Gryphon Apollo

ČTĚTE DÁLE, JE TOHO MNOHO! ↓

Gryphon Apollo / Gryphon Siren

Gryphon Siren

Phono předzesilovač / pojmenován po..

Siréna

Když se spojí (mocné) síly, konkrétně:

Síla lva s půvabem orla | GRYPHON AUDIO DESIGNS - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

a

Nechť tě provází síla | BRINKMANN AUDIO - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

s

5 Concordů přilétá | ORTOFON - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

...vzejde z toho - to o čem to dnes bude - 3 novinkách Gryphon Audio Designs kterými jsou gramofon Apollo a phono předzesilovač Siren a do3tice nová přenoska Black Diamond DLC (vzhledem k tomu že trojice bude dostupná až na podzim zatím bez - obrázků i specifikací, tedy 1 foto by tu bylo - viz níže) vyvinutá speciálně pro "TURNTABLE OF THE GODS" jak seveřané skromně své analogové monstrum  Apollo popisují.

Gryphon přenoska 

Nikdy předtím nebylo službě Analog Playback věnováno tolik intelektuálních koňských sil. Vyvrcholením neopakovatelné spolupráce mezi Sorenem Slebem z The Gryphon Design Team, legendou gramofonu Helmutem Brinkmannem, Cartridge Master Ortofonem a Aarhuským technickým institutem, Apollo by Gryphon je víc než gramofon - je to klíčová událost v historie High End Audio.

Gryphon Apollo

Pozoruhodné je samo o sobě, že každá část systému Apollo – od gramofonu přes raménko až po přenosku – byla navržena tak, aby dokonale fungovala se všemi ostatními. Schopnost ovládat všechny proměnné během fáze návrhu v kombinaci s brilantními designéry a bezkonkurenčními výrobními schopnostmi přinesla analogový přehrávací systém, který nemá v historii High End Audio obdoby. Není přehnané tvrdit, že u Apollo je celek skutečně větší než součet jeho nejmodernějších částí.

Apollon

Gryphon Audio Designs nazývá svůj nový gramofon Apollo gramofonem bohů (Ἀπόλλων  starořecký bůh světla, jara, mravní čistoty a umírněnosti,, stejně jako věštění a umění, zejména ale hudby - to je po našem Apollon ještě také bůh poezie a zpěvu). Gryphon Apollo je výsledkem spolupráce Sorena Sleba z týmu Gryphon Designs, legendy gramofonů Helmuta Brinkmanna, výrobce přenosek Ortofon a Aarhuského technického institutu. K vývoji jednoho z nejlepších analogových přehrávacích systémů potřebujete: špičkového (světoznámého) konstruktéra gramofonu - zde Helmuta Brinkmanna. Apollo používá 2 Brinkmannem vyvinuté, ručně vyrobené motory sinusového řemenového pohonu uspořádané navzájem o 180 stupňů a pokrývající masivní gramofon. Digitální regulátor rychlosti byl vyvinut poprvé pro Apollo. Digitální řízení nejen synchronizuje oba motory, ale je také přesnější než jeho analogové protějšky a nemusí být nikdy kalibrováno.

Na základě 3. generace napájecí technologie Brinkmann RöNt využívá přizpůsobený napájecí zdroj Apollo BZ 34 »Tube Rectifier Simulator« vyvinutý pro RöNt. Polovodiče nahrazují elektronky RöNt. Jednotky Apollo mají proto vyšší výstupní proud. To umožňuje optimální pohon 2 motorů. Platforma Apolla je založena na vrstvené sendvičové konstrukci z eloxovaného hliníku,  Kerrock (syntetický kámen tvořený kompozitními materiály složenými z bauxitové rudy, hydroxidu hlinitého a polymerového akrylu) a Smart Stack (tlumicí směsi patentované dánskou Meneta Group). Motory jsou zcela odděleny od konstrukce a každý je namontován na svém vlastním optimalizovaném pomocném podvozku. Značná hmotnost Apolla spočívá na čtyřech masivních nastavitelných hrotech.

Gryphon Siren

Na vývojii přenosky Gryphon spolupracoval s dánkým gigantem oboru Ortofon. Jeho výkonnostní vlastnosti jsou speciálně přizpůsobeny vyladěny pro model Apollo. Počínaje výjimečnou přenoskou MC Diamond vyvinul Gryphon zakázkové titanové tělo SLM potažené DLC-TR a poté vyladil poddajnost přenosky tak, aby vytvořil dokonale sladěného partnera pro raménko Gryphon Apollo. Výsledek -  Gryphon Black Diamond DLC je jedním z nejlepších snímačů na trhu. Mimochodem (viz foto) gramofon Apollo lze volitelně vybavit přídavným druhým ramenem.

Gryphon Siren

Phono předzesilovač Gryphon Siren sdílí svou sochařsky krásnou estetiku Nordic Noir s Apex a Commanderem. Jeho 4,3palcový TFT kapacitní dotykový displej s panelem z tvrzeného skla o tloušťce 4 mm je identický s tím v Commander, stejně jako dual-mono napájecí jednotka (PSU) Siren, která poskytuje zásobník energie, jehož velikost a kvalita je v kategorii  phono. předzesilovačů bezprecedentní. Masivní napájecí zdroj Siren váží přes 38 kg a je vybaven plně regulovanými napájecími zdroji. Kromě samostatných napájecích zdrojů pro levý a pravý kanál zajišťuje 3. napájecí zdroj všechny digitální funkce. Stejně jako modely Apex a Commander má i Siren 4vrstvé obvodové desky se 70μ měděnými vodiči.

Gryphon Siren

SPECIFIKACE (Gryphon Siren)
¤ 3vyvážené XLR vstupy pro každý kanál
¤ 1 single ended RCA vstup pro každý kanál
¤ 1 vyvážený XLR výstup pro každý kanál
Vstupní zátěž impedance:
¤ MM - 47kW
¤ MC: od 20W do 1600W ve vybraných krocích
Vstupní zátěžová kapacita:
¤ MM: 0pF až 608pF ve vybraných krocích
¤ MC: 0pF, 220pF nebo 440pF
Výstupní impedance: 50W
Šířka pásma: RIAA +/-0,1dB
Celková kapacita napájení, obě jednotky: 74 000 uF každý stereo kanál
Zisk:
¤ MM +38dB nebo +48dB @ 1kHz
¤ MC +58dB nebo +68 dB @ 1kHz
S/N nevážený 20-20 kHz:
¤ MM - 86 db @ 10 mv
¤ MC: 70 db @ 0,5 mv
​S/N A-vážený 20-20kHz:
¤ MM - 90db @ 10mv
¤ MC -  74db @ 0,5mv
Rozměry:
SIREN - 480 x 236 x 455 mm
PSU  - 480 x 236 x 440 mm
Hmotnost:
SIREN - 30,4 kg 
PSU - 38 kg

Gryphon Apollo

Doporučené ceny:
Apollo - 153.000 €
Siren - 69 990 euro (ceny jsou vždy pouze orientační, konkrétní koncová cena v daném místě záleží na lokálním DPH a dalších ekonomických faktorech..)

Gryphon Apollo

Hi-Fi Voice & GRYPHON:

Síla lva s půvabem orla | GRYPHON AUDIO DESIGNS - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

Třípásmový EOS 2 | GRYPHON AUDIO DESIGNS - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

Gryphon - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

Gryphon Siren

Focal Diva Utopia

AQ Show 2024

XAVIAN Medea

Perfect Sound Group

Denon PerL v akci

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Unitra

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Lab12 | Audiofeel

AudioEgo

SPL

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Malá překvapení každodenního audiofila

Ačkoliv se posuzování audio komponentů bezmála denně (s čestmými výjimkami letních dovolených, kde je naopak pár týdnů reálně ticho a slouží jako "rekalibrace" ušního aparátu) věnuji už nějakých 17 let a poslouchal jsem rád i předtím... Přestože jsem za tu dobu slyšel na 5 000 výrobků všech tříd, kvalit a podob... Bez ohledu na to, že nějaké polovině z toho počtu jsem věnoval hodně času na kompletní recenzi... I tak se tu a tam objeví něco, co překvapí. Jako teď.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

AV Center High-End Studio Praha

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Audio Video Show Praha 2025 | výstava hi-fi techniky a domácího kina

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies