Švédsko Kanada

Kooperace je (nejen) v Hi-Fi častá, četnější než by někdo asi řekl. O těch zajímavých z oboru se snažíme informovat ( Hi-Fi kooperace - díl IV. - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení )  dnes tedy:

Bluesound Dirac

Aneb jak ten malý (nejen viz úvodní obr.) se svým Dirac Live vstoupil do (dalšího) velkého - aktuálně do(byl) Bluesound

Švédsko Kanada

Výše dříve / níže nyní (v oblasti kooperace v Hi-Fi, konkrétně Bluesound & Dirac)

Švédsko Kanada

Dnes o tom, že když (jste malej ale šikovnej..

...což zná každý odborník na české pohádky a životní role-ička Yvetty Blanarovičové tak...) nenápadní (malí) Švédové dobyli (obří) Sound United (Denon, Marantz), loni pak..

Hi-Fi kooperace - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

...aktuálně - netisková zpráva z minulého týdne:

Dirac Bluesound

UPPSALA, Švédsko, 25. června 2024 — Švédský průkopník digitálního zvuku Dirac a Bluesound, výrobci hi-fidelity multi-room streamovacích zařízení, dnes oznámili spolupráci na integraci oceňovaného řešení Dirac Live Room Correction do vybraných Bluesound zařízení. Integrace přinese špičkové možnosti korekce místnosti pro vybraná zařízení Bluesound zakoupením sady příslušenství pro mikrofon a licence

Podle Fredrica Tappera, viceprezidenta společnosti Dirac pro Home & Pro Audio, představuje tato první spolupráce s Bluesound pro společnost významný milník, protože společnost nadále posiluje svou pozici předního poskytovatele technologií digitální korekce místnosti – a to jak v oblasti špičkových technologií. konec trhu domácího kina a nyní na trhu bezdrátového streamování pro více místností.

Vysoce věrný zvuk v jakékoli místnosti
„Způsoby, kterými spotřebitelé poslouchají hudbu doma, se mění; zatímco vyhrazené poslechové místnosti byly kdysi standardem, nyní je poslechovým prostorem celý dům – obývací pokoj, kuchyň, ložnice, sklepy a další,“ uvedl Tapper. „Tato rozšířená definice poslechového prostoru však vytvořila nové výzvy z hlediska reprodukce zvuku s vysokou věrností, protože prostory pod širým nebem s dynamickými velikostmi a rozměry místností mohou výrazně ovlivnit kvalitu zvuku. Tato spolupráce s Bluesound řeší tyto výzvy tím, že poskytuje vysoce věrný zvuk v jakékoli místnosti nebo jakémkoli poslechovém prostoru, bez ohledu na jeho složitost.

Dirac Live, poháněný patentovanými technologiemi, je předním řešením pro korekci místnosti. Automaticky řeší běžné akustické problémy, se kterými se potýkají všechny domácí audiosystémy, ale samotný hardware to nedokáže – nebo to vyžaduje příliš mnoho času, odborných znalostí a nákladů. Software je jedinečný v tom, že koriguje jak velikost, tak fázi celého zvukového systému včetně samotné místnosti – výsledkem je transparentnější, vyváženější zvuk, pevnější basy, zlepšená scéna a vylepšená čistota.

Nový standard na trhu streamovaného audia založeného na Wifi pro více místností
„V Bluesound zásadně věříme, že spotřebitelé by neměli obětovat kvalitu zvuku kvůli pohodlí streamování – a streamovaný zvuk z více místností nemusí být na úkor reprodukce zvuku s vysokou věrností,“ uvedl Matt Simmonds, produktový manažer Bluesound. „HiFi je hluboko v naší DNA, a proto jsme tak rádi, že můžeme spolupracovat se společností Dirac – společností, která sdílí náš závazek k inovacím v oblasti zvuku a snaze o dokonalý zvuk. Tato zařízení Dirac Ready Bluesound nastaví nové výkonové standardy na trhu streamovaného zvuku založeného na WiFi pro více místností.

Budoucí zařízení Bluesound budou připravena pro práci s Dirac Live, jakmile si zakoupíte licenci Dirac Live prostřednictvím webových stránek Dirac. Zkoumá se také zpětná kompatibilita se stávajícími zařízeními Bluesound a plány zavádění vhodných modelů budou sdíleny později. Kalibrační sada bude k dispozici k prodeji na webových stránkách Bluesound com, jakmile bude k dispozici první povolený přehrávač Bluesound.

Bluesound Dirac

O Dirac:
Dirac vyvíjí digitální softwarová řešení, která poskytují vylepšené zvukové zážitky pro každý zvukový systém v jakémkoli prostředí. Dirac se primárně zaměřuje na automobilový a domácí audio sektor a spolupracuje s výrobci i spotřebiteli. Dirac se sídlem v Uppsale (asi 70 km od Stockholmu) ve Švédsku je globálním podnikem podporovaným výzkumnými a vývojovými centry v dánské Kodani a indickém Bangalore a silným zastoupením v Číně, Německu, Japonsku, Koreji a USA.

O Bluesound:
Aliance audiofilů. Jsme designéři, inženýři a jednotlivci, kteří strávili své životy v hudebním průmyslu. Naši zakladatelé pomohli prosadit HiFi v 70. letech – inovace a snaha o dokonalost ve zvuku jsou hluboko v naší společné DNA. Jediným posláním společnosti Bluesound je vytvářet inovativní bezdrátové audio produkty a technologie, které umožňují co nejvěrnější reprodukci hudby s využitím nejpokročilejších, nejmodernějších digitálních technologií.

Bluesound NODE - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

Bluesound NODE X - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

Bluesound Pulse M - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

Bluesound Powernode 2i - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

Bluesound POWERNODE EDGE - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

Bluesound EISA 

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Lab12 | Audiofeel

Audio Video Kino Bratislava 2024

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Pure Sound Karlovy Vary

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies