Basel Acoucstics V01

Slyšeli jste o "trochujiné" švýcarské značce na vytváření (zajímavých - malých) reprosoustav Boenicke Audio? Tak její exšéf (generální ředitel) Piotr Misiewicz (sportovním žargonem) přestoupil do jiného (ale dál švýcarského) klubu - jménem Basel Acoustics. A ne sám - jde o společný projekt (bývalých kolegů, Piotr zdá se spíš "vyslán" rozjet novou značku) konstruktéra repro Svena Boenickeho - a ti 2 právě světu ukázali své novorozeně reprosoustavy (taková "variace na" Boenicke W22 viz W22 od BOENICKE AUDIO - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení ) pokřtili jménem BA - Concept V01.  Klub je to mladý, zatím má jen 2 hráče - dva modely reprosoustav (a ten druhý jménem Reference 01, je navíc zatím "jen oznámený").  Do jiné části pole jsou určeni další hráči - oznámena je i elektronika a kabely, ale tam dokonce ještě bez jmen / názvů. Filozofie jde (dle všeho) dál v duchu Boenicke "trochujiné" což pro někoho znamená... pro audiofila nová značka nové "jinak" dělané věci spíš opak: TO SI MUSÍM POSLECHNOUT to chci slyšet.

Basel Acoucstics V01

Takhle se světu představují sami: Ahoj jsme Basel Acoustics!
Basel Acoustics byl vytvořen, aby poskytoval nekompromisní hodnotu a kvalitu při reprodukci hudby. Spojili jsme skvělé zkušenosti odborníků, kteří již uspěli na špičkovém audio trhu, s moderním přístupem k designu a vášnivou, neúnavnou snahou o dokonalost. Projekt basilejské akustiky založil Piotr Misiewicz, bývalý CEO Boenicke audio a Sven Boenicke obchodní partner v letech 2015-2020. Tento nový projekt bude v konečném důsledku obsahovat plně komplexní nabídku s jedinečnými hodnotami a funkcemi, které ohromí naše budoucí zákazníky a budou dodávat produkty vyrobené s vášní a odhodláním.

Koncepce výstavby
V tomto vzrušujícím novém projektu s potěšením oznamujeme, že konstrukci reprosoustav BA – Concept V01 a dalšího nadcházejícího modelu Reference V01 navrhl Sven Boenicke. Skříňky z masivního dřeva, výběr speciálních tuningových komponentů a jedinečný systém plovoucího zavěšení pro všechny ovladače. Vše bylo zkombinováno, aby bylo dosaženo nového skoku v poskytování výkonu. Připravte se na úžasnou tonální barvu, čistotu detailů, výkon basů a realistickou prezentaci, která nebyla v této cenové hladině dosud dostupná.

Konečný design produktu
Myšlenku BA – Concept V01 podpořila a rozvinula talentovaná skupina umělců a designérů forem. Věříme, že společně s pečlivým důrazem na detail a švýcarským řemeslným zpracováním Basel Acoustics s našimi produkty poskytneme jedinečný a umělecký zážitek.

Basel Acoucstics V01

Styl Boenicke nelze popřít (video výše spolu na letošním High End München), což znamená originální práce s materiálem ozvučnice (dřevem), 8" středobas, výhybka 1. řádu a 2" širokopásmový ambientní (ambientní hudba, nebo pouze ambient /z latiny pocházející výraz, znamenající prostředí, okolí/ je hudební styl a forma vycházející z předpokladu, že všechny zvuky, které nás obklopují, mohou být za jistých okolností hudbou) výškový reproduktor 

Basel Acoucstics V01

Basel Acoucstics V01

SPECIFIKACE (BA - Concept V01)
Citlivost: 87 – 90 dB / watt / v závislosti na frekvenci
Plovoucí odpružení pro všechny měniče:
¤ 8″ basový středobasový měnič s dlouhým dosahem, na zakázku vyrobený papírový tvarovač kmitací cívky a hliníková kmitací cívka, naladěná na 27 Hz, výhybka 1. řádu
¤ 2″širokopásmový výškáč, horní propust 1. řádu, nainstalovaný jedinečný 2cm elektromechanický paralelní rezonátor; zadní ambientní výškový reproduktor
Vnitřní kabeláž:  optimalizovaný vysokofrekvenční lankový litz omotaný hedvábím
Terminály:  WBT NextGen
Jmen. impedance: 6 Ω

Basel Acoucstics V01

Maličko chaotické video (ukazující "trochu zbytečně atmosféru" největší HIGH END výstavy planety, ale na druhou stranu kdo nezná možná.. a první představení nové značky a zvuku nových reprosoustav BA - Concept V01 (plus pár slov k nim):

Basel Acoucstics V01

Doporučená cena: 12.800 CHF/EUR 

Basel Acoucstics V01

Těšme se na Reference 01, možná už na elektronice Basel Acoustic, vše propojeno kabely BA

Basel Acoucstics V01

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Lab12 | Audiofeel

Audio Video Kino Bratislava 2024

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Pure Sound Karlovy Vary

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies