Cambridge audio P40

Kdo jsou a co umí britští Cambridge Audio vysvětlovat netřeba, možná drobnosti jako - to na obr. výše (foto Camberrr) je jejich první výrobek, zesilovač P-40 z L.P. 1968. Jinak značku všichni známe víme slyšeli jsme...

DeLorean je zpět | CAMBRIDGE AUDIO - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

..ale ne všechno a určitě ne nejnovější novinku, aneb Přetiskujeme zprávu společnosti CAMBRIDGE AUDIO:

ČTĚTE DÁLE, JE TOHO MNOHO! ↓

Cambridge Evo One

Bezdrátový streamovací reproduktor Cambridge Audio Evo One

9. srpna 2024: Britský hudební a audio průkopník Cambridge Audio s potěšením oznamuje uvedení Evo One, dechberoucího stylového bezdrátového reproduktoru, který nabízí bezkonkurenční kvalitu zvuku a všestranné možnosti připojení.

Díky němu budete moci poprvé naplnit svůj pokoj osobitým zvukem Cambridge pomocí jednoho krásného produktu, který skvěle navrhl prestižní designér Ged Martin, oceněný cenou Red Dot.

V Evo One jsme použili řešení osvědčená u streamovacích zesilovačů Evo 75 a Evo 150, zajišťující stejnou úroveň muzikálnosti pomocí 14 perfektně vyladěných měničů a 700 W zesílení, což pro posluchače vytváří jedinečný, obklopující zvukový zážitek.

Sekce přenosu souborů Evo One, která uživatelům umožňuje poslouchat hudbu prostřednictvím téměř jakékoli hudební služby, je poháněna platformou Cambridge's StreamMagic, která také podporuje oceňované přehrávače souborů včetně CXN100 a MXN10.

Cambridge Evo One

Naším cílem bylo destilovat desetiletí našich zkušeností se zvukem a streamováním do uživatelsky přívětivého jediného zařízení. Evo One toho všeho a ještě více dosahuje. Esteticky, zvukově a funkčně skutečně vylepší každý prostor,“ říká Matt Dore, technický ředitel Cambridge Audio.


Evo One je dokonalé zvukové řešení typu „vše v jednom“, které vám umožní vychutnat si oblíbenou hudbu, filmy a další:
¤ 14 skvěle znějících měničů s celkovým výkonem 700 W poskytuje zvuk zaplňující místnost
¤ technologie StreamMagic Gen 4 nabízí bezdrátové streamování přímo ze Spotify Connect, TIDAL Connect, Deezer, Qobuz, Roon Ready a internetového rádia
¤ AirPlay 2, Bluetooth a Google Cast
¤ kabelová konektivita s HDMI eARC, optický digitální vstup, pomocný vstup, Ethernet, USB a také MM phono předzesilovač, který umožňuje přímé připojení ke gramofonu
¤ pokročilé digitální zpracování signálu se 7pásmovým ekvalizérem a nastavením optimalizace akustiky místnosti pro přizpůsobení zvuku každému vkusu a prostoru
¤ velká 6,8palcová barevná obrazovka s možností výběru, co se má zobrazit – indikátory VU, obal alba nebo hodiny
¤ kompatibilní se systémy Google Home, Apple AirPlay a Roon pro více místností.
¤ krásně navržený, zkonstruovaný a akusticky optimalizovaný v londýnském hudebním centru a centrále Cambridge Audio s názvem Melomania

Cambridge Evo One

ZVUK VYPLŇUJÍCÍ MÍSTNOST

Sada 14 měničů - 4 x 1" hedvábné kopulovité výškové reproduktory, 4 x 2,25" hliníkové membránové středotónové měniče a 6 x 2,75" basové měniče s velkým vychýlením - to vše je umístěno v Evo One na přední, boční a zadní straně zařízení, čímž je zajištěna fenomenální šířka, rozptyl zvuku a výjimečná zvuková scéna. Nemusíte sedět v akustickém prostředí jako u většiny bezdrátových reproduktorů – s Evo One je každé sedadlo v místnosti „ošetřeno“ stejně skvěle.

Napájení zajišťují zesilovače třídy D s celkovým výkonem 700 W - 50 W (RMS) na měnič umožňující přesné ovládání - zatímco pokročilé digitální zpracování signálu (DSP) umožňuje dokonalé vyladění zvuku Cambridge. Výsledkem je dechberoucí čistota a hluboké, kontrolované basy, které překračují omezení malého tvaru Evo One.

Aplikace StreamMagic umožňuje personalizovat zvuk podle preferencí posluchače. K ručnímu nastavení zvuku s úžasnou přesností slouží sedmipásmový ekvalizér. Můžete také důvěřovat našim navrhovaným přednastaveným režimům, přizpůsobeným mnoha žánrům hudby a filmového zvuku. Pokud ale chcete něco víc, funkce optimalizace akustiky místnosti v aplikaci vám umožní ručně upravit zvuk tak, aby vyhovoval vašemu jedinečnému životnímu prostoru.

Stejně jako všechny produkty Cambridge byl Evo One navržen, vyladěn a zkonstruován v naší vlastní londýnské hudební centrále, Melomania, stejně vášnivým týmem, který stojí za našimi oceňovanými audio zařízeními.

Cambridge Evo One

BOHATSTVÍ MOŽNOSTÍ

Evo One byl postaven na základě čtvrté generace StreamMagic, streamovací platformy Cambridge Audio, která zajišťuje hladký a stabilní poslech hudby z obrovské skupiny služeb a formátů.

StreamMagic umožňuje přímé streamování ze Spotify Connect, TIDAL Connect, Deezer, Qobuz, Roon Ready, UPnP a internetových rádií se zvukem ve vysokém rozlišení až 32 bitů, 192 kHz přes Wi-Fi nebo Ethernet. Protože Cambridge je vlastníkem a vývojářem platformy StreamMagic, jsou pravidelně přidávány nové funkce a služby, které zefektivňují a vylepšují její funkčnost.
Pro maximální flexibilitu bezdrátové konfigurace nabízí Evo One možnosti Bluetooth, AirPlay 2 a Google Cast. Hudbu můžete také sdílet mezi zařízeními v celém domě, protože Evo One je plně kompatibilní se systémy Google Home, Apple AirPlay a Roon pro více místností.

Kabelové připojení také funguje skvěle. Přítomnost portu HDMI eARC znamená, že Evo One lze připojit k televizoru a tvoří tak základ vašeho systému domácí zábavy. Phono předzesilovač pro přenosky typu MM umožňuje přímo připojit gramofon k reproduktoru a linkový vstup umožňuje přehrávat hudbu z jiných analogových zdrojů. Optický digitální vstup a port USB-A poskytují další možnosti pro digitální signál.

Všechny funkce Evo One jsou dostupné prostřednictvím aplikace StreamMagic a vstup HDMI eARC umožňuje snadno ovládat hlasitost pomocí dálkového ovladače televizoru. Součástí sady je i dálkový ovladač, který zajišťuje plnou obsluhu reproduktoru.

Cambridge Evo One

UNIKÁTNÍ DESIGN

Evo One je víc než jen úžasný zvuk; je to vizuální klenot, stylový doplněk do každé domácnosti. Minimalistická retro estetika s moderním nádechem, navržená v Londýně designérem Gedem Martinem oceněným Red Dot Award, je nepochybně součástí rodiny Evo.

Čisté linie, nadčasový charakter a nádech luxusu. Díky krásné dýze z pravého ořechu je každý Evo One jedinečný a jedinečný.

Inovativní design mřížky, inspirovaný přírodními plástvovými tvary, chrání měniče, aniž by je zakrýval, a umožňuje tak zvuku proudit bez omezení. Na vnější stranu jsme umístili akusticky průhlednou látku, která umožňuje hudbě bez jakýchkoliv překážek naplnit místnost.

Součástí bezkonkurenční všestrannosti Evo One je také jeho velká 6,8" barevná obrazovka, která nabízí výběr mezi čistou funkčností a nádechem retro stylu. Můžete jej použít k zobrazení hodin, obalu alba a informací o aktuální skladbě nebo si užít hypnotizujícího pohybu virtuálních indikátorů VU.

To není vše, čím Evo One překvapuje. Reproduktor je postaven s cílem zvýšit povědomí o tématu „udržitelného rozvoje“ společností Cambridge Audio. Všechny plastové díly obsahují minimálně 50 % recyklovaného podílu a chasis je vyrobeno z dřevěné dýhy s certifikací FSC s optimalizovanou spotřebou energie.

Tato snaha vytvořit udržitelnější produkt se opírá o podporu Cambridge Audio jako zakládajícího dárce charitativní organizace EarthPercent, kterou spoluzaložil ikonický Brian Eno.

Cambridge Audio Evo One je k dispozici na cambridgeaudio.com a u autorizovaných prodejců za 1.299 GBP / 1.499 EUR / 1.499 $

 Cambridge Evo One

KLÍČOVÉ VLASTNOSTI

¤ 14 měničů (4x 1" hedvábné kopulovité výškové reproduktory, 4 x 2,25" hliníkové středové měniče a 6 x 2,75" basové reproduktory s velkým vychýlením)
¤ 700W zesílení třídy D (50W RMS na měnič)
¤ velký 6,8palcový IPS TFT barevný displej s rozlišením 1280 x 480 s volitelnými VU metry, obalem alba nebo hodinami
¤ modul StreamMagic Gen 4 podporující TIDAL Connect, Spotify Connect, Qobuz, Deezer, Roon Ready, UPnP a internetová rádia
¤ dřevěná dýha a MDF kryt s certifikací FSC s krásně upravenými prvky z přírodního ořechu
- Podporované audio formáty: WAV, FLAC, ALAC, AIFF, DSD (DSF a DFF), WMA, MP3 (CBR a VBR), AAC, HE AAC a AAC+ (CBR a VBR), OGG Vorbis
¤ kompatibilní s digitálními signály PCM s vysokým rozlišením až do 32 bitů/192 kHz
¤ 7pásmové ovládání ekvalizéru s možností uložení vlastního EQ a řady předvoleb EQ
¤ akustická korekce místnosti, která vám umožní přizpůsobit zvuk vaší místnosti a umístění reproduktorů
¤ bezdrátové připojení: Wi-Fi, Bluetooth 5.1 A2DP, AirPlay 2, Google Cast
¤ kabelové připojení: HDMI eARC, Ethernet, RCA linkový vstup, MM phono, digitální optický, USB-A Media
¤ včetně dálkového ovládání
¤ rozměry a hmotnost: 675 x 129 x 290 mm / 14,5 kg

Cambridge Evo One

Maloobchodní cena: 36.990,- CZK

Cambridge Evo One

Audio Video Kino Bratislava 2024

XAVIAN Medea

Perfect Sound Group

Bowers & Wilkins Pi6 / Pi8

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Lab12 | Audiofeel

AudioEgo

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

AV Center High-End Studio Praha

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies