Technics CX700

Přetiskujeme zprávu společnosti Technics:

Společnost Technics uvádí na trh svůj vůbec první bezdrátový regálový Hi-Fi speaker system - SC-CX700 - pro milovníky stylové hudby

Renomovaná značka Hi-Fi Technics představila na veletrhu IFA 2024 aktivní bezdrátový Hi-Fi speaker system SC-CX700. Systém SC-CX700, který kombinuje legendární zvukové znalosti společnosti Technics s elegancí a stylem, nově definuje pojem moderního zábavního systému – umožňuje uživatelům zažít hudbu jako nikdy předtím.

Bezdrátový speaker system, který je k dispozici ve 3 barvách Charcoal Black, Silky Grey a Terracotta Brown (uhlově černá, hedvábně šedá a terakotově hněd), je zabalen do stylového materiálu z mikrovlákna, který lze snadno začlenit do jakékoli domácí estetiky.

Technics CX700

Systém SC-CX700, který nikdy nepřevažuje styl nad obsahem, je také vybaven vysoce uznávanou zvukovou technologií, která nabízí vynikající čistotu zvuku i nejmodernější možnosti připojení. Technics SC-CX700 nabízí bohatší zvuk a čistší melodie a je produktem zaměřeným na životní styl, jehož cílem je povznést zážitek z poslechu hudby. Ať už se jedná o pocit inspirace při poslechu složitých jamů, dobře zkomponované klasické skladby nebo o pocit energie při úderných basech v taneční skladbě, SC-CX700 přináší jedinečný hudební zážitek, který je pohlcující a působivější než kdykoli předtím.

Technics CX700

 

Milovníci hudby chtějí výjimečný zvukový výkon, ale nechtějí dělat kompromisy na úkor stylu a pohodlí. Systém SC-CX700 tuto potřebu naplňuje, protože spojuje komplexní zvukovou technologii se stylovým designem a také snadným připojením k různým zábavním platformám a zdrojům médií.“

„SC-CX700 zkrátka mění pravidla hry pro hudební zážitky a nastavuje nový standard v kategorii aktivních speaker systémů.“ komentuje Frank Balzuweit, evropský produktový manažer společnosti Technics.

 

Technics CX700

 

Okamžité nastavení, okamžitý požitek
SC-CX700 je skutečně flexibilní systém „plug and play“, který lze použít jako samostatný reproduktor pro streamování přes Wi-Fi, jako kompaktní, ale vyspělý systém Hi-Fi, aktivní reproduktor, nebo jej lze použít místo soundbaru k televizoru, s bezproblémovou integrací do televizorů se vstupem HDMI ARC. Tento aktivní bezdrátový reproduktorový systém lze také umístit kamkoli v místnosti, a přesto dosáhnout neuvěřitelné kvality zvuku.

Pryč jsou doby, kdy jste museli měnit uspořádání prostoru, abyste ze svého audiosystému dostali to nejlepší. Díky technologii Space Tune TM (obr. níže) , která optimalizuje zvukový výkon a prostorovou akustiku bez ohledu na to, kde jsou reproduktory v domácnosti umístěny, mohou mít uživatelé to nejlepší z obou světů – zachovat estetiku svého domova, aniž by obětovali kvalitu zvuku. Ať už tedy bydlíte v menším bytě se spoustou nábytku, nebo ve velkém prostoru s ozvěnou, systém SC-CX700 se přizpůsobí vám, nikoli naopak, což z něj činí ideální volbu pro hudební nadšence, kteří chtějí bezkonkurenční kvalitu zvuku bez obvyklých starostí.

Technics CX700

 

Díky nově navrženému dálkovému ovladači a nové aplikaci Technics Audio Center (TAC) je používání modelu SC-CX700 stejně jednoduché jako jeho nastavení. Aplikace TAC, která je k dispozici na zařízeních se systémem Android i iOS, poskytuje přístup k celé řadě nastavení systému pro personalizovaný zvuk a přichází s novou, zjednodušenou konfigurací nastavení.

Technics CX700

A díky integrovanému Google Cast mohou uživatelé snadno získat přístup k široké škále streamovacích služeb, včetně Spotify, Tidal, Qobuz, Deezer, Amazon Music HD a také k internetovým rádiím.

Technics CX700

 

Elegantní design, vynikající zvuk
Systém SC-CX700 je dokonalou kombinací stylu a funkčnosti a byl navržen bez kompromisů. Obsahuje všechny legendární technologie Technics – reprosoustavy, zesilovače a zpracování signálu - vyvíjené a zdokonalované po mnoho let. Všechny prvky společně vytvářejí „Technics Orchestration Concept“, jehož cílem je věrně a detailně reprodukovat hudbu a zvuk obecně. Jedním z prvků, které k tomu přispívají, je vlastní plně digitální technologie zesilovače Technics JENO-Engine (obr. níže) s koaxiálním reproduktorem včetně membrány Smooth Flow, která poskytuje ohromující dynamický zvuk, jenž zaplní každou místnost. Nově vyvinutá koaxiální jednotka má také lehký kruhový výškový reproduktor pro věrnou reprodukci zvuku.

Technics CX700

 

Nová technologie MBDC (Model Based Diaphragm Control - obr. níže) umožňuje bezkonkurenční řízení pohybu měniče pro dosažení maximální zvukové čistoty – a to i při velmi vysokých hladinách akustického tlaku.

Technics CX700

 

Všechny pohyblivé části modelu Technics SC-CX700 jsou optimalizovány tak, aby vytvářely co nejčistší a nejrealističtější zvuk. Konstrukce Acoustic Solitude řeší problém rušení reproduktorů a zesilovače přidáním účelové mezery mezi reproduktor a zesilovač, což znamená, že vibrace reproduktorů nemají žádný vliv na zpracování signálu nebo zesilovač.

Technics CX700

 

Konstrukce skříně je také vybavena patentovanou architekturou Balanced Driver Mounting Architecture (BDMA - obr. níže) společnosti Technics, která funguje tak, že zabraňuje nežádoucím vibracím přední stěny tím, že upevňuje měniče až k druhé, vnitřní stěně – účinně tak zabraňuje nekontrolovanému pohybu šasi a zajišťuje čistší zvuk. Basový port Smooth-Flow se také elegantně začleňuje do celkového designu a zajišťuje hutné a silné basy, které si hudební fanoušci zamilují.

Technics CX700

 

A pro ty, kteří ocení retro přístup k hudebním zážitkům, je tu vestavěný Phono Equalizer, který umožňuje snadné propojení s gramofonem pro přehrávání vinylů s nízkou hladinou šumu a vysokou kvalitou. Vinyl se výrazně vrací, zejména mezi mladými lidmi, kteří si cení fyzické interakce s hudbou, od výběru desky až po její položení na gramofon. Možnost připojení gramofonu Technics k modelu SC-CX700 je proto pro milovníky hudby velkým plusem, díky němuž se aktivní speaker system nestává pouhým reproduktorem, ale nezbytnou součástí této oživené vinylové kultury.

Technics CX700


SC-CX700 slibuje, že bude jediným Hi-Fi systémem, který budou moderní nároční posluchači hudby potřebovat. Ještě nikdy nebyla integrace špičkového zvuku, maximální konektivity a elegantního designu tak lákavá,“  řekl Frank Balzuweit, evropský produktový manažer společnosti Technics.

 

Technics eko obal

Udržitelnost v každém obalu
Abychom snížili dopad našich obalů na životní prostředí a zároveň zajistili, že výrobky Technics budou po celou dobu své cesty ke spotřebiteli plně chráněny, neobsahuje obal bezdrátového speaker system SC-CX700 expandovaný polystyren (EPS). Obal je nyní vyroben z chytře tvarovaného kartonu, který zachovává bezpečnou ochranu výrobku a příslušenství a zároveň umožňuje snadné vyjmutí a skladování. Model SC-CX700 rozšiřuje portfolio Technics Premium Class – připojuje se k vysoce výkonným kompaktním audio systémům, včetně zařízení, jako jsou SA-C600 a SC-C70MK2. Technics pracuje na rozšíření používání ekologických obalů i na další modelové řady.

Technics CX700

 

VLASTNOSTI  (Technics SC-CX700)
* podporuje širokou škálu zdrojů obsahu, například streamovací služby, vinyly, televizi a další
¤ úohodlné ovládání přes aplikaci, dálkovým ovládáním nebo ovládacím panelem na hlavní jednotce
¤ Space Tune™ vám umožňuje upravit kvalitu zvuku tak, aby co nejlépe vyhovovala prostředí
¤ materiál z mikrovlákna s jemnou texturou podobnou semiši
¤ Technics Orchestration Concept přináší vynikající hudební zážitek
¤ kologické obalové materiály

Technics CX700

SPECIFIKACE (Technics SC-CX700)
Výstupní výkon:
¤ celkový - 200 W (2x 100 W)
¤ basový reproduktor - 60 W
¤ výškový reproduktor - 40 W
Sekce reproduktoru
Reproduktory: 2pásmové  bassreflexové (koaxiální 2pásmový basový reproduktor / vestavěné výškové reproduktory)
¤ basový reproduktor -  15 cm, kuželový typ 
výškový reproduktor - 1,9 cm
Vstupy:
¤ phono (MM)
¤ AUX IN (φ3,5 mm) 
¤ optický digitální
¤ USB-C (USB-DAC)
Výstup subwooferu: 1x
Konektor digitálního výstupu: HDMI ARC 
Výstup na sluchátka: není k dispozici
Sekce Wi-Fi
Wi-Fi:  pásmo 2,4 GHz / 5 GHz
Kompatibilní s Google Assistant, AirPlay
Bluetooth®: podpora kodeku
Internetová služba: Spotify Connect, Deezer, Amazon Music HD, TIDAL, Qobuz, internetové rádio, Roon Ready (OTA)
CD: ení k dispozici
Tuner: není k dispozici
Formát
USB-C
Specifikace USB Audio Class
Vysokorychlostní USB 2.0
USB Audio Class 2.0, asynchronní režim
Podporovaný kodek
LPCM (32, 44,1, 48, 88,2, 96, 176,4, 192 kHz / 16, 24 bitů)
DSD (2,8 MHz, 5,6 MHz)
Režim ovládání DSD
Režim ASIO Native, režim DoP
LAN(DMR)
Podporovaný kodek
WAV (32, 44,1, 48, 88,2, 96, 176,4, 192, 352,8, 384 kHz / 16, 24, 32 bitů)
FLAC (32, 44,1, 48, 88,2, 96, 176,4, 192, 352,8, 384 kHz / 16, 24 bitů)
AIFF (32, 44,1, 48, 88,2, 96, 176,4, 192, 352,8, 384 kHz / 16, 24, 32 bitů)
ALAC (32, 44,1, 48, 88,2, 96, 176,4, 192, 352,8, 384 kHz / 16, 24 bitů)
AAC (32, 44,1, 48, 88,2, 96 kHz / 16–320 kbps)
MP3 (32, 44,1, 48 kHz / 16–320 kbps)
DSD (2,8 MHz, 5,6 MHz, 11,2 MHz)
Bezdrátové připojení: PCM 96 kHz / 24 bitů
Kabelové připojení: PCM 192 kHz / 24 bitů
Spotřeba energie: 
¤ 40 W (primární)
¤ 35 W (sekundární)
¤ 2,0 W (pohotovostní režim)
Rozměry:201 × 313 × 276 mm 
Hmotnost: 9,1 kg
Příslušenství: 2x napájecí kabel, dálkové ovládání, baterie pro dálkové ovládání, kabel pro připojení reproduktoru (3 m), 2x krycí síťka na reproduktory,, návod k obsluze

Technics CX700

Doporučená cena: 2.499/2.999 EUR/USD (bezdrátový speaker system SC-CX700 bude k dostání od října 2024 u autorizovaných prodejců)

Technics CX700

Z historie setká(vá)ní Technics & Hi-Fi Voice:

Technics SU-GX70 - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

Technics SL-1200GR - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

Technics SU-G700M2 - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

Včera, dnes a zítra | TECHNICS - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

Lambo do každé rodiny | TECHNICS - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

Tradice japonských audiofilských barů | TECHNICS - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

Kdo ne(po)zná tento komponent nechť spáchá seppuku | TECHNICS - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

O společnosti Technics
Technics je značka hi-fi audio produktů patřící společnosti Panasonic Corporation s hlavním sídlem v japonské Ósace. Značka Technics byla založena v roce 1965. Díky neustálé snaze o inovace a dokonalost v oblasti zvuku vydala značka Technics nespočet legendárních hi-fi komponentů, z nichž mnohé stanovily nové standardy ve větě zvuku.

Technics

Technics

Technics

XAVIAN Medea

Perfect Sound Group

Denon PerL v akci

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Unitra

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Lab12 | Audiofeel

AudioEgo

SPL

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

AV Center High-End Studio Praha

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies