Kora CD140

Kora je francouzka z Toulouse, čtvrtého největšího tamního města a centra EUropského kosmického průmyslu. Firma využívá tuto tamní síť špičkových dodavatelů mimořádně kvalitních produktů a služeb. Porfolio značky se krom novinky na úvodním foto (ke které se dostaneme "na konci příběhu") skládá z (též novinky - cena zatím není k dispozici) phono předzesilovače Kora Phono: Čtyři individuálně programovatelné vstupy - u každého lze nastavit zisk, vstupní impedanci, vstupní kapacitu a typ připojení. Phono Stage Kora je audio adaptace EPC1 D, ultra-nízkošumového laboratorního předzesilovače s jedinečnými vlastnostmi (vyrobeného profesionální divizí Kora). Ve vstupní fázi jsou použity vysoce přesné rezistory z kovové fólie. Korekční kondenzátory Styroflex® využívající technologii polystyrenu. 

Kora phono

Kora phono

Na cestě je DAC 140 ale zatím jen: "Díky 8 vstupům (SPDIF, optický, AES-EBU, USB) se převodník Kora stane nervovým centrem vašeho systému. Technologicky jsou hodiny, stejně jako u CD přehrávače, realizovány pomocí frekvenčních násobičů, a jsou proto dokonale synchronizovány se zdroji. Díky obvodu AKM pro upsampling je digitální tok převeden na 32 bitů a maximální frekvenci 768 kHz." Předzesilovač Kora 140 je zatím také "jen v přípravě", ale víme že vstupů bude 5 a připravuje se  phono a DAC modul. Později přibude kombinace předzesilovač / CD přehrávač.

Kora - high-end made in France

Integrované zesilovače nabízí Kora hned 3 - základní TB140 (standardní rozměry, 2 x 100 W/4 Ω z kombinace tranzistorů a 4 triod na kanál v 9,5 kg balení) za 5.300€

Kora TB140

Kora TB140

Středem integrované nabídky za 11.200€ je Kora TB200 (jako všechny zesilovače značky) s operačním zesilovačem Square Tube®, což je inovativní spojení skládající se z tranzistorů a 4 triod (na kanál), poskytující zde 2 x 180 W/4 Ω, rps. 2 x 100 W/8 Ω. Kombinace SquareTube® / tranzistory nezná obvyklé potíže s touto konstrukcí spojené, aneb:
> žádné fázové posuny na nízkých frekvencích,
> žádné fázové posuny na vysokých frekvencích,
> žádná nežádoucí vazba na spodním konci,
> a především: žádné omezení proudu!

Kora TB200

Kora TB200

Nejmocnější z rodu integrovaných - Kora TB400 (16.500€)
Výkon: 2 x 200 W/8 Ω, 2 x 360 W/4 Ω. Dvacet komplementárních vysoce lineárních výkonových tranzistorů «MOTOROLA®» (225 W/15 A každý)
Napájecí zdroj: 2 x 500 VA, další napětí zajišťuje 5 DC/DC modulů a dva lineární regulátory.
Hlavní filtrování: 2 x 100 000 uF
Rozměry: 148 x  420 x  450 mm
Hmotnost: 23,6 kg

Kora TB400

Kora TB400

Kora TB400

Stereo výkonový zesilovač Kora TA240 (11.200€)
Stejně jako celá řada zesilovačů Kora je i TA240 napájen operačním zesilovačem Square Tube®. Kora Square Tube® zajišťuje všechny funkce zesílení a řízení zvukového signálu. Její výstupní napětí je takové, jaké bude přivedeno na výstupy reprosoustav. Komplementární výkonové tranzistory, zvukové a hyperlineární, poskytnou proud požadovaný reprosystémem, ale bez zásahu do zesílení signálu. Technici tomu říkají "impedanční přizpůsobení". Výkonové tranzistory lze považovat za výstupní transformátor. Kombinace vysoké kapacity napětí Square Tube® a vysokého proudu výstupních tranzistorů vám dává k dispozici výkonový zesilovač s velmi vysokým rozlišením.
→ Elektronky dodávají plynulost, tranzistory dodávají nenapjatou energii.
→ SquareTube® přináší fázovou přesnost a z vašich zdrojů vytáhne množství netušených detailů s přirozenou dynamikou.
→ V neposlední řadě je zesilovač velmi stabilní, a to i při složitém zatížení.

Kora TA240

Kora TA240

Kora TA240

No a konečně novinka z úvodní fotografie (V dnešní době - přístroj "jen" na čtení iridescentních kompaktních 120ti mm "placiček" z milimetru tlustého polykarbonátu se špetkou hliníku, titanu i zlata /to napaření a ochranný lak výlisku vytvoří celkovou tloušťku ca 1,2 mm, na které se od středu táhne sááhodloouhá spirála digitálních dat - s odstupem oněch spirál asi 1,6 μm; bajka o tom že důvod "proč je CD takové jaké právě je" byl cíl, aby se na 1 disk vešla kompletní Beethovova 9tá symfonie - je nejspíš pravdivá; když už tolik k tématu - dřívější pochyby o problematické životnosti můžeme popřít praxí - nejstarší CD v redakční sbírce pochází z roku 1987 - a zdá, se že hraje stejně jako za mlada.) CD přehrávač Kora CD140

Kora CD140

CD140 kombinuje digitální část (32 bitů v 768 kHz) s analogovým elektronkovým výstupem. Výstupní stupeň využívá operační zesilovač Square Tube®. Tento inovativní obvod, vybavený 4 triodami na kanál, dodává analogovému signálu mimořádné kvality.

Digitální zpracování signálu obnovuje všechny informace zaznamenané na disku CD. Čip AKM převzorkuje signál na 768 kHz. To umožňuje filtrovat signál na vyšších frekvencích a odstranit zbytky digitální konverze ze slyšitelného pásma. Obvod vyvinutý společností Kora zajišťuje, že všechny digitální hodiny zůstávají synchronizovány s původním signálem CD. Digitálně-analogový převod je svěřen převodníku ROHM nejnovější generace.

Square Tube® zajišťuje plynulou a přesnou muzikálnost. Díky napájení vysokým napětím nemá koncový stupeň žádná amplitudová omezení: dynamika signálu zůstává přirozená. Díky čistě analogovému výstupnímu filtru zajišťuje respektování fází výjimečnou prostorovost. Zcela se ponoříte do trojrozměrné zvukové scény!

Kora CD140

SPECIFIKACE
Technologie Square Tube: 2x ECC 82 + 2 triodové elektronky ECC 83
Vzorkovací frekvence: 768 kHz / AKM upsampler
Konverze: na 32 bitů / převodník ROHM
Frekvenční odezva: 20 Hz až 20 000 Hz
Výstupní úroveň: 2,28 V při 0 dB
Výstupní impedance: < 50 Ω
Záruka výrobce: 5 let
Materiály: hliník a ocel
Provedení: minerální šedá
Celkové rozměry: 118 × 420 × 355 mm
Rozměry pouze šasi: 100 × 420 × 340 mm
Hmotnost: 7 kg

Kora CD140

Doporučená cena: 6.960€ (ceny jsou vždy pouze orientační, konkrétní koncová cena v daném místě záleží na lokálním DPH a dalších ekonomických faktorech jako cena dopravy, clo..)

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies