eSseCi DESIGN

Italská firma eSseCi DESIGN (ano takle se sami píší) je tu od toho aby (brilantně) podržela, podložila, přidržela cokoliv - i když její hlavní soustředění je na 2 oblasti pro život člověka nesmírně důležité -viz obr. výše a níže - na víno a hifi.

ČTĚTE DÁLE, JE TOHO MNOHO! ↓

eSseCi DESIGN

Sekce HiFi (výše stolek s "levitující" vrchní deskou, na originálním firemním kuželu) má 2 aktuální novinky - levitující magnetické podložení (i reprosoustav) až do hmotnosti 30 a 50 kg - což je skryto v názvech RELAXA 830 a RELAXA 850. Modely jsou vzhledově zaměnitelné a odlišuje je primárně nosnost (týká se i starších modelů Relaxa 750 a Relaxa 730, které zůstávají v nabídce - níže nejprve 2x foto už ukončené řady 6 - kterou díky tomu koupíte za ceny pod 1.000€)

eSseCi DESIGN

eSseCi DESIGN

Výše R.I.P. řada, model 622 / níže novotou vonící (evolucí vylepšená) řada 8 

eSseCi DESIGN

eSseCi DESIGN

eSseCi DESIGN

Výše vzhled / níže princip a text Hi-Fi Voice z doby covidové Anno Domini 2020 (česká cena byl už výprodej)

eSseCi DESIGN

eSseCi Design Relaxa 750 - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

 

eSseCi DESIGN

Italská společnost z Trento (česky i italsky kupodivu stejně), Trentino, Trènt, Trient, Ladin Trënt, Tridentum - prostě hlavního města autonomní provincie Trento a autonomní oblasti Trentino-Alto Adige, což je nejsevernější správní oblast Itálie - značka eSseCi DESIGN opět překvapuje zcela speciálním řešením pro dokonalé odpojení HiFi komponent - od "negativ" našeho světa - primárně tedy (zvuk ovlivňujících) vibrací. Jak to bývá u věcí představených na mnichovské mega HIGH-END výstavě, bližší specifikace často chybí, nicméně řada 8 je evolucí (mj. místo 4 ca 2 centimetrových magnetů jich má 8) starších (patentované řešení) Relaxa 730 a 750, takže:

eSseCi DESIGN

SPECIFIKACE (Relaxa 750)
Typ: izolační plošina pro Hi-Fi zařízení
Materiál: dřevo, sklo, ocel
Izoluje od: 4Hz až poloviční zatížení, 8Hz plné zatížení
Rozsah hmotnosti: 3kg – 50kg
Rozměry: 70 x 560 x 460 mm
Hmotnost: 10,4 kg

eSseCi DESIGN

Nová řada se vyznačuje novým materiálovým složením a celkově výrazně vylepšenou mechanickou přesností - byla navržena ve spolupráci s pracovní skupinou Accademia di Belle Arti di Verona (je mezi 5 nejstaršími akademiemi umění v Itálii a na světě). Všechny produkty značky jsou (na jejich stránkách vás vítá "30 DI PASSIONE" 30 let vášně 1994 - 2024) ručně vyráběné v Itálii. Řada RELAXA 800 je složena z 38 komponentů vyrobených z různých materiálů, jako je tvrzené sklo, ocel a hliník - zkombinovaných pro kontrolu vibrací a tuhost. Výkonné neodymové magnety jsou umístěny v hliníkovém pouzdře s magnetickým stínícím efektem, což usnadňuje vyrovnání audio zařízení pouhým otočením hliníkového válce na základně. RELAXA 830, která má 5 sad magnetických válců, unese zátěž 30 kg a RELAXA 850, která jich má 8  (řada 7 používá 4) unese zátěž 50 kg.

eSseCi DESIGN

eSseCi DESIGN

SPECIFIKACE (Relaxa 830)
Rozměry: 480 × 83 x 360 mm (výška vodícího čepu; rozměr skleněné desky: 430 × 360 mm)
Hmotnost: 9 kg

SPECIFIKACE (Relaxa 850)
Rozměry: 600 × 83 x 460 mm (výška vodícího čepu, rozměr skleněné desky:  550 x 460 mm)
Hmotnost: 15,6 kg

eSseCi DESIGN

Když už jsme v té Itálii, tady se vyplatí nespěchat, co ještě chvíli se zdržet a užít si to (tu). Podívejme se na nedávno představenou  platformou  ÆQUILIBRIUM, což je stolek o rozměrech 550 x 460 x 120 mm, používající jako 1. na planetě řešení tohoto druhu  - jednobodové ložisko.  Italští eSseCi DESIGN jsou (právem označováni za) extrémně inovativního poskytovatele "oddělovacích řešení", přičemž nejpozoruhodnějším příkladem je řada RELAXA (nově 4komponentová - modely 730; 750; 830 a 850). Kreativní myslí značky je inženýr Silvano Cremonesi, jenž říká že: "Efektivnější řešení pro co nejlepší odpojení HiFi komponent už nemůže být". 

Stojí za připomenutí, že teoreticky jde o velmi jednoduchý princip pracující s jednoduchou fyziku. Na druhou stranu vyvinout finální produkt pro komerční prodej (prý) nebyla vůbec legrace. Tzv. super hrot je ústředním prvkem řešení pro základnu / stolek  s názvem ÆQUILIBRIUM. Super hrot je centrálně umístěn na bronzovém kuželu končící hliníkovvým hrotem - na kterém je skleněná deska. Kužel je vyroben ze 3 komponent, sedí na ocelové základně ta spočívá na 4 nohách. Ty  jsou vyváženy silnými neodymovými magnety ve výše uvedené skleněné desce, takže kromě středové podpěry to vypadá, že se horní deska vznáší nad základnou. 

Zjednodušeně jde o ocelovou základnu a podpěru z tvrzeného skla, přičemž hmota je přenášena centrálním hrotem a magnety ve 4 rozích stabilizujících platformu; jednobodovou podpěru plošiny lze posouvat tak, aby byla umístěna přesně do těžiště komponentů na ní umístěných. Podle popisu to možná nepůsobí, ale jde o velmi stabilní konstrukci, se solidní nostostí 150 kg. Výrobce pro rezervu pro  ÆQUILIBRIUM udává "jen" nosnost 100 kg. Pro absolutní  přesnost je použito nejmodernějších technologií řezání laserem a konečná ruční montáž probíhá v manufaktuře eSseCi DESIGN.

eSseCi DESIGN

Posledním výrobkem (krom té "vinné sekce") značky jsou Isol Coupling (jiná barva jiná nosnost)

eSseCi DESIGN

1. ROSA pro 0-20 kg; 2. zelený VERDI pro 0-35 kg; 3. žlutý GIALLI pro 55-70 kg (existuje i "míšenec" ROSA E VERDI 35-55 kg)

eSseCi DESIGN

eSseCi DESIGN

Revoluční izolační systém ISOL COUPLING je určen pro oddělení vibrací a je jako všechny výrobky značky vyvinut osobně Silvano Cremonesim - jeho magnetické levitační systémy rozhodně doporučujeme okusit. ISOL COUPLING jehož schopností je kalibrovat širokou škálu audio zařízení, sestává ze 2 opracovaných hliníkových slitin, dvou O-kroužků a prvku zvaného paměťový válec. Jedná se o účinný nástroj, který vám umožní relativně snadno zažít zlepšení kvality zvuku vašeho systému, mj. reálným  (myšleno měřitelným) rozšíření frekvenčního pásma. Jako všechny firemní produkty i ISOL COUPLING se  vyrábí doma v malé hifi manufaktuře v Itálii.

Růžové a zelené (viz výše - popis mezi obrázky) paměťové válce s různou flexibilitou jsou silikonové sloučeniny kalibrované na různé hodnoty. Uvedená nastavení se provádějí v závislosti na hmotnosti použitého zařízení tak, aby se míra tlumení vibrací vlivem zatížení neměnila. Obrobené hliníkové pouzdro, ve kterém je uložen paměťový válec, má prohlubeň, která odpovídá velikosti válce, a používá se tak, že horní a spodní část je vložena do hliníkového pouzdra.

eSseCi DESIGN

Pro zařízení o hmotnosti do 20 kg umístěte ISOL COUPLING na 4 místa se 4 růžovými umístěnými v rozích - a to samé platí pro těžší modely (dle hmotnosti barvy i kombinujte - barvu pro "těžší" umístěte doprostřed - jako 5.). Tímto způsobem lze účinně tlumit vibrace nastavením optimální kalibrace pro jakékoli zařízení. Drobný doplněk - info z dřívějších testů, "zázraky" páně Silvana Cremonesi(ho) mají vliv i na obrazové přehrávače, konkrétně Blu-ray. Je důležité mít bod zatížení ve středu každé ze 4 Isol Coupling, ještě připomíná eSsence DESIGN

eSseCi DESIGN

Doporučené ceny (v eurech):
Relaxa 730 - 1.350 
Relaxa 750 - 1.495/1.699 GBP/EUR
Relaxa 830 - 1.750 
Relaxa 850 - 1.999 
Isol Coupling - 899 € 
Aequilibrium - 1.899 (ceny jsou vždy pouze orientační, konkrétní koncová cena v daném místě záleží na lokálním DPH a dalších ekonomických faktorech jako cena dopravy, clo..)

eSseCi DESIGN

Audio Video Kino Bratislava 2024

XAVIAN Medea

Perfect Sound Group

Bowers & Wilkins Pi6 / Pi8

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Lab12 | Audiofeel

AudioEgo

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

AV Center High-End Studio Praha

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies