Chord Clearwy HDMI AOC

Éra zpochybňování přenosu dat u digitálu snad již skončila, že (i) tam jsou (pochopitelně) rozdíly a velké - ví každý kdo uši a poslech nadřadí nad ideologii (nerozumět teoreticky zkombinovat s neslyšet, tedy neporovnat prakticky - smutně častá realita napříč obory, včetně toho našeho, který je primárně o poslechu - jak opakovaně zdůrazňuje mnoho nejlepších konstruktérů). Nuže dnes o nových čipech na obou koncích aktivního kabelu Chord Clearway HDMI AOC

ČTĚTE DÁLE, JE TOHO MNOHO! ↓

 

Chord Clearwy HDMI AOC

O značce a možném "vlivu" blízkého Stonehenge na jejich produkci a též rozdílu Chord C-ompany / Chord E-lectric jsme si povídali nedávno...

Skvělý úžasný velkolepý výpravný.. | CHORD COMPANY - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

...dnes tedy jen stručně o poslední firemních novinkách, které vyráběny (trochu blíže k věci a obr. níže v odkazu výše) nedaleko...

Stonehenge

...dík aktivnímu řešení zvládají i 20 (rsp. dokonce 50) m délku.

Chord Clearwy HDMI AOC

Kabel Chord Clearway HDMI AOC
Společnost Chord Company uvedla na trh novou generaci propojovacího kabelu Clearway HDMI AOC do své mnohokrát oceněné řady Clearway za cenu od pouhých 120 liber (za 3 m délky) a s doživotní zárukou. Ono "pouhých" je vztaženo k (vyšší řadě) Chord Shawline HDMI AOC (o té níže v textu - soustředíme se na HDMI ale v nabídce britského "kabelového giganta" jsou samozřejmě všechny varianty "koncovek")

Chord Clearway

Chord nabízí vícero produktových řad pro základní orientaci v pořadí "zdola": C-series; Clearway; Shawline; Epic; Signature; Sarum T

chord company

Nový propojovací kabel AOC (Active Optical Cable) se připojuje ke stávajícímu měděnému kabelu Clearway HDMI (který nabízí výkon s vysokým rozlišením až do délky 3 m) a na obou koncích kabelu zavádí vysoce kvalitní čipovou sadu nové generace, která zajišťuje pokročilý výkon na drobet elších trasách - až do 20 m.

Chord Company Shawline HDMI AOC

Nový kabel Clearway HDMI AOC (Active Optical Cable) s propustností 48 GB/s využívá nejvyšší třídu OM3 (skleněná vlákna s propustností přes 10 GB), nikoliv typickou třídu OM2 (1 GB). Rozlišení je až 10K (30 Hz) díky konfiguraci 4 vláken / 7 vodičů, která je chráněna pěnovo - polyethylenovou izolací, dvojitým stíněním z hliníkové fólie a PVC pláštěm.

Vedle plné kvality obrazu 4K/8K/10K HDR těží vysokorychlostní kabel Clearway HDMI z vylepšeného zvukového výkonu a je silně odstíněn proti nežádoucímu vysokofrekvenčnímu šumu. Nový kabel podporuje: eARC (Enhanced Audio Return Channel); SBTM (Source-based Tone Mapping); Variable Refresh Rate (VRR); Auto Low Latency Mode (ALLM); Quick Frame Transport (QFT) a Quick Media Switching (QMS).

Mezi další vlastnosti patří pozlacený měděný plášť konektoru HDMI s 19 pozlacenými měděnými kolíky konektoru, ruční pájení a výroba koncovek a ochrana zadního pláště konektoru ze zinkové slitiny. Navzdory legendární cenové dostupnosti řady Clearway společnosti Chord Company se kabel Clearway HDMI AOC prodává s doživotní zárukou na vadné materiály i zpracování.

Chord Clearwy HDMI AOC

Doplňkové informace..
V návaznosti na "obavy", že pouze měděné kabely jsou vyčerpány na hranici svých možností, zkoumá společnost Chord Company již několik let optickou technologii pro přenos stále náročnějších signálů, které vyžadují nejnovější (a budoucí) přehrávače, procesory a obrazovky. Na rozdíl od kabelů TOSLINK, kde je celý signál veden po optických vláknech, je kabel HDMI AOC hybridem 7 měděných kabelů a 4 optických vláken.

Výhodou optických vláken je, že nezachycují vf šum; to samé nelze říci o měděných kabelech. Tato potenciální slabina spolu s většími délkami kabelů znamená, že vf šum na zemi signálu je nevyhnutelný. Přestože jde o digitální „optický“ kabel. Chord Company konstrukcí zajistila, že měděné kabely jsou plně chráněny před vnějším znečištěním vf šumem, proto je vnější PVC plášť se systémem dvojitého stínění hliníkovou fólií.

Chord Clearwy HDMI AOC

Doporučená cena:
Clearway HDMI AOC - od 72 GBP (1m)
Shawline HDMI AOC - od 190 (1 m - k dispozici jsou délky 3 m, 5 m, 8 m, 10 m, 12,5 m, 15 m a 20 metrů; ceny jsou vždy pouze orientační, konkrétní koncová cena v daném místě záleží na lokálním DPH a dalších ekonomických faktorech..)

Chord Stawline HDMI

To samé co v úvodu textu pro úroveň (řadu) Clearway platí i pro Chord Stawline HDMI, jen jsme "o level" výše  

Chord Stawline HDMI

Aktualizovaný Shawline HDMI AOC 48GBps - získává upgrade na 48Gbps pro optimální výkon dnešních pokročilých A/V zařízení. Klíčová aktualizace čipové sady pro Shawline HDMI přináší výkon 48 Gb/s pro milovníky AV, hráče a další. VSUVKA o počátcích značky jsme stručně informovali:

To byla tedy večeře | CHORD COMPANY - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

Nový kabel Shawline HDMI AOC 21 (aktivní optický kabel) využívá na obou koncích vysoce kvalitní čipovou sadu True HDMI a navíc skleněná vlákna nejvyšší třídy OM3. Kromě plné kvality obrazu 4/8K HDR těží prémiový vysokorychlostní kabel Shawline HDMI AOC 21 z vylepšeného zvukového výkonu optických vláken a je odolný vůči vysokofrekvenčnímu šumu.

Chorw Shawline HDMI AOC

Shawline HDMI AOC 21 je opticko-měděný hybrid s rozsáhlou ochranou proti vysokofrekvenčnímu šumu, který je schopen plného výkonu 8K při 60 Hz nebo 4K při 120 Hz, což poskytuje klid pro nadcházející obsah 8K a vítanou míru ochrany před budoucností. K dispozici ve standardních délkách 1 m, 2 m, 3 m, 5 m, 8 m, 10 m, 15 m a 20 m. Na zvláštní objednávku lze připravit délky až do 50 m.

Chord Company Shawline HDMI AOC

Audio Video Kino Bratislava 2024

XAVIAN Medea

Perfect Sound Group

Denon PerL v akci

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Unitra

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Lab12 | Audiofeel

AudioEgo

SPL

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

AV Center High-End Studio Praha

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies