DartZeel

To výše přejeme (a říkáme o) té níže, originální švýcarské značce darTZeel (v článku jsou krom obr. limitované série použity i  foto /velmi neběžných/ designově shodných běžných modelů výjimečné high end manufaktury)

DartZeel

ČTĚTE DÁLE, JE TOHO MNOHO! ↓

Hervé Delétraz je mozek duše šéf ženevské značky daarTZeel, která má poměrně malé portfolio zesilovačů - vlastně ideální poměr, kde nižší kvantitu (vy)nahrazuje maximální kvalita. Zvuková kvalita,  jeho koncové zesilovače NHB-458 se staly absolutní legendou (dnes v 2. generaci, lehoučce vyladěné na NHB-468 NHB-468 - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení ), neb dosáhly absolutní vrchol našeho oboru - zesilovač více profíky považovaný za nejlepší monobloky planety.

dartzeel nhb 45-68

darTZeel je výsledkem mimořádně výjimečné inženýrské moudrosti a citu, špičkového švýcarského řemesla, daného snad tamním umem hodinářským, a hlavně neochvějné vášně a zápalu hlavního konstruktéra Hervé Delatreze. Transcendentní kvalita zvuku jeho produktů obsahuje a odhaluje emoce, srdce a duši v hudbě kterou přes ně poslucháte. Vdechuje reprodukovanému zvuku život živých vystoupení. Ženevská značka DarTZeel zaujímá ojedinělou pozici na vrcholu toho, co milujeme a je jednou z definic co je možné ve špičkovém zesílení zvuku.

dartzeel nhb 45-68

2x výše jednou níže absolutno zesilování zvuku, rsp. jedno z maxim možného (autor to již zmínil v textu sluchátek Final a zesilovačů JRDS a čeká vás to brzy u AirTight - toto nejsou testy jen novinky, upozornění na nové produkty v oboru - občas trochu s nadsázkou či ironií, ale vždy používající oficiální data a fakta, a neb nejde o testy kde je maximální snaha o objektivitu a nestrannost, zde tu a tam probleskne atom osobních sympatií, nebo kilo jako v tomto případě)

dartzeel NHB 468

dartzeel nhb 45-68

Tenhle výrobce nevydává nové modely a vylepšené verze každý rok, předzesilovač NHB-18NS se vyrábí (také s maličkým doladěním, to NS znamená NO SWITCH) 20 let a výkonový zesilovač DarTZeel NHB-108 Model Two je tu s námi čtvrtstoletí (NHB znamená NEVER HEARD BEFORE). Proto značka vytvořila výroční edici obou zařízení. Edice je omezena na 108 sad. Součástí jsou vysoce kvalitní (stejně jako elektronika "trochu jiné") propojovací a reproduktorové kabely.

dartzeel nhb-18ns

Výše - tam to začíná NHB-18NS (předzesilovač) / níže - tam to končí NHB-108 Model Two (výkonový zesilovač)

dartzeel nhb-18ns

DarTZeel pracuje na zesílení emocí již 25 let, duše mozek a především hlavní konstruktér zapojení značky (na tom pro 108 pracoval skoro 16 let)  Hervé Delétraz má motto: „Nejdřív poslouchej a pak měř“. Emoce jsou při poslechu hudby to hlavní a  ústřední. „Toto je naše hlavní zásada při vývoji produktů. Stejně jako Goethe věříme, že to, co lze měřit, není to nejdůležitější, a že to, co je nejdůležitější – z hlediska emocí – měřit nelze. Fyzikální teorie nikdy nevysvětlí, jak na nás může mít krása hudby tak hluboký vliv. Pokud jde o hudbu, soudci by měli být pouze lidé. Když posloucháme prototyp DarTZeel, klademe si otázku: „Vede nás to k srdci hudby? Pokud odpověď není jednoznačné „ano“, zesilovač nepůjde do výroby - to je filozofie DarTZeel.

dartzeel 18 + 108

Do výroby šly a nyní k vyladění na 25th Anniversary Edition (konec) NHB-108 Model Two (běžná verze - 64 t. €) a (začátek) NHB-18NS (opět standard co je běžně k mání, dle specifikací 64 - 77 tisíc €)

dartzeel nhb-18ns

Na oslavu 25. a 20. výročí výkonového zesilovače NHB-108 Model Two a předzesilovače NHB-18NS je „The Anniversary Edition“ zcela přepracovanou verzí, vyrobenou v limitované sérii. DarTZeel z ní dělá kompletní balíček - díky této speciální nabídce dostanete také reprokabely (darTZeel dloubohodbě spolupracuje s kalifornskými Evolution Acoustics, domníváme se že by mohlo jít o jejich práci) si budete moci užít 50ohmové spoje darT to Zeel, speciálně vyvinuté v roce 1999 při koncepci NHB-108, které umožňují nezměněnou reprodukci hudby mezi předzesilovačem a koncovým zesilovačem. (vývoj vlastních konektrorů stál za tu námahu - jmenují se Zeel)

dar to Zeel

Ještě jeden citát H.D.: „Například hodně starý muž, třeba já, už moc neslyší frekvence nad 10 kHz, ale snadno rozezná rozdíl mezi trianglem, činelem nebo zvonkohrou a dál je radost poslouchat i vysoké tóny; zatímco mikrofon seříznutý na 10 kHz - a radost je pryč.“

Evolution Acoustics

Filozofie darTZeel
¤ použijte výjimečně jednoduchý zesilovací obvod
¤ odstraňte veškerou globální zpětnou vazbu a prakticky veškerou místní zpětnou vazbu
¤ poskytněte dokonalou sílu
¤ navrhněte obvod pro výjimečně rozšířenou šířku pásma a minimální fázový posun
¤ odstraňte všechny spínače, relé a tradiční ovládání hlasitosti
¤ postavte vše v úrovni kvality, na kterou by byla NASA hrdá

dartzeel nhb 108

Dnes nabízíme milovníkům hudby možnost spárovat nejpokročilejší předzesilovač na světě s nyní již legendárním NHB-108, oba jsou pro tuto příležitost předefinovány, spolu s párem darT to Zeel 50-ohmových spojů a našimi zbrusu novými reproduktorovými kabely. Cena kompletu darTZeel 25th Anniversary Edition (viz níže) zatím nebyla upřesněna Běžný předzesilovač NHB-18NS dle specifikace pořídíte za ca 60 tisíc amerických dolarů, koncový zesilovač NHB-108 za $49.998. Firemní absolutno, dle mnohých nejlepší mono koncové stupně planety Země a nejblišího okolí - prošly vzhledem k vysoké ceně, dík inflačnímu nárůstu dramatickou proměnou - dnes se jejich cena blíží $300.000 (265 t. €)

DartZeel

VLASTNOSTI (20/25th Anniversary Edition)
Výstupní výkon: 250 watt na kanál
¤ audio obvody: Další zdokonalení při zachování plně otevřené topologie bez jakékoli globální negativní zpětné vazby
¤ šířka pásma: Rozšířené o více než 1 MHz, aby se zcela zabránilo rotaci fáze ve slyšitelném spektru
¤ zdroj napájení: energie baterie kondenzátoru zvýšina na 360 joulů na kanál, což je dostatečné množství pro pohon jakéhokoli reprosystému na Zemi – i mimo něj
¤ bipolární tranzistory: výběr nových nízkošumových bipolárních tranzistorů pro vstupní stupně
¤ úhono stage: nové stupně s vylepšeným ziskem a dále sníženým šumem na pozadí díky výběru nových vstupních tranzistorů a ručně vybraných pasivních součástek
¤ topologie: plně otevřené minimalistické obvody s nulovou globální negativní zpětnou vazbou
¤ napájecí zdroje a regulace napětí: ové regulované zdroje s otevřenou smyčkou bez negativní zpětné vazby, které zabraňují čerpacím efektům v mikrodynamice signálu
¤ baterie LiFePO4: vybrané a předpřipravené tak, aby eliminovaly veškerý nežádoucí brumšum (vývoj trval 3 roky - absolutní odpojení od sítě

dartzeel nhb 108

Omezeno pouze na 108 sad - obsahujících:
1x NHB-108 Anniversary Edition 
1x NHB-18NS Anniversary Edition
1x pár darT to Zeel kabely
1x pár repro kabeláže darTZeel

dartzeel nhb-18ns

Doporučená cena: n/a (neptat se a objednávat)

DartZeel

Audio Video Kino Bratislava 2024

XAVIAN Medea

Perfect Sound Group

Bowers & Wilkins Pi6 / Pi8

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Lab12 | Audiofeel

AudioEgo

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

AV Center High-End Studio Praha

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies