2024 10 02 focal diva utopia 1

Přetiskujeme zprávu společnosti Avitsmart:

S modelem DIVA UTOPIA pokračuje společnost Focal ve svém úsilí o špičkový zvuk i v roce 2024. Výsledkem pěti let výzkumu a vývoje je tento nový reproduktor, který představuje revoluční obrat v oblasti reproduktorů v nabídce tohoto francouzského audio experta. Kráčejíc ve stopách DIVA UTOPIA Be z roku 2002 a za použití některých zásadních technologických pokroků značky, DIVA UTOPIA byla vytvořena na základě jedinečného know-how společností Focal a Naim Audio, které kombinuje to nejlepší z technologií z oblasti zvuku a elektroniky. Jedná se o první „síťový“ produkt společnosti Focal vyrobený ve Francii, bezdrátový aktivní reproduktor, který v sobě spojuje výjimečnou kvalitu hi-fi zvuku s nejnovější bezdrátovou technologií a nabízí tak bezkonkurenční svobodu a snadné používání. Tento model ztělesňuje nový rozměr filozofie Utopia: Focal dokonalost jako synonymum neustálého pokroku a inovace ve světě zvuku. Tento třípásmový podlahový reproduktor s bassreflexem se může pochlubit elegantním a důmyslným designem, je výjimečně odolný vůči vnějším vlivům, snadno se používá a nabízí působivý výkon. Kompatibilní s platformami pro streamování hudby (včetně Spotify Connect, TIDAL, Qobuz, QQ Music) a hlavními bezdrátovými protokoly (Bluetooth, AirPlay 2, Google Cast, UPnP), DIVA UTOPIA splňuje očekávání moderního digitálního poslechu, aniž by to bylo na úkor luxusu nebo audiofilské kvality.

Pokročilá zvuková architektura: třípásmová konstrukce s beryliovým výškovým reproduktorem s profilem „M“, kuželovým středovým reproduktorem s profilem „W“ a čtyřmi 6,5“ (16,5cm) basovými reproduktory s profilem ‚W‘ v konfiguraci push-push. Tato kombinace zajišťuje výkonnou a zároveň přesnou reprodukci zvuku, která je ideální pro místnosti o rozloze až 80 m².

Bezkonkurenční výkon: 400W celkového zesilovacího výkonu na reproduktor, který je rozdělen mezi tři zesilovače třídy AB, pro výšky 75W, středy 75W a basy 250W. Společnost Naim Audio navrhla elektroniku speciálně tak, aby zaručila věrnou reprodukci každé hudební nuance.

2024 10 02 focal diva utopia 2

Nejmodernější bezdrátová technologie: Technologie UWB (Ultra Wide Band) zajišťuje přenos zvuku ve vysokém rozlišení bez ztrát, komprese nebo zpoždění. Aktivní model Naim Pulse Platform poskytuje plynulé bezdrátové připojení a bezproblémovou integraci v rámci ekosystému Focal & Naim. Zvuková reprodukce, kterou nabízí, je lepší než kvalita CD a odpovídá zvuku Hi-Res (96 kHz/24 bitů). Bez ztráty nebo komprese signálu je produkovaný zvuk výjimečně kvalitní a detailní, jako kdyby byly reproduktory připojené pomocí nejkvalitnější kabeláže. Ale to není všechno: lze je také připojit pomocí dodávaného kabelu HiresLink, který poskytuje kvalitu hodnou nahrávacích studií (192 kHz/24 bitů). Inteligentní dynamické taktování (IDC) řídí interní taktování reproduktorů a zajišťuje, že jeho komponenty jsou v dokonalé synchronizaci. Data jsou přenášena mezi oběma reproduktory s působivou rychlostí, spolehlivostí a přesností.

DAC, DSP, chladič a další: mimořádně výkonný DAC (digitálně analogový převodník), který poskytuje převedený signál beze ztrát, a DSP (digitální signálový procesor) pro optimalizované digitální filtrování společně zaručují dokonalé zpracování signálu pro ještě větší transparentnost. Pro kontrolu tepelných emisí byl použit chladič převzatý z prvotřídního zesilovače Naim Statement. Je vyroben z eloxovaného hliníku a je umístěn za reproduktorem, aby udržoval každou součástku v ideální provozní teplotě, čímž zajišťuje spolehlivost a dlouhou životnost reproduktorů. Je kombinován s technologií kompresoru-limiteru, která byla speciálně navržena pro reproduktory Focal a elektroniku Naim, což uživatelům umožňuje zvýšit hlasitost bez obav z poškození reproduktorů.

Plsť - nejmodernější materál: boční panely jsou vyrobeny z plsti, materiálu s certifikátem OEKO-TEX z polyesterových vláken, který splňuje požadavky na udržitelnost a ochranu životního prostředí. Plsť, kterou oceňuje řada tvůrců v oblasti haute couture, automobilového průmyslu a interiérového designu pro její jedinečný vzhled a vlastnosti - tuhá, ale lehká a tvárná - nabízí nekonečné tvůrčí možnosti. Pro povrchovou úpravu šedé plsti na modelu Diva Utopia spolupracovala společnost Focal s německou firmou Becker Brakel, která patří k předním světovým výrobcům tvarovaného dřeva a netkaného materiálu. Vysoce komplexní konstrukce s dvojitou křivkou má odnímatelné plovoucí boční panely, díky čemuž získává reproduktor jedinečný charakter. Kromě své elegance má plsť izolační vlastnosti, které
dále zvyšují již tak vynikající zvukový výkon reproduktoru.

Design a estetika: každý detail modelu Diva Utopia byl pečlivě promyšlen tak, aby kombinoval sofistikovanost a odolnost. Špičkové materiály a luxusní povrchové úpravy reproduktoru ukazují podstatu dokonalosti společnosti Focal. Rám z polymeru s vysokou hustotou s konstrukční výztuží optimalizovanou dalšími komponenty. Tuhý antivibrační systém konstrukce pro působivou neutrálnost skříně reprosoustav.

Snadné použití: Diva Utopia se ovládá bez námahy pomocí dedikované aplikace, dálkového ovladače nebo oblíbeného hlasového asistenta. Vychutnejte si hudbu prostřednictvím široké škály režimů připojení, včetně AirPlay 2, Google Cast, HDMI eARC, optických nebo RCA vstupů.

Cena: 874 990,- Kč 

V ČR prodává a více informací: www.avitsmart.cz 

AQ Show 2024

XAVIAN Medea

Perfect Sound Group

Denon PerL v akci

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Unitra

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Lab12 | Audiofeel

AudioEgo

SPL

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

AV Center High-End Studio Praha

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Audio Video Show Praha 2025 | výstava hi-fi techniky a domácího kina

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies