music 80s FiiO

"Čas je pouze relativní veličina."
ALBERT EINSTEIN

Slova výše i jejího autora zná (skoro) každý, jeho chytřejší ženu Milevu co mu pomáhala s výpočty (čti - jsou to její výpočty, Albert by to nedal) která dožila v bídě asi až tak moc z nás ne. Teorií o čase je více: "Čas je jako spirála. Čas je cyklický, vracející se v kruhu, s časem chronologickým, který spěje odněkud někam a mění vše s sebou, pak nám vyvstane v jiném světle i myšlenka reinkarnace." Tady se zastavíme - reinkarnace a spirála - to jsou ta slova která vytanou na mysli při pohledu na novinku, o které mluví poslední tisková zpráva která dorazila do redakce. Ve spirále času jsme se dostali zpátky do 80tek a reinkarnace přinesla novou generaci walkmanů (to smí používat jen Sony), takže je tu (další) nový... 

M23 + K19 + CP13 | FIIO - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení 

...rsp. momentálně "nově zbarvený") portable cassette player - dnes o  FiiO CP13 (po dříve představených - viz obr. níže - v průhledné verzi)

ČTĚTE DÁLE, JE TOHO MNOHO! ↓

FiiO CP13

FiiO CP13

Přetiskujeme zprávu společnosti FiiO:

FiiO uvádí na trh průhledný přenosný kazetový přehrávač
Tento poutavý přehrávač se začne prodávat tento týden za 99 GBP / 129 $. Mezi výhody modelu 2024 patří nabíjení USB-C, 13hodinová výdrž baterie a zcela analogový obvod pro vylepšený, ale klasický zvuk. Zveme všechny fanoušky bandcampu!

FiiO CP13

Klasický zvuk, vylepšen..
Pro skutečně analogové přehrávání využívá celý audio obvod CP13 analogová zařízení – od hlavy magnetické pásky až po zesílení signálu. Výsledkem je klasický, nezaměnitelný analogový zvuk.

Motor CP13 je napájen vysokonapěťovým 4,2V napájecím zdrojem , více než 1,8V nebo 3V, které se běžně vyskytuje u přenosných kazetových přehrávačů. Tento napájecí zdroj pracuje v tandemu s vlastním obvodem pro stabilizaci rychlosti motoru, který podle potřeby zvyšuje odpor motoru, aby byla zajištěna stabilní rychlost pohybu – což zmírňuje nežádoucí změny výšky tónu a také umožňuje CP13 zpracovat více typů kazet.

Na rozdíl od jednostranného získávání signálu, který se obvykle vyskytuje u současných kazetových přehrávačů, CP13 využívá diferenciální obvod pro vyvážené získávání signálů z vlastní hlavy , což zajišťuje stabilnější přenos signálu, vyšší poměr signálu k šumu a nižší zkreslení.

Kompaktní pohodlí
Ačkoli to bylo nakonec omezeno velikostí pohybu kazetového přehrávače, inženýři FIIO věnovali velkou pozornost tomu, aby byl CP13 co nejkompaktnější. Díky integraci výrobní a konstrukční vynalézavosti má CP13 tloušťku pouze 31,8 mm , díky čemuž je tenčí a kompaktnější než většina přenosných kazetových přehrávačů.

CP13 je napájen lithiovou baterií, kterou lze nabíjet přes port USB Type-C. Baterie je lehčí než originální AA baterie v předchozích přehrávačích a na jedno nabití vydrží 13 hodin. Nabízen v barevných provedeních - modrá, černo/bílá, červeno/stříbrná, transparentní.

FiiO CP13

SPECIFIKACE (FiiO CP13)
Kapacita baterie: 1800 mAh
Životnost baterie: 13 hodin
Operační zesilovač: JRC5532
Setrvačník: měď
Mechanické jádro: přizpůsobené mechanické jádro
Hlava:  vyvážená zesilovací magnetická hlava
3,5 mm Výstupní napětí: 250 mV
SNR: >55dB
Rozměry: 120 x 88,3 x 31,8 mm
Hmotnost: 310g

FiiO CP13

Doporučená cena: 99/129 GBP/USD  (kožené ochranné pouzdro  £25 - ceny jsou vždy pouze orientační, konkrétní koncová cena v daném místě záleží na lokálním DPH a dalších ekonomických faktorech..)

FiiO CP13

FiiO CP13

Focal Diva Utopia

AQ Show 2024

XAVIAN Medea

Perfect Sound Group

Denon PerL v akci

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Unitra

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Lab12 | Audiofeel

AudioEgo

SPL

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Malá překvapení každodenního audiofila

Ačkoliv se posuzování audio komponentů bezmála denně (s čestmými výjimkami letních dovolených, kde je naopak pár týdnů reálně ticho a slouží jako "rekalibrace" ušního aparátu) věnuji už nějakých 17 let a poslouchal jsem rád i předtím... Přestože jsem za tu dobu slyšel na 5 000 výrobků všech tříd, kvalit a podob... Bez ohledu na to, že nějaké polovině z toho počtu jsem věnoval hodně času na kompletní recenzi... I tak se tu a tam objeví něco, co překvapí. Jako teď.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

AV Center High-End Studio Praha

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Audio Video Show Praha 2025 | výstava hi-fi techniky a domácího kina

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies