NAC P:VAD

Ne ten fim Pasti, pasti, pastičky - iVysílání | Česká televize na kterém je zajímavé hlavně to, že byl podle skutečné události, ale pasti pasti pastičky pro nás - fanoušky reprodukovanho zvuku. Past na naše peněženky protože Portable Variable Acoustic Device, tedy P:VAD,  umí do pastičky chytit (absorbovat) nízkofrekvenční energii / zvuk až do 63 - 80 Hz (v závislosti na prostoru a počtu jeho kusů v onom prostoru; lze je stavět i na sebe i vedle sebe). Navíc k tomu řešení Narrowband Absorber Company (nejde o HiFi značku, zkráceně mu můžeme říkat) NAC (model) P:VAD dle výrobce z britského Wednesbry (kousek od Birgminghamu) přidává difuzi ca od 630 Hz (difuze je proces samovolného rozptylování v prostoru, je to to principiálně o látkách ale platí i pro zvuk - rozptyluje se lépe do celého prostoru). No to bude asi o hodně lepší než ten film - teoreticky trochu až audiofilova nirvána (nirvána je "stav konečného vysvobození" - pojem pocházející z východních náboženství buddhismu a hinduismu a označuje vykročení z nekonečného lidského utrpení; dle Buddhy je nirvány možné dosáhnout cílevědomou praxí - možná aplikací P:VAD?). Jak to funguje lze pak vyzkoušet třeba na nějaké klasice - třeba od Nirvány

Ale zpět k pastičkám (na pohlcení  čistotu zvuk rušivě ovlivňujících frekvencí) od specialisty NAC a jeho novince P:VAD. Není to o víře a psychoakustice a bůhvíco všechno už pochybovači (slušnou řečí, člověk bez znalosti i praktické zkušenosti) zas vymyslí; zařízení (NAC jsou profesionál v tomto oboru) byla testována na absorpci i na difuzi na univerzitě v Salfordu v jejich akustických zařízeních podle mezinárodních standardů (ISO 354:2003 a ISO 17497-2:2012), dalším testům absorpce byla podrobena v Soundhub v Dánsku. A nejlepší test je ten co je Hi-Fi Voice pravidelně doporučován, přečíst nabýt znalost vědomost (od seriózního praxí ověřeného zdroje) a půjčit si u prodejce (výrobce) a vyzkoušet (cokoliv včetně téhle pastičky). 

NAC P:VAD

Slovy tvůrce, jde o přenosné flexibilní přirozené udržitelné variabilní akustické zařízení - anglická zkratka P:VAD

P:VAD je vytvořené akustikem Anthonym Frostem a je to flexibilní akustický box, který pohlcuje a rozptyluje zvuk plus řeší problémy způsobené nežádoucími frekvencemi. Všude od profesionálních nahrávacích prostředí po domácí použití.

P:VAD jde s dobou a používá udržitelné materiály je vyroben z překližky a v izolován ovčí vlnou a využívá udržitelné materiály k dodání řešení, které umožňuje naprostou flexibilitu při řešení jedinečných akustických charakteristik jakéhokoli prostoru. P:VAD se používá jako samostatné zařízení, nebo může být konfigurován v násobcích (i nad sebou), přidává přesnou úroveň ovládání pro profesionální nahrávací, přehrávací prostory, stejně jako pro domácí prostředí pro náročné audiofily.

P:VAD umožňuje uživatelům snadnou přepravu, vysoce účinné akustické úpravy a otevírá svět možností pro širokou škálu prostorů a aplikací, kde není nutná nebo možná trvalá instalace.

P:VAD absorbuje až 63 Hz/80 Hz a u více zařízení za použití zásuvného modulu (až 3 nad sebou)  sníží absorpci  na 40 Hz/50 Hz. Čím větší prostor, tím více zařízení je pro efektivní ovládání zvuku v prostoru potřeba. Takže tam, kde 2 nebo 3 postačí pro malý až středně velký prostor, bude pro prostory větší  potřeba úměrně více zařízení.

NAC P:VAD

SPECIFIKACE (Narrowband Absorber Company P:VAD)
Dodací lhůta od objednávky: 2-3 týdny (zasílání do ČR no problem)
Barvené možnosti: černá nebo přírodní, na vyžádání za příplatek jiné povrchové úpravy
Rozměry: 525 x 525 x 360 mm
Hmotnost: 14kg
Obsahuje (viz obr. níže): uzávěr, který zakrývá trychtýř

NAC P:VAD

NAC P:VAD

Doporučená cena: 704 GBP (ceny jsou vždy pouze orientační, konkrétní koncová cena v daném místě záleží na lokálním DPH a dalších ekonomických faktorech jako cena dopravy, clo..)

NAC P:VAD

NAC P:VAD

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Lab12 | Audiofeel

Audio Video Kino Bratislava 2024

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Pure Sound Karlovy Vary

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies