Palma DHS-1

Kdo by nechtěl aby se jeho hlavy jemně dotýkala krásná Španělka a přitom mu šeptala do uší svým vytříbeným hlasem s perfektní artikulací  - no tak od toho tu je nová značka PALMA AUDIO a jejich debutový model circumarálních sluchátek DHS-1 - s revoluční novinkou "nastavením" jak moc má být ozvučnice otevřená / uzavřená. 

ČTĚTE DÁLE, JE TOHO MNOHO! ↓

Palma DHS-1

K nastavení slouží černý hliníkový kryt a posun o 14° nechá otvory odkryté nebo ozvučnici hermeticky uzavře. Ladění systému trvalo 3 roky a skončilo pro takové hory "odborné" práce přiznaným - patentem (konvertibilní aktustická komora Palma); pro vás možností - mít doma sličnou Španělku. Co se zvuku týče, částečně dokonce dvě za cenu jedné.

Palma DHS-1

Zvuk sluchátek působí v malé akustické komoře avychází z reproduktoru 2 směry: dopředu, jako směrem k uchu, a dozadu v opačném směru. V uzavřeném režimu se ustupující zvukové vlny odrážejí od spodní části sluchátek a vracejí se do ucha. To znamená, že přijímáme 2 vlny stejného původu, ale s krátkou časovou prodlevou mezi nimi - čím delší zpoždění, tím horší je definice vln. V novince (to byly ty 3 roky vývoje) DHS-1 se podařilo zkrátit toto zpoždění na méně než 0,1 milisekundy, což je mnohem méně, než kolik dokáže vnímat lidské ucho. 

Palma DHS-1

Jakmile otočíte hliníkovým kotouče závěrky a otevřete komory, ztratí se ca 80 % nežádoucích vln, což vytváří pocit, že jste ve velkém prostoru. V důsledku této ztráty máme mít čisté a více definované vlny. To je důvod, proč většina lidí preferuje poslech spíše v otevřeném režimu. 

Palma DHS-1

VLASTNOSTI a SPECIFIKACE (Palma Audio DHS-1)
¤ možnost dle okolního prostředí a vlastní chuti poslouchat v režimu s otevřeným i uzavřeným otočným krytem  prostřednictvím konvertibilní akustické komory v každém náušníku — 2 Španělky (vysoce kvalitní sluchátka) v jednom
¤ dynamická circumaurální sluchátka (přes uši / okolo uší)
¤ snadné a intuitivní přepínání režimů - 100% mechanické nastavení (registrovaný patent)
¤ výjimečná kvalita v obou provozních režimech - náušníky a měniče integrované do optimalizovaného akustického systému
¤velmi výkonný elektrodynamický měnič s 50 mm membránou a 26 mm kmitací cívkou - tzn. velmi vysoká hladina akustického tlaku bez zkreslení
¤ vysoká citlivost a nízká impedance umožňuje  široká kompatibilita se všemi typy zařízení
¤ čelenka a náušníky podporují tlakový systém navržený tak, aby maximalizoval ergonomii - tzn. dlouhé poslechové sezení bez únavy z poslechu
¤ ručně vyráběné komponenty a materiály nejvyšší kvality (každý Palma DHS-1 jednotka je jedinečná)
¤ pprodukt je chráněn evropským patentem EP23383080
Frekvenční odezva:
¤ otevřený režim - 2-35 000 Hz 
¤  10-30 000 Hz - uzavřený režim 
Citlivost:
¤ otevřený režim - 102 dB/1 mW
¤ uzavřený reřim - 104 dB/1 mW 
Zkreslení: (1 kHz, 110 dB SPL) 0,06 % 0,08 %
Impedance: 32 Ω
Hmotnost: 490g
Kabel s koncovkami: 3,5; 4,4 a 6,3 mm
Příslušenství: přenosný kufřík obsahuje sluchátka,  1x kabel s 3,5 mm zástrčkou, 1x kabel s 6,3 mm  a jeden symetrický kabel s 4,4 mm konektorem a také individuální list křivek frekvenční odezvy

Palma DHS-1

Srdcem Palmy je měnič s neodymovým magnetem a kmitací cívkou o průměru 26 mm, která pohybuje 50 mm kompozitní membránou ze směsného materiálu tvořenou centrální kupolí z lisované tuhé celulózy, což je řešení, které zabraňuje ohýbání během pohybu a snižuje intermodulační zkreslení. , zatímco v závěsném kroužku je použit ultratenký polyamid, který snižuje setrvačnost a minimalizuje mechanickou únavu, přičemž mu umožňuje odolat velmi vysokému výkonu bez nasycení.

Palma DHS-1

Nízká impedance spolu s indukčností nižší než 0,1 mH kmitací cívky zaručuje optimální výsledky i u zesilovacích systémů s nízkým tlumícím faktorem, jak je tomu obvykle u integrovaných zesilovačů, které na svém sluchátkovém výstupu používají pasivní útlum.

Palma DHS-1

Všechna sluchátka Palma Audio jsou dodávána s jejich individuálními křivkami měření, takže jsou zaznamenány charakteristiky každé konkrétní jednotky. 

Palma DHS-1

Palma DHS-1

Tohle na obr. výše je dřevo SAPELLI - ve sluchátkách Palma DHS-1, jejichž cenu najdete na samém konci materiálu (VAROVÁNÍ následující text je hlavně o dřevu - materiálu ozvučnic mušlí sluchátek) 

Entandrophragma cylindricum je druh rostliny z čeledi mahagonovitých (Meliaceae). V tropické Africe, kde se mu říká sapeli nebo sapelli, je rozšířena mezi Pobřežím slonoviny, Ghanou, Kongem a Ugandou. Sapeli (mahagon) nepochází z mahagonových stromů ani ze stejné rodiny, ale z vlastního druhu vzácného dřeva,  které kvalitou i vzhledem připomíná právě mahagonové dřevo. Sapele (Entandrophragma cylindricum) roste jako opadavý strom dosahující výšky 60 metrů a průměru kmene kolem 2 metrů i více. Válcové kmeny jsou často až do výšky 30 metrů zcela bez větví Dřevo Sapele má sytý zlatý nebo červenohnědý odstín. Struktura dřeva je velmi rovnoměrná. Občas se objeví příčně zvlněný vzor zrn, který vytváří vzor ve tvaru houslí. Toto zajímavé jihoafrické dřevo  po důkladném vysušení dosahuje výrazné rozměrové stability. Stromy v momentě, kdy jsou čerstvě nařezané mají lososové zbarvením, které postupem času přechází do barvy červenohnědé s výrazným leskem podobným mahagonu.

Sapeli dřevo

Celosvětovou popularitu si získalo kvůli výjimečné atraktivitě a stabilitě - ideál nejen pro výrobu sluchátkových mušlí

Dřevo Sapeli (Sapele nebo Sapelli - správně s jedním i 2 "el") se často obchoduje jako typ afrického mahagonu. Na rozdíl od jiných dřevin, kdy se propojení s luxusní dřevinou používá jako reklamní trik při podpoře prodeje méně vzácných dřevin, v případě Sapeli obchodníci, kteří ho prodávají jako africký mahagon zase nejsou až tak docela odtrženi od reality (a vlastně "nepodvádí"). Mahagon se spojuje především s 2 rody – a to „Swietenia“ a „Khaya“. Sapeli sice patří do rodu Entandrophragma, všechny tři však patří do stejné čeledi (MELIACEAE). Propojení s pravým mahagonem (Swietenia macrophylla) je tedy skutečné, ne zcela vymyšlené.

dřevo sapelli

Sapeli se  v mnohém vyrovná mahagonu – excelentnímu dřevu červeno hnědých odstínů

Pro dřevo Sapeli je charakteristický střídavě točitý průběh vláken, který při radiálním řezu vytváří nádhernou výraznou pruhovanou kresbu kterou je často vidět na truhlářských výrobcích (v našem případě použití ve sluchátkách DHS-1 neuvidíte - ale mimořádnou tuhost / tvrdost uslyšíte)

dřevo sapelli

Je docela běžné že průměr kmene přesahuje i 2 m. Sapeli je charakteristické velmi rovným kmenem na kterém nejsou téměř žádné větve až do výšky kolem 25 – 30 metrů (proto je Sapeli vždy skvělým zdrojem kvalitního širokého a dlouhého řeziva). Sapeli má velmi tenkou vrstvu krémově bílého bělového dřeva, které prudce kontrastuje s červeně hnědým jádrem.

Sapeli dřevo

S janka tvrdostí až 1410 lb je Sapeli podstatně tvrdší než naše domácí dřeviny. Pro srovnání tvrdost dubu evropského je podle janka metody pouze 1120 lb. Po vysušení dosahuje hustotu kolem 670 kg / m3 (při zbytkové vlhkosti 12%). Navzdory střídavě točitému průběhu vláken je se Sapeli radost pracovat, navíc krása tohoto dřeva mluví sama za sebe.

Mini Kalimba (dřevo sapelli)

Výše vysvětlení proč se zrovna toto dřevo používá na výrobu hudebních nástrojů např. kytar, ale i těch exotických jako je (mini) kalimba - se svými 8 čepelemi z nerezové oceli a exotickým dřevem Sapelli vybízí tento rafinovaný nástroj k meditaci a rozjímání - je oficiálí prodejní hláška a není úplně mimo. Křišťálově čisté tóny navozují pocit klidu a umožňují vám ponořit se do světa uklidňujících melodií. Prostě volba exotického dřeva Sapelli posiluje spojení mezi hudbou a přírodou - díky čtenáři (který si dočetl až sem, a "přetrpěl" hory a hory "doprovodných" infomrací). Budiž za to odměněn - znalostmi (i mimo obory Hi-Fi a hudba)

Palma DHS-1

Doporučená cena: 2.195€ (ceny jsou vždy pouze orientační, konkrétní koncová cena v daném místě záleží na lokálním DPH a dalších ekonomických faktorech..)

Palma DHS-1

Audio Video Kino Bratislava 2024

XAVIAN Medea

Perfect Sound Group

Denon PerL v akci

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Unitra

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Lab12 | Audiofeel

AudioEgo

SPL

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

AV Center High-End Studio Praha

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies