Bluesound NODE ¨3x new 2024

Narušili jsme přirozených chod času, takže "tak nějak naopak" včera "už" byl test...

Bluesound NODE NANO - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

...dnes to "teprve" bude představení nové řady produktů Bluesound s názvem NODE - 3 nových malých kanaďanů, co umí... ale to nechme vysvětlit samotného tvůrce...

Přetiskujeme zprávu společnosti BLUESOUND:

Bluesound představuje tři nové bezdrátové hi-res hudební streamery NODE s prvotřídním výkonem. Průkopníci originálního bezdrátového multiroom streameru s vysokým rozlišením vám přinášejí profesionálně navržené modely NODE NANO, NODE a NODE ICON s přepracovaným hardwarem a bohatými novými zvukovými funkcemi.

ČTĚTE DÁLE, JE TOHO MNOHO! ↓

Bluesound NODE ¨3x new 2024

TORONTO, KANADA, 20. SRPNA 2024 - BLUESOUND, originální značka bezdrátové multiroom hudby s vysokým rozlišením, dnes představuje tři nové bezdrátové hudební streamery: NODE NANO, NODE a vlajkovou loď NODE ICON. Nový NODE NANO, štíhlý a kompaktní streamer, je dokonalým základním streamerem, který nabízí pouze to nejdůležitější pro přeměnu stávajících HiFi komponentů a domácích audio zařízení na výkonné systémy pro streamování hudby. NODE Gen4 je přepracovaným původním bezdrátovým hi-res hudebním streamerem se zcela novým ESS SABRE® DAC převodníkem pro ultračisté zpracování zvuku a ještě lepší výkon. Vlajková loď NODE ICON nastavuje novou laťku pro bezdrátové hudební streamery s úžasným 5“ barevným displejem a Dual-Mono DAC konstrukcí se dvěma ESS SABRE® DAC převodníky. NODE NANO je celosvětově dostupný od dnešního dne, 20. srpna 2024. NODE Gen4 je k dispozici k předobjednání a začne se celosvětově dodávat 24. září 2024. NODE ICON (obr. výše) se začne dodávat 15. listopadu 2024.

Bluesound NODE ¨3x new 2024

"Od roku 2013, kdy byl NODE (obr. výše) poprvé představen, je naším nejoblíbenějším a nejpopulárnějším produktem, který si vybralo více zákazníků než jakýkoli jiný hudební streamer s vysokým rozlišením. Dnešní den je další kapitolou v naší misi přinést zvuk s vysokou věrností do každodenního života,“ řekl Matt Simmonds, produktový manažer společnosti Bluesound. „Vytvořením rodiny streamovacích zařízení NODE můžeme oslovit více posluchačů hudby se streamováním v hi-res rozlišení, a nabídnout tak skvělý výchozí bod pro zákazníky, začínající se streamingem a sofistikovanou možnost zvýšení kvality pro ty, kteří to se zvukem myslí vážně.“

Nová řada NODE poskytuje zákazníkům nejvýkonnější a nejuniverzálnější řadu bezdrátových hudebních streamerů, jakou kdy Bluesound nabízel. Díky pečlivě vybraným komponentům a mistrovsky navržené zvukové architektuře stojí tři nové NODE na vrcholu HiFi designu, poskytují bezkonkurenční kvalitu zvuku a posouvají streamování hudby na další úroveň.
• Odborné konstruování: V nových streamerech NODE se naplno projevují hluboké zvukové znalosti a HiFi řemeslné umění, které se vyznačují mimořádně transparentní signálovou cestou s chytře navrženým uspořádáním obvodů, které využívá účinnosti a izolace, aby se zabránilo nežádoucímu šumu a zkreslení. Odborná implementace Bluesound jde nad rámec standardních postupů v oboru a pečlivě ladí každou součástku tak, aby poskytovala co nejvěrnější zvuk od vstupu po výstup.
• Veškerá hudba, která kdy byla nahrána: Streamujte vše v nejvyšší kvalitě na jakémkoli zařízení NODE, od populárních hudebních streamovacích služeb, jako jsou Amazon Music, Tidal a Spotify, až po osobní hudební knihovny s tisíci skladbami v HD kvalitě. Integrované jsou také Apple AirPlay 2 a aptX Adaptive Bluetooth pro ještě více hudby z více aplikací a služeb. Přehrávače NODE a NODE ICON nyní podporují také přehrávání DSD ve vysokém rozlišení.
•  Nejlepší technologie sluchátkového zesilovače na světě: NODE Gen4 i NODE ICON jsou vybaveny technologií sluchátek THXTM AAA, špičkovým sluchátkovým zesilovačem s nejlineárnější odezvou. Jeho patentovaná korekce chyb feed-forward přináší výjimečný zvuk s pozoruhodně nízkým šumem a zkreslením. Modely NODE a NODE ICON jsou vybaveny 6,35 mm konektorem pro hifi sluchátka, a model NODE ICON je vybaven konektorem na levé i pravé straně pro lepší vedení kabelu.
•  Nejmodernější korekce akustiky místnosti: NODE Gen4 a NODE ICON jsou připraveny na technologii Dirac Live Room Correction, která je k dispozici přímo od společnosti Dirac po zakoupení licence. Pomocí aplikace Dirac a sofistikované technologie mohou uživatelé změřit akustiku své místnosti a odstranit problémy v basovém spektru, odrazy a další nežádoucí zkreslení. Je také zapotřebí kalibrační sada s vysoce citlivým mikrofonem, která bude dostupná u prodejců Bluesound.
• Překročte hranice HiFi: Všechny bezdrátové hudební streamery NODE lze bezdrátově připojit k reproduktorům Bluesound a dalším stereofonním komponentům a vytvořit tak hudební multiroom systém propojený pomocí systému BluOS. Díky podpoře nejnovější dvoupásmové technologie Wi-Fi lze oblíbenou hudbu a seznamy skladeb streamovat v každé místnosti v domě bez výpadků nebo přerušení.
• Bezproblémová integrace: Všechny modely NODE jsou navrženy tak, aby je bylo možné dokonale sladit se stereofonními komponenty nebo umístit do AV racku s podporou populárních inteligentních domácích řídicích systémů včetně Control4, Crestron ELAN, RTI a dalších. Modely NODE a NODE ICON jsou vybaveny kompletní sadou digitálních/analogových vstupů a výstupů pro pohodlí a flexibilitu, včetně RCA, koaxiálních, optických, HDMI eARC a USB. NODE NANO obsahuje pouze digitální/analogové výstupy.

Bluesound NODE ¨3x new 2024

NODE NANO – Bezdrátový hudební streamer
Přehrávač NODE NANO, který využívá špičkový D/A převodník ESS SABRE® s expertně navrženými audiofilními obvody, je navržen pro připojení stávajících stereofonních nebo audio systémů ke světu streamování hudby. Jeho kompaktní a moderní design byl promyšleně navržen tak, aby se vešel prakticky kamkoli, s vysoce kvalitními analogovými a digitálními výstupy RCA, koaxiálním, optickým a USB.

Bluesound NODE ¨3x new 2024

NODE NANO představuje nový a cenově dostupný způsob streamování hudby v HiFi kvalitě na jakémkoli audio zařízení ve vaší domácnosti,“ řekl Morten Nielsen, zástupce produktového manažera společnosti Bluesound. „Stačí jej připojit ke stávajícímu stereofonnímu systému nebo aktivním reproduktorům, podle několika jednoduchých kroků jej připojit k domácí síti a začít streamovat. Nyní je tak snadné zpřístupnit svět streamování a zažít rozdílnost Bluesound."

•  Pro zvukové maniaky: NODE NANO se může pochlubit jak pečlivě zkonstruovanými zvukovými obvody a komponenty, tak i průlomovým výpočetním výkonem a výsledky. Jeho jádrem je špičkový D/A převodník ESS SABRE® s technologií HyperstreamTM IV, který zprostředkovává hudbu (až 24 bitů/192 kHz) s dechberoucí dynamikou a velmi nízkým zkreslením.
•  Vytvořeno pro jakýkoli zdroj streamování: NODE NANO je postaven na systému BluOS a nativně podporuje mnoho populárních hudebních streamovacích služeb včetně Amazon Music, Pandora, Qobuz, SiriusXM, Tidal a dalších. Je také vybaven funkcemi Apple AirPlay 2, aptXTM Adaptive Bluetooth, Spotify Connect a Tidal Connect - ideální pro posluchače a uživatele, kteří chtějí streamovat všechnu svou oblíbenou hudbu, aplikace a služby pomocí jednoho zařízení.
•  Jednoduše a snadno: NODE NANO je vybaven několika digitálními / analogovými výstupy pro připojení ke stávajícím audio komponentům prostřednictvím RCA, koaxiálního a optického rozhraní nebo USB. Je také vybaven podsvíceným předním dotykovým panelem pro rychlé ovládání a přístup k dvěma programovatelným předvolbám.

NODE NANO (N030) se stereo integrovaným zesilovačem

Bluesound NODE ¨3x new 2024

 

NODE GEN4 – Výkonný hudební streamer
Původní bezdrátový streamer hudby ve vysokém rozlišení, který má přepracované komponenty a obvody pro ještě lepší výkon, je nyní vybaven špičkovým D/A převodníkem ESS SABRE® ES9039Q2M, vestavěným sluchátkovým zesilovačem THXTM AAA, aptXTM Adaptive Bluetooth a podporou DSD. Připojte nový NODE ke stereofonnímu zesilovači nebo páru aktivních reproduktorů a streamujte veškerou hudbu, která byla kdy nahrána, s většími detaily a čistotou než kdykoli předtím.

Bluesound NODE ¨3x new 2024

Bluesound NODE ¨3x new 2024

„Původní model NODE nastavil standard výkonu a i dnes je nejdoporučovanějším streamerem v této kategorii,“ řekl Matt Simmonds, produktový manažer společnosti Bluesound. „Pečlivě jsme přepracovali jeho komponenty a obvody, abychom nejen zvýšili kvalitu zvuku, ale také zjednodušili jeho integraci do jakéhokoli domácího audio systému. Ať už jste oddaný audiofil, nebo jen někdo, kdo miluje skvěle znějící hudbu, NODE je navržen tak, aby ve všech ohledech zlepšil váš poslech.“
•  Lepší než kdy jindy: Díky novému a vylepšenému převodníku ESS SABERE ES9039Q2M poskytuje nový NODE oproti předchozím generacím velký nárůst výkonu. Vše začíná u konstrukce nového NODE. Jeho DA převodník a signálová cesta jsou precizně zkonstruovány tak, aby byly ještě dokonalejší, s obvody odborně navrženými pro snížení jitteru a rušení.
•  Připojte vše: NODE je plně vybaven digitálními/analogovými vstupy a výstupy, takže je neuvěřitelně všestranný v jakékoli stereofonní nebo domácí audio sestavě. Přehrávač NODE můžete připojit k televizoru a herní konzoli pomocí rozhraní HDMI eARC a obohatit tak zážitek z domácí zábavy. Je také vybaven vestavěným IR senzorem s funkcí učení pro libovolné dálkové ovládání a dotykovým panelem s detekcí přiblížení ruky s pěti programovatelnými dotykovými tlačítky předvoleb.

Bluesound NODE ¨3x new 2024

 

NODE ICON – Referenční hudební streamer

Bluesound NODE ¨3x new 2024

NODE ICON je vlajkovou lodí bezdrátových hudebních streamerů pro nejnáročnější audio fanoušky. Každý detail jeho provedení byl navržen tak, aby nastavil nové měřítko v této kategorii, od průlomové konstrukce Dual-Mono DAC, která byla dokonale implementována pomocí dvou převodníků ESS SABRE®, až po elegantní hliníkové šasi a ohromující 5“ barevný displej. NODE ICON je také vybaven všemi digitálními a analogovými vstupy a výstupy včetně HDMI eARC a symetrickými XLR výstupy pro vysoce kvalitní konektivitu.

Bluesound NODE ¨3x new 2024

NODE ICON představuje nový vrchol v oblasti bezdrátového streamování, vytvořený pro ty, kteří od své hudby vyžadují jen to nejlepší,“ řekl Morten Nielsen, zástupce produktového manažera společnosti Bluesound. „Každý aspekt jeho konstrukce byl navržen k dokonalosti, od revoluční konstrukce Dual-Mono DAC s technologií ESS SABRE®, která poskytuje bezkonkurenční zvukovou čistotu, až po úžasné hliníkové šasi a 5“ barevný displej. NODE ICON není jen streamer - nově definuje stereofonní komponenty pro novou generaci HiFi streamingu.“

Bluesound NODE ¨3x new 2024

• Nejlepší streamer Bluesound všech dob: Díky pečlivě vybraným komponentům a mistrovsky navrženému dvoukanálovému D/A převodníku nastavuje NODE ICON novou laťku pro bezdrátové hudební streamery. Využívá dva D/A převodníky ESS SABRE® ES9039Q2M a nízkošumový napájecí zdroj, které poskytují vynikající dynamický rozsah, velmi nízké zkreslení a nejvyšší možné rozlišení, jaké kdy bylo slyšet. Výkon D/A převodníku je dále vylepšen revoluční technologií QRONO d2a společnosti MQA Labs, která opravuje případné chyby časování v procesu digitálně-analogové konverze a znovu sladí časovou odezvu s původní nahrávkou.

Bluesound NODE ¨3x new 2024

• Krásně navržený pro audiofily: NODE ICON má vysoce kvalitní hliníkové šasi a úžasný 5“ barevný HD displej. Jeho elegantní lesklý černý povrch se bez problémů začlení do každé domácnosti nebo sestavy, zatímco jeho symetrické výstupy XLR jsou přímo připojeny k převodníkům Dual-Mono DAC pro výjimečně čistý zvuk. Podporuje také přehrávání DSD pro nahrávky ve studiové kvalitě.
• Vysoce výkonný AD převodník: NODE ICON je vybaven nejnovějším dvoukanálovým ADC ES9826 SABRE®, který zajišťuje převod analogového zvuku na digitální a do signálové cesty nepřidává prakticky žádný šum ani zkreslení. Výsledkem je věrný analogový zvuk s pohodlím a všestranností digitálu.

Bluesound NODE ¨3x new 2024

Ceny a dostupnost:
NODE NANO je k dostání za 8.990 Kč / 349 EUR s DPH u autorizovaných prodejců Bluesound v ČR a SR ode dneška.
NODE GEN4 je k dispozici k předobjednání za cenu 15.490 Kč / 599 EUR s DPH v černém a bílém provedení. U prodejců bude k dispozici od 24. září 2024.
NODE ICON bude k dispozici k předobjednání od 17. října 2024 za cenu 27.990 Kč / 1099 EUR s DPH.Zákazníkům se začne dodávat 15. listopadu 2024 v síti autorizovaných prodejců Bluesound.

Bluesound NODE ¨3x new 2024

O SPOLEČNOSTI BLUESOUND
Aliance audiofilů. Jsme designéři, konstruktéři a jednotlivci, kteří strávili svůj život v hudebním průmyslu. Naši zakladatelé se v 70. letech podíleli na vzniku průkopnického HiFi - inovace a snaha o dokonalost v oblasti zvuku je hluboce zakořeněna v naší kolektivní DNA. Jediným posláním společnosti Bluesound je vytvářet inovativní bezdrátové audio produkty a technologie, které umožňují co nejvěrnější reprodukci hudby v živém provedení s využitím nejmodernějších a nejmodernějších digitálních technologií.

Bluesound NODE new 2024

Audio Video Kino Bratislava 2024

XAVIAN Medea

Perfect Sound Group

Bowers & Wilkins Pi6 / Pi8

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Lab12 | Audiofeel

AudioEgo

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

AV Center High-End Studio Praha

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies