TAD-M1000TX

Psal se rok 2018, když byl světu představen japonskou firmou HiFi Technical Audio Devices Laboratories, Inc. neboli TAD Labs stereo  výkonový zesilovač TAD-M1000. Rok se s rokem sešel - a pak s 5 dalšími - a máme tu pokračování příběhu high-endového koncáku ve třídě D ze série EVOLUTION - jménem TAD-M1000TX. A o čem se to píše v titulku? No to je snadné - o tom co je na něm nového:

ČTĚTE DÁLE, JE TOHO MNOHO! ↓

Nejprve obecně (firemní hláška): "Přepracováním uspořádání obvodu a přijetím nového napájecího transformátoru společnost tvrdí, že „dosahuje silného a čistého zvuku typického pro TAD". Novinka je členem řady Evolution a té jsou součástí - přehrávač disků TAD-D1000TX;  D/A převodník TAD-DA1000TX a předzesilovač TAD-C1000 a reprosoustavy TAD Evolution One - našimi slovy: pěkná věžička..

TAD Evolution

BTL - značka zdůrazňuje, že pro přesné řízení membrány reproduktoru musí být kladné a záporné zdroje proudu protékající kmitací cívkou zcela stejné. Proto model využívá metodu BTL (bridge-tiedload), ve které jsou zcela nezávislé zesilovače vyváženě zapojeny od vstupu k výstupu k obvodu zesilovače, realizující nejen symetrické kladné a záporné napájecí zdroje, ale také nezávislý návrh všech napájecích obvodů. Přepracoval také zemnící bod, který slouží jako referenční bod pro symetrii, a to nejen elektricky, ale i konstrukčně. Navíc také zlepšili obvod a jeho uspořádání v 1. zesilovacím stupni.

TAD-M1000TX

3 vnitřně obrácené hroty - pro regulaci vibrací je použita 3bodová nosná konstrukce se zabudovanými hrotovými izolátory. Toto řešení snižuje vliv vibrací z podlahy, a tím, že vyjasňuje místo zatížení a snižuje vliv vibrací podporuje silnější izolační výkon a zlepšuje množství zvukových informací, sílu a atmosféru.

TAD Evolution

Jádro transformátoru - tvar průřezu jádra transfa je změněn na kruhový (v předchůdci byl čtvercový). Kruhový design zlepšuje kontakt mezi jádrem a cívkami a minimalizuje nežádoucí únik magnetického toku a vibrací.

TAD-M1000TX

Napájení - model je poháněn 2 vylepšenými vysokokapacitními toroidními transformátor každý o výkonu 1 kVA. Pro zvýšení čistoty napájení je vnitřní cívka trafa přímo připojena k napájecímu obvodu, čímž se minimalizují kontaktní body s přívodními vodiči.

Propojení natvrdo a nakrátko - vše nakrátko a přímo, svorky jsou napojeny přímo do do základní desky a upínací šrouby vyrobeny z bezkyslíkaté mědi potažené nemagnetickými materiály. Terminály jsou převzaty z vrcholné Reference Series

TAD-M1000TX

SPECIFIKACE (TAD-M1000TX)
Výstupní výkon: 500 W při 1 kHz, 4Ω
Jmenovité zkreslení: Méně než 0,05 % při 1 kHz, 4Ω
Poměr signálu k šumu: 112 dB nebo vyšší
Frekvenční odezva: 10 Hz až 50 kHz, +0/-3 dB
Zisk: 29,5 dB
Vstupní svorka (citlivost/impedance): 1,5 V/100 kΩ (symetrický vstup) 0,75 V/50 kΩ (nesymetrický vstup)
Příkon: 250 W
Spotřeba v pohotovostním režimu: 0,5 W
Barvy: bílá, stříbrná, černá (ta je za příplatek)
Rozměry: 440 × 148  × 479 mm 
Hmotnost: 29 kg

TAD-M1000TX

Doporučená cena: 24.950 USD (ceny jsou vždy pouze orientační, konkrétní koncová cena v daném místě záleží na lokálním DPH a dalších ekonomických faktorech..)

TAD-M1000TX

Audio Video Kino Bratislava 2024

XAVIAN Medea

Perfect Sound Group

Bowers & Wilkins Pi6 / Pi8

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Lab12 | Audiofeel

AudioEgo

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

AV Center High-End Studio Praha

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies