Andělské číslo

Výše mystické  číslo / níže mystický zesilovač

Jeff Rowland 555

JRDG (Jeff Rowland Design Group) je jeden z těch "velkých" (myšleno historicky) výrobců high (end) fidelity, jenž nikdy nezavítal do české kotlinky (pokud víme - oplakáváme). Tu a tam o tu něm (pro)bleskne nějaká info...

Jeff Rowland Model 535 - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

...ale toť vše - a TO JE MÁLO! Novinka Jeff Rowland (Design Group) 555 má tradiční design značky i tradiční zpracování:

ČTĚTE DÁLE, JE TOHO MNOHO! ↓

 

Jeff Rowland 555

Výše typický design značky / níže typické (Vertec Cool frézování CNC bloku hliniku) zpracování výrobce

Jeff Rowland 555

Tenhle Jeff Rowland by měl být ještě zajímavější než ostatní - nejen protože už ho někteří kolegové označili za "nej- zesilovač do $20.000, ale samo číslo jeho označení prý má obrovskou (Andělská čísla) moc (na takové zdroje info samozřejmě velmi dáme, pro neznalé):
¤ číslo 555 je díky 3té pětce velice mocným číslem. Trojitá pětka hovoří o rozhodování a životních volbách, osobní svobodě a individualitě, chytrosti a inteligenci, přizpůsobivosti a všestrannosti, životních změnách a nových příležitostech, výzvách a aktivitě" - HIFI VÝKLAD: znáte tu složitou vzletnou řeč proroctví, překlad je prostý - přichází koncový zesilovač co má zamířit (i) do vašeho domova
¤ andělské číslo 555 vypovídá o důležitých a nezbytných změnách, které se dějí nebo nedávno udály ve vašem životě. Tyto změny byly zamýšleny a nebylo možné se jim vyhnout. Zmíněné změny jsou pro váš užitek a jejich účelem bylo kromě jiného navést vás na správnou životní cestu (abyste naplnili účel své současné existence) - HIFI VÝKLAD: okamžitě si pořiďte JRDG 555
¤ zachovejte si pozitivní přístup a své celkové nastavení, aby mohlo do vašeho života vkročit vše nové a hezké, co vás očekává; zároveň mějte otevřené oči, aby vám neunikla žádná příležitost -  HIFI VÝKLAD: co vám nemá uniknout a co má vkročit už víte JRDG 555
¤ ve zkratce číslo 555 vypovídá o mnoha důležitých změnách v několika oblastech vašeho života; věřte, že to jsou změny pro vaše dobro; andělé vás žádají, abyste se nechali unášet proudem… - a šli za číslem 555,  do JRDG 555
Tolik "mystická numerologie" kAndělé a vesmír s námi komunikuje prostřednictvím znamení. Jedněmi z nich jsou opakující se čísla. Objevují se na hodinách, účtenkách, poznávacích značkách aut, všude kolem nás, v okamžicích, kdy přemýšlíme nad něčím důležitým. Číselná znamení se dají vykládat podle numerologie, podle základních vibrací číslic 0-9, kterou známe už od starověké filosofie - citujeme a neb se nám ta ironie trochu moc rozutekla, raději už k Hi-Fi) a andělé, ale hlavně zkušenosti z oboru high fidelity - níže Jeff Rowland (Design Group) DAEMON (démon to je to ano, ale také integrovaný zesilovač s výkonem 8 Ω: 1500 WPC / 4 Ω: 2500 WPC)

JRDG Daemon

Výše / níže démonický JRDG DAEMON

JRDG Daemon

Jinak "trochu výkonnější" integráč Daemon není vrcholem nabídky high endového výrobce z Colorado Springs (stát Colorado). Ale když jsme u těch vrcholů - nejprve kde jsme. Máte rádi (i) auta? Co jezdí ("trochu rychleji") do kopce? A ten jménem Pikes Peak (co by kamenem dohodil od města / sídla JRDG) znáte? (obr. níže, předhůří Skalnatých hor a 4302 metrový kopeček Pikes Peak, kam mnozí zkouší vyjet autem - co nejrychleji)

Pikes Peak

Výše Pikes Peak / níže auta (tak trochu s výkony JRDG Daemon) co na něj jezdí:

Hyundai Ioniq 5 N si na Pikes Peak dojel pro rekord. Automobilka slíbila další speciály - Novinky

Pikes Peak Hill Climb, historie nejslavnějšího závodu do vrchu

Letošní Pikes Peak vyhrál elektrický pick-up, a to musel po cestě zastavit! Tahle bestie má 1400 koní – AutoRevue.cz

The 11 Coolest Cars of the 2023 Pikes Peak International Hill Climb

Hyundai vyráží na Pikes Peak s elektromobily. Jsou to extrémní monstra o 687 koních! - Autoweb.cz

Výše (jak co nejrychleji na) Pikes Peak / níže město Colorado Sprigs (ca 1955) v pozadí Pikes Peak

Colorado Springs

Kompaktní výkonový zesilovač třídy AB novinka "Model 555" značky Jeff Rowland Design Group zdědil technologii slavných modelů značky -  viz výše zmínka o "nejlepší integrovaný zesilovač do $20.000" a historické zkušenosti,  očekáváme, že by to tak opravdu mohlo i být.

Jeff Rowland 555

JRDG 555 navazuje na technologii nejprodávanějšího koncového zesilovače "8Ti" představeného světu na konci 90. let. Pro vstupní stupeň jsme nově vyvinuli stejný transimpedanční modul jako 8Ti s využitím současných prvků a technologií. Dosahuje extrémně nízkého vysokofrekvenčního zkreslení 0,003 % nebo méně při frekvencích nad 10 kHz. Koncový stupeň je analogový, s provozem třídy AB s „rychlou odezvu a dynamický výkon“, říká výrobce (jehož vrcholem nabídky jsou monobloky JRDG 925 - $85.000 viz obr. níže).

JRDG 925

JRDG 925

Výše JRDG 925 / níže jeho "odlehčená" varianta Jeff Rowland 825

JRDG 825

Novinka JRDG 555 je plně vyvážený diferenciální zesilovač, který dosahuje nízkého šumu a ultra nízkého zkreslení i u dynamických signálů. Vstupní terminály jsou jeden symetrický XLR pro stereo a jeden XLR pro mono. Svorka repro je vybavena také monofonním výstupem, jde o výrobek CARDAS Audio.

Cardas Audio

Platforma je monokoková konstrukce přesně vyrobená z jednoho bloku leteckého hliníku 6061, který krom toho že je účinný při vedení  a difúzi tepla, má i vynikající stínění RFI a EMI (viz nedávný text o dSC Line a "hliník dar z nebes" Faradayova klec | dCS - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení ) kontrolu rezonance a potlačuje mikrofonní efekty. Napájení je provedeno tradiční metodou přepínání Jeffa Rowlanda a má tak vynikající energetickou účinnost a může do zesilovače dodávat extra silný stejnosměrný proud. Vnitřní elektroinstalace navíc využívá teflonem potažené kabely s důkladným ošetřením proti parazitním vlivům.

Jeff Rowland 555

SPECIFIKACE (Jeff Rowland 555)
Výkon:
stereo - 2x 150W / 8 Ω
stereo - 2x 250W /4 Ω
mono - 1x 330W /8 Ω
Rozměry: 400 x 100 x 370 mm
Hmotnost: 15kg

Jeff Rowland 555

Tato rubrika je jen a pouze informacemi o novinkách světa Hi-Fi planety Země. Občas s malinkým přesahem, kapkou ironie či nadsázky a (přes jinak maximálni snahu o objektivnost webu - zde to nejsou testy a hodnocení)  s kapkou vlivu osobních sympatií autora k jednotlivých výrobcům a modelům (ale i zde výhradně s čísly, fakty a daty poskytnuté výrobci). Neb novinky americké high end manufaktury z Colorada (tu) jsou vzácené (a často opravdu "mysteriózně" povedené), podívejme se co má ještě v portfoliu: Větší bratr novinky 555 je stereo koncový zesilovač JRDG 625 S2

JRDG 625

JRDG 625 S2

Výše JRDG 625 S2 / níže základ nabídky značky, stereo výkonový JRDG 125

JRDG 125

JRDG 125

Výše JRDG 125 / níže předzesilovač JRDG Corus (20.990€)

JRDG Corus

JRDG Corus

Výše JRDG Corus / níže dostupnější preamp Jeff Rowland Design Group Capri S2

JRDG Capri S2

JRDG Capri S2

Výše Capri S2 / integrovaného DAEMONa jsme si již představili, nižší model JRDG Continuum S2

JRDG Continuum S2

JRDG Continuum S2

Výše integráč JRDG Continuum S2 / níže jediný převodník značky - Aeris DAC

JRDG Aeris DAC

JRDG Aeris DAC

Výše Aeris DAC / krom 2 monofonních modelů s externím napájením je tu ještě základní mono JRDG 735 (ca 1 milion Kč)

JRDG 735

JRDG 735

Výše  JRDG 735 / níže (možná končící nahrazen 555?) JRDG 535

JRDG 535

JRDG 535

Doporučená cena: 16.400/19.900 USD/EUR (ceny jsou vždy pouze orientační, konkrétní koncová cena v daném místě záleží na lokálním DPH a dalších ekonomických faktorech jako cena dopravy, clo..)

Jeff Rowland 555

Audio Video Kino Bratislava 2024

XAVIAN Medea

Perfect Sound Group

Bowers & Wilkins Pi6 / Pi8

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Lab12 | Audiofeel

AudioEgo

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

AV Center High-End Studio Praha

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies