JBL MA + Stage 2

Přetiskujeme zprávu společnosti AQ (o JBL):

JBL MA

JBL má nové AV receivery a reproduktory slibující zážitek z kinosálů

Inovativní audio technologie kombinuje výkon profesionálních kinosálů s elegancí moderního designu, jednoduchostí obsluhy a přívětivou cenou

Společnost JBL, globální lídr v oblasti audio technologií, představila novou řadu AV receiverů JBL MA a reproduktorů JBL Stage 2. Ty mají společné ambice přenést zážitek z kinosálů přímo do obývacích pokojů. Výrobce ale nezapomíná ani na stereo sestavy, které pozvednou zvukový výstup jakéhokoli televizoru na novou úroveň. Novinky kombinují desetiletí zkušeností JBL s ozvučováním profesionálních kinosálů s nejnovějšími technologiemi pro domácí použití.

Nová řada receiverů JBL MA nadchne výjimečným zvukovým výkonem i bohatou podporou nejmodernějších formátů prostorového zvuku, včetně Dolby Atmos a DTS:X. Zároveň přináší pokročilé možnosti konektivity, včetně bezdrátového streamování a podpory nejnovějších herních technologií.

Designéři JBL navíc dokázali skloubit vysoký výkon s elegantním, minimalistickým vzhledem, který se hodí do moderních interiérů. Chybět nesmí ani praktická mobilní aplikace, která usnadní streaming z nejrůznějších zdrojů, a navíc umožní i uživatelskou kalibraci v daném prostoru.

JBL MA

AV Receivery JBL MA Series: Srdce nového domácího kina

Nová řada AV receiverů MA je klíčovým prvkem revoluce v domácím ozvučení. Zahrnuje modely MA310, MA510, MA710, MA7100HP a MA9100HP, které pokrývají širokou škálu potřeb a rozpočtů.
Základní model disponuje HDMI 2.0 porty, výstupem pro sestavy v konfiguraci 5.2 a skvělým výkonem 60 W při stereofonním nasazení. Nejvyšší model řady pak nabídne, stejně jako zbytek nabídky HDMI 2.1 konektivitu. V oblasti zvuku pak zaujme výkonem úctyhodných 140 W RMS, 9.2 konfigurací reprosoustav a nechybí mu samozřejmě ani podpora pro technologie vysokého dynamického rozsahu obrazu HDR10+ a Dolby Vision.

Receivery MA Series využívají zesilovače třídy D a DAC s podporou HiRes audia, které zajišťují čistý, detailní zvuk s minimálním zkreslením jak při sledování filmů, tak při poslechu hudby. Podpora formátů Dolby Atmos a DTS:X přitom umožní vytvořit skutečně pohlcující zvukový zážitek, který vykouzlí soukromý kinosál v jakékoli domácnosti.

Uživatelé ocení široké možnosti připojení, včetně bezdrátového streamování přes Bluetooth, Apple Airplay 2 a Google Chromecast i podporu ARC/eARC zajišťují kompatibilitu s nejnovějšími TV a herními konzolemi.

JBL

Uživatelská přívětivost i bohaté schopnosti pro ty nejnáročnější

Nastavení a ovládání receiverů MA Series je díky aplikaci JBL Premium Audio extrémně jednoduché. Funkce automatické kalibrace EzSet EQ navíc optimalizuje zvuk pro konkrétní místnost a reprosoustavy. Uživatelé tak vše vyřeší snadno přímo prostřednictvím mobilního telefonu a ihned se ponoří do světa hudby, filmů a her.

Ty nejnáročnější posluchače přitom potěší certifikace Dirac Live Ready dostupná u modelů JBL MA7100-HP a MA9100-HP. V případě zájmu totiž budou mít možnost využít té nejpokročilejší technologie pro korekci prostorové akustiky na trhu a vytěžit tak z domácí audiotechniky skutečné maximum.

Elegantní design

Receivery MA Series se pyšní moderním, minimalistickým designem s odolným skleněným předním panelem a intuitivními ovládacími prvky. K dispozici jsou v černé a bílé barvě, aby se hodily do různých interiérů.

Nejvyšší modely navíc disponují i plnobarevným displejem, který usnadní orientaci v právě přehrávaných médiích a nechybí jim ani elegantní podsvícení. V případě zájmu tak AV receivery nezazáří v sestavě pouze svým projevem, ale také vizuálním efektem.

Reproduktory JBL Stage 2 Series: Dokonalý doplněk

Nová řada reproduktorů Stage 2 nové portfolio skvěle doplňuje. Byla navržena tak, aby AV receiverům MA a nabídla optimální reprodukční podmínky. Zahrnuje modely 280F, 260F, 250B, 240B, 245C a 240H, pokrývající všechny typy reprosoustav od podlahových přes kompaktní regálové reproduktory až po centrální reprosoustavy a výkonné subwoofery.

Reproduktory Stage 2 využívají technologie, jako jsou vylepšené HDI (High Definition Imaging) horny. Ty se starají o rovnoměrnější distribuci zvuku v prostorů i potlačení zkreslení na cestě od membrány k posluchači. Inovované hliníkové membrány výškových měničů přitom nabídnou detailní a přesnou reprodukci vysokých tónů, která prohloubí zážitek při poslechu hudby, sledování filmů i hraní videoher. Všechny modely budou dostupné v elegantních odstínech Espresso a Latte, které snadno zkrášlí jakýkoli moderní interiér.

JBL Stage 2

Cena a dostupnost
Nejdostupnější modely AV receiverů JBL MA310 a MA510 již mohou zájemci zakoupit v prodejní síti distributora AQ a u vybraných partnerů za ceny 13 990 Kč a 19 990 Kč. Model JBL MA710 s cenou 24 990 Kč bude dostupný v průběhu června 2024. Nejvyšší modely MA7100HP a MA9100HP dorazí na český trh v průběhu srpna s cenami 34 900 Kč a 47 490 Kč.

O společnosti JBL
JBL je globální lídr v oblasti audio technologií, který již více než 70 let poskytuje špičková řešení pro profesionální i domácí použití. Firma byla založena v roce 1946 Jamesem B. Lansingem a od té doby se neustále vyvíjí a inovuje. JBL je známá svou účastí na legendárních událostech, jako je Woodstock, a svými technologiemi oceněnými Grammy.
Hlavní činností společnosti je výroba vysoce kvalitních audio produktů, včetně reproduktorů, sluchátek a AV receiverů. JBL se pyšní svým dědictvím v oblasti profesionálního ozvučení, kde poskytuje vybavení pro největší hudební a sportovní akce po celém světě.
JBL je součástí Harman International Industries, což jí umožňuje využívat synergii a know-how v rámci celé skupiny, zahrnující značky jako Revel a Mark Levinson. Společnost neustále usiluje o to, aby přinášela jedinečné zvukové zážitky a udržovala si vedoucí postavení v oblasti audio technologií.

O firmě AQ
Firma AQ s.r.o. působí na trhu s audiem od roku 1995, kdy se její zakladatelé rozhodli proměnit svou lásku ke kvalitnímu zvuku v podnikání. Hlavní činností společnosti je proto výroba vysoce kvalitních Hi-Fi reprosoustav, jejichž vývoj i výroba stále probíhá v mateřské továrně v obci Červenka. Kromě výroby vlastních reprosoustav se společnost realizuje také v distribuční činnosti. V ní dominuje především příslušenství reprosoustav jako kabely, stojany, nebo držáky a také významné značky audiotechniky. První z nich byl dnes již celosvětově známý výrobce gramofonů Project, jehož gramofony se vyrábí rovněž v ČR. Mezi posledními přírůstky v distribuci pak nalezneme například značky JBL, Revel a Mark Levinson ze stáje Harman Luxury Group.

AQ

Audio Video Kino Bratislava 2024

XAVIAN Medea

Perfect Sound Group

Bowers & Wilkins Pi6 / Pi8

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Lab12 | Audiofeel

AudioEgo

Amarock Studio | Audio Solutions

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl