Esoteric N-01XD SE

S koncem loňského roku přišly nové Esoteric / TEAC zprávy (plus připojen přehled novinek) Nejnovější zprávy ze světa Hi-Fi | ESOTERIC - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení nyní čistě Esoteric - verze SE se dočkal síťový DAC Esoteric N-01X (obr. níže ve verzi) SE a (v druhé části) přišly nové hodiny (Master Clock Generator Esoteric G-01XD)

Esoteric N-01XD SE

N-01XD je vybaven Master Sound Discrete DAC, vyvinutým zcela interně pro dosažení původního hlavního zvuku, a vysoce kvalitním síťovým modulem, který poskytuje trojrozměrný zvuk jako byste poslouchali vinylovou nahrávku. N-01XD je nyní ještě pokročilejší - jako model SE s dalšími aktualizacemi kvality zvuku. 

Esoteric N-01XD SE

Esoteric N-01XD SE

New SE model
Od svého založení v roce 1987 je Esoteric v čele inovací jako špičková audio značka z Japonska, která neustále posouvá hranice vysoce kvalitní reprodukce zvuku. Značka Esoteric je známá svým vynikajícím akustickým inženýrstvím, které si udrželo svou reputaci a prestiž, svými masivními investicemi bez ohledu na náklady, řemeslným zpracováním „muzeální kvality“ a krásnými návrhy hodný hudební reprodukce.

Esoteric N-01XD SE

Legendární transportní mechanismus VRDS-ATLAS Super Audio CD, Master Sound Discrete DAC a Master Sound Discrete Clock s proprietárními diskrétními obvody a nejpokročilejší technologie síťového přehrávání zvuku využívající jedinečný lineární systém napájení poskytují charakteristický zvuk Esoteric, který připomíná zvuk vinylu. .
Bez nadsázky lze říci, že historie Esoteric je synonymem pro inovaci digitálního přehrávání v oblasti špičkového zvuku.

Esoteric N-01XD SE

A konečně, verze SE N-01XD je nyní k dispozici s novou technologií diskrétních hodin a vylepšenými analogovými obvody v DAC. Jsme hrdí na naši značku a vždy se snažíme o ten nejlepší zvuk.
Model SE, který vydáváme tentokrát, odráží veškeré myslitelné technologické nahromadění od doby, kdy byl uveden na trh původní model, až po současnost. Užijte si vylepšenou přítomnost, dynamiku a nádherně organické a hudební textury nového modelu SE.

Esoteric N-01XD SE

N-01XD SE
N-01XD SE je špičkový síťový model DAC, který se zrodil z důkladného závazku společnosti Esoteric k nejvyšším standardům kvality. S využitím technologií vyvinutých pro původní „Master Sound Discrete DAC“ ve vlajkové lodi monobloku DAC, Grandioso D1X SE, je N-01XD SE vybaven 2kanálovým stereo DAC s nezávislým napájením pro levý a pravý kanál. Lze připojit různá digitální zařízení a hudbu reprodukovat čistě investováním luxusního množství materiálu do obvodu. Síťový modul, který podporuje formát 22,5 MHz DSD, přináší kvalitní zvuk při přehrávání vinylu díky technologii lineárního napájení, která nepoužívá žádné spínací prvky.

Esoteric N-01XD SE

S novými technologickými vylepšeními původně vyvinutými pro modely Grandioso SE, N-01XD SE nyní obsahuje „Master Sound Discrete Clock“ a vylepšenou analogovou obvodovou část DAC, což vám umožní vychutnat si ještě pokročilejší pocit přítomnosti, dynamiky. a muzikálnost plná tónových textur.

Esoteric N-01XD SE
Hlavní rysy a SPECIFIKACE
Master Sound Discrete DAC se stejnou obvodovou stupnicí jako Grandioso D1X SE
Proprietární delta-sigma modulátor Esoteric na bázi FPGA s podporou 64bit/512F
Aktualizovaný výběr diskrétních dílů v sekci analogového DAC, včetně zesilovacího prvku Esoteric IDM-01
ES-Link Analog, náš proprietární systém přenosu aktuálního signálu, který nese veškerou energii hudby
Špičkový síťový audio engine podporující DSD 22,5 MHz
Široká škála podporovaných zdrojových formátů (DSF, DSDIFF, FLAC, Apple Lossless, WAV, AIFF, MP3, AAC)
Aplikace Esoteric Sound Stream pro chytré telefony/tablety poskytuje vysokou úroveň provozního komfortu pro síťové přehrávání zvuku
Funkce hudebního serveru (úložný port USB × 2)
Podpora více streamovacích služeb a audio kodeků (TIDAL, Qobuz, Roon, MQA, Spotify)
Čtyři nezávislé výkonové transformátory, kanálově nezávislé transformátory pro levý a pravý DAC
Vyhrazený lineární napájecí systém pro síťový modul poskytuje super reálný zvuk vinylové kvality
Master Sound Diskrétní hodiny pro digitální přehrávač
Funkce synchronizace hodin 10 MHz
USB vstup podporuje DSD 22,5 MHz a asynchronní přenos
Dvouvrstvá konstrukce podvozku
Poloplovoucí horní panel
Patentované nožičky Pinpoint pro optimální izolaci vibrací a otevřený zvuk
Klíčové specifikace
Digitální audio vstupy: ES-Link × 1, XLR × 1, RCA × 2, Optický × 1, USB × 1, Ethernet × 1, USB disk × 2
Analogové audio výstupy: XLR/ES-Link Analog × 1 pár, RCA × 1 pár
Vstup synchronizace hodin: BNC × 1
Výstup synchronizace hodin: BNC × 1
Napájení: 120V AC, 60Hz / 220V, 60Hz / 230V, 50Hz
Spotřeba energie: 38W
Fozměry:445 × 162 × 438 mm (včetně výstupků)
Hmotnost: 26,3 kg

Esoteric N-01XD SE

Esoteric N-01XD SE 

Doporučená cena (základního modelu N-01XD): 25.000€ (ceny jsou vždy pouze orientační, konkrétní koncová cena v daném místě záleží na lokálním DPH a dalších ekonomických faktorech)

Esoeric G-01XD

Máte ještě čas? Tak ještě hodiny - Esoteric G-01XD (na obr. výše a všech níže)

Esoteric G-01XD

Výše Esoteric SC1
Společnost Esoteric hrdě představuje největší sériově vyráběný krystal ve své třídě, přičemž pečlivě vybírá a používá pouze ty kusy, jejichž kolísání středové frekvence odpovídá přísným standardům společnosti Esoteric.Master Sound Discrete Clock je zcela zakázková součástka vyráběná výhradně společností Esoteric, od vysoce přesných oscilačních obvodů až po samotné jádro krystalového oscilátoru. Materiál tvořící jeho krystal poskytuje přirozenější kvalitu tónu, extrémně nízký fázový šum a výjimečnou stabilitu při použití v kombinaci s pokročilým systémem řízení teploty G-01XD. Protože křemenné krystaly generují své hodinové signály prostřednictvím vibrací neboli rezonance, existuje hluboká korelace mezi fyzikálními vlastnostmi základního materiálu a konečnou kvalitou zvuku. Větší krystaly mají tendenci produkovat vyšší úroveň buzení, která je méně snadno ovlivnitelná vysokým odporem v obvodu. Produkují také stabilnější oscilace. Proto byl pečlivě prozkoumán každý detail ve výrobním procesu, od tvaru řezu až po velikost, ve snaze vytvořit oscilátor, který nabízí nejlepší elektrofyzikální vlastnosti pro maximální kvalitu zvuku. Na základě vysoce spolehlivé odrůdy křemenného krystalu vyvinuté pro letecký průmysl mohla společnost Esoteric dokončit vývoj svého exkluzivního krystalu SC1 určeného pro hudební reprodukci. Samotný materiál krystalu je pomalu pěstován po extrémně dlouhou dobu a poté SC (Stress Compensated) broušen do konečného tvaru. Aby byla zajištěna optimální kontrola jeho rezonančních vibrací,

Esoteric G-01XD

Přední a boční panely šasi jsou vyrobeny z odolného hliníku pro potlačení vnějších vibrací. Modul hodin uvnitř šasi je uzemněn uvnitř šasi vlastní hmotností bez použití šroubů. Tělo není přišroubováno ke spodnímu šasi, ale využívá jedinečnou strukturu nožiček, která jsou fixovány hmotností šasi během instalace. Horní panel je také připevněn pomocí poloplovoucí konstrukce, kterou není nutné utahovat šrouby. Společnost vysvětluje, že odstraněním upevňovacích šroubů a vyloučením koncentrace napětí šroubů na součásti citlivé na vibrace je dosaženo přirozeného účinku tlumení vibrací, což má za následek lepší kvalitu zvuku.

Esoteric G-01XD

SPECIFIKACE
Výstupní frekvence: 10 MHz
Frekvenční přesnost: v rozmezí ±0,01 str./min (při dodání nového)
Konektory: BNC × 4
Výstupní úroveň: sinusová vlna 0,5 ±0,1 Vrms / 50Ω
Příslušenství: 1x napájecí kabel, 3x plstěné podložky
Rozměry: 445 × 131 × 360 mm (včetně výstupků)
Hmotnost: 112,8 kg

Esoteric G-01XD

Doporučená cena: zatím nebyla oznámena (japonská cena je 1,320.000 jenů, tamní ceny jsou mimo 370 t. km čtverčních 14.126 japonských ostrovů - z více ekonomických důvodů nedosažitelné - pro čtenáře je jen jen "čistě informativní" - o jakou jde přibližně cenovou kategorii výrobku)

Esoteric G-01XD

Esoteric tak má v nabídce 3 modely "Master Clock Generator"  (hlavní hodiny / generátor signálu pro dokonalý soulad přístrojů - signál je zpracován přesněji). Výše novinka G-01XD, níže základní model Esoteric G-05 (5.500€) a vlajková loď Grandioso G1X (33.000€)

esoteric G-05

Grandioso G-01X

Máte ještě chviličku času? Na konci listopadu jsme informovali "že bude" Dvě nová eF | ESOTERIC - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení nyní "už je":

Esoteric PS-01F

Esoteric PS-01F

Esoteric PS-01F (ten na obr. vlevo - za půl milionu jenů, ale ceny jsou orientační... a speciálně v případě Japonska a speciálně jejich domácích výrobků - doplňte: velmi). Níže bez / s (externím  zdrojem):

Esoteric PS-01F

Esoteric PS-01F

Externí zesílený napájecí zdroj (7 kg) je určen výhradně pro audio obvod předzesilovače (viz obr. výše) a byl vyvinut pro další zlepšení kvality zvuku integrovaných zesilovačů F-01/F-02. Připojením této jednotky je jasně oddělena napájecí část předzesilovače od výkonové části. Velký 200VA toroidní transformátor a 2 x 27 200μF  velkokapacitní výkonový usměrňovací obvod - pracují výhradně pro potřeby předzesilovače. Pouzdro je zhotoveno z odolného  hliníkového panelu s vysokou tuhostí, osazeno unikátní špendlíkovou patkou Esoteric pro tříbodovou podporu (viz obr. níže), vybaveno poloplovoucím horním panelem, který zlepšuje prostorný a otevřený zvuk.

Esoteric PS-01F

Esoteric PS-01F

SPECIFIKACE
Rozměry: 146 x 128 x 353 mm (včetně výstupků)
Hmotnost: 7kg
Délka kabelu: 150 cm

Esoteric PS-01F

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies