dCS Lina

Uvnitř / zvenku (výše / níže) dCS Lina Network DAC (ono "Mapper" a "M3" na displeji na obr. níže označuje 3 možnosti nastavení -  jakým jsou data prezentována jádru Ring DAC™ v současné verzi modelu, označované 2.0:

¤ M1 - je nové výchozí nastavení, jádro Ring DAC™ je řízeno na frekvenci 5,644 nebo 6,14 MHz
¤ M2 - je klasický návrh nastavení, který se používá u produktů dCS verze 1, který řídí jádro Ring DAC™ buď na frekvenci 2,822, nebo 3,07 MHz
¤ M3 - je alternativní návrh, kde je také jádro Ring DAC™ řízeno buď na 5,644 nebo 6,14MHz; k nastavení lze přistupovat pomocí aplikace dCS Mosaic Control nebo prostřednictvím předního panelu síťového převodníku Lina (Network DAC)

dCS Lina 2.0

Faradayova klec - je to co vás chrání, když do našeho auta / letadla praští blesk:

 

(135) Lightning ⚡ strike on road #36 - YouTube

 

dCS Lina 2.0

dCS Lina čtenář dobře zná - a ví že  celá (3 komponentová - Network DAC, Master Clock, Headphone Amplifier - viz odkaz níže) řada LINA je také už "vícebarevná":

Svět je zas barevnější | dCS - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

Možná ale nevíte, že - DAC Lina Network DAC je umístěn v šasi vyříznutém z jediného kusu hliníku (aluminium - bauxit - kamenec - alumen - v češtině znám jako..

...)  materiálu známého svými vynikajícími akustickými vlastnostmi (tuhost jako ocel, hustota asi třetina = pevný lehký, se skoro "dábělským" bodem tání - ne 666°C ale 660,2) a (při 1,2K supra)vodivostí je ideálem a darem z nebes pro náš obor.

hliník

Doslova z  nebes  - nemůže totiž vznikat na Zemi, neb tady hliník nemůže vzniknout protože zemská atmosféra brání křemíku v interakci s kosmickým zářením - docestoval k nám z dálav vesmírných, kde se jako izotop tvoří v supernovách, vyvržen jako nuklid do mezihvězdného prostoru. No a my ho tady dnes umíme zpracovat do - třeba 1 kusu krytu dCS Lina.

Lití hliníku

Vytvoření ultratuhého nerezonujícího šasi z jednoho kusu kovu – spíše než z několika kusů spojených dohromady – je neobvyklý přístup, který umožňuje zajistit, aby všechny komponenty v DAC fungovaly podle svých nejlepších schopností. Je to náročné, je to drahé, ale je etnická skupina lidí, která to (velmi) oceňuje - říkáme jim audiofil. Zajímavost, pojem nemá vysvětlení na wiki - myšleno české (ani slovenské) jinak samozřejmě ano (třeba v bahasa - kombinace malajštiny, javánštiny a dalších lokálních.. dnes oficiální jazyk Indonésie  - ti audiofila mají). 

dCS Lina 2.0

Ale zpět do světa Hi-Fi novinek; Faradayova klec je princip z oblasti elektromagnetismu, který je založen na tom, že elektrický náboj je soustředěn pouze na povrchu vodiče, nikoli v jeho objemu. Tudíž uvnitř dutého trojrozměrného objektu z (dokonale) vodivého materiálu nepůsobí žádné elektrické pole - jsme se učili ve škole. Dnes víme, že to není tak úplně 100% pravda (ale pricip samozřejmě stále funguje).

dCS Lina 2.0

Pevný nerezonanční design hliníkového bloku dCS DAC slouží jako skutečná Faradayova klec – poskytuje zcela bezpečný kryt, který zabraňuje elektromagnetickému rušení a úniku.

dCS Lina 2.0

Ultratuhé šasi se vyrábí na 5ti-osém CNC stroji a je nedílnou součástí produktu, který kromě ochrany citlivé elektroniky uvnitř slouží k dalšímu (potěšení audiofila a majitele fungujících, netřeba netopýřích, uší) zvýšení výkonu.

dCS Lina 2.0

Stěžejní součástí dCS Lina Network DAC – nacházející se na jeho flex-rigid desce – je Ring DAC™, digitálně-analogový převodní systém, který řídí proces převodu jedniček a nul uložených na digitálním záznamu na signály, které slyšíme přes reprosoustavy nebo sluchátka. Ring DAC™ je jedinečné řešení dCS, od verze 2.0 s možnostmi 3 nastaveni (viz úvod článku). Využívá hardware a software vyvinutý  inženýry, kteří strávili desetiletí...

Léta letí | dCS - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

...zkoumáním toho, jak můžeme reprodukovat zvukové signály s nejvyšším stupněm přesnosti - a v tom  jsou britové z Data Conversion Systems Ltd. (dCS) docela.. viz odkaz výše a obr. níže (i nejníže)

dCS

dCS Lina 2.0

SPECIFIKACE (dCS Lina Network DAC)
Podporuje následující platformy a služby (kompatibilita streamování):
¤UPnP
¤ Qobuz
¤ Deezer
¤ Tidal
¤ internetové rádio
¤ Spotify
¤ Apple AirPlay 2 (podpora 44,1 nebo 48 kS/s)
¤ RoonReady
LR přeslechy: lepší než –115dB0, 20Hz-20kHz
Zbytkový šum (nastavení výstupu 6V):
¤ 16bitová data: lepší než –96dB0, 20Hz–20kHz nevážená
¤ 24bitová data: lepší než –113dB0, 20Hz–20kHz nevážená
Rozměry: 121 x 220 x 339 mm 
​​Hmotnost: 7,4 kg

dCS Lina 2.0

Doporučená cena: 12.500/13.650/14.750/22.000/374.990 GBP/USD/EUR/AUD/CZK (ceny jsou vždy pouze orientační, konkrétní koncová cena v daném místě záleží na lokálním DPH a dalších ekonomických faktorech jako cena dopravy, clo..)

dCS Lina 2.0

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Lab12 | Audiofeel

Audio Video Kino Bratislava 2024

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Pure Sound Karlovy Vary

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies