JBL MA + Stage 2

Přetiskujeme zprávu společnosti AQ (o JBL):

 JBL MA

JBL má nové AV receivery a reproduktory slibující zážitek z kinosálů

Inovativní audio technologie kombinuje výkon profesionálních kinosálů s elegancí moderního designu, jednoduchostí obsluhy a přívětivou cenou

Společnost JBL, globální lídr v oblasti audio technologií, představila novou řadu AV receiverů JBL MA a reproduktorů JBL Stage 2. Ty mají společné ambice přenést zážitek z kinosálů přímo do obývacích pokojů. Výrobce ale nezapomíná ani na stereo sestavy, které pozvednou zvukový výstup jakéhokoli televizoru na novou úroveň. Novinky kombinují desetiletí zkušeností JBL s ozvučováním profesionálních kinosálů s nejnovějšími technologiemi pro domácí použití.

Nová řada receiverů JBL MA nadchne výjimečným zvukovým výkonem i bohatou podporou nejmodernějších formátů prostorového zvuku, včetně Dolby Atmos a DTS:X. Zároveň přináší pokročilé možnosti konektivity, včetně bezdrátového streamování a podpory nejnovějších herních technologií.

Designéři JBL navíc dokázali skloubit vysoký výkon s elegantním, minimalistickým vzhledem, který se hodí do moderních interiérů. Chybět nesmí ani praktická mobilní aplikace, která usnadní streaming z nejrůznějších zdrojů, a navíc umožní i uživatelskou kalibraci v daném prostoru.

JBL MA

AV Receivery JBL MA Series: Srdce nového domácího kina

Nová řada AV receiverů MA je klíčovým prvkem revoluce v domácím ozvučení. Zahrnuje modely MA310, MA510, MA710, MA7100HP a MA9100HP, které pokrývají širokou škálu potřeb a rozpočtů.
Základní model disponuje HDMI 2.0 porty, výstupem pro sestavy v konfiguraci 5.2 a skvělým výkonem 60 W při stereofonním nasazení. Nejvyšší model řady pak nabídne, stejně jako zbytek nabídky HDMI 2.1 konektivitu. V oblasti zvuku pak zaujme výkonem úctyhodných 140 W RMS, 9.2 konfigurací reprosoustav a nechybí mu samozřejmě ani podpora pro technologie vysokého dynamického rozsahu obrazu HDR10+ a Dolby Vision.

Receivery MA Series využívají zesilovače třídy D a DAC s podporou HiRes audia, které zajišťují čistý, detailní zvuk s minimálním zkreslením jak při sledování filmů, tak při poslechu hudby. Podpora formátů Dolby Atmos a DTS:X přitom umožní vytvořit skutečně pohlcující zvukový zážitek, který vykouzlí soukromý kinosál v jakékoli domácnosti.

Uživatelé ocení široké možnosti připojení, včetně bezdrátového streamování přes Bluetooth, Apple Airplay 2 a Google Chromecast i podporu ARC/eARC zajišťují kompatibilitu s nejnovějšími TV a herními konzolemi.

JBL

Uživatelská přívětivost i bohaté schopnosti pro ty nejnáročnější

Nastavení a ovládání receiverů MA Series je díky aplikaci JBL Premium Audio extrémně jednoduché. Funkce automatické kalibrace EzSet EQ navíc optimalizuje zvuk pro konkrétní místnost a reprosoustavy. Uživatelé tak vše vyřeší snadno přímo prostřednictvím mobilního telefonu a ihned se ponoří do světa hudby, filmů a her.

Ty nejnáročnější posluchače přitom potěší certifikace Dirac Live Ready dostupná u modelů JBL MA7100-HP a MA9100-HP. V případě zájmu totiž budou mít možnost využít té nejpokročilejší technologie pro korekci prostorové akustiky na trhu a vytěžit tak z domácí audiotechniky skutečné maximum.

JBL MA + Stage 2

Elegantní design

Receivery MA Series se pyšní moderním, minimalistickým designem s odolným skleněným předním panelem a intuitivními ovládacími prvky. K dispozici jsou v černé a bílé barvě, aby se hodily do různých interiérů.

Nejvyšší modely navíc disponují i plnobarevným displejem, který usnadní orientaci v právě přehrávaných médiích a nechybí jim ani elegantní podsvícení. V případě zájmu tak AV receivery nezazáří v sestavě pouze svým projevem, ale také vizuálním efektem.

JBL MA + Stage 2

Reproduktory JBL Stage 2 Series: Dokonalý doplněk

Nová řada reproduktorů Stage 2 nové portfolio skvěle doplňuje. Byla navržena tak, aby AV receiverům MA a nabídla optimální reprodukční podmínky. Zahrnuje modely 280F, 260F, 250B, 240B, 245C a 240H, pokrývající všechny typy reprosoustav od podlahových přes kompaktní regálové reproduktory až po centrální reprosoustavy a výkonné subwoofery.

Reproduktory Stage 2 využívají technologie, jako jsou vylepšené HDI (High Definition Imaging) horny. Ty se starají o rovnoměrnější distribuci zvuku v prostorů i potlačení zkreslení na cestě od membrány k posluchači. Inovované hliníkové membrány výškových měničů přitom nabídnou detailní a přesnou reprodukci vysokých tónů, která prohloubí zážitek při poslechu hudby, sledování filmů i hraní videoher. Všechny modely budou dostupné v elegantních odstínech Espresso a Latte, které snadno zkrášlí jakýkoli moderní interiér.

JBL Stage 2

Cena a dostupnost
Nejdostupnější modely AV receiverů JBL MA310 a MA510 již mohou zájemci zakoupit v prodejní síti distributora AQ a u vybraných partnerů za ceny 13 990 Kč a 19 990 Kč. Model JBL MA710 s cenou 24 990 Kč bude dostupný v průběhu června 2024. Nejvyšší modely MA7100HP a MA9100HP dorazí na český trh v průběhu srpna s cenami 34 900 Kč a 47 490 Kč.

JBL

O společnosti JBL
JBL je globální lídr v oblasti audio technologií, který již více než 70 let poskytuje špičková řešení pro profesionální i domácí použití. Firma byla založena v roce 1946 Jamesem B. Lansingem a od té doby se neustále vyvíjí a inovuje. JBL je známá svou účastí na legendárních událostech, jako je Woodstock, a svými technologiemi oceněnými Grammy.
Hlavní činností společnosti je výroba vysoce kvalitních audio produktů, včetně reproduktorů, sluchátek a AV receiverů. JBL se pyšní svým dědictvím v oblasti profesionálního ozvučení, kde poskytuje vybavení pro největší hudební a sportovní akce po celém světě.
JBL je součástí Harman International Industries, což jí umožňuje využívat synergii a know-how v rámci celé skupiny, zahrnující značky jako Revel a Mark Levinson. Společnost neustále usiluje o to, aby přinášela jedinečné zvukové zážitky a udržovala si vedoucí postavení v oblasti audio technologií.

JBL

O firmě AQ
Firma AQ s.r.o. působí na trhu s audiem od roku 1995, kdy se její zakladatelé rozhodli proměnit svou lásku ke kvalitnímu zvuku v podnikání. Hlavní činností společnosti je proto výroba vysoce kvalitních Hi-Fi reprosoustav, jejichž vývoj i výroba stále probíhá v mateřské továrně v obci Červenka. Kromě výroby vlastních reprosoustav se společnost realizuje také v distribuční činnosti. V ní dominuje především příslušenství reprosoustav jako kabely, stojany, nebo držáky a také významné značky audiotechniky. První z nich byl dnes již celosvětově známý výrobce gramofonů Project, jehož gramofony se vyrábí rovněž v ČR. Mezi posledními přírůstky v distribuci pak nalezneme například značky JBL, Revel a Mark Levinson ze stáje Harman Luxury Group.

AQ

Audio Video Kino Bratislava 2024

XAVIAN Medea

Perfect Sound Group

Bowers & Wilkins Pi6 / Pi8

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Lab12 | Audiofeel

AudioEgo

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

AV Center High-End Studio Praha

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies