Neodio TMA

TMA je zkratka "The Minimalistic Amplifier" prvního modelu francouzské značky Neodio postaveného dle programu BLUE (více na stránkách výrobce) - odstraňující vše nepotřebné ve snaze o co nejlepší zvuk, snadnou údržbu a maximální životnost. 

Pokrok může mít různé tváře. Na jedné straně je triumfální technologie s produkty, které jsou stále složitější a neustále se modernizují a nahrazují. Na druhé straně existuje racionálnější forma spotřeby, která dbá na přírodní zdroje a udržitelnost.

Integrovaný zesilovač TMA je prvním elektronickým produktem v našem programu Blue. V souladu s mými osobními hodnotami nyní nabízím produkty, které jsou stále velmi špičkové, ale cenově dostupnější a ještě déle vydrží.

Při vývoji TMA bylo vynaloženo veškeré úsilí, aby bylo zajištěno, že produkt bude mít maximální možnou životnost. Dodává se s 10letou zárukou pro prvního majitele a navrhl jsem jej tak, aby se dal snadno opravit a v případě potřeby v budoucnu upgradovat. TMA je produkt navržený tak, aby obstál ve zkoušce času.

Abychom toho dosáhli,  zjednodušili jsme vše, co zjednodušit šlo, a vrátili se k podstatě toho, čím by měl zesilovač být: ke stroji, který je věrný hudbě a dokáže uspokojit svého majitele na mnoho let. Nemá dálkové ovládání ani displej. Jen vypínač, volič zdroje a ovládání hlasitosti. Tento minimalistický přístup nám umožňuje zaměřit se na kvalitu designu, kvalitu sestavení a zvukový výkon.

Kvalita provedení vychází z 20 let zkušeností s vývojem zesilovačů, digitálních zdrojů, kabelů a příslušenství. Vývoj tohoto produktu od prvotního nápadu až po výrobu první série trval tři roky. Za zdánlivou jednoduchostí TMA se skrývá řada základních elektronických, mechanických a elektroinstalačních komponent.

Pro zajištění vysoce kvalitní výroby jsou naši francouzští a evropští subdodavatelé vybíráni pro péči, kterou při své práci věnují. Mechanické díly, elektronická deska, montáž a balení jsou všechny vyráběny/prováděny ve Francii. Transformátor je vyroben ve Španělsku.

Zvukový výkon TMA je podpořen jeho velkorysým výkonem 2 x 80 W, který je schopen pohánět drtivou většinu reproduktorů na trhu. Nabízí výjimečný výkon se špičkovými reproduktory, které jsou nad jeho cenovou relací. TMA působí dojmem velmi nízké úrovně zkreslení s ohledem na skutečnou dynamiku. Reprodukce zvuku se zdá být tak čistá a bez závojů, které často odlišují skutečný zvuk od nahraného zvuku, že budete chtít zvýšit hlasitost! TMA je vysoce transparentní, což je důsledek jeho kompaktního designu a velmi široké šířky pásma (1Hz až 400KHz). Má velmi vysokou úroveň rozlišení v celém spektru, která je schopna vyzdvihnout ty nejmenší detaily zvukového záznamu, prostorové umístění zdrojů zvuku a šum dozvuku.

TMA využívá klasickou 3-stupňovou architekturu s vysokou negativní zpětnou vazbou. Negativní zpětná vazba je vysoce efektivní technika, pokud je věnována pozornost praktickým detailům její implementace. Trvalo mi tři roky, než jsem dosáhl výsledku, ve který jsem doufal. Dynamický, kontrolovaný zvuk, typický pro negativní zpětnou vazbu, ale bez strnulosti a nepřirozenosti často spojené s touto technikou.

Výstup zajišťují speciální audio MOS tranzistory s vysokou proudovou kapacitou (16A). Napájení stupňů budiče je oddělené od napájení a zahrnuje regulaci bočníku. Velká pozornost byla věnována tomu, aby se zabránilo elektromagnetickému spojení. Použité komponenty byly vybrány po rozsáhlých poslechových testech a na základě zkušeností získaných s našimi CD přehrávači. TMA má také ochranu proti přetížení a zkratu, která chrání zesilovač i reproduktory.

  • RCA vstupy s vysoce kvalitními pozlacenými izolovanými zástrčkami poniklované reproduktorové zásuvky s vysokou proudovou kapacitou a nízkou hmotností; kabeláž repro zpracována pomocí nového vodiče Neodio Fractal 8 (8 izolovaných měděných vláken zkroucených pseudonáhodným způsobem a pokrytých bavlnou).

Šasi je mechanicky svařeno pro tuhost, s nevodivým 6mm PMMA zadním panelem. To je navrženo tak, aby poskytovalo mechanické oddělení a omezovalo elektrické propojení mezi různými konektory (síť, reproduktory a vstupy). Podvozek spočívá na třech opracovaných Delrinových nohách. Dva otočné knoflíky jsou vyrobeny z masivního hliníku. Na váze TMA váží 14 kg.

Neodio TMA

Doporučená cena 4.590 €

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies