westminsterLab

"Zažijte hudbu takovou, jaká je", je hezkým (a dle těch co vyzkoušeli výstižným, také na tom pracujeme..) heslem společnosti WestminsterLab,  založené Léta Páně 2007 v Londýně, v současné době sídlící v Hongkongu.

V době svých začátků byla jedním z prvních výrobců, nabízející audio kabely USB - speciálně určené pro přenos zvuku. Od té doby se (krom fantastické originální elektroniky, snad by šlo říct jak vypadá tak zní, viz úvodní obrázek - čistě, elegantně a efektivně - pozn. redakce) zaměřuje dál na výzkum a vývoj s cílem zdokonalit audio připojení, a to jak digitální, tak analogové. Od té doby (2007) byla vyvinuta řada převratných technologií; například VariTwist, jedinečná kombinace slitiny a povlaku ("S neuspokojivými výsledky obvyklých vodivých materiálů, jako je měď a stříbro, jsme  vyvinuli náš vlastní formulovaný vodič, což je povrchově leštěná slitina s pevným jádrem, jejímž cílem je, aby nebyly žádné materiálové zvukové podpisy a poskytovaly jasnější a čistší zvuk. Vari-Twist, zkroutí signálový pár do našeho formulovaného proměnlivého úhlu v celém kabelu. Kapacita kabelu se neustále mění, aby se minimalizovala rezonance s konkrétní frekvencí, ale rušení a magnetické pole jsou stále minimalizovány. Naší poslední volbou za absolutním řešením je nákladný kryt z uhlíkových vláken pro stínění, kterýé nebude ovlivňováno žádným magnetickým polem a zcela odmítá rušení. Při použití ve spojení s technologií Vari-Twist posouvá již tak nejmodernější kabel na zcela novou úroveň.", říká WesminsterLab) - a všechny tyto klíčové technologie zakotvují přítomnost a ambice WestminsterLab v oboru.

Po mnoha letech vývoje byl na výstavě HighEnd München v roce 2016 představen nesmírně ambiciózní výkonový zesilovač UNUM. WestminsterLab UNUM ohromil průmysl svým jedinečným přístupem k designu, konstrukci, řemeslnému zpracování a především způsobu interpretace hudby. Poptávka po cenově dostupnějším modelu a vyladěném předzesilovači byla uspokojena o 3 roky později, když byl vydány modely Rei a v roce 2020 Quest Combo.

Cesta k dokonalému požitku z hudby
Naším hlavním posláním je ukázat všem milovníkům hudby, co to hudba skutečně je, a vést je na cestě k jejich jedinečné hudbě. Definice toho, co je to hudba nebo hudební zážitek, je pro každého jiná. Každý má na hudbu svůj vlastní osobní pohled a prožitek. Cesty k hudbě nemusí být pro každého stejné. My jsme pouze průvodci na cestě k hudbě, kteří destilují každý detail, uhlazují nerovnosti a odstraňují překážky z cesty. Naším společným cílem je, aby si každý našel svou vlastní cestu a definici hudby, aby si uvědomil vztah mezi hudbou a sebou samým. Jako průkopníci na cestě k hudbě může každý jít v našich stopách a pokračovat v objevování a prožívání toho, co je hudba ve své nejčistší podobě.

Hudba nemá žádný definitivní závěr. Nabízíme vám ty nejlepší prvky, komponenty a schémata a organizujeme je do nejlepších možných produktů. Čas od času přezkoumáme náš myšlenkový proces, abychom zjistili, zda jsou naše myšlenky a realizace na správné cestě. Naše cesta je zkoumáním, snahou, neustálým procesem. Čím více toho víme, tím dále se chceme a můžeme dostat.

Technologie, design a řemeslné zpracování
Jedinečný firemní cíl spočívající ve spojení struktury a kombinace dovedností (od architekta po filozofa) umožňuje členům WestminsterLab velmi úzkou spolupráci. Výsledkem jsou produkty, které vynikají v mnoha dimenzích.

K vyrovnání všech mechanických a elektronických vibrací bylo hojně využito počítačových simulací. Stejně tak k optimalizaci proudění vzduchu a řízení tranzistorů a dalších klíčových komponent. Na druhé straně byly stovky a tisíce hodin stráveny poslechovými testy, které měly nasměrovat a potvrdit směr vývoje.

Důraz na řemeslné zpracování byl vždy patrný, a to již od prvního USB kabelu. Snažíme se, aby se do procesu nezapojovaly stroje a automatizace. A je to právě tato vytrvalost, která umožnila některé technologie a řemeslné zpracování vůbec realizovat - například technologii VariTwist. Je to nesmírně časově náročný proces; vše leštíme, izolujeme, plášťujeme, pájíme a montujeme ručně. Jsme přesvědčeni, že jedině tak lze z naší konstrukce získat tu nejlepší kvalitu, a rozhodně to našim výrobkům dodává další vrstvu.

Tato jedinečná kombinace vědy, řemeslné zručnosti a inženýrství sahá od naší interpretace hudby až po tvorbu, vývoj a výrobu výrobku a je středobodem a hlavní hodnotou společnosti WestminsterLab." TAK TO BYL zajímavý VÝROBCE sám o sobě, a teď my o něm - když má tu novinku PHONO PŘEDZESILOVAČ WestminsterLab Monologue, když oni sami k němu:

westminsterLab Monologue

Signál z přenosky, ať už se jedná o MC (Moving Coil), MM (Moving Magnet) nebo dokonce nové optické DS Audio, je neuvěřitelně jemný. V důsledku toho vyžaduje zvláštní péči a pozornost, aby byla zachována jeho hudební integrita. Uvědomujíce si tuto skutečnost, vyvinuli jsme pro Monologue zcela novou filozofii konstrukce. Náš přístup zahrnuje vše od návrhu napájecího zdroje a výběru pasivních a aktivních komponentů až po celkovou architekturu přístroje.

karty pro Monologue

karty pro Monologue

U typických pasivních komponentů pro zpracování signálu dochází k měřitelným ztrátám, když jimi prochází hudební signál. Tato ztráta je však obvykle zanedbatelná, protože signál je velký a proud vysoký, takže nepatrná ztráta je zanedbatelná. Pokud však jde o vinyl, je situace zcela odlišná. Abychom tento jedinečný problém vyřešili, intenzivně jsme spolupracovali se specializovanými výrobci na vývoji pasivního kondenzátoru pro zpracování signálu, který vykazuje zanedbatelnou ztrátu i při těch nejmenších signálech. Výsledkem je bezprecedentní úroveň bezprostřednosti signálu a velmi nízké zkreslení. Díky naší pečlivé pozornosti věnované detailům a inovativním konstrukčním rozhodnutím nastavuje Monologue nový standard v oblasti zachování jemností a nuancí vaší hudby. Ať už používáte stylus MC, MM nebo DS Audio, můžete se spolehnout, že Monologue bude věrně reprodukovat vaše vinylové nahrávky s výjimečnou čistotou a přesností.

westminsterLab Monologue

NEJČISTŠÍ Z ČISTÝCH
Průmyslový a elektronický design modelu Monologue odráží tradici společnosti WestminsterLab a omezuje zbytečné funkce a ozdoby na minimum, aby poskytl co nejčistší hudební a uživatelský zážitek. Nejsou zde žádné barevné displeje, otočné přepínače ani jiné rušivé prvky. Záměrně jsme snížili složitost, abychom ochránili jemný signál z vaší oblíbené vinylové desky.

Vše je o "power"
Uvnitř konstrukce modelu Monologue najdete pečlivě navržený a přizpůsobený systém napájení. Na zakázku vyrobený 260wattový transformátor s O-jádrem zajišťuje robustní a stabilní napájení jednotky. Tyto transformátory jsou speciálně přizpůsobeny pro Monologue, přičemž si vypůjčují architekturu z našeho modelu Quest a dále ji optimalizují pro použití v Monologue. Při této optimalizaci jsme se zaměřili především na dosažení co nejnižší úrovně šumu, která umožní přístroji Monologue odhalit nejhlubší nuance a složitosti vaší hudby. Pro zajištění výjimečného výkonu obsahuje Monologue působivou řadu napájecích zdrojů. Díky šesti samostatným lištám regulátorů a konstrukci s duálním mono výstupem dosahuje jednotka pozoruhodné separace kanálů. Symetrická konstrukce dual-mono výstupu dále zvyšuje výkonnost modelu Monologue tím, že na výstupních stupních zachovává úplné oddělení levého a pravého kanálu.

Tato výjimečná konstrukce zajišťuje nejen přesnou reprodukci zvuku, ale přispívá také k pohlcující trojrozměrné zvukové scéně, která přesahuje hranice poslechové místnosti. Vytváří tak podmanivý a realistický zvukový zážitek, který vás vtáhne do hudby a vytvoří pocit hloubky a rozměrnosti. Díky působivé konfiguraci napájecího zdroje, pozoruhodnému oddělení kanálů a symetrickému duálnímu mono výstupu nastavuje Monologue nový standard výkonu a věrnosti zvuku. Výsledkem je zvukový zážitek, který věrně zachycuje nuance původní nahrávky a prezentuje je podmanivým a poutavým způsobem. 

westminsterLab q

westminsterLab Quest

Výše 2x řídící zesilovač QUEST, níže 2x koncový monoblok REI

westminsterLab REI

westminsterLab REI 

Ještě pár slov ze zázemí výrobce: "Jsme ve světě vinylů úplnými nováčky a už několik let se usilovně snažíme najít vlastní přístup k reprodukci vinylů. Po technické stránce má karta (pro optickou přenosku) DS Audio vlastní signálové obvody a také napájení ve srovnání s referenčním designem DS a samozřejmě jsme také použili vlastní kondenzátor v signálové cestě karty DS.

Monologue je v jistém smyslu jen na zakázku vyrobený dvojitý monofonní napájecí zdroj a výstupní vyrovnávací paměť pro modul Quest-Phono, jen napájecí zdroj zabírá více než polovinu plochy ( celkem 7 sad napájecích zdrojů ). Vynaložili jsme velké úsilí na stínění různých částí uvnitř jednotky a dokonce máme v šasi jednotky samostatný tunel pro kompletní izolaci vysokonapěťového střídavého vstupu.

Stávající zákazníci s předzesilovačem Quest mohou přenést svou stávající gramofonovou kartu a nainstalovat ji do šasi přístroje Monologue jako upgrade ( ano, je to velmi velký upgrade ).

Naši myšlenku a přístup k přehrávání hudby jsme přenesli do Monologu a sad jednotlivých karet. Náš přístup k eq DS je velmi odlišný od referenčního návrhu samotného DS Audio, od napájení LED, zesilovací stupeň je vše jiné. A samozřejmě jsme do karty DS vložili i náš tajný kondenzátor.

Moje oblíbená karta bude definitivně specializovaná MONO MC/MM gramofonová karta, která má pouze jeden vstup. Je navržena speciálně pro puristy. Trváme na použití pouze jedné sady vstupů, signál pak po RIAA zdvojíme a převedeme na plně symetrický signál pro výstup. Rozložení desky je jiné a hlavně výběr některých komponentů je trochu jiný, aby reflektoval odlišný "tón" těchto vintage nahrávek.

Co se týče různých křivek, koupili jsme poměrně dost starých monofonních desek a zjistili jsme, že rozdíly mezi různými křivkami nejsou tak významné, a rozhodli jsme se je vyřadit ( je velmi těžké nedegradovat muzikálnost, když máte spoustu přepínačů a relé u obvodů RIAA )."

westminsterLab Monologue

SPECIFIKACE WestminsterLab Monologue
Zkreslení: <0,0001 % při 1 kHz
Poměr signálu k šumu: >120 dB, nevážený
Vstup: 1 volitelný modul
Frekvenční odezva: 2 Hz až 100 kHz, 0,1 dB
Výstupy: 1 sada symetrických výstupů XLR
Výstupní napětí: až 12 Vrms
Oddělení kanálů: >110 dB
Rozměry: 232 x 110 x 392 mm
Hmotnost: 12 Kg

westminsterLab Monologue

Doporučená cena komponentů WestminsterLab:
Monologue - 13.000 USD (bez daně)
Quest (předzesilovač, lze použít i v mono režimu - 2ks) - od 629.990 Kč/1 ks (extra stínění z uhlíkových vláken +63.990 Kč)
Rei (monobloky v třídě A) - od 844.990 Kč

westminsterLab

Seznamte se s rodinou (citujeme výrobce:)
S modelem Monologue je naše rodina kompletní (viz úvodní obrázek a závěrečný ceník - kromě široké nabídky kabeláže). Postarali jsme se o veškerou analogovou elektroniku ve vašich systémech a všechna propojení mezi nimi. Stačí se pohodlně usadit, relaxovat a znovu objevit svou hudbu. Zažijte hudbu takovou, jaká je..

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies