Čína

ČTĚTE DÁLE, JE TOHO MNOHO! ↓

NEHiFi úvod, pro uvedení do děje (o zemi jejíž krásy stojí za návštěvu - viz výše) kdo chce přeskočit, Hi-Fi začíná odkazem "Začíná rok dřevěného draka" (jenž prý přinese "Dramatické změny, ale i nečekané zisky"). To že "svět se změnil" (možná by za "datum převratu" šlo označit čínský dar lidstvu - Covid 19) a nese to s sebou obrovské ekonomické dopady, si všiml už i neekonom. To že 2. nejlidnatější zem světa, vypadá to (to není analýza, ale "kvalifikovaný odhad") že "přepálila růst", rsp. narazila na limity přirozeného růstu z úrovně co jí zařídil velký Mao...

Warhol - Mao

...jeho "portrét" není ojedinělý, možná znáte i další podobně pojaté - Elvis, Marilyn Monroe, Elizabeth Taylor, Muhamad Ali... od Andyho Warhola (ač nemuzikant měl na hudbu a nejznámější jména oboru své doby - Velvet Underground, Rolling Stones, Bob Dylan, John Lennon.. výrazný vliv - a nejen dík tomu že vytvořil dost obalů jejich slavných alb - kdo co byl Andy Warhol vysvětleno v Muži v černém 3 (2012) | ČSFD.cz ).  Životní úroveň byla v 70. letech (přes drobné zlepšení Maův šílený boj proti vrabcům. Vybíjení ptáků vyústilo v hladomor - Aktuálně.cz ) dál naprosto tragická a proto se hledalo, klidně "nesocialistické", řešení - našlo a oficiálně se mu říká "Čínské otevření světu", realisticky (nutná zásadní) Čínská ekonomická reforma. Byla nehezká a autor jejich plán "vykrademe svět" nechce omlouvat, ale popravdě neměli moc na výběr. Otevřeli se světu a svět na to skočil (dnes jsme ve fázi - svět se z Číny už spíše stahuje - dekády levné výroby čehokoli byly fajn, bezprecedentní kradení intelektuálního vlastnictví už méně). K momentálním domácím problémům možná přispěly i změny kurzu nastaveného roku 1978 reformátorem 鄧小平 po našem Teng Siao-pching, čti..

Soubor:Zh-Deng Xiaoping.ogg – Wikipedie

..dle všeho geniálním stratégem, kterému milarda obyvatel té doby nejlidnatější země světa vděčí za bezprecedentní setrvalý ekonomický růst po 4 dekády. V poslední době došlo porušení "pravidel" tehdy (až geniálně) naplánovaných - ty současné vedení země (vědomě) porušuje (trochu blbé je, že s dopady nejen na "svou" dnešní, v době psaní textu, miliardu a 425 743 355 soudružek a soudruhů kapitalistů, ale i na nás).  Prostě to co ještě nedávno vypadalo velmi nadějně a dál "strmě růstově", dnes působí spíš (neuvěřitelné, ale přesně) jak dopředu hlásá čínský horoskop pro Rok Draka (ten byl naposledy L.P. 1964 - to svět vypadal takhle Perný den (1964) - IMDb a u nás Starci na chmelu (1964) | ČSFD.cz ) na "Dramatické změny, ale (pro někoho možná) i (ty) nečekané zisky". Po uvedení do děje, nyní k (příčina a následek) Hi-Fi  změnám u čínské značky Kinki Studio.

Začíná rok dřevěného draka | ČÍNSKÉ HI-FI - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

Viz výše strmě růstové dění na čínské (nejen) Hi-Fi scéně se zdá se trochu zaseklo. A týká se to i značky Kinki Studio - ohlášené a(le i) představené high-endové produkty (viz odkaz kousek níže "Milionové Kinky") kamsi zmizely (v nenávratnu?) a v nabídce zůstávají (starší ale solidní) modely, které čtenář zná - z historie Hi-Fi Voice & KINKI Studio:

Kinki Studio EX-M7 - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

Kinki Studio EX-B7 - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

Kinki Studio VISION THR-1 - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

Kinki Studio EX-M1+ - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

Místo high-end úrovně přišla...

Roztomilá, ale zuřivá malá příšera | KINKI STUDIO - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

...a vypadá to, že nynější priorita značky je kabeláž:

Zuřivá malá příšera s kabely | KINKI STUDIO - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

Právě na poslední odkaz (v jeho spodní části - kabely) se Kinki Studio nyní soustředí, takže dnes o: KINKI STUDIO uvádí novou (pod)značku Exact Express, pro své kabely (řad) Earth a zcela nové Flame. Otevřeli k tomu specializovaný internetový obchod se sídlem v Singapuru a (ceny jsou v amerických dolarech) zahrnují prodej do většiny zemí planety (a "jen 6ti" měsíční záruku). Proti dřívější nabídce kabeláže Kinki Earth přibyla i maximální flexibilita co do délky kabelů, na přání (prý) vyrobí cokoliv. Velký odklon od ještě nedávných, a novou sérií modelů ohlášených, high-endových ambicí:

Milionové Kinki - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

Výše v odkazu high-end řada Kinki Studio STUNNING / níže aktuálně ohlášený nový směr značky - kabely:

Kinki Earth

Nová budoucnost Kinki Studio? Výše (řada) Earth / níže nová (série) Flame

Kinki Flame

Nuže co se skrývá za novou nabídkou značky Kinki studio, rsp. její podznačky Exact Experess s heslem The Sound of Element - dostupnější "starší" řada Earth a nová lepší dražší (obě prý audiofilské) Flame. Earth jsme si v době představení trochu představili, pojďme na Flame

Exact Express  Flame

Technologie absorpčního prstence
Kabel vybavený technologií absorbujícího kroužku dokáže ztišit a ztmavit hudební pozadí. Horizontální šířka a vertikální hloubka zvukové scény jsou jasnější a přesnější.

Exact Express  Flame

Flexibilní měkký kabel
Celý kabel se může pochlubit výjimečnou měkkostí, díky čemuž je ideální pro operace ve stísněných prostorách. Díky vysoké odolnosti v ohybu je odolný a lze jej flexibilně umístit bez rizika poškození. Jeho odolnost minimalizuje pravděpodobnost poškození audio zařízení při připojení a zmírňuje obavy z umístění kabelu.

Exact Express  Flame

Měděné jádro ze zlatého plechu
Konektory jsou z pozlacené monokrystalické měděné jádro, které je 2,2krát silnější než běžná vložka.

 Exact Express  Flame

-196°C 3stupňové ošetření zmrazením
Tato metoda účinně zlepšuje mezeru a strukturu kovových zrn a výrazně zlepšit pravděpodobnost rozptylu elektronů, čímž se zlepšuje elektrická vodivost.

DuPont PFTE

DuPontPTFE 
DuPont PTFE (asi znáte jako Gore-Tex) je teflonová epidermis, prostě polytetrafluorethylen s vynikající stabilitou a izolačním koeficientem a odolností proti opotřebení 

Exact Express  Flame

Stříbrný základ OCC
Jádra jsou ošetřena postříbřenou monokrystalickou mědí. Tloušťka vrstvy stříbra je 2,2krát větší než u běžného postříbřeného kabelu.

Exact Express  Flame

Povrch
Povrchová leštěná úprava vodičů činí jejich povrch hladším, řeší povrchové trhliny způsobené opracováním jádra a snižuje zkreslení / níže propojovací kabel Exact Express volby po 5ti cm od 20 do 40 cm, ceny ($489 - 589)

Exact Express  Flame

Exact Express  Flame

Výše propojovací kabel  / níže USB 1,2 - 3,3 m (489 - 1.049 USD)

Exact Express  Flame

Exact Express  Flame

Výše USB / níže XLR po 0,5 m - 1 až 3 m (519 - 1.119 USD)

Exact Express  Flame

Exact Express  Flame

Výše XLR / níže napájecí kabel 1,5 až 3,5 m ($629 - 1.189)

Exact Express  Flame

Exact Express  Flame

Výše napájecí  kabel / níže RCA po 0,5 od 1 do 3 m (499 - 1.099 USD)

Exact Express  Flame

Exact Express  Flame

Výše RCA / níže poslední z nové nabídky Flame, reprokabel 2,5 až 4,5 m ($1.329 - 2.169 USD)

Exact Express  Flame

Exact Express  Flame

Exact Express  Flame

Tak uvidíme jaká bude další cesta čínského Hi-Fi, jestli růstová přímka jako poslední dekády, nebo...

Čína

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Lab12 | Audiofeel

Audio Video Kino Bratislava 2024

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Pure Sound Karlovy Vary

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies