Jak to slyší v Japonsku

Tak už je to rok - co informujeme o "výsledcích celoroční práce kolegů v profesi napříč planetou". První dílem rubriky bylo právě Audio Excellence Award:

Jak to slyší - v zahraničí - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

Japonská hlavní Hi-Fi událost roku AUDIO EXCELLENCE AWARD Léta Páně 2024 po Kristu (Japonsko a křesťanství nám připomnělo brutální,  ale výborný film - jestli máte sílu na 161 minut režisérsko autorského "řádění" Martina Scorseseho - hurá na to:

Mlčení (2016) - IMDb

Vy kdož jste dílo přežili - japonské oceněné Hi-Fi výrobky pro rok 2024 - ZLATÁ CENA:

 

Accuphase A-80 

Jak to slyší v Japonsku

Accuphase A-80 - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

A-80 je výkonový zesilovač třídy A vyvinutý jako verze stereofonního zesilovače vrcholného modelu A-300 k 50. výročí značky Accuphase (kde jak proč značka vznikla viz:

1946 - 2011 | KENWOOD - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení )

Optimalizace 10 paralelních push-pull výkonových tranzistorů MOS-FET v koncovém stupni přináší výstupní výkon 65 W do 8Ω, 130 W / 4Ω, 260 W / 2Ω a 520 W do 1Ω. Důslednými investicemi do nových, špičkových technologií pro redukci šumu bylo dosaženo pocitu přítomnosti a projevu, který může konkurovat živým vystoupením. Výkonový zesilovač A-80 dokonale spojuje moderní technologie s bohatými znalostmi historie, má vynikající schopnost reagovat na kolísání impedance reprosoustav.

ČTĚTE DÁLE, JE TOHO MNOHO! ↓

 

LUXMAN C-10X

Jak to slyší v Japonsku

Dvě jsou lepší než jedna | LUXMAN - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

C-10X je úchvatně realistický řídící zesilovač, plný harmonie Vlajkový model, který vdechuje nový život poslechovému zážitku. Zvýšíte hlasitost a uchvátí vás pocit reality. Před vámi se otevře prostorná zvuková scéna, která nádherně vyplní prostor. Rozvíjí se zázračný zážitek, kdy hudba vdechuje energii do života. To, co jsme hledali pro náš vlajkový model, bylo dokonalé vyjádření umělecké formy, kterou je hudební reprodukce. Model C-10X je vybaven novým zpětnovazebním obvodem „LIFES“ a originálním elektronicky řízeným atenuátorem „LECUA-EX“.  Plně vyvážené zvukové cesty jsou přímo propojeny v celé 3rozměrné struktuře, čímž je dosaženo nekonečného ticha, ohromujícího okamžitého výkonu a skutečného pocitu realismu. Takový je řídicí zesilovač C-10X, který předznamenává novou éru čisté hudební reprodukce. (testy výrobků Luxman v ČR nehledejte, problém není v Japonsku nebo zde - místní dovozce volí cestu tzv. "samotestů" - což nás mrzí, neb Luxman rádi máme, ale na samé REFERENCE Platinové noty by to asi nebylo, tak alespoň závěry ze zahraničí)

 

TAD-GE1-WN

Jak to slyší v Japonsku

TADaTAD - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

Podlahový model koncipovaný ve snaze o dosažení ideálu - to je 3pásmový podlahový model se 3 měniči od japonské high-endové značky TAD. Střední a vysoké frekvence má na starosti koaxiální jednotka CST. Membránu wooferu tvoří MACSII, originální vícevrstvý laminát z aramidového vlákna a netkanýc textilií. Jeho zvuková kvalita je jako zvuk jemné minerální vody, bezbarvý a průzračný, přesto plný chuti. Výsledek technologických řešení snah o dosažení ideálu byl vysoce oceněn.

ZVLÁŠTNÍ ZLATÁ CENA:

ESOTERIC Grandioso C1X / Grandioso S1X

Obrovské prostorové zobrazení a hnací síla s neskutečným širokým dynamickým rozsahem - to jsou vlajkové produkty značky  ESOTERIC, oceněny také cenou The Absolute Sound Editors' Choice Award 2023 (Grandioso S1X je stereofonní výkonový zesilovač, absolutním vrcholem jsou monobloky Grandioso M1X - vítěz loňské zvláštní ceny - té "běžné" u těchto produktů brání ceny). 

Jak to slyší v Japonsku

Krásný design s hlubokými řezbami (jen citujeme ale souhlasíme) společnost Esoteric, která posouvá mechatroniku na další úroveň, představila sólový předzesilovač Grandioso C1X a výkonový zesilovač Grandioso S1X třídy A. Zvuk je charakteristický svým rozsáhlým prostorovým popisem a hnací silou s širokým dynamickým rozsahem. Opravdu si zaslouží zvláštní ocenění.

Jak to slyší v Japonsku

Součástí série Grandioso je ještě loni také zlatem oceněný gramofon T1, monoblokový D/A, či ultimativní (SA)CD. A poslední (budoucí, prodeje začínají za pár hodin - o půlnoci japonského času) novince značky zítra zde v rubrice, kompletní nabídka produktů viz:

The joy of a highest levels of musical elation | ESOTERIC - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

Dvě nová eF | ESOTERIC - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

Nejnovější zprávy ze světa Hi-Fi | ESOTERIC - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

Jako když posloucháte trojrozměrný zvuk | ESOTERIC - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

 

PHASEMATION MA-5000

Jak to slyší v Japonsku

Vacuum Tube Monaural Vacuum Amplifier s výkonem 45 Watt a cenou (a pro  mnohé asi i designem) "nic moc" až "zcela mimo" podrtil představy recenzentů (nejen doma v Japonsku) planety, a předefinoval co to znamená výborný, zvukově famózní koncový zesilovač. Kdo neslyšel nepochopí, kdo na něj nemá - prostě smolař. Loňským vítězem byla přenoska Phasemation PP-5000 (obr. níže - 15t.€), možná pamatujete vrcholný (ca 1 milon korun českých) firemní phono předzesilovač. (tak příští rok ještě řídící zesilovač a věžička je hotová - vtípek, ale jinak "doma bychom ji uvítali" - hodně vřele)

Megalomanské phono - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

Jak to slyší v Japonsku

 

Bowers & Wilkins 801 D4 Signature

Jak to slyší v Japonsku

Bowers & Wilkins 801 D4 Signature - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

(Nejen) v Praze, Ostravě  či Tokiu zabodovaly vrcholné B&W 801 ve verzi Signature naplno - absolutní delikatesa, mňam.

 

Bowers & Wilkins 805 D4 Signature

Jak to slyší v Japonsku

Bowers & Wilkins 805 D4 Signature - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

A trochu to samé se v této D4 generaci zadařilo regálovkám B&W 805 - upgrade na Signature je opravdu neuvěřitelně povedený. Kde se "vzalo" Signature viz:

3 (Series) 700 (generace) S3 (verze) Signature | BOWERS&WILKINS - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

 

Sonus faber Amati G5

Jak to slyší v Japonsku

Sonus faber Amati Generation 5° - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

V italském Arcugnano je krásně - slovy japonských kolegů: „Amati, která vzdává hold houslařům a zdědila tradici Sonus Faber, se vyvinula do své páté generace a nyní je ještě kompletnější. Zatímco Sonus zdědil krásný vzhled a jemný tón svého předchůdce, silná stránka emocionálního výrazu se stala ještě výraznější.“

 

VELKÁ CENA STŘEDNÍ TŘÍDY:

AURA VA 40 rebirth

Jak to slyší v Japonsku

Aura 35th Anniversary je integrovaný zesilovač navržený k připomenutí 35. výročí značky Aura Design. Tento jubilejní model, pojmenovaný po původním VA 40, je navržen jako čistě analogový zesilovač, který věrně reprodukuje původní návrh obvodu z konce 80. let (značka patřila pod B&W). Bez digitálních vstupů nebo displeje přenechává VA 40 rebirth všechny operace ručnímu ovládání, koncept tohoto jubilejního modelu je objasňuje výhody tradičního MOSFET single push-pull Toho je dosaženo vynikající linearitou na nízké úrovni a nově získanou odezvou vysokého výkonu.

Největším rysem znovuzrození VA 40 je jeho propracovaná struktura s velkým chladičem vybaveným MOSFETem umístěným nahoře a základní deskou vzhůru nohama. Zvukově zajímavé řešení s "rychlým" zvukem dosahuje značných teplot. U verze VA 40 rebirth je MOSFET bezpečně připevněný k velkému nehlučnému chladiči s vynikajícími vlastnostmi tlumení vibrací a teplo je efektivně odváděno ventilačními otvory ve víku. MOSFETy, které pracují s optimálním řízením teploty, mohou nadále demonstrovat své schopnosti, aniž by způsobovaly zhoršení charakteristik vlivem tepla. Kromě toho, protože teplo uniká nahoru, hlavní deska připevněná ke spodní části chladiče si zachovává svůj výkon, aniž by byla ovlivněna teplem (což ovlivňuje životnost součátek).

Pro VA40  je na zakázku vyráběn toroidní transformátor o výkonu 200VA, zesilovač dále používá britské MOSFETy EXICON ECX10P20/ECX10N20, kovové filmové rezistory VISHAY, vysoce kvalitní kondenzátory NICHIKON MUSE a má pozlacená kontaktní relé.

O znovuzrození Aura VA 40
Společnost Aura Design, která byla založena v anglickém Worthingu v roce 1989, slaví 35. výročí. Zakladatelem je Michael Tu. Ihned po svém založení společnost pokračovala ve výrobě produktů v Brightonu po dobu 7 let jako dceřiná společnost B&W, než převedla značku do Aura Design Japan. VA 40 rebirth se vyrábí v Japonsku. Přední panel a šasi jsou vyrobeny v Tsubame-Sanjo, které je známé zpracováním kovů a dosáhlo vysoké přesnosti a kvality.

 

HLAVNÍ CENA STŘEDNÍ TŘÍDY:

DENON DP-3000NE

Jak to slyší v Japonsku

Vlajková loď v ebenové dýze | DENON - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

„Je úžasné, že této úrovně kvality zvuku lze dosáhnout za rozumnou cenu.“
Shintaro Ohashi

 

STŘÍBRNÁ CENA:

ACCUPHASE DP-770 digitální přehrávač

ESOTERIC K-05XD digitální přehrávač

TAD-D700 digitální přehrávač

LUXMAN NT-07 síťový transport

LUXMAN L-509Z integrovaný zesilovač

( Dvě jsou lepší než jedna | LUXMAN - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení )

TRIODE EVOLUTION 300 30. Anniversary elektronkový integrovaný zesilovač

Triode - FROM JAPAN WITH LOVE - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení )

ACCUPHASE C-2300 předzesilovač

TAD-C1000-S předzesilovač

ACCUPHASE P-4600 výkonový zesilovač

MONITOR AUDIO Platinum Series 3G reprosoustavy

PIEGA Coax 411 reprosoustavy

Avantgarde UNO SD a Avantgarde DUO SD reprosystém

Technics  SL-1200GR2 analogový přehrávač

( Lambo do každé rodiny | TECHNICS - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení )

 

BRONZOVÉ OCENĚNÍ:

CANOR AUDIO PH1.10 phono ekvalizér

Phasemation  EA-220 phono ekvalizér

DENON DCD-1700NE digitální přehrávač

TEAC VRDS-701 / VRDS-701T digitální přehrávač / transport

MARANTZ CD 50n / MODEL 50 digitální přehrávač / integrovaný zesilovač

DENON DNP-2000NE síťový přehrávač

Technics SU-GX70 integrovaný zesilovač kompatibilní se sítí

DENON DNP-2000NE síťový přehrávač

VOLUMIO Rivo síťový přehrávač

JBL SA550 Classic integrovaný zesilovač

AURORASOUND HFSA-01 integrovaný zesilovač

( HFSA první přichází - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení )

HEGEL P30 / H30A předzesilovač / výkonový zesilovač

DYNAUDIO série Focus aktivní reprosoustavy

YAMAHA NS-2000A reproduktorový systém

JBL 4329P aktivní reprosoustavy

JBL L82 Classic MkII / L100 Classic MkII reproduktorový systém

( Retro JBL invaze - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení )

QUADRAL řada Chromium reproduktorový systém

FOCAL série Vestia reproduktorový systém

KEF řada R reproduktorový systém

Ortofon Super OM 5E přenoska

Ortofon AS-212R / AS-309R gramofonová raménka

Dánská radiální 9" a 12" s eR navíc | ORTOFON - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení )

 

Těšte se na pokračování japonských hodnocení v podobě Analogu - speciál - loňský díl zde:

Jak to slyší v zahraničí - ANALOG speciál - díl VIII. - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

 

Jak to slyší v Japonsku

XAVIAN Medea

Perfect Sound Group

Denon PerL v akci

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Unitra

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Lab12 | Audiofeel

AudioEgo

SPL

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

AV Center High-End Studio Praha

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies