arya audio labs

Tudy na vibrace - vyrazili britští Arya Audio Labs

arva audio labs

RevOpod je první audio zápatí na světě využívající zcela nový systém izolace vibrací s miniaturizovaným designem hrncových ložisek (vybaveno kluznou plochou se stává všesměrně posuvným) vyvinutým předními výzkumníky z Institutu pro výzkum zvuku a vibrací ve Velké Británii a zabalený do elegantního a poutavého designu. Níže na obr. verze RevOpod Mini

arya audio labs

arya audio labs

arya audio labs

arya audio labs

Arya Audio Labs o sobě: "V roce 2017 jsme se rozhodli otevřít novou kapitolu v historii reprodukce zvuku přehodnocením zvukových technologií, které dnes používáme. To vyžadovalo multidisciplinární tým mechanických a elektroinženýrů, akustiků i průmyslových designérů s vášní pro hudbu a neochvějným odhodláním se spojit a strávit nespočet hodin vývojem proprietárních řešení, která se nepodobají ničemu, co audio průmysl dosud viděl.

Dnes se Arya Audio Labs odlišuje vývojem a výrobou všech klíčových komponent pro své inovativní produkty zcela interně. To nám umožňuje vytvářet skutečné špičkové produkty, aniž bychom byli omezováni současnými řešeními."

To je pravda (pozn. redakce) důkazem je:

arya audio labs

AirBlade™ - na obr. výše / níže - je vysoce výkonný výškový reproduktor (za 12t. euro)

arya audio labs air blade

AirBlade ™
Přibližně 100 let je dominantní technologií reprodukce zvuku dynamický reproduktor. Jeho princip je poměrně jednoduchý, a proto se stále používá, ale má také velké nevýhody elektrické, mechanické a akustické. K překonání omezení dynamického ovladače a dalších technologií využívá Arya Audio Labs zásadně odlišný přístup. Namísto použití těžké membrány se samostatnou kmitací cívkou obsahuje měnič AirBlade ultralehké fóliové prvky uspořádané ve vrstvách s vodivými hliníkovými stopami přímo k nim připojenými. Když je aplikován elektrický signál, protilehlé vrstvy membrány se buď pohybují k sobě nebo od sebe v závislosti na směru proudu, čímž pohybují vzduch a vytvářejí zvuk. Rozložením oblasti membrány do několika vrstev a implementací zakřiveného tvaru se AirBlade vyhýbá typickému problému s vyzařováním u tradičních měničů a zároveň dosahuje vyšší manipulace s výkonem, sníženého zkreslení a lepší vzduchové vazby díky velké ploše membrány.

arya audio labs air blade

Výsledkem je, že AirBlade je jediným vysokofrekvenčním reproduktorem na světě se skutečnou konstantní směrovostí. Ve formě doplňku AirBlade HYPE se používá k rozšíření i těch nejhonosnějších špičkových audio systémů kompenzací jejich směrového chování a vylepšením jejich zvukových vlastností.

arya audio labs air blade

Konstantní směrovost
Membrána AirBlade je založena na modifikovaném principu Air Motion Transformer (AMT), kde se ultralehká fólie ponořená v silném magnetickém poli pohybuje push-pull způsobem. Tato modifikovaná AMT se vyznačuje zakřivenou membránovou strukturou, která umožňuje měniči udržovat v podstatě identickou frekvenční odezvu na ose a mimo osu v úhlu 180°, čímž se eliminuje problém sladkého místa a poskytuje skutečně širokopásmová zvuková reprodukce.

arya audio labs air blade

arya audio labs air blade
Technologická tour de force
Převodník AirBlade (dnes nabízený ve dvou variantách - generaci v2 a Signature Edition) je technologické mistrovské dílo skládající se z více než 150 precizně zpracovaných dílů. Jeho výkonná magnetická struktura pohání membránu o hmotnosti pouhých 3 gramů, která pokrývá plochu 19 200 mm², což odpovídá 37 x 1" výškovým reproduktorům!

arya audio labs

Každý AirBlade HYPE má nastavitelnou výhybkovou síť s vysoce kvalitními otočnými přepínači Elma (obr. výše) které umožňují bezproblémovou integraci s širokou škálou reproduktorů. K dispozici je výběr ze 4 dělicích frekvencí a 5 nastavení úrovní, které umožňují snadné vyladění přídavné jednotky v závislosti na účinnosti a zabarvení hlavního reproduktoru. Časování se nastavuje jednoduše posunutím jednotek AirBlade HYPE do strany s ohledem na spárovaný reproduktorový systém.

arya audio labs

arya audio labs air blade

AirBlade HYPE byl navržen jako přídavná jednotka pro rozšíření stávajících reproduktorů. Je vybaven nastavitelným crossoverem s diskrétními kroky pro úroveň (0 až -12 dB útlum) a X-Over (1 až 3,5 kHz), což umožňuje snadnou integraci do téměř jakéhokoli systému. Smyslem není nutně výměna výškových reproduktorů (i když je to možnost), ale spíše jejich podpora (foto níže s Oswalds Mill Audio Mini "Much larger" zvuk než vypadá | OSWALDS MILL AUDIO - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení ). 

arya audio labs air blade

arya audio labs air blade

SPECIFIKACE
Dělící frekvence: 1,0 kHz, 1,6 kHz, 2,4 kHz, 3,5 kHz ( 1. řád )
Citlivost: 96dB (nastavitelné až o -12dB v 3dB krocích)
Impedance: 4 Ohm (lineární, čistě odporová)
Rozměry: 140 x 115 (včetně nožek RevOpod Mini) x 240 mm (265 mm včetně vázacích sloupků)
Hmotnost: 11 kg (pár)

arya audio labs

Doporučená cena:
AirBlade HYPE v2 - 9.800/12.250 GBP/EUR
AirBlade HYPE SE - 14.800 GBP

arya audio labs

arya audio labs air blade

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies