AC Records

Přetiskujeme zprávu společnosti AQ:

Společnost AC Records založil a vlastní Adam Czerwiński. Díky němu se můžeme těšit z poslechu vynikající analogové produkce špičkových polských i zahraničních jazzových mistrů.

Adam Czerwiński je všestranný bubeník, skladatel, aranžér a hudební producent. Během své kariéry se podílel na nahrávání více než 120 alb jako sideman a 13 jako leader.

Spolupracoval (mimo jiné) s Jarosławem Śmietanou, Zbigniewem Namysłowskim, Krzesimirem Dębskim. Hrál a nahrával s Johnem Abercrombiem, Garrym Bartzem, Eddiem Hendersonem, Larrym Goldingsem, Johnem Scofieldem - abychom jmenovali alespoň některé. Aktivní koncertní hráč, který hrál ve všech nejlepších koncertních sálech světa s hudebníky jako Nigel Kennedy, Robert Plant či Eric Clapton.

Číslované limitované edice
Alba AC Records jsou k dispozici v běžné distribuci i pro členy ACR Vinyl Clubu. Na jeho členy čekají vždy nějaké speciální nabídky.

Všechny desky jsou číslované a dostupné ve dvou edicích s kontrolovaným množstvím
Limitované LP - 200 ks na barevném nebo průhledném vinylu,
Standardní LP - 400 ks na černém těžkém vinylu (180 g).

10 prvních čísel z každého alba zůstává k dispozici výhradně AC Records.

Nejvyšší kvalita od A do Z
V AC Records věnují veškerou pozornost a úsilí realizaci nahrávek nejvyšší kvality s nejlepším dostupným vybavením a celému procesu výroby všech desek. Nedělají žádné kompromisy. Pravidelně spolupracují s Abbey Road Studios, kde probíhá analogový mastering a řezání vinylů pro další lisování.

Příklady skvělých nahrávek

AC Records

Každé další album vydané v rámci AC Records je novým audiofilským zážitkem. Tentokrát si Adam Czerwiński pozval do studia mimořádné hudebníky, aby představili skladby různých hudebních stylů. Společné mají dokonalé zpracování a plně analogový zvuk propracovaný v každém detailu. Abum FOUR FACES je mimořádným produktem pro opravdové milovníky analogu a puritánské fanoušky špičkového zvuku.

Aby plně odrážel bohatost analogového zvuku, byl celý materiál umístěn na dva disky s rychlostí přehrávání 45 otáček za minutu, což přináší ještě lepší dynamiku a více fascinujících detailů. A příchutí je dost, jak v instrumentální, tak aranžérské vrstvě. Záznam byl nahrán v březnu 2021 v Custom 34 Studiu v Gdaňsku. Analogový mastering zpracoval Sean Magee v Abbey Road Stodios.

Limitovaná edice 600 kusů číslovaných kopií, z toho 400 na černém 180g vinylu a 200 v limitované verzi na barevném modrém 180g vinylu. 10 kusů zůstává k výhradní dispozici AC Records.

Záznamové zařízení - konzole Neve Custom Series. 1073 předzesilovače, UA 1176, kompresory UA LA2A, mikrofony Neumann U67 i Telefunken U47, Elam 251 HUM Audio RS-2. 24-stopý magnetofon Studer A 827. Páska QUANTEGY GP9. Master na Pultec EQ a Shadow Hills Mastering kompresoru.

AC Records

Existují alba, která se stávají milníky nejen kvůli skvělému obsahu, který je zaznamenán, ale také kvůli jedinečným okolnostem kolem jejich nahrávání a vydání. Poslední živá nahrávka geniálního klavíristy Wojciecha Karolaka má právě tyto ambice. Wojciech Karolak, který v té době již jen zřídka koncertoval, se nechal přesvědčit Adamem Czerwińskim, aby v den svých 80. narozenin vystoupil na pódiu Radia Gdańsk. Osudem se stalo, že se jedná o poslední koncert hammondského virtuosa vydaný na nosiči. Karolak zemřel 23. června 2021 ve věku 82 let, necelé dva roky po nahrání tohoto materiálu. Připomeňme, že Karolak hrával s nejlepšími polskými jazzmany, jako jsou: Jan Ptaszyn Wróblewski, Krzysztof Komeda, Andrzej Kurylewicz, Jerzy Matuszkiewicz, Andrzej Dąbrowski, Tomasz Szukalski, Jarosław Śmietana, Janusz Muniak a C Zerwiński.

Oslavec spolu s dalšími špičkovými polskými jazzmany Adamem Czerwińskim (bicí a produkce), Marcinem Wądołowskim (kytara), Tomkem Grzegorskim a Przemkem Dyakowskim (tenor saxofon) 28 května. 2019 živě nahráli nezapomenutelný koncert ve studiu Janusze Hajduna s rozlohou 118 m2. Na záznamu najdete originální interpretace standardů světových jazzových ikon (mj. „Doxy“ od Sonnyho Rollinse nebo „In a sentimental mood“ od Dukea Ellingtona), prokládané autorskými skladbami samotných hudebníků. Atmosféra záznamu, fenomenální výkony hudebníků a špičková kvalita záznamu po zvukové stránce, činí z této nahrávky vydané v limitované číslované edici sběratelský šperk a představuje zároveň jedno z nejlepších vinylových alb posledních let.

Záznam koncertu vyšel na 180g LP ve dvou verzích - limitované na průhledném vinylu a standardním na černém vinylu celkem v počtu 700 kusů.

AC Records

Album In a Sentimental Mood předních jazzmanů Wojtka Karolaka a Adama Czerwińského je jednou z nejlepších vinylových desek posledních let, a to jak po hudební, tak po zvukové stránce. Limitovaná edice 350 kusů na 180 g AAA černém vinylu.

Přestože jsou tito dva lidé předními muži alba, spolupracovali na nahrávce i s dalšími fantastickými hudebníky: Tomaszem Grzegorskim (tenorsaxofon), Robertem Majewskim (flétna) a Marcinem Wądołowskim (elektrická kytara).

Na albu je osm skladeb, včetně skladeb obou hudebníků, ale také jazzových evergreenů, např. Duke Ellingtona, Slide Hamptona nebo Sonny Rollinse. Poslední skladbou na albu je instrumentální verze standardu Jeremiho Przybory a Jerzyho Wasowského s názvem Już czas na sen (Dobranoc).

In a Sentimental Mood je mimořádné album. Za prvé, 100 % materiálu bylo natočeno na jeden záběr. Za druhé, bylo to nahráno a smícháno 100 % analogově. Za třetí, finální mastering byl proveden v Abbey Road Studios spolu s řezáním měděného master disku technologií DMM. Je to první album vydané v rámci AC Records Vinyl Clubu, které je pod patronací našeho časopisu.

Album bylo nahráno živě ve studiu Custom 34 přímo na 24-stopý magnetofon Studer pomocí analogu nejvyšší kvality a digitálně pomocí Pro Tools. In a Sentimental Mood je tak první album, které A. Czerwińský nahrál kompletně analogově, od začátku do konce, počínaje lampovými mikrofony, přes analogový mix, konče analogovým magnetofonem.

Kompletní nabídku audiofilských záznamů prvotřídní kvality zakoupíte na https://www.aq.cz/lp-desky-c951/ac-records/

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Lab12 | Audiofeel

Audio Video Kino Bratislava 2024

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Pure Sound Karlovy Vary

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies