Goldmund Telos 4800

Od chvíle, kdy jsme loni na podzim při představení nového SACD a pár dalších kousů značky zmínili, že nový model je u těhle švýcarů vzácnost vzácná jak pravdomluvný politik - chrlí jeden nový model za druhým - u značky probíhá největší generační obměna historie, která neskončila:

THE ART OF SOUND since 1978 | GOLDMUND - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

Tři + 2 jednou ranou | GOLDMUND - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

Stále to pokračuje, dnes tedy absolutno (2. nejvyšší výkonový model značky, viz 1. odkaz) v oblasti koncových zesilovačů, 195 kg ve třídě A/B - nové monobloky Goldmund Telos 4800. A stále to pokračuje - po konci začátek, revoluční předzesilovač zcela nové koncepce - Goldmund Mimesis Excellence

ČTĚTE DÁLE, JE TOHO MNOHO! ↓

Goldmund Telos 4800

Švýcarským high-end tvůrcem s kompletním spektrem výrobků, nám spotřebitelům lačnícím po kvalitním zvuku položená otázka zní: 

Jste připraveni pozvednout svůj sluchový zážitek na mimořádnou úroveň? Představujeme výkonový zesilovač Telos 4800 – harmonickou směs pokročilé technologie a nadčasové sofistikovanosti, vytvořenou pro audiofily, kteří ctí autentický zvuk svých pasivních reproduktorů. Telos 4800 poskytuje výjimečný výkon a přesnost a zajišťuje, že každý tón, úder a šepot jsou reprodukovány s dokonalou čistotou. Zažijte hudbu tak, jak byla zamýšlena, bez kompromisů."

NOVÁ ÉRA VE VYSOKÉ VĚRNOSTI ZVUKU
Telos 4800 je revolučním přírůstkem do proslulé kolekce Goldmund, který zapouzdřuje technickou brilantnost Telos 8800 do kompaktnější podoby a nastavuje nový vrchol ve vysoce věrném zvuku pro náročné audiofily, kteří hledají špičkovou kvalitu zvuku a přesnost. Telos 4800, pečlivě vytvořený s legendární pozorností Goldmunda k detailu a využívající nejnovější pokroky v audio technologii, nově definuje standardy zvukového výkonu.

REVOLUČNÍ VÝKON ZVUKU
Tento zesilovač se může pochlubit působivým maximálním výstupním výkonem 1050 wattů RMS při 8 ohmech a extrémně nízkým celkovým harmonickým zkreslením menším než 0,005 % v pásmu 20 Hz až 20 kHz a poskytuje bezkonkurenční čistotu zvuku a výkon. Dynamický rozsah měřený na 117 dB s šířkou pásma 22 kHz zajišťuje, že každá jemná nuance zvuku je vykreslena s vynikající přesností. Telos 4800 dokáže řídit i reproduktory s velmi nízkou impedancí bez kompromisů v úrovních zkreslení a bez námahy se přizpůsobí jakékoli konfiguraci reproduktorů.

BEZKONKURENČNÍ ZVUK
Telos 4800 navržený tak, aby nabízel bezkonkurenční zážitek z poslechu, má tlumicí faktor 600 při 1 kHz a výstupní hluk podlahy menší než 3 μV, což přináší dokonale čistý a detailní zvuk bez nežádoucího šumu na pozadí. Zisk zesilovače je nastavitelný v krocích po 3 dB, což poskytuje přesné ovládání a přizpůsobení tak, aby vyhovovalo individuálním preferencím a nastavení zvuku.

OHNE KONKURENZ ČISTOTA ZVUKU A VÝKON
V reakci na rostoucí poptávku po zvýšené kapacitě a výkonu je Telos 4800 vybaven inovativními kondenzátory MKP se stříbrnou metalizovanou polypropylenovou fólií a plně masivní měděnou půdorysem, které vlastní společnost Goldmund. Tento nejmodernější komponent zajišťuje suverénně stabilní napájení koncového stupně Mosfet a zaručuje optimální stabilitu i při náročné zátěži.

PRECIZNOST A DOKONALÁ PŘESNOST
Goldmund Telos 4800 navržený s plně analogovým obvodem zajišťuje maximální tepelnou bezpečnost a ochranu proti zkratu. V případě problému se zesilovač okamžitě vypne, čímž ochrání reproduktory i samotný zesilovač. Díky všestranným možnostem připojení je Telos 4800 vybaven analogovými i digitálními vstupy, včetně konektorů RCA a XLR, které lze hladce integrovat s jakýmkoli špičkovým audio systémem.

Goldmund Telos 4800

ELITE TŘÍDA A/B ZESILOVAČ
Zadní panel je vybaven univerzální zásuvkou, vícenásobnými výstupními terminály a přepínačem uzemnění, což odráží snahu společnosti Goldmund kombinovat funkčnost se snadným používáním. Navíc příkazový konektor RS232 a jack konektor pro spouštění zlepšují integrační schopnosti zesilovače, takže je ideální pro sofistikované domácí audio instalace.

ESTETICKÁ BRILIANCE
Telos 4800 ztělesňuje signifikatní estetický podpis značky, dostupný je jak v elegantní šedé, tak v sofistikované černé povrchové úpravě. Jeho elegantní boční linie harmonicky spojují autenticitu s avantgardním designem. Vylepšená, silnější struktura panelu ve srovnání s předchozí kolekcí zlepšuje provoz zesilovače, posiluje principy mechanického uzemnění Goldmund a ztělesňuje firemní oddanost bezkonkurenční kvalitě a řemeslnému zpracování.

Goldmund Telos 4800

SPECIFIKACE (Goldmund Telos 4800):
Maximální výkon (IEC60065): 1050 Wrms / 8 Ω  (1% THD)
Damping faktor: 600 při 1 kHz / 8 Ω
Zkreslení:
¤ IMD (SMPTE), bez zatížení < 0.01 %
¤ THD+N, bez zatížení < 0,005 % od 20 Hz do 20 kHz při výstupu 30 Vrms
Výstupní šum: analogový vstup zakončený zkratovacími čepičkami RCA, nezatížený: < 3 μV od 20
Hz až 20 kHz
Zisk: 35 dB, +/- 9 dB (nastavitelné v krocích po 3 dB pro každý vstup)
Maximální úroveň před oříznutím:
¤ analogový vstup - 2 Vrms
¤ digitální vstup . 0 dBFS
Maximální úroveň výstupu před oříznutím: 1 % THD, bez zatížení - 300 Vpp
Jmenovitý příkon (IEC 60065) 1/8 výkonu / při 8 Ω: 680 W
Zadní panel:
¤ napájecí kabel - univerzální zásuvka se 3 koncovkami, 16 A
¤ hlavní pojistky (F1: 2,5 A ; F2: 1 A ; F3: 8 A)
¤ AC černý GND vázací kolík
¤ zelenožlutý zemnicí kolík AC
¤ ypínač uzemnění
¤ 2x výstupní vazební sloupky (červený a černý)
¤ 1x výstupní konektor Goldmund pro reproduktory typu 4B
¤ analogový vstupní nesymetrický konektor RCA
¤ analogový vstupní symetrický konektor XLR
¤ digitální vstupní a výstupní konektory RCA
¤ příkazový konektor RS232
¤ konektor Jack pro spouštění
Dynamický rozsah, šířka měřicího pásma 22 kHz (plochá), true RMS bez zatížení: 117 dB
Barvy: standard -šedá; na objednávku - černá
Rozměry: 42  x 82.6  x 50  cm
Hmotnost: 195 kg

Goldmund Telos 4800

Doporučené ceny:
text výše, Telos 4800 - 220/235/260/445 tisíc GBP/CHF/USD/AU$ (1 ks - většinou se hodí 2 občas i 4)
text  níže, Mimesis Excellence - 45/48/48/81 tisíc GBP/EUR/USD/AU$

Goldmund Telos 4800

Výše krása analogového koncového stupně / níže vnitřní krása předzesilovací technologie, která bude integrována do budoucích modelů Goldmund - moduly THEMIS

Goldmund Themis

Konstrukce Goldmund Thesis je určena k stanovení nových standardů v oboru - trochu neskromně říká tisková správa švýcarské společnosti o: Goldmund THEMIS  modulech v novince, digitálně analogovém předzesilovači Goldmund MIMESIS EXCELLENCE

Goldmund Mimesis Excellence

Goldmund byl vždy synonymem pro průkopnické inovace v audio technologii a náš nejnovější pokrok, Themis, je důkazem tohoto dědictví. Volba názvu „Themis“ je stejně záměrná a hluboká jako technologie, kterou představuje.

Zvyšte svů zvuk
V řecké mytologii je Themis bohyně božského řádu, spravedlnosti, zákona a přirozeného práva. Ztělesňuje principy jasnosti, spravedlnosti a neochvějného závazku k rovnováze. Pojmenováním této technologie „Themis“ podtrhuje Goldmund svůj závazek poskytovat zvukové zážitky, které jsou nejen inovativní, ale také ztělesňují tyto tři principy. Technologie Themis představuje posun v audio inženýrství, kde je každý komponent vyroben s přesností, což odráží odbornost společnosti Goldmund a neochvějný závazek k inovacím.

Goldmund Mimesis Excellence

Reimagined zvuk
Themis je zcela  nová technologie předzesilování, která bude integrována do budoucích produktů Goldmund. Má vyhrazenou zvukovou kartu pro každý kanál - levý a pravý - což zaručuje nezávislé zpracování pro každý z nich. Toto pečlivé oddělení je klíčové pro minimalizaci úrovně šumu a přeslechů, čímž se zachovává integrita zvukového signálu.

Goldmund Themis

Goldmund Mimesis Excellence je vybaven nejmodernějším DAC s analogovým obvodem pečlivě optimalizovaným pro zlepšení kvality zvuku. Díky Themis je výrazně minimalizováno celkové harmonické zkreslení (THD), tedy nežádoucí zbytek v elektrickém signálu. Výsledkem je výjimečně lineární signál s téměř nulovým zkreslením.

Goldmund Themis

Průzračná čistota zvuku
Každý kanál je vybaven vlastním digitálně-analogovým převodníkem (DAC) a ovládáním hlasitosti, což má za následek nejčistší možný zvukový signál a maximalizuje dynamický rozsah. Absence šumu během provozu zlepšuje dynamický rozsah, což umožňuje zařízení zpracovat širší spektrum hlasitosti - od nejnižších po nejvyšší decibely - bez kompromisů v čistotě nebo vnesení jakýchkoliv zvukových artefaktů. Karta Themis obsahuje inovativní mechanicky uzamčené stínění, které blokuje elektromagnetické emise, které by mohly ovlivnit kvalitu zvuku. Obsahuje také nově navržený, vysoce přesný ovladač hlasitosti, který ještě více povyšuje zvukový zážitek.

Goldmund Themis

Čistá harmonie
Themis navržený jako plně modulární systém nabízí nebývale snadnou údržbu díky své funkčnosti nezávislé na ostatních komponentách na desce. Tato modularita zajišťuje, že citlivé funkce karty Themis jsou zpracovávány odděleně, což zlepšuje celkový výkon a spolehlivost. Technologie Themis společnosti Goldmund představuje změnu ve zvukovém inženýrství a díky svým pokročilým a pečlivým komponentům poskytuje bezkonkurenční čistotu, dynamický rozsah a čistotu signálu. S tímto audio zařízením se Goldmund odvážil vykročit za tradiční hranice a přinesl nový přístup k předzesilování prostřednictvím inovativního výběru komponent a designu produktu, a to při zachování našich odborných znalostí a závazku k inovacím.

Goldmund Mimesis Excellence

VLASTNOSTI a SPECIFIKACE (Goldmund Mimesis Excellence):
¤ plně oddělené napájecí zdroje
¤ špičkové transformátory a rafinované řízení napájení
¤ působivý SNR přes 130 dB
¤ široká frekvenční odezva a ultra nízké celkové harmonické zkreslení
¤ elegantní a uživatelsky přívětivý
¤ charakteristická šedá a matná černá povrchová úprava
¤ intuitivní ovládání předního panelu
¤ výrazný originální estetický design
VSTUPY:
¤ vstupní impedance - 51 kΩ
¤ maximální vstupní úroveň (symetrická) - 19,2 Vrms
¤ maximální vstupní úroveň (nesymetrická) - 10,3 Vrms
VÝSTUPY:
¤ výstupní impedance  75Ω
¤ maximální výstupní úroveň (symetrická) - 20 Vrms
¤ maximální výstupní úroveň (nesymetrická) - 10 Vrms
FREKVENČNÍ ODEZVA
Hodnoty pro libovolnou úroveň až po maximální výstupní úroveň:
¤  +/- 0 dB, 20 - 20 kHz
¤  +/- 3 dB, 0,2 - 530 kHz
ZKRESLENÍ
Při výstupní úrovni 1 Vrms, šířce měřicího pásma 80 KHz, zakončovací impedanci 600 ohmů:
¤ THD od nesymetrického vstupu k nesymetrickému výstupu - 0,0006 % rovnoměrně s frekvencí
¤ THD symetrický vstup k symetrickému výstupu - 0,0004 % rovnoměrně s frekvencí
¤ THD nesymetrický digitální vstup na nesymetrický výstup - 0,00085 % (-6dBFS) plochá hodnota s frekvencí
Slew rate (maximální rychlost změny výstupního napětí operačních zesilovačů): 15 V/us
Přeslech: > 85 dB mezi kanály (20 Hz - 20 kHz)
Odstup signálu od šumu na linkovém vstupu: > 130 dB (0,01 Hz - 10 Mhz)
S/N vážený ASA A: > 140 dB
PROVOZNÍ TEPLOTA
¤ pokojová teplota -30 až +40 stupňů Celsia
¤ vnitřní teplota +45 až +70 stupňů Celsia
NAPÁJENÍ
¤ rozsah vstupního napětí: +/-15 %
¤ maximální spotřeba energie: 70 W
UZEMNĚNÍ:
¤ oddělená zem a zemnící signál
OVLÁDACÍ PRVKY NA PŘEDNÍM PANELU:
¤ ovládání hlasitosti
¤ ovladač vyvážení kanálů
¤ ovládání MUTE a STANDBY
¤ ovladač VOLUME 
KONEKTORY A OVLÁDACÍ PRVKY NA ZADNÍM PANELU:
¤ konektor napájení
3x pár analogových vstupních konektorů RCA (pravý a levý)
2x pár analogových vstupních konektorů XLR (pravý a levý)
2x digitální vstupní konektor RCA S/PDIF
2x optický digitální vstupní konektor RCA
2x pár výstupních konektorů RCA (pravý a levý)
2x pár výstupních konektorů XLR (pravý a levý)
OVLÁDACÍ PRVKY NAPÁJENÍ:
¤ zásuvka napájecího kabelu (3 konektory)
¤ hlavní pojistka (1 A s pomalou pojistkou)
¤ volič napětí 115/230 V
¤ zzemňovací kolík (žlutozelený)
ROZMĚRY a HMOTNOST:
Předzesilovač (bez napájecího kabelu)
44  x 13,1  x 40  cm / 13 kg
Napájecí zdroj (bez napájecího kabelu)
44  x 13,1  x 38,6 cm / 11 kg

Goldmund Themis

Audio Video Kino Bratislava 2024

XAVIAN Medea

Perfect Sound Group

Denon PerL v akci

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Unitra

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Lab12 | Audiofeel

AudioEgo

SPL

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

AV Center High-End Studio Praha

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies