V této chvíli (zpřístupnění tohoto textu) je v ČR 00:00:01 hodin, v Japonsku jsou "o 7 hodin napřed", takže už to běží...

esoteric k1x se gold

Esoteric uvolnil do celosvětové distribuce právě dnes (1. října) pozlacený model „Gold Edition“ Super Audio CD/CD přehrávače „Grandioso K1X SE“, vlajkové lodi své ultimativní řady Grandioso - jde o limitovanou "zlatou" sérii 30 kusů pro celou planetu. Základ dnešní limitované novinky vidíte na 2 obr. níže

esoteric k1x se gold

ČTĚTE DÁLE, JE TOHO MNOHO! ↓

 

Esoteric

Výše začátek evolučního procesu Esoteric K1X (bez SE) / níže verze "s" SE (k dispozici od listopadu 2023)

Esoteric

Esoteric Grandioso K1X SE (obr. výše) je vylepšený model (SA)CD přehrávače K1X, který zlepšil kvalitu zvuku aktualizací hodinového obvodu (ach ten tak důležitý čas.. 

Jedna, dvě, tři, čtyři, pět.. | CH PRECISION - teorie - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení 

..zkrácený video výklad níže v textu, nad fotografií pobřeží Ženevského jezera) a analogové sekce DAC. Hlavní charakteristikou limitované novinky Grandioso K1X SE Gold Edition je zlatý odstín "gold champagne" (připomínající první esoterické produkty Esoteric P-1/D-1, uvedené na trh Léta Páně 1987  - zúročení desítek let zkušeností TASCAM a TEAC v podobě high-endových řešení pod značkou Esoteric, právě tehdy těmito 2 modely započalo - obr. níže).

Esoteric P-01/D-01

Výše / níže digitální ultra high-end roku 1987

Esoteric P-01/D-01

Výše tak to začalo / níže nejnovější "zlaté" pokračování

esoteric k1x se gold

Kvalita zvuku (před pár hodinami do prodeje puštěného modelu) Grandioso K1X SE Gold Edition by měla být stejná jako u "běžného" modelu SE. Hlavním rysem je přijetí „VRDS-ATLAS“ (2x obr. níže), který dědí základní technologii transportního mechanismu společnosti, „technologii VRDS" (Vibration-Free Rigid Disc-Clamping System). Dosahováním nejvyšší tuhosti a hmotnosti mechanismu VRDS v historii prý tlumí všechny vibrace ovlivňující kvalitu zvuku (extrémní přístup řešení čtecí mechaniky je pro Esoteric signifikantním znakem jejich pojetí konstrukce).

Esoteric VRDS Atlas

Esoteric VRDS Atlas

Vestavěný DAC je vybaven "Master Sound Discrete DAC", který podporuje 2kanálové stereo, na základě obvodu instalovaného ve vlajkové lodi společnosti DAC "Grandioso D1X". DAC je vybaven nezávisle vyvinutým modulátorem ΔΣ, který podporuje 64bit/512Fs a podporuje přehrávání DSD 22,5MHz a PCM 768kHz.

Esoteric DAC

Esoteric DAC

Jako vlastnost modelu SE jsou vestavěné hodiny vybaveny nově navrženým obvodem diskrétních hodin „Master Sound Discrete Clock for Digital Player“ (2. obr. níže). Kromě vylepšení analogové sekce Master Sound Discrete DAC, diskrétního DAC kompletně navrženého interně, vylepšili také jedinečný modul zesílení IDM-01 (Integrated Discrete-Amplifier Module - obr. níže) a různé diskrétní části, jako je analogový filtr. rezistory a kondenzátory.

esoteric k1x se gold

IDM - 01 / Master Sound Discrete Clock for Digital Player

Esoteric clock

Výstupní vyrovnávací zesilovač ESOTERIC-HCLD (High-Current Line Driver - obr. níže) využívá prvek, který se může pochlubit neuvěřitelně vysokou rychlostí přeběhu 2 000 V/μs, což udává rychlost odezvy. Usilováním o současné přenosové schopnosti a rychlost, které jsou pro analogové výstupní obvody nejdůležitější, až do extrému, reprodukujeme realitu hudby s dechberoucím dynamickým rozsahem.

esoteric k1x se gold

esoteric k1x se gold

Standardem výrobků značky je důsledný přístup k rezonančnímu chování poudzra. Po zavedení ne napevno přišroubovanému hornímu krytu přístrojů (poloplovoucí řešení již "dorazilo" i do cenově dostupných modelů značky TEAC) proces nyní pokračuje jedinečným novým  "Pinpoint Foot", což dále vylepšuje rezonanční chování pouzdra. Spíše než přišroubování nohy ke spodnímu šasi je konstrukce změněna tak, aby byla podepřena hmotností šasi během instalace, to prý zabraňuje koncentraci napětí způsobené přišroubováním nohy ke spodnímu šasi, což má za následek otevřenější zvuk.

esoteric k1x se gold

esoteric k1x se gold

D/A převodník je vybaven nezávislými výkonovými transformátory pro levý a pravý kanál. Grandioso K1X SE Gold Edition obsahuje 4 nezávislé toroidní výkonové transformátory. Technologie použité v (nejen cenově) ultimativních modelech Grandioso P1X / D1X byly přeneseny do přeci jen dostupnější kategorie - jde mj. o nový regulátor stejnosměrného napájení s nízkou zpětnou vazbou, s diskrétní konfigurací obvodu, která pomáhá dosáhnout silného otevřeného zvuku. K1X SE Gold Edition obsahuje řadu 76 EDLC superkondenzátorů (Electric Double-Layer Capacitor) je speciální typ kondenzátoru, který má úžasně vysokou kapacitu ve srovnání s elektrolytickými kondenzátory) s celkovou kapacitou 2,050.000F nebo-li 2,05F, což vede zlepšená kvalita zvuku v nižších frekvenčních rozsazích. (níže 2x obr. "vnitřností" a výše zadní panel - pochází z běžné verze SE)

esoteric k1x se gold

SPECIFIKACE (Esoteric Grandioso K1X SE Gold Edition)
Přehrává: Super Audio CD, CD (kompatibilní s CD-R/CD-RW)
Kmitočtová charakteristika:  5Hz až 30kHz  (–3dB, Super Audio CD, DSDF=F2, na výstupu XLR)
Poměr S/N: 113 dB  (0 dB, Super Audio CD, DSDF=F2, na výstupu XLR)
Zkreslení: 0,0007%  (1 kHz, 0 dB, Super Audio CD, DSDF=F2, na výstupu XLR)
Rozměry: 445 x 162 x 447 mm
Hmotnost: 35 kg
Příslušenství:
1x napájecí kabel
1x dálkový ovladač (RC-1315)
2x baterie do dálkového ovládání (AAA)
4x plstěné podložky
1x návod k použití
1x záruční list

esoteric k1x se gold

Doporučená cena: 3,740.000 ¥ (včetně daně - ceny jsou vždy pouze orientační, konkrétní koncová cena v daném místě záleží na lokálním DPH a dalších ekonomických faktorech jako cena dopravy, clo.. japonské domácí ceny japonských výrobků můžete závidět nenávidět, nebo se tam prostě přestěhovat; Japonsko je tak trochu audiofilův ráj na Zemi. Aktuální cena "běžné" verze Grandioso K1X SE je v Evropě 43.000€)

esoteric k1x se gold

AQ Show 2024

XAVIAN Medea

Perfect Sound Group

Denon PerL v akci

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Unitra

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Lab12 | Audiofeel

AudioEgo

SPL

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

AV Center High-End Studio Praha

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Audio Video Show Praha 2025 | výstava hi-fi techniky a domácího kina

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies