Cradle to Cradle

Kdo co je znamená B&O ví (skoro) každý, dokonce i čtenář Hi-Fi Voice https://www.hifi-voice.com/vsimli-jsme-si/4638-barbie-olufsen a https://www.hifi-voice.com/vsimli-jsme-si/4598-kdyz-se-sejde-severo-a-jihoevropsky-luxus je informován co nového v Dánsku.

Co znamená Cradle to Cradle naznačuje úvodní obrázek, slovy: Produktový standard Cradle to Cradle Certified® poskytuje rámec pro hodnocení bezpečnosti, kruhovitosti a odpovědnosti materiálů a produktů v pěti kategoriích udržitelnosti. A co mají společného B&O a C2C? Všechno:

BANG & OLUFSEN JE PRVNÍ AUDIO ZNAČKA NA SVĚTĚ S CERTIFIKACÍ CRADLE TO CRADLE

Bang&Olufsen C2C

Co je to ta certifikace Cradle to Cradle?
Principy designu Cradle to Cradle, vytvořené americkým architektem Williamem McDonoughem a německým chemikem Michaelem Braungartem v roce 2002, představují nejambicióznější standard certifikace produktů na světě. Rámec, standard a certifikace byly vytvořeny institutem, jehož cílem je podporovat udržitelný rozvoj a cirkulární změny zavedením vyměnitelného, ​​přizpůsobitelného a upgradovatelného přístupu k produktům. Přístup Bang & Olufsen k vyměnitelným, přizpůsobitelným a upgradovatelným produktům je doplňkem ke specifickým požadavkům institutu ve standardu. A co víc, je založeno na vědě, vedeno dobrovolníky a auditováno třetí stranou, což zajišťuje, že přísné standardy, které stanovuje, jsou co nejpřesněji dodržovány.

Bang&Olufsen C2C

POKUD VÁS TÉMA NEZAJÍMÁ - Následující řádky se už netýkají přímo HiFi (či Bang&Olufsen), jde o (do)vysvětlení tématu: Produktový standard Cradle to Cradle Certified® poskytuje rámec pro hodnocení bezpečnosti, cirkularity (oběhové hospodářství/cirkulární ekonomika) a odpovědnosti materiálů a produktů v pěti kategoriích.

Bang&Olufsen C2C

- zajištění bezpečnosti materiálů pro člověka i životní prostředí (Tato kategorie ve standardu Cradle to Cradle Certified® Product Standard hodnotí, že chemikálie a materiály použité ve výrobku jsou vybírány tak, aby upřednostňovaly ochranu lidského zdraví a životního prostředí, což má pozitivní dopad na kvalitu materiálů dostupných pro budoucí použití)
- prostřednictvím návrhů konstrukcí a procesů umožnit cirkulární ekonomiku/oběhové hospodářství (Tato kategorie ve standardu Cradle to Cradle Certified® Product Standard hodnotí, že produkty jsou záměrně navrženy pro jejich další použití a jsou aktivně recyklovány na svých zamýšlených cyklických stezkách)
- čistý vzduch - výroba čisté energie a ochrana klimatu (Tato kategorie ve standardu Cradle to Cradle Certified® Product Standard hodnotí, že výroba produktů má pozitivní dopad na kvalitu ovzduší, dodávky obnovitelné energie a rovnováhu plynů měnících klima)
- ochrana zdrojů vody, vzduchu a půdy (Tato kategorie ve standardu Cradle to Cradle Certified® Product Standard hodnotí, že s vodou a půdou se zachází jako se vzácnými a sdílenými zdroji. Povodí a půdní ekosystémy jsou chráněny a lidem a všem ostatním organismům je k dispozici čistá voda a zdravá půda)
- přijetí bezpečných a sprvedlivých pracovních postupů (Tato kategorie ve standardu Cradle to Cradle Certified® Product Standard hodnotí, že společnosti jsou odhodlány prosazovat lidská práva a uplatňovat spravedlivé a nestranné obchodní praktiky)

Bang&Olufsen C2C

Tak takový je dnes Bang & Olufsen, a přitom umí nejen designově atraktivní, ale (nejen viz úvodní odkazy) i zvukově velmi zajímavé produkty.

Bang&Olufsen

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies