Audeze CRBN2

Není to tak dávno co jsme o dění u dříve americké...

Sony má Audeze | AUDEZE HEADPHONES - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

...značky informovali, v souvislosti s jejím ukotvením v naší kotlince...

Změna je život | AUDEZE HEADPHONES - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

Dnes o jejich vrcholu - novém, vyšším,  s lepší basovou odezvou a číslem 2 - dnes o Audeze CRBN²

ČTĚTE DÁLE, JE TOHO MNOHO! ↓

Audeze CRBN

Výše - bylo to krásné CRBN  / níže - bude to (ještě) lepší CRBN²

Audeze CRBN/crbn2

Rozdíl je zřetelný - zvuk i cena viz graf u obojího podobný posun, hlavně v levé "úvodní" části...

Audeze CRBN/crbn2

...ale ze slušných zdrojů už jsme četli: "Jakkoli je cena vysoká, stojí za každý cent." (4.500 vs 6t. $)

Audeze CRBN2

Audeze představuje 2. generaci svého elektrostatického zázraku,  sluchátka CRBN² s novou technologií a vylepšenou basovou odezvou

Společnost Audeze oznámila uvedení elektrostatických sluchátek CRBN², které posouvají technologii použitou v původním modelu (představen Léta Páně 2021). Slovy výrobce - nová sluchátka CRBN² jsou postavena na špičkových CRBN (v angličtině se to čte „carbon”) měničích původně vyvinutých pro aplikace magnetické rezonance a nyní zavádějí patentovanou technologii SLAM (Symmetric Linear Acoustic Modulator) společnosti Audeze, která rozšiřuje basovou odezvu, jenž u elektrostatických řešení "z principu" běžně (částečně) chybí.

Když výrobce sluchátek z kalifornského Santa Ana (kde přes loňskou změnum majitele vývoj i výroba dále probíhá) před pár lety  oznámil svou originální technologii uhlíkových nanotrubicových polymerů a měničů vyvinutou pro lékařské aplikace, společnost rychle identifikovala příležitost využít ji pro nová referenční elektrostatická sluchátka. Audeze dokázal využít tento vývoj k stvoření velmi zajímavých elektrostatických sluchátek Audeze CRBN, nového špičkového modelu  značky.

Ručně sestavovovaná vlajková loď používá výhradně špičkové materiály včetně luxusní kůže, a pro značku trochu "netypické"  CRBN se skvěle prodávaly, bez ohledu na to, jak drahé byly. A i přes všechny zvláštnosti elektrostatických měničů mnoho nadšenců do sluchátek došlo k závěru, že Audeze CRBN jsou i při ceně  4 500 USD super výhodná koupě.

Tak proč se tam zastavit? Nová sluchátka CRBN2 představují krok vpřed pro elektrostatické technologie i značku Audeze - a s elektrostatickým měničem z uhlíkových nanotrubic druhé generace, který byl pečlivě navržen pro výjimečnou věrnost zvuku a rozšířenou basovou odezvu - posouvají hranice do sfér sluchátkového absolutna (z tohoto pohledu cena není až tak hrozná).

Nová technologie SLAM, která je  integrována do sluchátek Audeze CRBN², je navržena tak, aby optimalizovala distribuci tlaku vzduchu v měniči a zlepšila nízkofrekvenční výkon bez zvýšení zkreslení. Výsledkem je konstrukce náušníků kkolem uší s otevřenou ozvučnicí, která poskytuje výkonnou, realistickou basovou odezvu a široké  prostorové zobrazení – kvality, o kterých v Audeze věří, že v CRBN² předtavují absolutní světovou zvukovou špičku.

"S CRBN2 jsme posunuli hranice elektrostatické technologie ještě dále a představili jsme náš nový systém SLAM, který poskytuje ty nejrealističtější basy a transparentnost, jaké kdy byly v elektrostatických sluchátkách dosaženy. Naším cílem bylo vytvořit pohlcující zážitek, který skutečně oživí hudbu." využití audio inovací, kterými je Audeze známá,“ říká generální ředitel Audeze Sankar Thiagasamudram.

SLAM je patentovaný akustický systém vyladěný tak, aby posílil vybrané nízké frekvence a zároveň zlepšil fázovou odezvu, což dává CRBN² basovou odezvu, která je jak fyzická, tak realistická, nesrovnatelná s žádnými jinými elektrostatickými sluchátky na trhu. Tento průlom, uvádí Audeze, umožňuje neuvěřitelně pohlcující stereo zobrazení a prezentaci zvukové scény, která umístí každé vystoupení přímo do místnosti s posluchačem.

Audeze CRBN2

Každá část CRBN² je sestavena  ručně a testována doma v Santa Ana v Kalifornii specialisty na elektrostatiku,  zajišťujícími nejvyšší kvalitativní standardy.  Jsou použity jen prvotřídní materiály, včetně luxusních kožených náušníků a závěsného pásku na hlavu, které poskytují luxusní pohodlí pro hodiny poslechu. Nový elektrostatický design váží pouhých 480 gramů a neobsahuje těžké magnety a zajišťuje dlouhodobé pohodlí a nošení.

CRBN² zpětně plně kompatibilní se všemi 580-voltovými elektrostatickými zesilovači s předpětím a nabízí šanci aufilům, kteří již elektrostatický zesilovač doma mají. Tato sluchátka vyžadují specifický zesilovač s elektrostatickým výstupem využívající předpětí 580 V DC, běžně známé jako „Stax Pro Bias“. Novinka CRBN² je kompatibilní s řadou zesilovačů na trhu - spokojení uživatelé mohou vychutnávat vynikající kvalitu zvuku se svými stávajícími systémy.

Tento vývoj staví na historii inovací Audeze v technologii audio převodníků. Řada CRBN vznikla z projektu s Prof. Markem S. Cohenem, Ph.D., a jeho týmem na lékařské fakultě UCLA na vytvoření sluchátek pro použití v MRI přístrojích . Silná magnetická pole v přístrojích pro magnetickou rezonanci vyžadovala jedinečný design neželezného ovladače, což vedlo k vývoji elektrostatického řešení na bázi uhlíkových nanotrubiček. Takže za nás audiofily - velké díky..

Audeze CRBN2 

Jste šťastným majitelem Audeze CRBN a chcete být (za 995 $) šťastnější? Využijte Loyalty Update Programm

Věrnostní aktualizační program
Společnost Audeze může aktualizovat váš původní systém CRBN na specifikaci CRBN² za pouhých 995 USD. Očekáváme, že aktualizace může být zahájena v polovině prosince a po obdržení by měla trvat přibližně 10 pracovních dnů. Tato časově omezená nabídka vyprší 1. února 2025. Chcete-li tuto nabídku využít, kontaktujte prosím Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Zákazník hradí dopravu do společnosti Audeze a případné clo. Společnost Audeze hradí dopravu zpět zákazníkovi. Sluchátka si zachovávají původní sériové číslo.

Audeze CRBN2

SPECIFIKACE (Audeze CRBN²)
Styl: přes uši, otevřená ozvučnice
Typ měniče: push-pull elektrostatický
Funkční předpětí: 80 VDC Stax Pro Bias
Elektrostatická kapacita: 100 pF (včetně kabelu)
Typ membrány: ltratenká polyimidová fólie s napuštěnými uhlíkovými nanotrubičkami
Řízení membrány: technologie SLAM pro odlehčení tlaku v náušnících a posílení basů
Velikost měniče: 120 x 90 mm
Frekvenční odezva: 10 Hz - 40 kHz
Maximální SPL: >120dB
THD: <0% při 90dB
Citlivost: 100dB, 1KHz, 100V RMS
Připojený kabel: 2,5 m OCC monokrystalická měď, 5pólový Pro Bias
Pouzdro: hořčík, nerezová ocel a polymer acetát
Materiál náušníku: prémiová kůže
Čelenka: uhlíkové vlákno a prvotřídní kůže
Hmotnost: 480g

Audeze CRBN2

Doporučená cena: 5.995 USD (ceny jsou vždy pouze orientační, konkrétní koncová cena v daném místě záleží na lokálním DPH a dalších ekonomických faktorech jako cena dopravy, clo..)

Santa Ana California

Krásy kalifornského Santa Ana - výše i níže

Audeze CRBN2

XAVIAN Medea

Perfect Sound Group

Denon PerL v akci

AV Center

Thrill Audio

Focal Diva Utopia

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Unitra

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Lab12 | Audiofeel

AudioEgo

SPL

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Malá překvapení každodenního audiofila

Ačkoliv se posuzování audio komponentů bezmála denně (s čestmými výjimkami letních dovolených, kde je naopak pár týdnů reálně ticho a slouží jako "rekalibrace" ušního aparátu) věnuji už nějakých 17 let a poslouchal jsem rád i předtím... Přestože jsem za tu dobu slyšel na 5 000 výrobků všech tříd, kvalit a podob... Bez ohledu na to, že nějaké polovině z toho počtu jsem věnoval hodně času na kompletní recenzi... I tak se tu a tam objeví něco, co překvapí. Jako teď.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

AV Center High-End Studio Praha

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Audio Video Show Praha 2025 | výstava hi-fi techniky a domácího kina

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies