Blok Stax 2G

Že jsou Stax skvělá japonská sluchátka, ví každý (a kdo ne nechť...) 

Nová vstupní brána | STAX AUDIO - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

..že jsou to v nové generaci i  zajímavá čínská sluchátka, se čtenář Hi-Fi Voice dozví 6.9. v textu "Vše je čínské". Pojmenování Stax používá -  pro své modulární audio - stolky - i britská značka BLOK, dnes o jejich novince:

ČTĚTE DÁLE, JE TOHO MNOHO! ↓

Blok Stax 2G

Blok Stax 2G – nová generaci modulárních audio stolků

Nové stolky Stax 2G jsou navrženy tak, aby poskytovaly audio systémům nejvyšší možnou kvalitu zvuku a zároveň nabízely elegantní, modernistický design, který vypadá skvěle bez ohledu na okolí.

Společnost Blok s hrdostí oznamuje uvedení zcela nové a zcela přepracované kolekce audio nábytku Stax 2G. Poskytují ideální základ pro provoz v optimálních podmínkách pro elektroniku a gramofony a jejich elegantní, modernistický estetický a modulární design poskytuje skvělý vzhled a bezkonkurenční flexibilitu při výběru správné sady pro naše potřeby.

Za elegantním vzhledem Stax 2G se skrývá velké množství technologií používaných ke zvýraznění kvality zvuku audio zařízení. Police i držáky byly navrženy tak, aby zajistily optimální izolaci a rám lze vyplnit inertním akustickým materiálem, což se projeví ještě lepším tlumením vibrací.

Důraz na detail společnosti Blok je přítomna v každém aspektu Stax 2G, jako je intuitivní, nekomplikovaná montáž, skrytá a bezpečná montáž, inteligentní izolace a nastavitelné nožky. Výběr moderních povrchových úprav umožňuje Stax 2G bezproblémovou integraci do jakéhokoli prostoru; Je zde dokonce prostor pro uložení LP desek.

Bez ohledu na to, jaké audio zařízení na ně umístíte nebo jakou povrchovou úpravu zvolíte, stolky Stax 2G zaručují fantastický vzhled a zvuk a pomohou vám najít Svatý grál zvuku.

Blok Stax 2G

TECHNICKÉ INOVACE:

Podpěry
Stax 2G má důmyslně skryté gumové výstupky v podpěrách, které nesou váhu polic a na nich umístěného vybavení. Tyto malé výstupky lze vyjmout, aby bylo možné konstrukci zatížit akustickým materiálem, díky čemuž budou konzoly těžší a následně se zlepší konstrukční tuhost celého systému, čímž se výrazně sníží vibrace a rezonance, což může být problém i v systému prvotřídní kvality.

Izolační podložky
Mezi každou policí a základnou nosné konstrukce jsou silikonové izolační podložky. Tyto pečlivě vybrané komponenty zajišťují, že pohlcování vibrací polic funguje tím nejoptimálnějším způsobem. Snižují rezonance a vibrace přenášené do polic z audio zařízení a z polic do zařízení, takže vše, co slyšíte, je vysoce kvalitní zvuk, nikoli zkreslení.

Nastavitelné nožičky
Stax 2G používá speciálně navržené nožičky, které umožňují rychlé a snadné nastavení výšky a úrovně. Ty umožňují uživatelům vybrat si mezi hroty nebo gumovými nožičkami v závislosti na povrchu, na kterém je stůl umístěn. Jejich intuitivní design umožňuje přesné vyrovnání Stax 2G a nabízí tak dokonale rovnou základnu pro zařízení na něm umístěná.

Umělecký projekt
Stax 2G, navržený a zkonstruovaný v centrále společnosti v Rayleigh, Essex, ve Spojeném království, přináší modernistický styl řady Stax způsobem, který je zcela věrný původnímu ikonickému designu stolů.

Blok Stax 2G 

Jedinečný design Stax 2G je nyní ještě zajímavější se zavedením tří současných povrchových úprav: černé sklo s černými držáky ve vysokém lesku, přírodní jasanová překližka se saténově bílými držáky a subtilní černá jasanová překližka s držáky z přírodního ořechu.

Díky osvěžujícímu použití moderních povrchových úprav poskytnou stoly Stax 2G zákazníkům vysokou míru flexibility při jejich sladění nejen s audio zařízením, ale také s prostředím, ve kterém se budou nacházet.

Stax 2G je k dispozici se dvěma typy polic, ze kterých si můžete vybrat. Elegantní police z tvrzeného skla v černé barvě nebo moderní police z překližky, která je k dispozici v přírodní jasanové dýze nebo černé jasanové dýze.

Každá z těchto variant byla zvolena pro nosnost police a pozitivní akustické vlastnosti i pro její vzhled. Díky tomu, bez ohledu na to, jaká elektronika nebo zdroj signálu je na nich umístěna, zůstanou zcela tuhé a odolné vůči vibracím.

Blok Stax 2G

Jasná filozofie designu
Zcela nové stolky Stax 2G jsou postaveny na výzkumné a vývojové filozofii Monitor Audio Group spočívající v dosažení rovnováhy mezi designem a technologií. Jeden nesmí nikdy dominovat druhému a oba hrají zásadní roli při naplňování našeho slibu hudební neutrality a akustické transparentnosti. Fyzické návrhy musí pohodlně zapadat do svého okolí. Jsou esteticky krásné, ale dokonale vyvážená neutralita designu znamená, že tam zůstanou po celou dobu používání.

Říkáme tomu filozofie Transparent Design a každý produkt Monitor Audio Group je výsledkem této intenzivní spolupráce, čerpá z desetiletí zkušeností designérského týmu a zajišťuje, že vše od kvality zvuku přes technologii až po design funguje v harmonii. Stax 2G je fyzickým projevem tohoto přístupu.

Blok Stax 2G

To hezké "audiofilské" výše /  vzniká zde níže:

BLOK

Dnes je Blok hrdou součástí Monitor Audio Group a jeho produkty jsou vyvíjeny interně inženýrskými a designérskými týmy v souladu s Transparent Design Philosophy Monitor Audio Groups. To zajišťuje, že každý prvek procesu je kontrolován a každý detail je optimalizován tak, aby splňoval přísné požadavky. Výsledkem je, že výkon, technologie a design spolupracují v dokonalé harmonii.

BLOK

Značka Blok byla založena v Saffron Walden, hrabství Essex ve Spojeném království Léta Páně 2003. Od té doby si vydobyla pověst vysoce respektovaného výrobce precizně zpracovaného nábytku s vysokou věrností. Jejich ikonická řada Stax se vyznačuje nadčasovým minimalistickým designem, který poskytuje výjimečný akustický výkon.

Blok Stax 2G

Blok Stax 2G

Klíčové vlastnosti:
¤ možnost naplnit podpěry polic materiálem tlumícím vibrace, přidat značnou hmotu stolu a tím dodatečně tlumit vibrace a redukovat rezonance
¤ izolační podložky zajišťují, že vibrace police jsou výrazně sníženy a efektivně distribuovány
¤ nastavitelné nožky zajišťují dokonale rovné police
¤ police z dýhované překližky snesou velké zatížení – vícevrstvá překližka má navíc příznivé akustické vlastnosti
¤ silné police z tvrzeného skla zajišťují vysokou odolnost bez únavy nebo prohýbání v průběhu času
¤ výběr zcela moderních povrchových úprav umožňuje Stax 2G bezproblémovou integraci do jakéhokoli prostoru
Modulární design: Variabilní výšky polic poskytují velkou flexibilitu

Blok Stax 2G

Povrchová úprava:
Černé sklo/černá police ve vysokém lesku
Černá police z jasanové překližky/přírodní
Police z přírodní jasanové překližky/bílý satén

Blok Stax 2G

Audio Video Kino Bratislava 2024

XAVIAN Medea

Perfect Sound Group

Bowers & Wilkins Pi6 / Pi8

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Lab12 | Audiofeel

AudioEgo

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

AV Center High-End Studio Praha

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies