Elac Debut 3.0

Intro: Vůbec poprvé jsme se s modelovou řadou Debut od Elacu seznámili na podzim Léta páně 2015. Na mnoha trzích se pojem ‚Elac Debut stal, bez přehánění, synonymem pro dostupné, ale přesto v kontextu své třídy velmi dobře hrající reprosoustavy určené začínajícím audio nadšencům, kteří teprve objevují krásy tohoto hobby. Jejich tvůrce Andrew Jones se svými demo poslechy procestoval všechny významné audio výstavy po celém světě, kde prezentoval, jak je možné snížit výrobní náklady, aniž by utrpěla kvalita zvuku.

Letos, po 9 letech tentokrát bez Andrew Jonese, Elac představuje další evoluční stupeň – reprosoustavy Debut 3. generace. Opět se jedná o ucelenou kolekci několika typů reprosoustav pro stereo a domácí kino v jednotném černém provedení. Dvojici efektových ‚Atmos‘ reproduktorů předchozí generace (on-wall + add-on) nahradil jediný model, který je možné položit na přední reprosoustavy a zároveň pověsit na zeď.

Klasické policové, podlahové a centrální reprosoustavy jsou tradičně na výběr ve dvou verzích: větší / menší – záleží na velikosti středobasového měniče. Ty zůstávají shodné o velikosti 13 cm, resp.16 cm. Zcela novým prvkem je tweeter, který vyměnil textilní vrchlík za hliníkový. V reprosoustavě je výškáč usazen do mělkého zvukovodu a jeho součástí je také difuzor upravující akustické vlastnosti. Konstrukce ozvučnic se u třetí generace vyznačuje čelní deskou se sametovým povrchem, která zcela zakrývá montážní šrouby měničů a jsou v ní také skryté magnety pro uchycení krycích mřížek. Celkový vzhled je tedy uhlazenější a řekněme i hodnotnější.

První dodávka do česko(slovenských) luhů a hájů je plánována na první polovinu října 2024.

ČTĚTE DÁLE, JE TOHO MNOHO! ↓

 

Elac

 

Přetiskujeme zprávu společnosti BaSys (o ELAC):

ELAC odhaluje modelovou řadu Debut 3.0: stylovější a stále skvěle znějící.

ELAC, přední celosvětový dodavatel velmi kvalitních reprosoustav a audio techniky s radostí představuje novou řadu domácích reprosoustav Debut 3.0, která navazuje na úspěch předchozích generací série Debut a propojuje řadu inovací, pokročilých technologií s vytříbenou estetikou.

Řada ELAC Debut 3.0 nabízí výjimečný zvuk a bezkonkurenční styl za dostupné ceny. Nová série byla navržena nejen s ohledem na poskytnutí špičkového hudebního přednesu, ale zároveň také proto, aby hladce propojila vyspělý akustický design a rafinovaný vzhled. Řada Debut 3.0 je na trhu měřítkem pro cenově dostupné audio a zdůrazňuje, že pozoruhodný styl a legendární kvalita zvuku mohou být dosažitelné pro široké řady nadšenců dobrého zvuku.

„Do této série vložil náš tým svou kreativitu, energii a odhodlání a posouvá hranice toho, čeho je možné v cenově dostupném domácím audiu dosáhnout,“ řekl Joe Riggi, prezident společnosti ELAC Americas Inc.

Nejdůležitější vlastnosti reprosoustav Debut 3.0:

Výškový reproduktor s hliníkovým vrchlíkem

Nově vyvinutý výškový reproduktor s membránou ve formě hliníkové kopulky (obr. níže) v reprosoustavách ELAC Debut 3.0 výrazně ovlivňuje úroveň zvukového přednesu. Hliník, známý svou tuhostí a nízkou hmotností, umožňuje výškovému měniči reprodukovat vysoké tóny pozoruhodně čistě a detailně. Výsledkem je přesný a pohlcující poslechový zážitek, věrně zachycující jemné nuance vokálů a nástrojů. Navíc, s integrovaným hliníkovým fázovým korektorem, který má pod kontrolou směrovou charakteristiku reproduktoru, je dosaženo konzistentního rozptýlení zvuku v celém poslechovém prostoru.

Elac Debut 3.0

Membrána basového reproduktoru z aramidových vláken

Nová konstrukce basových reproduktorů ELAC Debut 3.0 s membránami z aramidových vláken (obr. níže) také zvyšuje celkový zvukový zážitek. Aramidové vlákno je výjimečně pevné a tuhé, a proto je ideálním materiálem pro membrány basových reproduktorů. Membrána, která je tuhá a zároveň lehká, reaguje rychle a přesně, což umožňuje přesnou a razantní reprodukci basů. Výsledkem jsou působivé a správně definované hloubky s minimálním zkreslením.

Elac Debut 3.0

 

Vnitřní výztuhy

Vyztužení uvnitř ozvučnic reprosoustav ELAC Debut 3.0 je kritickým konstrukčním prvkem, který zlepšuje reprodukci zvuku. Vnitřní výztuhy skříně reprosoustavy snižují nežádoucí vibrace, které způsobují zabarvení a zkreslení zvuku. Zvuk je přesnější a vychází primárně z měničů reproduktorů, nikoli ze samotné skříně.

Elac Debut 3.0

 

Luxusní make-up a magneticky upevněné mřížky

Řada ELAC Debut 3.0 prošla výraznou kosmetickou kůrou, která zesílila její vizuální přitažlivost a funkčnost. Na magnetech fixované mřížky neruší čistý vzhled hardwaru, který nyní bez problémů splyne s jakoukoli domácí audio sestavou. Tato funkce také umožňuje rychlé sejmutí a nasazení mřížek, což vyhovuje těm, kterým se líbí vzhled odhalených měničů. Navíc, celková estetika byla zdokonalena elegantní povrchovou úpravou skříně, která přispěla k modernímu a elegantnímu vzhledu reproduktorů.

Elac Debut 3.0

 

Lehké jako vánek

Celá řada Debut 3.0, jakožto zástupce reprosoustav s nižší impedancí, vyžadují k ​​dosažení stejné hladiny hlasitosti od zesilovače méně energie. Proto jsou účinnější a kompatibilní s širší řadou zesilovačů, včetně těch s nižším výkonem. To oceníte zvláště v domácích sestavách, kde prostorová, nebo rozpočtová omezení limitují výběr zesilovačů.

Elac Debut 3.0

 

Řada ELAC Debut 3.0 ztělesňuje dokonalé spojení proslulého zvuku a vznešeného stylu, a nastavuje nový, cenově dostupný standard zvuku vysoké jakosti. Všechny modely v barvě "Black Ash". Další informace o řadě domácích repro ELAC Debut 3.0 naleznete na www.basys.cz. Série Debut 3.0 bude dostupná okamžitě prostřednictvím sítě autorizovaných prodejců.

Elac Debut 3.0

Doporučené ceny (za pár):
DB53-BK Debut 3.0 - regálová reprosoustava - 9.200 Kč
DB63-BK Debut 3.0 - regálová reprosoustava - 11.200 Kč
DF53-BK Debut 3.0 - podlahová reprosoustava - 20.400 Kč
DF63-BK Debut 3.0 - podlahová reprosoustava - 25.400 Kč
DC53-BK Debut 3.0 - centrální reprosoustava - 7.600 Kč
DC63-BK Debut 3.0 - centrální reprosoustava - 10.200 Kč
DA43-BK Debut 3.0 - efektová reprosoustava Dolby Atmos - 12.600 Kč

Elac Debut 3.0

 

Outro: 37x Hi-Fi Voice & Elac:

ELAC - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

 

 

XAVIAN Medea

Perfect Sound Group

Denon PerL v akci

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Unitra

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Lab12 | Audiofeel

AudioEgo

SPL

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

AV Center High-End Studio Praha

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies