Monitorr Audio Gold 6G

Verzi "méně seriózní" z výrobní dílny Lovců novinek Hi-Fi Voice čtenář dostal k dispozici u příležitosti ocenění EISA - odkaz najdete v závěru tohoto materiálu. Verzi "zcela seriózně" z pera distributora s popisy výrobce - nyní zde...

Přetiskujeme zprávu společnosti Audio Center Czech (o Monitor Audio Gold 6G):

Monitor Audio představuje současnou klasiku, řadu GOLD 6G
Zcela nová, zcela přepracovaná Gold Series 6G nenechá žádné detaily neodhalené, Monitor Audio Group přichází se svou nejlepší a nejvíce vzrušující řadou reprosoustav, které dosud nesly název Gold.

ČTĚTE DÁLE, JE TOHO MNOHO! ↓

 

Essex, Velká Británie – srpen, 2024: Monitor Audio s hrdostí oznamuje uvedení nové řady Gold 6G. Komplexní, vysoce flexibilní a uživatelsky přívětivá řada Gold 6G obsahuje šest charakteristických reproduktorů. Každý model řeší jasně definované požadavky uživatele, přidává inovativní akustické technologie a je vytvořen tak, aby oslavoval a vyzařoval osobitost a kvalitu, kterou zákazníci očekávají od řady Gold. Řada Gold 6G, která staví na více než třech desetiletích historie, představuje začátek nové epické kapitoly; nový způsob, jak zažít radost ze senzačního zvuku.

Akustická inovace
Řada Gold od Monitor Audio má dlouhou historii zavádění inovativních akustických technologií a tato  .generace není jiná. Gold 6G se může pochlubit zcela novou technologií v podobě technologie Hexagonal Diaphragm Technology (HDT). HDT čerpá z měničů RDT III použitých v průkopnickém modelu Hyphn a vlajkové lodi Platinum Series 3G, která se skládá z voštinové vrstvy Nomex vložené mezi hliníkové a uhlíkové vlákno. Měnič HDT využívá nový šestiúhelníkový vzor k narušení symetrie v rozpadu kužele a vytváří kužel, který posouvá frekvenci nahoru o 10 % ve srovnání s kužely RST II, ​​které se nacházejí na Silver Series 7G.

Monitor Audio Gold 6G

Nový měnič také využívá vlastní technologii C-CAM společnosti Monitor Audio, která ve srovnání se standardními hliníkovými konstrukcemi vytváří silnější kužel odolnější proti únavě. Výsledkem je, že nové měniče HDT a C-CAM patří k nejsilnějším měničům pístového typu, jaké kdy společnost Monitor Audio zkonstruovala.

Nové HDT i C-CAM byly použity v celé řadě, včetně nového 3palcového středového měniče, 6palcového středo-basového měniče a 6palcového a 8palcového basového měniče.

 Monitor Audio Gold 6G

Kromě HDT, C-CAM měničů patří mezi klíčové akustické vlastnosti
Revidovaná verze měniče MPD III (Micro Pleated Diaphragm) společnosti Monitor Audio používaného v řadě Hyphn i Platinum. Tento design na míru poskytuje přesný vysokofrekvenční zvuk s větší konzistencí, čistotou a přesností. Díky dosaženým úrovním detailů zní hudba živěji, ostřeji a skutečněji.

Výhybky Gold Series 6G byly optimalizovány pro výkon v místnosti; to je zvláště důležité pro nový model On-Wall 6G, kde je typické použití blíže instalačnímu řešení než tradičnímu Hi-Fi.

Monitor Audio Gold 6G

Design ozvučnice
Všechny ozvučnice Gold Series 6G jsou navrženy tak, aby tvořily co nejpevnější konstrukci, a umožnily tak měničům podávat optimální výkon. Detail horního obložení u modelů 100 a 500 umožňuje umístit vysokofrekvenční měnič MPD III výše ve skříni, čímž se optimalizuje difrakce okraje ozvučnice u těchto větších modelů. To pomáhá poskytovat konzistentní a přesnou zvukovou scénu v celém frekvenčním rozsahu.

Monitor Audio Gold

Vůbec poprvé má nová řada Gold 6G umělou ebenovou dýhu. Nabízí kvalitu a lesk pravého ebenu, ale s výrazně sníženým uhlíkovým dopadem ve srovnání s tradičními metodami výroby dýh z pravého dřeva. Vysoce lesklá černá a saténová bílá povrchová úprava dodávají moderní vzhled, který zajišťuje, že bez ohledu na prostředí, ve kterém budou reprosoustavy řady Gold 6G umístěny, do něj bez problémů zapadnou.

Monitor Audio Gold

Monitor Audio Gold 6G

Modely reprosoustav:

Gold 500 6G
Vlajková loď Gold 500 6G představuje nejvyšší úroveň výkonu a designu systému v dané cenové hladině. Obsahuje nejnovější vysokofrekvenční měnič MPD III spolu s novým 3palcovým středovým měničem a výkonnými dvojitými 8palcovými basovými měniči, které oba těží z nejnovější technologie HDT, C-CAM měniče a obrovsky výkonných motorických systémů.

Monitor Audio Gold 6G

Gold 300 6G
Gold 300 6G má menší rozměry a štíhlejší profil ve srovnání s 500 6G, ale je schopen vynikající úrovně výkonu. Navrženo pro umístění nejnovějšího vysokofrekvenčního měniče MPD III spolu s novým 3palcovým středovým měničem a výkonnými dvěma 6palcovými basovými měniči, které oba těží z nejnovější technologie HDT, C-CAM měniče a obrovsky výkonných motorických systémů.

Monitor Audio Gold 6G

Ještě jsmeneslyšeli, někteří už asi ano..

Monitor Audio Gold 6G

Gold 100 6G
Gold 100 6G je výrazný třípásmový reproduktor pro umístění na stojan schopný hlubokých rozšířených basů, krásně realistických středových a čistých vysokých frekvencí. Je vybaven nejnovějším vysokofrekvenčním měničem MPD III, novým 3palcovým středovým měničem a výkonným 8palcovým basovým měničem, které oba těží z nejnovější technologie HDT, C-CAM měniče a obrovsky výkonných motorických systémů.

Monitor Audio Gold 6G

Gold 50 6G
Gold 50 6G je kompaktní regálový reproduktor s vysokou věrností. Jeho diskrétní proporce a možnost spojit jej s reproduktorovým stojanem ST-2 jej činí nejflexibilnějším ze všech modelů Gold Series 6G, pokud jde o umístění v poslechovém prostředí. Navrženo pro umístění nejnovějšího vysokofrekvenčního měniče MPD III a výkonného 6palcového basového středového měniče, které oba těží z nejnovější technologie HDT, C-CAM měniče a extrémně výkonných motorických systémů.

Monitor Audio Gold 6G

Gold On-Wall 6G
Gold On-Wall 6G je nový, vysoce flexibilní přírůstek do řady Gold Series 6G. Nejen, že jeho tenký profil umožňuje, aby byl fantastickým zadním a bočním AV reproduktorem, ale také to znamená, že je ideální pro aplikace s předním LCR (levý-střed-pravý) namontovatelné na stěnu – což z něj činí ideální reproduktor pro domácí kino. Obsahuje nejnovější vysokofrekvenční měnič MPD III a výkonný 6palcový basový středový měnič, který těží z nejnovější technologie HDT, C-CAM měničů a výkonných motorických systémů.

Monitor Audio Gold 6G

Gold C250 6G
Gold C250 6G je kompaktní třípásmový centrální reproduktor s výkonnými dvojitými 6palcovými basovými měniči využívajícími nejnovější technologie HDT, C-CAM měniče a výkonné motorické systémy. Nejnovější vysokofrekvenční měnič MPD III a 3- palcový středofrekvenční měnič, který zajišťuje, že vokály a dynamické pasáže v rámci filmových partitur nebo soundtracků jsou dodávány s naprostým realismem a detaily.

Monitor Audio Gold 6G

Transparent Design Philosophy
Řada Gold 6G je postavena na filozofii výzkumu a vývoje udržování rovnováhy mezi designem a technologií. Jednomu není nikdy dovoleno přemoci druhého a oba hrají zásadní roli při plnění příslibu hudební neutrality a akustické transparentnosti. Reproduktory jsou fyzicky navrženy tak, aby pohodlně seděly v jejich prostředí. Jsou krásnou výpovědí, ale dokonale vyvážená neutralita designu znamená, že budou ladit po celý život.

Každý produkt Monitor Audio je výsledkem intenzivní spolupráce, čerpá z desetiletí zkušeností v rámci návrhářského týmu a zajišťuje, že všechny prvky výkonu, technologie a designu fungují v harmonii. Gold Series 6G je fyzickým projevem tohoto přístupu.

Monitor Audio Gold 6G

Shrnutí klíčových vlastností:
- Nové HDT, C-CAM měniče s technologií Hexagonal Diaphragm Technology poskytují čistší a otevřenější zvuk a patří k nejsilnějším, nejvíce pístovým měničům, jaké kdy Monitor Audio zkonstruoval.
- Vysokofrekvenční měniče MPD III 3. generace snižují zkreslení, zplošťují frekvenční odezvu a vedou k širšímu, čistšímu, konzistentnějšímu a živějšímu zvuku.
-  6 vysoce flexibilních modelů navržených pro použití v různých systémech HiFi a domácího kina.
-  Pečlivě navržené výhybky s vysoce kvalitními komponenty a vyjádřené v mnoha iteracích zajišťují, že měniče jsou obsluhovány perfektní cestou signálu.
Vnější geometrie se silnými stěnami, pečlivě umístěné vnitřní vyztužení ozvučnice v kombinaci s technologií průchozích šroubů způsobují, že skříně poskytují extrémně pevné pouzdro, se kterým mohou ovladače fungovat.
Gold Series 6G je k dispozici ve 3 neuvěřitelných povrchových úpravách: High-Gloss Black, Satin White a poprvé uměle vyrobená Ebenová dýha.

Monitor Audio Gold 6G

Ze setká(vá)ní Hi-Fi Voice & Monitor Audio:

Další cestující v čase | MONITOR AUDIO - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

Vstávat a cvičit! | MONITOR AUDIO - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

6 kvádrů zlata | MONITOR AUDIO - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

Monitor Audio Platinum 300 3G - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

Monitor Audio Platinum 200 3G - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

Monitor Audio Platinum 100 3G - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

Monitor Audio Silver 500 7G - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

Monitor Audio Silver 300 7G - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

Monitor Audio Gold 6G

Historický bonus na závěr, výše letos EISA oceněné Gold Series 300 6G / níže značka  občas zabrousí i mimo obor reprosoustav - gramofon Monitor Gold ET500

Audio Video Kino Bratislava 2024

XAVIAN Medea

Perfect Sound Group

Denon PerL v akci

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Lab12 | Audiofeel

AudioEgo

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

AV Center High-End Studio Praha

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies