Fiio FH19

Včera touto dobou...

Opravdu je druhá půlka roku 2024 | FiiO - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

...jsme se podivovali jestli jsme ve správném desetiletí, století, tisiciletí - ale dnes jsme se již probudili do správného času - měřeno nabídkou čínského výrobce elektroniky značky FiiO Electronics Technology Company, Ltd., nebo jednoduše FiiO - společnosti založené Anno Domini 2007 (první iPod přišel na podzim 2001 - sem možná patří zmínka - stále to současné nadšení pro CC kazety spíš nechápeme, i když nic nenamítáme proti gustu..). Ale to bylo včera, dnes je dnes - přetiskujeme zprávu společnosti FiiO:

Fiio FH19

ČTĚTE DÁLE, JE TOHO MNOHO! ↓

Monitory do uší FiiO FH19

Společnost FiiO oznamuje vlajkovou loď hybridních monitorů do uší FH19, s vlastními měniči  pro bohatý muzikální zvuk

Fiio FH19

Konstrukce 2 dynamických + 6 měničů BA. Zcela nové 13,7mm Push-Pull duální dynamické měniče spolu s přizpůsobitelnými   měniči Knowles BA. Vysoce čistý stříbrný kabel s vyměnitelnými 3,5mm / 4,4mm konektory - to je ve zkratce novinka všude na obr. výše a níže - novinka FiiO jménem FH19, sluchátka která navazují na úspěch předchozích oceňovaných přenosných audio zařízení a využívají zkušeností, které přinesla vysoce uznávaná řada digitálních audio přehrávačů (DAP), sluchátkových D/A převodníků a stolních streamerů, a jsou vlajkovou lodí společnosti FiiO v oblasti hybridních sluchátek typu In-ear Monitor (IEM).

Fiio FH19

KLÍČOVÉ FUNKCE:

Konfigurace dvou dynamických + šesti vyvážených měničů: Nový model FiiO FH19 je vybaven konfigurací dvou dynamických a šesti vyvážených měničů. Tým inženýrů společnosti FiiO úzce spolupracoval s firmou Tokyo Onkyo Co. Ltd. v Japonsku na vývoji zcela nové jednotky Push-pull Dual Dynamic Driver, která se stará o basové frekvence. Tento měnič se vyznačuje výrazně vylepšeným rozšířením nízkých frekvencí, soudržností a rychlostí. Střední a vysoké frekvence v modelu FH19 zpracovávají speciálně upravené měniče Balanced Armature (BA) společnosti Knowles s vylepšeným středním rozsahem, které dosahují větší hustoty zvukové energie pro bohatý hudební zvuk, který není na úkor detailů.

Jednotka Push-pull Dual Dynamic Driver použitá v modelu FH19 využívá dva 13,7mm vysokomagnetické dynamické měniče s kompozitními membránami PU+DLC, uspořádané v protilehlém uspořádání. Když se membrány pohybují dopředu a dozadu, celkový směr pohybu obou dynamických měničů zůstává konzistentní, což zajišťuje konzistenci fáze. Tím se účinně zdvojnásobuje hnací síla a membrány si mohou navzájem poskytovat vzduchové tlumení. Díky tomu dynamické měniče vykazují stabilnější pohyb a plně potlačují jakýkoli zbytkový zvuk po ukončení zvukového signálu.

Fiio FH19

 V porovnání s typickými dynamickými měniči vyžadují push-pull duální dynamické měniče k dosažení cílové hladiny akustického tlaku pouze poloviční amplitudu. To má za následek menší posun membrány, což výrazně zlepšuje lineární jízdní vlastnosti a dále snižuje intermodulační zkreslení, takže jednotka reproduktoru poskytuje čistší zvuk.

Fiio FH19 

FH19 má polootevřenou konstrukci, která byla speciálně vyladěna pro kombinaci s technologií vyváženého odlehčení tlaku v přední a zadní dutině FiiO - výsledkem je přirozenější a uvolněnější zvuk s širokou zvukovou scénou. Tato konstrukce účinně vyrovnává vnitřní tlak vzduchu, čímž eliminuje pocit tlaku na ušní bubínek a zajišťuje dlouhodobý poslech bez únavy.

Středový rám sluchátek FH19 je vyroben z titanu a mušle z leteckého hliníku řady 7000, což zaručuje pevný, ale zároveň lehký pár IEM.

:FiiO FH19 využívá konstrukci se zavěšenou kmitací cívkou, jejíž vodiče jsou vedeny přímo ze středového otvoru pod membránou - díky tomu se vznášejí v mezeře. Tento přístup byl zvolen proto, že eliminuje zbytečné kontakty a zabraňuje dodatečnému zatížení lepidlem. V porovnání s některými běžnými membránami zajišťuje tato konstrukce zavěšené kmitací cívky v modelu FH19 rovnoměrný a plynulý pohyb membrány a minimalizuje rušivé vlivy.

Fiio FH19

4cestný akustický design: Inženýři společnosti FiiO navrhli FH19 tak, aby nízkofrekvenční a středofrekvenční měniče byly použity v přesně řízeném čtyřpásmovém crossoveru. Pro nízké frekvence jsou použity vlastní jednotky Push-pull Dual-dynamic Driver a pro fyzickou filtraci nízkých frekvencí je použita "technologie turbínového zesílení nízkých frekvencí", jejímž výsledkem jsou uvolněné, ale přirozené basy.

Pro střední frekvence představuje model FH19 inovativní akustické uspořádání vyvážených armatur "3+1 Semi-open". To je doplněno nově navrženou rezonanční dutinou, která umožňuje vytvořit dvě samostatně řízené středofrekvenční zóny, jejichž výsledkem jsou bohatší a emotivnější středy. Pro vysoké frekvence využívá model FH19 koaxiální konstrukci s akustickým vedením a zároveň obsahuje filmové křížové kondenzátory Rubycon audiofilské kvality.

Fiio FH19

Filmové kondenzátory Rubycon pro audiofily: FH19 používá stejné vysoce přesné filmové crossover kondenzátory audiofilské kvality jako v IEM FA19 BA. Zatímco typické rezistory používané pro crossovery mohou mít toleranci chyby kolem 1 %, rezistory FH19 mají působivě nízkou toleranci chyby pouhých 0,1 %. V porovnání s běžnými keramickými kondenzátory dosahuje FH19 nejen přesnějších crossoverových bodů, ale vyznačuje se také zvýšeným rozlišením vysokých frekvencí, aniž by byla obětována jemnost.

Patentovaný akustický design S.Turbo: Turbo: patentovaná konstrukce S. Turbo společnosti FiiO důmyslně využívá vlastnosti vedení zvukových vln a díky turbínovité struktuře zvyšuje výkon basů. Výsledkem jsou hluboké a živé basy. Konstrukce navíc chytře filtruje přebytečné střední a vysoké frekvence z dynamických měničů FH19, čímž zajišťuje plynulé přechody mezi nízkými a středně vysokými frekvencemi. Výsledkem je silnější a robustnější zvuk.

Vyměnitelné zvukové filtry: FH19 se dodává se třemi páry vyměnitelných zvukových filtrů. Každý filtr má jiné vnitřní tlumení a hustotu sítě, což vám umožní upravit zvukový profil FH19 podle vašich osobních preferencí:

Červený zvukový filtr - posiluje nízké frekvence a poskytuje silné a úderné basy
Černý zvukový filtr - nabízí vyvážený zvuk, který je čistý a transparentní
Zelený zvukový filtr - poskytuje kultivované a detailní výšky (obr. níže)

Fiio FH19

Špičkový kabel s vyměnitelnými zástrčkami: FH19 se dodává s kabelem z vysoce čistého stříbra, který se skládá z 8 vláken po 28 drátech, celkem 224 drátů. Každý jednotlivý vodič je samostatně izolován a kabel je stočen pomocí Litzovy struktury. Plášť kabelu je vyroben z průhledného TPU; účinně zabraňuje žloutnutí v důsledku dlouhodobého používání a ztuhnutí kabelu v důsledku používání v prostředí s nízkými teplotami.

Sluchátka FiiO FH19 jsou vybavena dvěma konektory jack s možností výměny pomocí twist-lock - 1 x 3,5 mm single-ended a 1 x 4,4 mm balanced - což zajišťuje, že sluchátka IEM lze používat s širokou škálou zvukových zařízení včetně digitálních audio přehrávačů (DAP), sluchátkových zesilovačů, počítačů a dalších.

Pro zajištění co nejlepšího přizpůsobení a zážitku z poslechu jsou navíc sluchátka FH19 dodávána s 22 páry nástavců do uší - včetně SpinFit, pěnových, vyvážených a s dvojitou přírubou - v různých velikostech.

Fiio FH19

SPECIFIKACE (FiiO FH19)
Typ sluchátek: hybridní sluchátka do uší s dynamickou vyváženou armaturou
Měniče:
2x Push-pull dynamické
4x Knowles Enhanced Balanced Armature pro střední frekvence
2x Knowles SWFK vyvážená výšková armatura
Frekvenční odezva: 8 Hz - 40 kHz
Impedance: 16Ω @ 1kHz
Citlivost: 109 dB/mW@1kHz
Kabel: 8 pramenů (celkem 224 vodičů) z vysoce čistého stříbra
Délka kabelu: 120 cm
Konektor pro sluchátka: rozšířený MMCX
Sluchátkový konektor: 3,5 mm a 4,4 mm (s možností přímé výměny)

Fiio FH19

V(viz výše) balení:
1x pár hybridních FH19 IEM
3x páry HS20 silikonových ušních koncovek (S/M/L)
3x páry ušních koncovek HS18 (S/M/L)
3x páry ušních koncovek SpinFit (S/M/L)
2x párové pěnové ušní koncovky (M)
3x párové basové ušní koncovky (S/M/L)
3x páry vyvážených ušních koncovek (S/M/L) (střední předinstalované)
3x párové nástavce do uší (S/M/L)
2x páry ušních koncovek se dvěma přírubami (M)
1x přepravní pouzdro HB7
1x čisticí kartáček
1x MMCX Rychloupínací nástroj
1x Magnetická spona na kabel
1x sada zvukových filtrů: červená (basy) / černá (vyvážená) / zelená (výšky)
1x vysoce čistý stříbrný 1,2M kabel sluchátek
1x 3,5 mm jednostranná vyměnitelná zástrčka
1x 4,4 mm vyvážená vyměnitelná zástrčka
1x Průvodce rychlým startem

Fiio FH19

Doporučená cena: 549 /599/649  GBP/USD/EUR

Fiio FH19

Audio Video Kino Bratislava 2024

XAVIAN Medea

Perfect Sound Group

Denon PerL v akci

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Lab12 | Audiofeel

AudioEgo

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

AV Center High-End Studio Praha

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies