EverSolo H1

Značku EverSolo (na úvodní snímku přenosný sluchátkový zesilovač s DAC, model H1 za 1.499 Kč) čtenář dobře zná https://www.hifi-voice.com/testy-a-recenze/da-prevodniky-dac/4272-eversolo-dac-z8-dac-z6 . Firma právě bez větších famfár oficiálně uvedla větší verzi DMP-A6 v klasickém formátu/rozměru a bude se jmenovat EverSolo DMP-A8.

EverSolo DMP-A8

Co o své novince říká výrobce: Eversolo se tentokrát vrací se svým DMP-A8, síťovým přehrávačem a DAC nejvyšší kvality s neuvěřitelnou všetranností. Je skutečným středobodem dnešního HiFi systému a nabízí širokou škálu použití, od místního přehrávání souborů až po přístup k vaší hudební knihovně ze síťových zařízení nebo vašich oblíbených streamovacích aplikací. Jeho pečlivý design také zajišťuje nejčistší a nejpřesnější reprodukci zvuku.

DMP-A8 používá proprietární systém EOS (Eversolo Original Sampling-rate Audio Engine) , který podporuje zvukový výstup při všech vzorkovacích frekvencích. Jinými slovy, jakékoli přehrávání zvuku může plně obejít omezení Android SRC a podporuje přenos zvuku z aplikací třetích stran pro bit-perfect přehrávání.

DMP-A8 podporuje téměř všechny dostupné formáty souborů s vysokým rozlišením, včetně formátů CD (FLAC, WAV, APE), DSD512 (.dsf, .dff, .iso, .dst) a také stereo a vícekanálové streamy.

EverSolo DMP-A8

Šasi Eversolo DMP-A8 je vyrobeno z leteckého hliníku, obrobeno na CNC s maximální přesností pro obzvláště robustní konstrukci. Kartáčovaná přední část a eloxované tělo tvoří krásnou kombinaci klasicismu a moderny.

Přední strana zařízení je vybavena velkolepou 6" dotykovou LCD obrazovkou s FullHD rozlišením. Vyznačuje se vynikajícím rozhraním navrženým tak, aby nabízelo vynikající ergonomii pro plynulé a intuitivní uživatelské prostředí. 

EverSolo DMP-A8

DMP-A8 lze použít jako digitální přehrávač pro připojení k různým špičkovým DAC přes jeho I2S HDMI, USB, optický nebo koaxiální výstup. Jako DAC nabízí také četné digitální vstupy: dva koaxiální, dva optické a také USB-B pro připojení počítače nebo smartphonu. Zařízení, které se používá jako vysoce výkonný předzesilovač, má symetrický XLR a nesymetrický RCA vstup. A co víc, DMP-A8 také obsahuje připojení Bluetooth 5.0, které umožňuje jednoduché bezdrátové připojení k široké škále zdrojů. A konečně, DMP-A8 může být také připojen přímo k aktivním reproduktorům nebo zesílení výkonu prostřednictvím jeho nesymetrických RCA a symetrických XLR výstupů pre-out. Balíček doplňuje spouštěcí výstup , který vám umožní integrovat DMP-A8 do řetězce automatického zapínání.

Vestavěný slot M.2 NVME SSD je přístupný ze spodní strany zařízení, což umožňuje rychlou a snadnou instalaci SSD (prodává se samostatně) bez úplného otevření jednotky. DMP-A8 podporuje SSD kapacity až 4 TB. To znamená, že můžete rozšířit kapacitu úložiště pomocí rychlého, spolehlivého a tichého systému pro místní přehrávání souborů. A co víc, je také možné připojit externí paměťové zařízení přímo přes USB OTG port zařízení.

Pro eliminaci rušení a šumu mezi obvody systému (zpracování dat, zobrazení atd.) a obvody zvuku a pro zvýšení čistoty zvuku je zde použito provedení s oddělenými napájecími obvody. Lineární napájecí zdroj se skládá z toroidního transformátoru s vícenásobným vinutím speciálně navrženého tak, aby dokonale odpovídal charakteristikám analogových audio obvodů. Vysoce kvalitní spínaný zdroj je optimalizován pro obvod systému. Tato architektura drasticky snižuje zvlnění a rušení pro špičkové zpracování zvuku. Lineární napájecí zdroj DMP-A8 navíc těží z inteligentního systému přepínání vstupního napětí, který mu umožňuje automaticky se přizpůsobit přijímané úrovni.

EverSolo DMP-A8

Se svým USB rozhraním XMOS XU316 3. generace je DMP-A8 rychlejší, s větší šířkou pásma, což zajišťuje bezztrátový přenos signálu i pro streamy s vysokým rozlišením. USB porty DMP-A8 podporují streamy až do DSD512 Native a PCM 32bit 768kHz.

EverSolo DMP-A8

DMP-A8 těží z nejnovější inovace AKM v digitálně-analogové konverzi. Je vybaven DAC čipy AK4499EX a AK4191EQ a využívá patentovanou technologii Velvet Sound k zajištění reprodukce zvuku, která je stejně přesná jako bohatá a detailní.

EverSolo DMP-A8

Dva femtosekundové oscilátory Accusilicon s ultra nízkým fázovým šumem poskytují dekódovacím obvodům čistý hodinový signál (45,1584 MHz a 49,152 MHz). Tento design účinně eliminuje jitter a zajišťuje extrémně přesnou konverzi a dekódování zvukových signálů, podporuje velmi široký dynamický rozsah a krásnou definici zvuku.

DMP-A8 je vybaven plně symetrickým, vysoce výkonným předzesilovačem s XLR a RCA analogovými vstupy. Také těží z +10dB analogového zisku a v kombinaci s regulací hlasitosti R2R zajišťuje velmi nízký šum a zkreslení na výstupu.

DMP-A8 těží z plně symetrického regulátoru hlasitosti R2R, který využívá přesné rezistory a relé pro přesné ovládání úrovně zvuku a účinně odstraňuje zkreslení a šum z analogového signálu. Zahrnuje také systém ochrany hlasitosti, který automaticky snižuje nadměrnou hlasitost na nastavenou úroveň, když je jednotka zapnutá. Použití analogového ovládání hlasitosti R2R zajišťuje, že DAC je schopen vždy optimálně fungovat.

EverSolo DMP-A8

DMP-A8 je vybaven vstupem HDMI ARC (Audio Return Channel) a lze jej připojit k zobrazovacím zařízením, jako jsou televizory a projektory, které také disponují touto funkcí. To umožňuje oddělení a přenos audio signálů ze signálu HDMI do DMP-A8, což vám umožní vychutnat si kvalitu zvuku EverSolo i při sledování televize.

EverSolo DMP-A8

Hlavní komponenty audio obvodu jsou té nejvyšší kvality, včetně německých kondenzátorů WIMA, audio kondenzátorů Nichicon a Murata, japonských relé Omron, amerických Texas Instruments OPA a dalších. Tento pečlivý výběr komponent umožňuje DMP-A8 poskytovat profesionální kvalitu zvuku. DMP-A8 také obsahuje výkonný DSP procesor s ovládáním hlasitosti, parametrickým ekvalizérem, FIR filtry, HPF/LPF filtrováním, zvýrazněním basů, kompresorem a správou zpoždění.

Vstup Bluetooth 5.0 EverSolo DMP-A8 využívá přijímací čip Qualcomm QCC5125 , takže je snadné bezdrátově streamovat hudbu například ze smartphonu nebo tabletu a zároveň si užívat vynikající kvalitu zvuku díky přenosovým kodekům aptX, aptX LL, aptX HD a LDAC. DMP-A8 nabízí přístup k oblíbeným platformám pro streamování hudby a webradiům, jako jsou Tidal, Qobuz, Deezer, Amazon Music, Apple Music, HighResAudio a Paradise Radio, takže si můžete hudbu užívat bez omezení.

EverSolo DMP-A8

Systém hudební knihovny EverSolo nabízí nejen vynikající výkon místního přehrávání, ale také odhaluje praktické, intuitivní rozhraní. Hudební soubory lze přidávat z místního pevného disku nebo prostřednictvím síťového úložiště. Metadata se automaticky získávají z cloudu a vytvářejí skutečnou knihovnu jmen interpretů, obalů alb, souborů CUE a dalších. Hudba se zobrazuje v kategoriích podle žánru, alba, interpreta a vzorkovací frekvence. Samozřejmě si můžete navrhnout i vlastní seznamy skladeb.

EverSolo DMP-A8

DMP-A8 podporuje širokou škálu síťových protokolů, včetně NFS, SMB v1/v2/v3 a UPnP/DLNA, což vám umožňuje procházet a přehrávat hudbu uloženou na NAS nebo síťovém zařízení připojeném k vaší místní síti. Dokonce i audio streamy s vysokým rozlišením lze bez problémů přehrávat. DMP-A8 poskytuje výkonný systém správy souborů, který umožňuje kopírovat, vkládat, vyjímat a mazat soubory z místního nebo síťového úložného zařízení. Port USB-C lze nakonfigurovat v režimu OTG, díky čemuž je připojení DMP-A8 k počítači zcela transparentní pro správu všech vašich souborů. Sdílení SMB vám umožňuje přenášet soubory z připojeného mobilního zařízení nebo interního SSD do jiných přehrávacích zařízení, jako je počítač nebo NAS ve vaší síti. Tímto způsobem lze DMP-A8 použít jako síťové úložiště, které vám umožní kdykoli přistupovat k vašim zvukovým souborům.

DMP-A8 umožňuje přehrávání CD připojením externího přehrávače (není součástí dodávky) přes USB. Aplikace pro ripování CD používá systém ověřování dat a funkci opravy chyb k uložení bezeztrátových zvukových dat. Algoritmus inteligentně spojuje názvy alb a skladeb, ripuje soubory a automaticky generuje informace o albu a interpretovi. Pro DMP-A8 byla speciálně vyvinuta mobilní ovládací aplikace pro Android a iOS . Kromě základního ovládání přehrávání a správy parametrů místního systému nabízí aplikace asynchronní přístup k datům vaší hudební knihovny, systémovým aplikacím a nabídkám. Umožňuje vám také přistupovat ke streamovacím službám přímo z jeho rozhraní.

EverSolo DMP-A8

Součástí dodávky je také infračervené a Bluetooth dálkové ovládání. Podporována je též funkce WoL (Wake on LAN), která umožňuje zapínání a vypínání zařízení na dálku z vaší sítě (vyžaduje kabelové připojení k síti). Nastavení DAC DMP-A8 poskytuje 6 digitálních filtrů s různými režimy pro různou reprodukci zvuku podle vašich preferencí.

EverSolo DMP-A8

SPECIFIKACE
Dotyková obrazovka: 6palcová LCD Full HD
DAC: AK4191EQ + AK4499EX
Vstupy:
1x Ethernet RJ45 (10/100/1000Mbps)
1x Balanced XLR
1x Single-ended RCA
1x HDMI ARC
2x Coaxial
1x USB-B
2x Optical

Výstupy:
1x Balanced XLR
1x Single-ended RCA
2x USB-A 3.0
1x HDMI I2S
1x Coaxial
1x Optical

Bezdrátové připojení: WiFi 2.4G+5G duální, Bluetooth 5.0
Stremovací služby: Tidal, Qobuz, Amazon Music, Deezer, Apple Music, Highresaudio, Paradise Radio
Podporované síťové protokoly: WebDAV, UPnP, AirPlay, DLNA, Tidal Connect

Vzorkovací frekvence: USB / I2S: PCM up to 32bit 768kHz, DSD up to DSD512
Optical / Coaxial : PCM up to 24bit 192kHz, DSD DoP64
HDMI ARC : PCM up to 24bit 192kHz
Podporované kodeky Bluetooth: SBC, AAC, aptX, aptX HD, aptX LL, LDAC

Barva: černá
Rozměry: 388 x 248 x 90 mm

EverSolo DMP-A8

Doporučená cena: 1.999 € (česká cena bude upřesněna - že výrobek existuje se ví 72 hodin)
Informace bez záruky: prý se pracuje na dedikovaném koncovém stupni, který byl už v předpremiéře vystaven na jedné asijské výstavě

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies