Orchard Audio Starkrimson Stereo Ultra ¨DMC 2.5

Orchard Starkrimson Mono Ultra Premium - pečlivý čtenář zná:

Oxymoron kontradikce protimluv | ORCHARD AUDIO - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

ČTĚTE DÁLE, JE TOHO MNOHO! ↓

Po uvedení do děje (co se dělo na jaře), nyní co se děje v Succasunna (stát New Jersey) v létě - po řádně inovovaném mono došlo na stereo - zesilovač Starkrimson Stereo Ultra DMC (velký upgrade s označením 2.5). Co přináší?

Orchard Audio Starkrimson Stereo Ultra ¨DMC 2.5

¤ Přidává vestavěný aktivní převodník (aktivní vstup) RCA na XLR. Tzn. zesilovače lze nyní používat jak s single-ended (RCA) tak symetrickými (XLR) zdroji. S tímto upgradem je signál do zesilovače plně vyvážený. Aktivní převodník RCA na XLR je v nabídce také jako samostatný produkt společnosti Orchard.

¤ DMC (Dual mono a vylepšená kapacita) -  zesilovač má nezávislé napájení pro každý kanál a 87 200 uF (43 600 na kanál) přidanou kapacitu na napájecích lištách

¤ Starkrimson® Stereo Ultra DMC zesilovač – brána do nové éry zvukové dokonalosti. Zesilovače Starkrimson jsou nejmodernější (SOTA) hi-fi audio výkonové zesilovače používající špičkové součástky a byly koncipovány tak, aby poskytovaly posluchači skutečně živý hudební zážitek, prezentovaný s každým významným detailem nedotčeným, aby zprostředkoval emocionální spojení s hudbou.

Orchard Audio Starkrimson Stereo Ultra ¨DMC 2.5

¤ verze 2.5 zesilovače Starkrimson Stereo Ultra s výkonem 500W na kanál GaN, model dual-mono DMC, má nyní vestavěný adaptér RCA na XLR (obr. níže). Zesilovač lze používat se zdroji RCA i XLR, ale při použití vstupů RCA  pak mohou uživatelé použít kabel XLR kabel ze dvou výstupů XLR do standardních XLR vstupů. Podle Orchard Audio je zisk zesilovače z XLR vstupů 19dB. Při použití takto připojeného zesilovače s RCA zdroji k převodníku se však zisk významně zvýší na 27 dB.

RCA na XLR

Výše / níže stereofonní aktivní převodník RCA na XLR
Převádí signály RCA na XLR, čímž zajišťuje bezproblémovou kompatibilitu a vyšší kvalitu zvuku. Tento převodník, navržený pro přesnost a všestrannost, otevírá svět možností pro audio nadšence i profesionály. Ať už připojujete studiové vybavení nebo optimalizujete domácí sestavu - poskytuje výjimečný výkon, zachovává integritu zvuku a zároveň rozšiřuje možnosti připojení. Konstrukce obsahuje mimořádně výkonné optické zesilovače Burr-Brown (Texas Instruments), včetně OPA1612 a OPA1632. K dosažení nejlepšího možného výkonu využívá také 2 lineární regulátory (LDO) s extrémně nízkým šumem, LT3042 a LT3090.

Proč používat aktivní převod?
Existují 3 způsoby, jak se dostat z RCA (nesymetrického) na XLR (vyvážené)
1. Použijte adaptér RCA na XLR - tím přerušíte symetrický vstup na vašem zesilovači nebo předzesilovači, protože 1/2 XLR vstup je zkratován ke stínění RCA. V závislosti na konstrukci symetrického vstupu to může mít  nežádoucí účinky
2. Použijte převodník na bázi transformátoru - optimální výkon pak závisí na přesném impedančním přizpůsobení pro obě strany RCA i XLR. Přes správné přizpůsobení může AC vazba indukovaná transformátorem vést k nežádoucím fázovým posunům (u basů)
3. Použijte aktivní převodník - s aktivním převodníkem se stejnosměrnou vazbou, jako je tento na obr. výše / níže jsou odstraněny všechny problémy spojené s body 1. a 2. 

Velikost: 16,5 cm x 10,2 cm x 6,4 cm

RCA na XLR

"Toto je velmi žádaná funkce ze strany zákazníků a jsem rád, že můeřeme nabídnout tento upgrade spolu s dodatečnou funkčností / flexibilitou, kterou zákazníkům poskytuje. Vždy zvažujeme náklady na každý možný detail v našich produktech, abychom zajistili ultra vysokou úroveň výkonu za nejnižší možnou cenu Pro některé lidi může být úspora za to, že nepotřebují nové kabely, rozdílem mezi nákupem a nekoupí, a naším cílem je, aby naše zařízení vlastnilo a milovalo co nejvíce audiofilů,“ vysvětluje Leo Ayzenshtat, majitel a hlavní konstruktér Orchard Audio.

"Použitím adaptéru RCA na XLR se naruší symetrický vstup zesilovače, protože 1/2 vstupu XLR je zkratována tak, aby stínila RCA. V závislosti na konstrukci symetrického vstupu to může mít řadu nežádoucích účinků. Převodník na bázi transformátoru může fungovat dobře, pokud je impedance obou stran RCA a XLR správně přizpůsobena. I při správném sladění však transformátor vytváří střídavou vazbu, která způsobuje fázový posun basů, a problémy spojené s prvními dvěma přístupy tak odpadají,“ dodává Ayzenshtat.

Orchard Audio Starkrimson Stereo Ultra ¨DMC 2.5

VLASTNOSTI  a SPECIFIKACE (Orchard Audio Starkrimson Stereo Ultra Amplifier):
Barva černá (za příplatek stříbrná)
Co je v krabici?
1x Starkrimson® Stereo Ultra DMC
1x napájecí kabel (podle země)
1x manuál
Plně vyvážený od vstupu k výstupu (s diferenciálním vstupem)
Diferenční (XLR) a jednopólové (RCA) vstupy:
Vstupní zisk XLR - 19,05 dB
Vstupní zisk RCA - 27,05 dB
Extrémně nízký šum a zkreslení
Výkon:  250 / 500W do 8 / 4 Ω
Možnost: 2 Ω
Rozměry: 45 x 36 x 11 cm (bez terminálů)
Hmotnost: ~ 10 kg

Orchard Audio Starkrimson Stereo Ultra ¨DMC 2.5

Doporučené ceny (americké dolary):
Starkrimson Ultra Stereo - $3.999,95
RCA na XLR  - 299,95 USD

Orchard Audio Starkrimson Stereo Ultra ¨DMC 2.5

Audio Video Kino Bratislava 2024

XAVIAN Medea

Perfect Sound Group

Bowers & Wilkins Pi6 / Pi8

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Lab12 | Audiofeel

AudioEgo

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

AV Center High-End Studio Praha

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies