Kenwood KR-W8000SCD

Datum narození (byl to prosinec) a R.I.P. japonské značky Kenwood ( japonsky ケンウッド), i s příjmením Kenwood Corporation (japonsky 株式会社ケンウッド Kabušiki-Gaiša Ken'uddo) v titulku. Možná jen nejmladší neví, že je (byl) to japonský výrobce Hi-Fi komponent, autorádií, radioamatérských doplňků - společnost působící dekády v zábavním a komunikačním elektronickém průmyslu. Na úvodním foto novinka značky (která dnes patří pod JVC) model Kenwood KR-W8000SCD (o tom níže), nejprve hi(fi)storické okénko KENWOOD:

Kenwood

ČTĚTE DÁLE, JE TOHO MNOHO! ↓

 

Kenwood

Kenwood

Kenwood

(135) Kenwood KP-7010 | ¥ 69,800 (around 1988) | Vinyl Player | Analog disk player - YouTube

Kenwood

Po druhé světové válce byl Kenwood založen jako výrobce rádií v prosinci L.P. 1946, původně jako Kasuga Radio Co. Ltd. Společnost založil v Komagane City pan Jiro Kasuga a v roce 1950 byla přejmenována na Kasuga Radio Industry Corporation. A.D. 1955 byla v Tokiu postavena továrna na sériovou výrobu a 1960 byla společnost opět přejmenována na Trio Corporation. Od roku 1961 byla kotována na tokijské burze cenných papírů. Expanze a globální marketing začal Léta Páně 1963 s první pobočkou v L.A.. Evropská byla otevřena v Belgii na jaře 1968. Anno Domini 1972 Jiro Kasuga společnost opustil a spolu s bratrem Nakaichim založili Kensonic Laboratory - pod názvem který znáte dodnes, prodávali své výrobky od první chvíle, ale firmu přejmenovali až po 10ti letech - říkají si Accuphase Laboratory. Od začátku 80. let se Kenwood specializoval na výrobu Hi-Fi -  rádií, gramofonů, reprosoustav, kazetových přehrávačů (i) pro motorová vozidla podílel se na vývoji prvního CD přehrávače (1982). Pod jménem značky nabízející plejádu kazetových přehrávačů, které v té době dosáhly už solidních zvukových kvalit (v 80. letech, podpořeno nástupem walkmanu, velmi populární a asi na svém vrcholu - "compact casette" Přečtěte si jinde VIII. | NESTÍHÁME - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení )  se prodávaly i pod značkou Kenwood, ale šlo o OEM (zkratka OEM znamená original equipment manufacturer, do češtiny volně přeloženo: výrobce originálních dílů) TDK.

Kenwood

Navzdory stejnému názvu a přes podobné logo, neexistuje žádný vztah se stejnojmenným britským výrobcem (prý ne špatných) kuchyňských spotřebičů Kenwood (historická hudební vsuvka - prostě asi jako Petr a Pavel - Novák)

Od roku 1992 se krom ozvučení aut staly součástí sortimentu i navigační systémy pro motorová vozidla. L.P. 2007 se zástupci Kenwood a předchozí dceřiné společnosti Panasonic Victor Company of Japan (JVC) dohodli na spolupráci a založili J&K Technologies (později J&K Car Electronics ) jako společný podnik. Ve věku 89 let zemřel z kraje roku 2008 zakladatel značky Kenwood Jiro Kasuga, ve stejnou dobu se spolupráce s JVC rozšířila o spolupráci při správě obou společností Kenwood (tehdy 4.424 zaměstnanců) s výsledkem vedoucím 1. října 2008 k založení  společného JVC Kenwood Holding. 1. srpna 2011 pak fúze vyústila v přejmenování holdingu na JVCKenwood Corporation (obr. níže ještě vzpomínka na historické produkty Kenwood)

Kenwood

Kenwood

Kenwood 

Kenwood

Kenwood

Výše "co bylo" - od roku 2011 je Kenwood Corporation po boku JVC Ltd. a J&K Car Electronics Corporation jedna ze 3 dceřiných společností JVCKenwood Corporation a JVC Kenwood Group.

Kenwood KR-W8000SCD

Nový Kenwood KR-W8000SCD je skutečným řešením typu „vše v jednom“, které v sobě spojuje všechny přednosti kompletního moderního hi-fi systému v kompaktním, elegantně navrženém těle. S celou řadou moderních možností připojení a zdrojů nabízí tento inteligentní CD receiver vše, co si fanoušek hi-fi může přát. Dokonce i integrovaný digitální zesilovač s moderní technologií DSP a výkonem 2 x 30 W RMS je také na palubě, což z KR-W8000SCD dělá ideální přehrávač pro stávající hi-fi reproduktory. Kromě masivních reproduktorových terminálů jsou analogové a digitální (optické i koaxiální) vstupy pro připojení všech myslitelných přehrávačů, díky čemuž je možné KR-W8000SCD středobodem hudebně obrazové zábavy v obývacím pokoji, ke kterému lze připojit i moderní digitální zdroje, jako jsou televizní přijímače nebo herní konzole; k dispozici je i výstup pro subwoofer, pro připojení aktivního subwooferu. Milovníkům vinylů je určen phono vstup (MM), možňující přímé připojení gramofonů a přehrávání oblíbených desek. Vychutnejte si své oblíbené desky ve výjimečné kvalitě; chytrý receiver podporuje ae také bezdrátové standardy, jako je streamování přes Bluetooth nebo síťové služby typu Spotify nebo Deezer, které získávají svá data z internetu prostřednictvím WiFi připojení k domácí síti WLAN, stejně jako integrované internetové rádio a přehrávač podcastů.

Kenwood KR-W8000SCD

VLASTNOSTI (Kenwood KR-W8000SCD)
¤ 3,2“ barevný displej TFT
¤ 2x 30 W RMS / zesilovač s DSP
¤ hliníkový přední panel se dvěma otočnými ovladači
¤ WiFi / BT anténa (2.4G / 5G WiFi a BT V5.2)
¤ Spotify Connect / Spotify HiFi / Deezer
¤ internetová rádia / podcasty přes WiFi
¤ přijímač DAB+ a FM RDS
¤ streamování zvuku BLUETOOTH (A2DP)
¤ CD mechanika pro audio CD, soubory MP3 a WMA
¤ USB (FAT16 / FAT32 podporuje hudební formát: MP3)
¤ funkce hodin s budíkem a časovačem spánku
¤ analogový linkový výstup / digitální výstup (optický / koaxiální)
¤ výstup pro subwoofer
¤ analogový linkový vstup / phono vstup (MM)
¤ 2x digitální vstup (optický / koaxiální) pro TV, přijímač atd.
¤ 3,5mm výstup pro sluchátka
¤ pevné reproduktorové terminály
¤ odnímatelná prutová anténa s F-konektorem pro FM/DAB
¤ aplikace pro chytré telefony UNDOK / OKTIV
¤ dálkové ovládání (v ceně)

Rozměry: 430 x 68 x 303 mm

Kenwood KR-W8000SCD

Doporučená cena: 399 € (ceny jsou vždy pouze orientační, konkrétní koncová cena v daném místě záleží na lokálním DPH a dalších ekonomických faktorech jako cena dopravy, clo..)

Kenwood KR-W8000SCD

Výše Kenwood dnes / níže Kenwood kdys, v časech minulých (1946 - 2011)

Kenwood

Kenwood

Kenwood

Kenwood

Kenwood

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Lab12 | Audiofeel

Audio Video Kino Bratislava 2024

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Pure Sound Karlovy Vary

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies