CanEVER AUDIO Malibran

Vítá vás 40 let zkušeností v audiotechnice, aneb CanEVER AUDIO® jenž sídlí v Benátské laguně (Laguna di Venezia), firma kterou založil Mario Canever (pachatel všeho na obr. výše níže - sám na posledním foto materiálu) s ambiciózním cílem znovu vytvořit všechny emoce živé hudby doma. Jejich novinkou je CanEVER Malibran - stereo výkonový zesilovač hybridní třídy, výkonový stupeň tvořený pouze 2 výkonovými MOSFETy v Push-Pull - se 100 kHz výstupním tranformátorem s modulací podobnou DSD pro minimalizaci EMI - stejná filozofiie jako model (firemní klasika - obr. pod odstavcem 22.500€) CanEVER LaScala u dvojčinného zapojení - anglicky Push-Pull - pracují elektronky ve třídě AB; pří nízkých signálech zesilují obě elektronky ve třídě A a při vyšších každá elektronka zpracovává jednu půlvlnu signálu; elektronky musí mít zcela identické vlastnosti, zapojení vyžaduje špičkový výstupní transformátor se zcela stejnými primárními vinutími; pro opravdu velké výstupní výkony se někdy používá paralelní Push-Pull).

ČTĚTE DÁLE, JE TOHO MNOHO! ↓

CanEVER LaScala

Filtr na výstupu novinky Malibran je navržen kolem audio transformátoru, který je stejný jako ve výkonových zesilovačích LaScala a Olimpico, pracující v audio frekvenčním rozsahu (šířka pásma je přes 100 kHz). Implementovaná modulační technika „jako DSD“ minimalizuje elektromagnetické rušení. Je zde kompenzace impedance reproduktoru, abyste měli maximální kontrolu nad basy. Této kompenzaci v benátské high-end manufaktuře říkají TESLA (Transformer Enhanced Servo Loudspeaker Amplifier), aby si vzpomněli na Nikolu Teslu, vynálezce, elektrotechnika, strojního inženýra a futuristu, který přemýšlel o fyzice tak jak se nikdo jiný neodvážil - a nejen v jeho době - narodil se vlastně "nedaleko" v chorvatském Smiljanu Léta Pána 1856. Zesilovač umožňuje zapojení bi-wiring,  k dispozici jsou 2 výstupy, jeden pro basové repro a 2. pro středotóno/výškové repro. Oba výstupy jsou bez omezení pásma.

CanEVER LaScala

Výše / níže CanEVER La Scala

CanEVER LaScala

CanEVER LaScala

Vše začalo když Mario Canever v roce 1986 získal titul Master of Science v oboru digitálního elektronického inženýrství (na Padově univerzitě). Období sbírání zkušenostáí u něj znamenalo společnosti Electrolux a Ericsson ve Stockholmu a Římě, jako návrhář elektroniky a pak systémový inženýr a systémový integrátor. Rok 1995 jsem znamenal začátek asijských zkušenostíá a Hong Kong a v pobočce evropské nadnárodní korporace hlavní systémový inženýr pro modernizaci elektronických systémů.

Mario je "audio nadšenec" od svých 16ti let a (dodnes) nemá rád slovo audiofil, protože mu připomíná 'takovou patologii'. Vždy si raději myslím, že hudba předchází jakékoli elektronické zařízení, říká a dodává: "Byl bych raději, kdyby si mě pamatovali jako audio nadšence." Tak už to víte - a pamatujte! A taky že dnes CanEVER AUDIO® nabízí 7 různých DAC a předzesilovačů, rodinu ZeroUno a včetně novinky 3 výkonové zesilovače, LaScala, Olimpico a Malibran.

CanEVER AUDIO® byla oficiálně založena v roce 2013 jako společnost vyvíjející HIGH END zařízení s jediným cílem, dát posluchači emoce! "Audio nadšenec" chtěl jít hlouběji a hlouběji do akustiky místnosti a měření zvuku, a proto v roce 2014 představil  projekt CorumAudio (obr. níže) sofistikovaný horn systém vyvinutý se slavným designérem. Navrhl celý systém, od obvodové topologie po transformátory, od mechanické struktury po firmware mikroprocesorů, od obrysu horn až po skládaný basový horn.

Corum Audio

Corum Audio

CanEVER dosahuje svých cílů prostřednictvím 360° přístupu, kde jsou všechny části jednotky důležité pro dosažení účelu: stimulovat emoce jako při koncertním zážitku. Filozofie manufaktury má daleko k "jeněmřícímu" technickému přístupu, i když blízko k dokonalosti, založenému na maximálním získávání informací a přenosu, protože obvykle na konci je zvuk na hony vzdálený skutečné hudbě. A tu hudbu chodí "ověřovat" do velmi blízkého divadla La Fenice v Benátkách - jestli chcete aby vaše Hi-Fi znělo právě takhle (a jako video viz níže - je "firemní"!) mělo by se jmenovat CanEVER AUDIO®

Níže "Pure Digital Audio Converter" CanEVER ZeroUno DAC (bez elektronkového koncového stupně)

ZeroUno Pure DAC

Výše ZeroUno DAC / níže ZeroUno PLUS (předzesilovač s integrovaným DAC)

ZeroUno Plus

Výše  ZeroUno PLUS / níže "Roon Ready Digital Audio Converter with integrated a Solid State preamplifier" ZeroUno HPA

ZeroUno HPA

Výše ZeroUno HPA  / níže ZeroUno SSD (předzesilovač s integrovaným DAC)

ZeroUNO SSD

ZeroUno DAC

Výše ZeroUno SSD / níže ZeroUno DAC SE 

ZeroUno DAC SE

ZeroUno DAC SE 

Výše ZeroUno DAC SE / níže ZeroUno ULTRA PLUS

ZeroUno Plus Ultra

Výše ZeroUno Ultra Plus / níže CanEVER Olimpico (výkonový zesilovač ve třídě A s externím napájecím zdrojem)

ZeroUno Olimpico

SPECIFIKACE (Malibran - na úvodním a obr. níže)
Výkon (trvalý):
¤ 250 Wrms při 8 Ω
¤ 500 Wrms při 4 Ω
Rozměry: 44 x 34 x 25 cm
Hmotnost: 25 kg

CanEVER AUDIO Malibran

Doporučená cena: n/a (níže Mario Canever, přemýšlí jestli nám ji řekne)

Mario Canever

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Lab12 | Audiofeel

Audio Video Kino Bratislava 2024

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Pure Sound Karlovy Vary

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies