Raidho X2.6

Raidho Acoustics - inovacemi nabitá dánská značka známá tím, že posouvá hranice zvukového inženýrství, hrdě oznamuje světovou premiéru své nejnovější nabídky v řadě X. Řada X znamená eXtreme výkon za cenu. Samozřejmě se nejedná o levné produkty, a to podle jakéhokoli standardu. Zbrusu nové Raidho X2.6 obsahují výškový reproduktor, který je odvozen od TD6 - modelu za 230 tisíc €. Jako ostatní je i X2.6 také postaven v Dánsku, osazen měniči které jsou vyráběny ručně. To za ca desetinu ceny "vzoru" od kterého je odvozen.

ČTĚTE DÁLE, JE TOHO MNOHO! ↓

Raidho X2.6

Ambice X2.6 jsou stejné jako u každé reprosoustavy Raidho (snažíme se dosáhnout - říká výrobce):
¤ extrémně nízké hladiny šumu / nulového zabarvení zvuku
¤ dramatický, energický zvuk s velmi širokou zvukovou kulisou
¤ aby jste slyšeli každý detail / ale nepocítili žádnou únavu z poslechu
¤ vše velmi snadné na poslech
¤ jedinečná zvukové holografie

Raidho X2.6

(136) Raidho TD6 - 225000 EUR #audiophile #hifi #loudspeaker #audio #hifiaudio #highend #loudspeakers - YouTube

Raidho X2.6

Pásový výškový reproduktor
Náš patentovaný páskový výškový reproduktor Raidho Ribbon (obr. výše) s ochrannou známkou má jedinečný design. Je kompletně navržen a postaven ručně v Dánsku. Abychom byli přesní, jedná se o Planar Magnetic Tweeter kvůli stopám ve fólii. Fólie má tloušťku 11 mikronů, což znamená, že má 50krát menší hmotnost ve srovnání s konvenčním kupolovým výškovým reproduktorem. Důvodem je skutečnost, že kmitací cívka je ve fólii a má extrémně nízká hmotnost (20 miligramů) - výsledkem jsou prakticky nulové / žádné rezonance nebo zkreslení a bod zlomu je na neuvěřitelných 82 KHz!

Raidho X2.6

Vše co slyšíte zařizují (obr. i text) výše / níže

Raidho X2.6

Keramické basové měniče
Konečně pohonná jednotka, která dokáže držet krok s páskovým výškovým reproduktorem Raidho! Základem naší membrány je hliníkový kužel, který je sám o sobě velmi tuhý a tuhý. Jednou z výzev hliníku je, že má svůj vlastní odlišný zvuk. Abychom tomu u Raidho zabránili, jsou všechny měniče potaženy tenkou vrstvou keramiky. Povlak se nanáší plazmovým procesem, který váže keramický povlak na hliník. S keramickými kužely z oxidu hlinitého byly max. frekvence zvýšeny na 12,5 kHz, což nastavuje vysoký standard pro rezonance kuželového měniče - celý systém pohonné jednotky je umělecké dílo. Vysoce pevné neodymové magnety umožňují maximální kontrolu v této jedinečné konstrukci.

Raidho X2.6

Raidho X2.6

SPECIFIKACE (Raidho X2.6)
Typ: 2,5 pásmová sloupová reprosoustava
Frekvenční rozsah: 32 Hz – 50 KHz
Nominální mpedance: >6 Ω
Citlivost: 87 dB 2,83 V
Měniče:
¤ 1x utěsněný páskový výškový reproduktor
¤ 2x 6,5” keramický měnič
Zesílení: >100 W
Terminály: jednovodičové design Raidho
Povrchová úprava: černý klavír a bílý klavír (jsou standard, další barvy k dispozici na vyžádání)
Rozměry: 360 x 1065 x 410 mm (včetně patek)
Hmotnost: 30 kg

Raidho X2.6

Cena: 20/21 tisíc £/€ (pár - v závislosti na provedení - ceny jsou vždy pouze orientační, konkrétní koncová cena v daném místě záleží na lokálním DPH a dalších ekonomických faktorech jako cena dopravy, clo..)

Raidho X2.6

DANTAX Radio A/S (vlastními slovy)
Společnost DANTAX Radio A/S (dnes Raidho; Scansonic; GamuT Audio) byla založená v roce 1971. Na samém začátku byly díly  nakupovány od jiných výrobců a poté sestavovány Dantax. Prodej rychle rostl a brzy bylo v Pandrupu (severní pobřeží Jutského poloostrova - Dánsko) postaveno malé zařízení na výrobu reproduktorů. 70. léta se stala zlatým věkem hifi a Dantax se tím, že nabízí dobrou hodnotu za peníze, stal na tomto trhu zavedenou značkou. Léta Páně 1977 Dantax převzal továrnu Scan Speak – světově proslulého výrobce vysoce kvalitních reproduktorových jednotek. Ve stejném období přidal Dantax do svého portfolia značku Scansonic. V Pandrupu byla postavena zcela nová továrna Scans Speak a společná odbornost společností Dantax a Scan Speak vedla v následujících letech k výrobě široké škály vynikajících modelů reproduktorů. Nového milníku bylo dosaženo v roce 1984, kdy společnost vstoupila na burzu cenných papírů v Kodani. Krom toho, že je Dantax výrobcem reproduktorů, stal se v průběhu let také distributorem řady  značek v oblasti Hi-Fi. 1997 byla továrna na reproduktory prodána a od té doby společnost vyvíjí a vyrábí svůj sortiment v úzké spolupráci s partnery v jiných zemích. V roce 2009 začala nová éra, když Dantax převzal fantastický projekt reprosoustav Raidho Acoustics (protože:

Dvě eL - jedno malé druhé velké | AXXESS - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

Tento nový podnik (Raidho) byl dalším významným milníkem v historii Dantax. Hi-Fi puristé z celého světa považují Raidho za jeden z nejlepších repro vyvinutých a v současnosti vyráběných. Široká škála cen a ocenění od recenzentů, časopisů a Hi-Fi show po celém světě tento úhel pohledu posiluje. Společnost Raidho nedávno vyvinula a vyrobila řadu reprosoustav, které byly celosvětově prodávány pod značkou Scansonic. Přestože má Dantax dlouhou historii, společnost je dnes v srdci mladá a má znalosti a odborné znalosti, aby zajistila, že společnost bude mít světlou budoucnost - Dantax je dnes veřejně obchodovanou společností v Dánsku.

Raidho X2.6

Audio Video Kino Bratislava 2024

XAVIAN Medea

Perfect Sound Group

Bowers & Wilkins Pi6 / Pi8

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Lab12 | Audiofeel

AudioEgo

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

AV Center High-End Studio Praha

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies