Esoteric

Co nového v nejvyšších patrech (řadě Grandioso) japonských ESOTERIC čtenář ví "The joy of a highest levels of musical elation" - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení  . Aktuálně proběhly změny o level níže,  doprovoďme tedy know-how Grandioso a spolu s ním sjeďme o patro dolů - do "dvouřady" u Esoteric pojmenované "1&2".

Esoteric 1&2

Série Esoteric 01&02 se celkem skládá z 6ti komponentů. Jde o integrované zesilovače F-01 a F-02, stereo koncového zesilovače S-02, phono předzesilovače E-02, streameru/DAC N-01 XD a toho nejtypičtější pro značku - na firemní mechanice VRDS Atlas stojící Super Audio CD K-01XD. Proměnou za pomoci know-how nejvyšší řady nyní prošly oba integrované zesilovače (Esoteric má v portfoliu celkem 4 integrované modely, budou-li inovace pokračovat stejným směrem - příště jsou na řadě F-03A a F05 - tam už letos ESOTERICké hodinky - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení ).

VRDS Atlas

To čím je společnost Esoteric snad nejznámější, od roku 2013 existující (SA)CD mechaniky VRDS

Ale zpět k zesilovačům: Společnost Esoteric oznámila F-01 a F-02 jako nové produkty integrovaných zesilovačů řady F, které zahrnují know-how vlajkových modelů Grandioso edice X. 

Esoteric F-02

Esoteric F-01 je zesilovač pracující ve třídě A disponující maximem 30W/8Ω, druhá novinka F-02 výkonem 120W/8Ω. Oba modely plně využívají výsledky z vývoje řídícího předzesilovače Grandioso C1X a výkonových zesilovačů Grandioso S1X (stereo) a M1X (mono výkonové stupně) a přináší tak špičková řešení do dostupnějších cenových relací úroveň, na kterou majitelé digitálních přehrávačů ESOTERIC řady K a N čekali.

Esoteric F-01

Největším upgradem v řadě F je evoluce předzesilovače. Zahrnuje mnoho technologií získaných z vývoje vlajkové lodi  „Grandioso C1X“. Sekce předzesilovače používá plně vyváženou duální mono konfiguraci a standardně se dodává se třemi ES-LINK, kterým je lze propojit s firemními digitálními modely řady K/N.

Esoteric 1&2
Vlastní digitální rozhraní ES-LINK společnosti Esoteric využívá pro přenos signálu kabely HDMI. S uvedením Grandioso P1X/D1X byl ES-LINK dále upgradován na Ver. 5 a podporuje ještě širší rozsah formátů špičkové kvality zvuku (max. 22,5 MHz DSD a 768 kHz/48-bit PCM). Vícevodičová struktura HDMI umožňuje plně vyvážený přenos audio dat a signálů LR hodin a bitových hodin. To se liší od běžného digitálního přenosu, protože není vyžadována modulace signálu na straně odesílatele a demodulační zpracování není vyžadováno na straně přijímače, čímž se dramaticky snižuje zatížení digitálního zpracování na straně DAC a umožňuje ideální digitální přenos. 

Esoteric externí zdroj

V brzké době bude na trh uveden volitelný externí zesílený napájecí zdroj pro předzesilovač.

Regulátor hlasitosti je vybaven unikátním pevným odporovým spínacím atenuátorem „Ultra Fidelity Attenuator System“. Originální modul "UFA-1792" umožňuje nastavení hlasitosti po 0,1 dB/1 120 krocích (při nastavení předzesílení: +12 dB). Mimo jiné byla dále posílena jeho napájecí část.

Esoteric F-02

F-01/02 jsou vybaveny 3pásmovým ovládáním tónů s nezávislými specifikacemi vyvážení pro L/R a kladné/záporné, které lze nastavit pro každý vstupní zdroj. Zesílení předzesilovače lze navíc nastavit ve 4 úrovních (0/+6/+12/+18dB), aby odpovídalo připojenému výkonu. 

Díky kompletně oddělené konfiguraci všeho až po duální monofonní kanály jsou levý a pravý kanál zcela nezávislé. Zesilovač je osazen 940VA velkokapacitním EI jádrovým napájecím transformátorem, který je extrémně citlivý na dynamické změny napájení. 

Esoteric F-02

Velká péče byla věnována také výstupu pro sluchátka maximální praktický výkon pro oba modely je 300 mW + 300 mW v nesymetrickém stavu a 600 mW + 600 mW v vyváženém stavu (oba se zátěží 32Ω). Použitelná zátěžová impedance je 16-600Ω pro nesymetrický výstup a 32-600Ω pro symetrický výstup. F-01/02 se dodávají s hliníkovým oboustranným dálkovým ovladačem, který může ovládat i firemní SACD a síťový přehrávač.

Esoteric F-02

SPECIFIKACE
(Esoteric F-01/F-02)
Maximální výkon: 30/120 Watt (8Ω); 60/240 (4Ω)
Rozměry: 445 x 191 x 471/dtto
Hmotnost: 32,2/32,4 kg
Doporučená cena: 1.98 milionu/1,87 milionu ¥ 

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies