Synthesis Metropolis NYC500

Slunná Itálie - je z produktů Synthesis Art in Music cítit, vidět, slyšet. Jsou z místa tří eM - ves Morrovalle, region Marche,  provincie Macerata - u pobřeží Jaderského moře a také v místě kde "elektroniku pro hudbu" dělal celý život i jeho otec, a (tvůrce všeho na fotografiích) Luigi Lorenzon jeho původní firmu a obor (elektronika pro kytarové zesilovače) jen trochu posunul - a dnes má v nabídce 18 modelů high fidelity audiotechniky (a jeden kabel).  

Synthesis Cable

Luigi Lorenzon se v oboru elektroktroniky pohyboval od mládí a už jako kluk se naučil vyrábět transformátory - ve firmě svého svého otce ve FASEL, což byla společnost založená Lorenzonem seniorem v roce 1961 a rychle se tehdy jako výrobce kvalitních výstupních a výkonových transformátorů, tlumivek, induktorů a dalšího pro hudební nástroje, r stala velmi úspěšnou. Jejich klasika je výstupní transformátor (model 3.370.063) vyrobený pro firmu EME Thomas Vox a použitý v modelu VOX AC30 (používali Beatles). Legendární červený induktor  Fasel byl vyráběn pro Dunlop a používána ve wah-wah Cry Baby (lidově "kvákadlo" Dunlop Cry Baby je špičkový wah-wah pedál, legenda v oblasti kytarových efektů) miloval ho Jimmy Hendrix. Pěkné dětství a dobrý odrazový můstek pro život malého L.L., dnes výrobce s celosvětovou působností.

Synthesis Rome 98 SE

Tak to byla (pra)historie, moderní historie začíná rokem 1992, když Luigi Lorenzon zdědil podnikání svého otce, a rozhodl se spojit své technické znalosti a lásku k hudbě - původní směr rozvinul/posunul a založil SYNTHESIS Art in Music. Co firma (vlastně po 62 letech) nabízí?

Synthesis Roma 79

Šestnáct elektronkových a hybridních zesilovačů všech typů ve třech řadách, lišících se poměrně dost zřeteně designem,  s názvy ROMA classic series (11 produktů), ACTION (3 - integrované zesilovače), METROPOLIS (z úvodního obrázku - 4 produkty) plus jeden CD přehřávač a jeden DAC oba součást řady Roma classic series (a ten jeden síťový kabel osamocený v sérii CABLES). 

Synthesis NYC175i

Na úvodní fotografii textu je to nej řady METROPOLIS - NYC500, 60ti kilogramový monofonní elektronkový zesilovač s výkonem 500 Watt/do 4 i 8 Ω. Jak jsou na tom s výkony tři zbývající (integrované) modely této série uhodnete - NYC 200i, NYC175i a NYC100i.

Synthesis NYC200

Tři modely řady ACTION Series jsou vzhledově i jinak "klasické lampáče" (ale s D/A převodníkem) i jejich název říká vše: Action A40Virtus, Action A50Taurus a Action A100Titan (na snímku níže) se 4mi KT66 na kanál dává 100 Wattů ze 40 kg solidní konstrukce.

Synthesis Action 100

Nejrozsáhlejší v nabídce Synthesis (Art in Music) je ROMA (viz příklady jde o výrobky spíš "cenově rozumné", výjímkou jsou vrcholy řady METROPOLIS integrovaný NYC200i je za 16.999€ a monoblok z úvodního obrázku ještě o krůček dál, ale jde o výkonem mimořádné konstrukce - na lampy) s jedním phono předzesilovačem (4.750€), čtyřmi lampovými integráči (spíš 3 a půl - viz dále), jedním řídícím (4.300€) a dvěma (jeden a půl) koncáky - Roma 98DC (3.300€) a tou půlkou je myšlen Roma 98DC Special Edition. Trochu výjimka je hybridní ingegrovaný zesilovač s digitálními vstupy Roma 37DC+ (to níže na obrázku je on, může být i v oné atraktivní červené-m dřevě).

Synthesis Roma 37DC+

A právě jeden z těch "3 a půl" lampových integrovaných zesilovačů se právě dočkal "ještě další půlky" - pojmenované Roma 510AC Signature. 3 linkové RCA, jeden XLR vstup a RCA phono pro MM/MC. Prostě klasika - navíc s časem možností připojit výkonový stupeň. Poctivě udělaná klasika, všechny lampy jsou v pozlacených keramických základnách, aby se eliminovalo riziko oxidace. Konfigurace "push-pull pentode" s elektronku 12BH7 (driver), s  ECC83/12AX7 pro předzesílení a  dvěma koncovými elektronkami typu KT88 posouvá jeho výkon na slušných 80 W na kanál.

Synthesis Rpma 510AC

SPECIFIKACE
Typ: Stereo elektronkový integrovaný zesilovač
Architektura:  push-pull
Lampy (na kanál): 2 x KT88, 1 x 12BH7, 1 x 12AX7
Frekvenční odezva: 20 Hz – 20 kHz (-0,5 dB)
Výkon: 80 W na kanál při 6 ohmech
Zkreslení: 1 % (1 kHz) při maximálním výkonu
Vstupy: 3 RCA linkové vstupy, 1 duální 3pinový XLR linkový vstup, 1 MM/MC phono vstup s přepínačem a nastavením zátěže
Výstupy: RCA (variabilní), stereo svorkovnice
Zisk: 40 dB a MM; 60 dB a MC
Rozměry : 410 x 420 x 235 mm
Hmotnost: 20 kg

Synthesis Rpma 510AC

Cena: 5.700 EUR

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies