Vinyl Audio |Laboratory

Plným názvem Vinyl Audio Laboratory (zkráceně VAL) je mladá japonská společnost ctící a vylepšující (loni vtrhla na trh jak uragán kombinovaný s tsunami)  staré tradice - poslechu vinylových desek. VALíc se k nám do Evropy, své umění představí i na letošním Máte zaškrnuto? | VÝSTAVY - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

Vinyl Audio Laboratory

Vinyl Audio Laboratory

Vinyl Audio Laboratory představují svůj inovativní snímací systém „Magne-Focus“
Průlomovou technologie přenosek Vinyl Audio Laboratory Magne-Focus jenž prý nastavuje nový standard pro audiofily, kteří se snaží zachytit každý detail bohaté zvukové scény vinylových desek. Kvalita zvuku vinylových desek obsahuje mnohem více informací, než se na první pohled zdá (a většina jejich posluchačů zná).  Audiofilové vždy usilují o co nejlepší zvuk, který odhalí všechny nuance a detaily. V tomto hledání audiofilského potěšení z poslechu hraje právě ("začátek" signálu - na tom nejvíce záleží, když ten není, už nejde nijak "dohnat") gramofonová přenoska klíčovou roli.

Zajímavé je, že téměř všechny snímací systémy na celém světě mají podobný systém výroby energie. Zatímco rozdíly se objevují v komponentách, základní systém zůstává (až na vzácné výjimky - spíš potvrzující pravidlo) nezměněn. Vinyl Audio Laboratory přichází s novým přístupem - minimalizací vzdálenosti mezi stylusem a (trojuhelníkovými vzduchovými) cívkami. To umožňuje přesnější záznam těch nejjemnějších vibrací z desky (vibrace z LP přechází přímo do cívky). Na rozdíl od tradičních konstrukcí, kde se část jemných nuancí zvuku ztrácí, protože mezi jehlou a cívkou je určitá vzdálenost, která tyto drobné vibrace pohlcuje (a výsledkem je zvuk, který je více rozmazaný než zaostřený) v případě inovativní (trochu inspirované historickou Neumann DST) konstrukce VAL tento problém zaniká. Řešení VAL se nazývá SYSTEM MAGNE FOCUS

Vinyl Audio |Laboratory

Systém „Magne-Focus“ je dostupný ve dvou verzích: jedna pro stereo vinylové desky a jedna pro mono/SP (78 ot./min) vinylové desky. Zatímco stereo verze poskytuje vyvážený a čistý stereo zvuk, mono verze je výkonná a zaostřená jako břitva.

Vinyl Audio Laboratory

Systém „Magne-Focus“ nabízí řadu výhod, včetně vynikajícího oddělení šumu a zvuku s jasným a ostrým rozlišením. Oproti jiným systémům se vyznačuje sníženou náchylností k škrábavým zvukům, což je dáno optimalizovanou konstrukcí. Menší vzdálenost mezi hrotem a cívkou minimalizuje rezonanci konzoly a zajišťuje optimální přechodovou odezvu

Vinyl Audio Laboratory

Vinyl Audio Laboratory

Systém „Magne-Focus“ je nabízen ve stereo (červená), mono (modrá) nebo 78ot./min (zelená) verze s bílým tělem (Tělo je vyrobené z pravého materiálu Corian od společnosti DuPont, USA).

Vinyl Audio Laboratory

SPECIFIKACE
¤ systém "Magne Focus"
¤ neodymové magnety
¤ diamantový kulatý hrot
¤ hliníková konzola
Impedance: pod 15 Ohm
Doporučený přítlak: od 2,5 g do 4,5 g
Rozměry: 20×22×12 mm
Hmotnost: cca 10g

Vinyl Audio Laboratory

Doporučená cena: od 4.900 euro (ceny jsou vždy pouze orientační, konkrétní koncová cena v daném místě záleží na lokálním DPH a dalších ekonomických faktorech jako cena dopravy, clo..)

Vinyl Audio Laboratory

V japonských písmenech "KANJI" se "hudba" píše dvěma písmeny "音楽" jako (ve volném překladu) "užívající zvuk".​ Jeho hloubka však nekončí u rozměru pouhého užívání si, má moc rozechvět lidské srdce a někdy je velmi ovlivnit. Chceme si hudby vážit jako svého nejlepšího společníka v životě, jako drahého přítele.

Masashi Miyake
Vinyl Audio Laboratory

Vinyl Audio Laboratory

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies