Šťastný Nový Rok 2024

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Abychom si to tak shrnuli a vynechali přitom všechno, co se děje ve světě mimo audio:

> vyšlo 166 recenzí 
>> okomentovali jste je (ale nejen je, i ty starší) 2 240 komentáři
>>> napsali jste si mailem o radu či konzultaci víc než 1 000x
>>>> došlo k nějakým 20 změnám v rámci všech tří redakčních sestav (a to k mé velké spokojenosti)
>>>>> kvůli nemilé ekonomické situaci v prvních cca 10 měsících se nestala tradiční pražská Audio Video Show (k mému zármutku, i když je organizace velmi náročný koníček)
>>>>>> díky "nové síle" jsme začali doslova zaplavovat sekci novinek (https://www.hifi-voice.com/vsimli-jsme-si) spoustou a spoustou informací z celého světa, které si jinde sotva přečtete - právě tady najdete mimořádné množství zajímavostí
>>>>>>> celkově vás na Hi-Fi Voice dorazilo k počtení a zábavě tento rok (tedy do 31.12. 2023 10.31) přes 1 300 000 a pročetli jste přes 2 700 000 stránek

Co se týká největších zajímavostí, můžete si je prohlédnout ve zhutněné formě nejsnáze v nedávno publikovaném Produktu roku 2023

Jinak se ve světě domácí reprodukce zvuku (a obrazu) vlastně nestalo nic revolučního, ale stále pokračuje citelný trend "zdostupňování" zajímavých technologií. To zač byste před 20 lety zaplatili horentí sumu dnes můžete najít v docela dobře dostupných modelech, ultimativní high-end pak zase řeší snad i ty nejmenší představitelné limity, aby bylo myšleno skutečně na vše. Bohužel pokračuje i trend masivního zdražování (nebo spíše tedy polarizace - cenové úlety směrem vzhůru stále neznají mezí, ale čím dál víc chybí "střední třída" od třeba 50 do 200 tisíc), ačkoliv se sem tam objevují známky, že už to účetním malých i velkých firem došlo a že by se snad v dalším plánování mohla promítnout neochota kupovat věci za stovky tisíc ve velkém. 

Bývá tradicí si na konci roku vždycky něco přát. Já bych si přál, abychom se všichni více bavili tím, že můžeme poslouchat a mít radost z hudby, která je dnes díky mnoha streamovacím službám dostupnější než kdy dřív. Tedy "více bavili" a "méně se hádali", protože upřímně řečeno, vzájemně se napadat a nadávat si (a že se to děje, viďte) v konextu hi-fi je trochu jako tlouct se ve školce o plastové kladívko - mírně nedospělé a jaksi neodpovídající. Nechte lidem jejich kabely, filtry, exotické rezonátory nebo třeba vášeň ke sbírání a poslouchaní různých masterů hudebních nahrávek. Nechte jim jejich vášeň pro ultra drahé "iracionality" - nechcete je se bavit. 

A bavte se hlavně sami - poslouchejte na své vintage sestavě nebo na nejmodernějších komponentech, objevujte nové skladby a alba, nebo se kochejte klasickými nahrávkami, protože nakonec právě proto jsme tady. No ne?

Šťastný nový rok!

Daniel Březina
šéfredaktor

 

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies