Rotel Michi Q5

Problematiku označování, zda Rotel nebo (samostatně) MICHI (rozdílně označuje jak kde jak kdo) jsme vyřešili viz výše - ROTEL MICHI a dnešní (předem neoznámená, docela) překvapenení / novinkou je CD transport & DAC Rotel MICHI Q5. Elitní jednotka japonské značky Rotel se rozšířila (spíše aktualizovala) na 7 modelů (část již) generace S2. Bráno celou značkou tady jejich portfolio začíná...

 Tak tady to začíná | ROTEL - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

...no a tady úrovní MICHI končí, jsme na vrcholu - elitě se v japonské rodinné firmě (firmu na výrobu elektroniky založil Tomoki Tachikawa v Tokiu Léta Páně 1957, Rotelem se stala 1961; počátkem 80. let společnost vytvořila strategickou alianci s Bowers & Wilkins v současné době značku vede synovec Peter Kao) říká MICHI a ta aktuálně rozšiřuje svou elitní řadu komponent pro audiofily uvedením Michi Q5 Transport DAC. Inovacím v sérii MICHI (v nastupující 2. generaci) jsme se částečně věnovali zde:

1585 a 7 a též 10 a 11 a také 11 a všichni Mk2 a rovněž Michi S2 | ROTEL | ROTEL - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

Rotel Michi Q5

MICHI Q5 redefinuje zážitek z CD přehrávače spojením nejmodernější technologie s bezkonkurenčním řemeslným zpracováním, aby poskytl bezkonkurenční kvalitu zvuku, kterou vyžadují ti nejnáročnější audiofilové. Tak hezky o své novince co je trochu nezvykle "top-loader" (12cm disk "popsaný" odprostřed ca 6km spirálou dat - se vkládá shora) mluví výrobce. 

Michi Q5 Transport DAC je navržen tak, aby povýšil zvukový zážitek na novou úroveň. Jeho jádrem je prémiový DAC ESS ES9028PRO, špičkový osmikanálový digitálně-analogový převodník. Michi implementoval DAC v plně vyváženém, plně diferenciálním designu obvodu, který nabízí přesnou reprodukci zvuku s extrémně nízkou hladinou šumu, zajišťující nedotčený zvuk s minimálním zkreslením jak na XLR, tak na RCA analogových výstupech.

Q5 věnuje 4 kanály v DAC pro každou z levé a pravé cesty zvukového signálu, což zajišťuje mimořádné načítání detailů a rozsáhlou zvukovou scénu, která oživí každou nuanci vaší hudby. Pro další flexibilitu instalace Q5 také dodává CD audio na koaxiální i optické výstupy, což umožňuje jednotce fungovat jako CD Transport.7

Rotel Michi Q5

Q5 nadále ukazuje závazek Michi k výjimečnému řemeslnému zpracování. Zakázkový mechanismus CD s horním plněním je konstruován s přesným optickým laserovým snímačem umístěným v prémiovém hliníkovém šasi obrobeném CNC, které nabízí výjimečnou odolnost v elegantním, moderním estetickém provedení. Mechanismus CD je dále namontován na vlastní plovoucí pružinové sestavě, která snižuje nežádoucí vibrace a poskytuje stabilní platformu pro bezchybné přehrávání CD. Tento design nejen zvyšuje vizuální přitažlivost Q5, ale také zajišťuje nejvyšší úroveň výkonu tím, že izoluje citlivé elektronické obvody od fyzických rušení.

Pro další zajištění čistoty zvuku je Q5 vybaven (jak je u firmy zvykem) na míru vyrobenými duálními toroidními transformátory vyrobenými vlastními silami, které izolují digitální a analogové napěťové zdroje a výrazně snižují šum a rušení. Napájecí napětí a proud motoru CD mechaniky jsou také elektricky izolovány od citlivých audio signálů, což zabraňuje případnému hluku motoru, aby ovlivnil kvalitu zvuku. Klasická Michi pečlivá pozornost k detailům má za následek zážitek z poslechu, který je pohlcující a věrný původní nahrávce.

Michi Q5 není jen přehráváč disků, je všestranným digitálním hudebním centrem. Podporuje širokou škálu dalších audio vstupů, včetně PC-USB (až 32-bit / 384 kHz) s podporou MQA a DSD 4X, plus 24-bit / 192 kHz koaxiální a optické vstupy. Díky těmto funkcím je Q5 kompatibilní se všemi vašimi oblíbenými digitálními zdroji jako ultra výkonný DAC pro celý váš audio systém.

Rotel Michi Q5

Elegantní přední panel Q5 je důkazem minimalistické designové filozofie Michi a obsahuje plnobarevný TFT displej, který zobrazuje obaly CD alb (příjemné - oceňujeme), aby zlepšil váš požitek z poslechu vizuální přitažlivostí. Přiložený dálkový ovladač Michi poskytuje intuitivní a bezproblémové ovládání, zatímco porty RS232 a Ethernet umožňují integraci s oblíbenými automatizačními systémy a zajišťují snadnou správu vašeho audio nastavení.

Michi Q5 Transport DAC je vytvořen pro ty, kteří požadují to nejlepší z hlediska výkonu i estetiky. Jeho prémiová konstrukce, výjimečná kvalita zvuku, všestranná konektivita a pokročilé možnosti ovládání z něj dělají dokonalý CD přehrávač pro špičkové audio systémy.

Rotel Michi Q5

SPECIFIKACE (Rotel MICHI Q5)
Celkové harmonické zkreslení: < 0.0006%
Frekvenční rozsah: 
¤ 20 Hz - 20k Hz, +0 dB, -0.1 dB
¤ 10 Hz - 70k Hz, +0 dB, -3 dB
Poměr signál šum (IHF "A" vážený): >115 dB
Dynamický rozsah: >99 dB
D/A převodník: ESS ES9028PRO
Vyvážení kanálů: ± 0.5 dB
Oddělení kanálů: >104 dB @ 10k Hz
Příkon: 25 W
Spotřeba v pohotovostním (standby) režimu: <0.5 W
Rozměry: 485 x 150x 452 mm (přední panel – výška 132 mm)
Hmotnost: 23,5 kg

Rotel Michi Q5

Doporučená cena:  5.499 / 5.999 / 6 999  GBP/EUR/USD (ceny jsou vždy pouze orientační, konkrétní koncová cena v daném místě záleží na lokálním DPH a dalších ekonomických faktorech jako cena dopravy, clo..)

Rotel Michi Q5

Audio Video Kino Bratislava 2024

XAVIAN Medea

Perfect Sound Group

Denon PerL v akci

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Unitra

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Lab12 | Audiofeel

AudioEgo

SPL

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

AV Center High-End Studio Praha

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies