Kroma Atelier Matilda

V Granadě se něco děje, kombinace kvality a kvantity a rychlosti jakou na nás Kroma Atelier valí nové, originální konstrukce svých modelů je zarážející. Ale moc pěkně, takže rádi představujeme - dnes opět dvojici  (do Hi-Fi společnosti uvedeny na výstavě AudioShow DeLuxe 2024 - poháněny skvostnou skandinávskou elektronikou Engström /o které by někdo měl do rubriky napsat/, zdroj signálů další Španělé, digitální absolutno Wadax) nových reprosoustav   MacBeth a Matilde. Proč Kroma hrají jak hrají jsme rozebírali minule..

Dvě pěkné Španělky | KROMA ATELIER - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

ČTĚTE DÁLE, JE TOHO MNOHO! ↓

 

...ale připomeneme...

Kroma MacBeth

1. tady vznikají:

Granada

2. takhle vznikají:

Kroma Atelier

Kroma Audio

Obr. výše (bod 2a) Loutnářské umění, aneb bassreflexové porty repro Kroma jsou vyrobeny z různých druhů dřeva - cedrového a jedlového - renomovaným loutnistou španělských kytar a naladěny na různé frekvence, aby pomohly dosáhnout bohatého a přirozeného tónu. Jak je pro značku typické - při výrobě ozvučnic není použit žádný kus kovu; není použit jediný kovový šroub; ani v šasi, ani ve filtru, dokonce ani v upevnění měničů. / obr. níže (bod 2b) Krion TM - Nevodivý a nemagnetický materiál, který se vyznačuje vysokou hmotností a absencí rezonancí, takže nedochází k žádnému zvukovému zabarvení. Modelům Kroma dává  jedinečný hudební, lidský zvuk

Krion Atelier

Kroma si pro výrobu reproduktorových skříní vybrala Krion TM kvůli vysoké akustické izolační schopnosti materiálu. Reprosoustavy jsou vyrobeny výhradně z minerálního kompaktu (Krion je něco mezi "umělý kámen" a porcelán) a přehrávají zvuky s vysokou věrností a realistikou. Barva zvolená pro výrobu reprosoustav Kroma je bílá, která nabízí elegantní estetiku odpovídající kvalitě produktu. Kombinace se dřevem a logo společnosti vytištěné v reliéfu na povrchu nakonec definují design značky pvymyšlený tak, aby patřil do popředí akustického sektoru.

Vysoká kujnost Krion TM nabízí ergonomický design, který umožňuje kombinaci nejnovějších technologií s řemeslnými technikami vyráběnými renomovanými španělskými kytarovými kytaristy. Výsledkem je čistý zvuk, který je plný přirozenosti. Snadná oprava pevného povrchu zajišťuje, že si reproduktory zachovají svůj neupravený vzhled mnohem déle, což je klienty vysoce ceněno.

Zvukově izolační vlastnost od Krion TM
Vnitřní vlastnosti Krion TM z něj činí materiál schopný pozitivně přispívat k akustické izolaci. Na rozdíl od dřeva (materiál běžně používaný k výrobě akustických boxů) hustota a různé tloušťky; nulová pórovitost a možnost úplného vyloučení spár nabízí nejlepší možnosti na trhu pro izolaci hluku a pro optimální akustické hladiny v uzavřených prostorách.

Krion Atelier

Výše materiál Krion / níže z něj Kroma SIGNATURE SERIES

Kroma Signature Series

Kroma MacBeth

MacBeth je kompaktní regálová (stojanová) reprosoustava s výkonným měničem, jenž poskytuje velký, přirozený zvuk Kroma. Stejně jako všechny repro značky je k dispozici v přirozeně bílé Kroma a v 5 barvách Aston Martin. Pojmenována po postavě „Macbeth“ z opery Giuseppe Verdiho - "Ztělesňující témata ambicí, zrady a ničivého vlivu nekontrolované moci. Jeho cesta slouží jako varovný příběh o destruktivních důsledcích ambicí a morálních kompromisů". (to citujeme výrobce a jestli vás napadá pro některá "volená" povolání povinná návštěva představení před začátkem mandátu - tak ano, nás také). Ale raději k  reprosoustavám zvuku jihošpanělského slunce - oba modely patří do střední řady značky (CLASSIC, SIGNATURE a REFERENCE SERIES) nuže model Kroma MacBeth

Kroma MacBeth

Kroma MacBeth

Kroma MacBeth

SPECIFIKACE (MacBeth)
Měniče:
¤ výškový reproduktor AMT
¤ 8″ eloxovaný hliník 
Citlivost: 91 dB
Impedance: 4 Ω
Frekvenční odezva: 25 Hz - 30 kHz
Doporučený výkon: 30 - 300 Watt
Rozměry: 54,5 x 32 x 27,5 cm 
Hmotnost: 25 kg (ks)

Kroma MacBeth

Výše MacBeth / níže Kroma Matilde

Kroma Matilde

Matilde je reprosystém tak rozměrný (140 cm výška) a tuhý, že je téměř imunní vůči vibracím. Obsahuje nový 10palcový hliníkový měnič  Purifi Audio a výškové repro Mundorf AMT. Kroma Matilde často vyvolává pocit síly, odolnosti a ušlechtilosti. Je dokonalý u niverzál na jakoukoli hudbu do téměř jakéhokoliv prostoru, má nadčasovou kvalitu překonávající dočasné módní trendy je to reprosystém vhodý pro jedince všech věkových kategorií i nárokových kategorií - Matilde

Kroma Matilde

Kroma Matilde 

Kroma Matilde

SPECIFIKACE (Matilde)
Měniče:
¤ výškový reproduktor AMT
¤ 2x 6,5″ eloxovaný hliník
¤ 8″ eloxovaný hliník
¤ 2x 10″ eloxovaný hliník
Citlivost: 90 dB
Impedance: 4 Ω
Frekvenční odezva: 20 Hz - 27 kHz
Doporučený výkon: 30 - 1000 Watt
Rozměry: 140  x 48 x 34 cm 
Hmotnost: 80 kg (ks)

Kroma Matilde

Doporučené ceny:
Kroma MacBeth - 24/27/27 tisíc GBP/USD/EUR  (+£830 za barvy Aston Martin)
Stojan - 3.495 britských liber  (+£580 za barvu Aston Martin)
Kroma Matilde - 62.500 GBP (+£1.060 za barvy Aston Martin)

Kroma Stand

Krion Atelier

Audio Video Kino Bratislava 2024

XAVIAN Medea

Perfect Sound Group

Bowers & Wilkins Pi6 / Pi8

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Lab12 | Audiofeel

AudioEgo

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

AV Center High-End Studio Praha

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies