Rotel Michi Q5

Verzi "méně seriózní" z výrobní dílny Lovců novinek Hi-Fi Voice čtenář dostal k dispozici ve chvíli představení trochu nečekané novinky s horním plněním, modelu Rotel MICHI Q5 - odkaz pod odstavcem (bonus kompletní nabídky Michi najdete ve spodní části dnešního materiálu). Verzi "zcela seriózně" z pera distributora a značky samé - nyní zde...

Další člen elitní jednotky | ROTEL MICHI - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

ČTĚTE DÁLE, JE TOHO MNOHO! ↓

 

Rotel Michi Q5

Představujeme první zdrojový komponent řady Michi, kterým je DAC transport Michi Q5. S pojmenováním DAC transport jsme se u Rotelu již setkali v případě přehrávače DT-6000 a má zdůraznit, že úloha přístroje v audiosystému je zamýšlená primárně jako DA převodník a přehrávání CD disků je, řekněme, bonus navíc. Q5 je komponent stejné koncepce. V jeho útrobách se nalézá špičkový DAC a jak je u Rotelu zvykem, až obsedantní pozornost je věnována zdrojům napájení vyhrazené tentokrát nejen speciálně pro digitální a analogové obvody, ale ze svého vlastního rezervoáru čerpá energii i pohon čtecí CD mechaniky. Že si Rotel sám vyrábí toroidní trafa je vcelku známé, ale tentokrát je vlastní konstrukce i CD mechanika s ‚vrchním plněním‘. Na soustavě pružin plovoucí šasi je vyfrézováno z masivního hliníkového bloku a doplňují jej komponenty z uhlíkových vláken. Minimalisticky pojatému čelnímu panelu z tvrzeného skla vévodí barevný displej, který mimo jiné, může také zobrazit detailní informace o přehrávaném obsahu, včetně grafiky alba. Rotel Michi Q5 bude dostupný od listopadu 2024.

 

Přetiskujeme zprávu společnosti Rotel: 

Michi Q5 – zvukový zážitek poslechu CD posouváme na novou úroveň
Modelová řada Michi je rozšířena o první zdrojový komponent, který nabízí audiofilský CD přehrávač, transport a DA převodník.

Rotel Michi Q5

Tokyo, Japonsko (září 2024) – značka Michi, odkazující se na svůj proslulý excelentní zvuk, rozšiřuje nabídku audiofilských komponentů DAC transportem Michi Q5. Q5 přepisuje definici CD přehrávače spojením nejmodernějších technologií a vynikajícího řemeslného zpracování. Přináší bezkonkurenční kvalitu zvuku, kterou žádají nejnáročnější audiofilové.

Michi Q5 je navržen tak, aby posunul laťku zvukového zážitku na novou úroveň. Jeho jádrem je prémiový DAC ESS Technology ES9028PRO, špičkový osmi kanálový digitálně analogový převodník. Do Michi Q5 je implementován v plně symetrickém a plně diferenciálním zapojení proto, aby mohl na výstupech XLR, nebo RCA nabídnout přesný zvukový signál s extrémně nízkou hladinou šumu a minimálním zkreslením. V DA převodníku jsou vyhrazeny čtyři kanály pro levou a čtyři pro pravou větev audio signálu, což umožňuje přenést do vašeho života neobyčejné detaily a širokou zvukovou scénu vykreslenou do nejmenších podrobností. Další možnosti instalace Q5 otevírají koaxiální a optický výstup dat z CD transportu.

Q5 je zároveň příkladem vášně značky Michi pro vyjímečnou kvalitu řemeslného zpracování. Na míru ušitý čtecí CD mechanismus s horním vkládáním disků je vybaven přesným laserovým snímačem osazeným v hliníkovém šasi, vyfrézovaným na CNC strojích. Elegantní a moderní estetické pojetí je skloubeno s výjimečnou mechanickou odolností. Plovoucí CD mechanika je dále upevněna na sestavě pružin, což eliminuje nežádoucí vibrace a poskytuje stabilní platformu pro bezchybné přehrávání disků. Toto konstrukční řešení nejen že zvyšuje vizuální přitažlivost Q5, ale také přispívá kvalitě zvukového přednesu, protože izoluje citlivé elektronické obvody od mechanického rušení.

Rotel Michi Q5

Pro ještě čistější zvuk je Q5 vybaven dvojicí, na míru ušitých, toroidních transformátorů vlastní výroby, které o sebe izolují napěťové zdroje pro digitální a analogové čísti, což výrazně snižuje šum a rušení. Audio signál v citlivých obvodech je také nedotčen proto, že galvanicky izolován je také napájecí zdroj pohonu CD mechaniky. Tím pádem ani případné rušení motoru nemá na kvalitu zvuku žádný vliv. Tradiční posedlost značky Michi i těmi nejmenšími detaily učiní poslech pohlcujícím. Zvuk zůstává věrný původní nahrávce.

Kromě neobyčejných schopností v roli CD přehrávače, je Michi Q5 také všestranné hudební centrum. Rozšiřuje konektivitu dalšími audio vstupy, včetně PC-USB (až 32bit / 384 kHz) s podporou MQA a DSD 4X. K dispozici je také koaxiální a optický vstup pro audio 24bit / 192 kHz. Díky tomu je Q5 kompatibilní s vašimi dalšími oblíbenými digitálními zdroji a ve vašem audiosystému se uplatní jako ultra-výkonný DAC. Filozofie minimalistického designu Q5 se odráží v elegantním předním panelu, na kterém se za tvrzeným sklem nachází barevný TFT displej. Zobrazuje také obaly CD alb, což umocní celkový zážitek a zvýší vizuální přitažlivost. Přiložený dálkový ovladač Michi poskytuje intuitivní a snadnou obsluhu, zatímco porty RS232 a ethernet umožňují integraci do oblíbených řídících systémů a zajišťují správu vaší audio sestavy. Michi DAC transport Q5 je vytvořen pro ty, kteří požadují nejvyšší výkon i estetiku. Jeho prémiová konstrukce, výjimečná kvalita zvuku, všestranná konektivita a pokročilé možnosti ovládání z něj dělají dokonalý CD přehrávač pro špičkové audio systémy.

Rotel Michi Q5

SPECIFIKACE (Rotel MICHI Q5)
Celkové harmonické zkreslení: < 0.0006%
Frekvenční rozsah:
¤ 20 Hz - 20k Hz, +0 dB, -0.1 dB
¤ 10 Hz - 70k Hz, +0 dB, -3 dB
Poměr signál šum (IHF "A" vážený): >115 dB
Dynamický rozsah: >99 dB
D/A převodník: ESS ES9028PRO
Vyvážení kanálů: ± 0.5 dB
Oddělení kanálů: >104 dB @ 10k Hz
Intermodulační zkreslení: < 0,002 %
Úroveň analogového výstupu:
¤ nevyvážený (RCA) - 2,3 V
¤ vyvážený (XLR) - 4,9 V
Analogová výstupní impedance:
¤ nesymetrický (RCA) - 100 Ω
¤ vyvážený (XLR) - 4k Ω
Vstupní citlivost: 0 dBfs / 75 Ω
Koaxiální/optické digitální vstupní signály: SPDIF LPCM (až 24 bitů / 192 kHz)
PC-USB:
¤ USB Audio Class 2.0 (až 32 bitů / 384 kHz) je vyžadována instalace ovladače
¤ podpora nativního DSD (až 4X, 11,2 M Hz) a DoP (až 2X, 5,6 M Hz)
¤ podpora MQA a MQA Studio (až 24 bitů / 384 kHz)
¤ Roon Tested
Příkon: 25 W
Spotřeba v pohotovostním (standby) režimu: <0.5 W
Rozměry: 485 x 150x 452 mm (přední panel – výška 132 mm)
Hmotnost: 23,5 kg

Rotel Michi Q5

Doporučená cena: 157.000 Kč

Rotel Michi Q5


Michi je stěžejní řadou komponentů postavených na historii a dědictví společnosti Rotel. Michi představuje více než 55 let zkušeností spojených s vášní rodinného podniku a stále se rozrůstajícím příbuzenstvem spokojených vlastníků. Akusticky intenzivní. Zvukově pokročilý. Vizuálně dokonalý. Tato slova vás vítají na stránkách elitní jednotky modelů japonského výrobce Rotel - a jejich aktuální přehled připojujeme jako bonus, níže Michi X5 Series 2:

 

Rotel Michi

Integrovaný zesilovač Michi X5 Series 2 kombinuje 600 wattů neochvějného výstupního výkonu třídy AB a 8kanálový digitálně analogový převodník ESS SABRE, který poskytuje dechberoucí přesnost a bezkonkurenční ovládání. Analogové, digitální, XLR, aptX™ HD Bluetooth, PC-USB, Moving Magnet a Moving Coil Phono Stage jsou podporovány.

rotel michi

Doporučená cena: 216.000 Kč

rotel michi

Výše Rotel Michi X5 S2 / níže Michi X3 Series 2

rotel michi

Elegantní, efektivní, nekompromisní. Integrovaný zesilovač Michi X3 Series 2 kombinuje 350 wattů robustního výstupního výkonu třídy AB a 8kanálový převodník ESS SABER Digital to Analog, aby poskytoval rafinovaný a rozsáhlý výkon. Podporovány jsou analogové RCA, XLR, Moving Magnet Phono, aptX™ HD Bluetooth, koaxiální, optické a PC-USB rendering MQA.

rotel michi

Doporučená cena: 168.000 Kč

rotel michi

Výše Rotel Michi X3 S2 / níže Michi P5 Series 2

rotel michi

Objevte vrchol výkonu s předzesilovačem Michi P5 Series 2 s duálními 8kanálovými ESS SABER DAC převodníky, které vykreslují hudbu, která vás obklopí každou notou. Vstupní připojení podporují vaše oblíbené zdroje zvuku včetně analogového, digitálního, PC-USB s MQA, aptX™ HD Bluetooth a pohyblivého magnetu a pohyblivé cívky Phono Stage.

rotel michi

Doporučená cena: 130.000 Kč

rotel michi

Výše Rotel Michi P5 S2 / níže Michi P5

rotel michi

Řídicí (před)zesilovač Michi P5 přináší zvukový vrchol s velkým množstvím zdrojových vstupů. Pečlivý návrh obvodu, výběr rozhodujících součástek a více než 3 roky vývoje ručí za to, že P5 splňuje nejvyšší standardy, což umožňuje tomuto předzesilovači hrdě nosit logo Michi.

 

rotel michi

Doporučená cena: 99.000 Kč

rotel michi

Výše Rotel Michi P5 / níže Michi S5 

rotel michi

Stereo zesilovač Michi S5 poskytuje 500 wattů na kanál do zátěže 8 Ω s nejlepším zvukem ve své třídě. Duální monoblokový design zahrnuje dvojité, předimenzované toroidní transformátory vlastní výroby pro výjimečnou basovou energii při zachování kontroly a přesnosti nejjemnějších detailů, vše zabalené v elegantním designu.

rotel michi

Doporučená cena: 180.000 Kč

rotel michi

Výše Rotel Michi S5 / níže Michi M8

rotel michi

Nekompromisní monoblokový výkonový zesilovač Michi M8 třídy AB poskytuje výkon 1080 W do 8 Ω a neuvěřitelných 1800 W do zátěže 4 ohmů. Obvodová architektura zajišťuje plynulé, přesné a uvolněné předávání zvuku i těm nejnáročnějším reproduktorům při zachování rozhodující energie, rytmu a načasování.

rotel michi

Doporučená cena: 180.000 Kč (ks!)

rotel michi

rotel michi

Tak takový je...

rotel michi

...sluchem (pohledem) Hi-Fi Voice:

Rotel MICHI - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

Rotel MICHI X3 - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

Rotel MICHI X3 S2 - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

Rotel MICHI X5 S2 - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

rotel michi

XAVIAN Medea

Perfect Sound Group

Denon PerL v akci

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Unitra

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Lab12 | Audiofeel

AudioEgo

SPL

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

AV Center High-End Studio Praha

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies