FT1

SPECIFIKACE (FiiO FT1)
Typ sluchátek: uzavřená dynamická
Měnič: 60mm dynamický
Frekvenční odezva: 10 Hz - 40 kHz
Impedance: 32Ω
Citlivost: 98dB/mW@1kHz (113dB/Vrms@1kHz)
Materiál náušníku: americký černý ořech
Přítlak náušníku: 4,5N±0,3N
Materiál kabelu: postříbřená bezkyslíkatá měď
Délka kabelu: 1.5 m
Konektory sluchátek: duální 3,5 mm
Konektor: 3,5 mm (jednostranný) / 4,4 mm (vyvážený)
Hmotnost: 340g
Dodávané příslušenství:
1x úložná taška
1x 3,5mm jednostranný kabel pro sluchátka
1x 4,4mm vyvážený kabel pro sluchátka s mikrofonem
1x adaptér z 3,5 mm na 6,35 mm
1x stručná příručka

FiiO FT1

 FiiO FT1

Doporučená cena: 139/159/159 GBP/USD/EUR

FiiO FT1

Audio Video Kino Bratislava 2024

XAVIAN Medea

Perfect Sound Group

Bowers & Wilkins Pi6 / Pi8

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Lab12 | Audiofeel

AudioEgo

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

AV Center High-End Studio Praha

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies