Murakumo2

Díváte se na (nejkratší verzi - 17 cm) kabel USB pro audio MURAKUMO2-USB (kompatibilní s USB 2.0)

MURAKUMO2-USB je kabel USB třídy MURAKUMO (to je jejich nejvíc - pozn. redakce) od japonské společnosti Brise Audio (firma začala před 20 lety, když se potkal Keiichi Watanabe, který se věnoval výzkumu a vývoj audio kabelů, a audiofil Naoki Okada, který byl ohromen jejich kvalitou. Okamžitě se rozhodl jimi nahradit všechny kabely, které v té době používal. Řekl Watanabemu, jakou kvalitu zvuku hledá a prostřednictvím opakovaných pokusů a poslechových testů a diskusí pokračovali ve vývoji spolu. To byl základní kámen špičkové úrovně, na kterou jsou dnes BriseAudio hrdí), je určen pro použití s konektory TYPE-C, jejichž počet v posledních letech výrazně roste. Je vyvinut s maximální snahou o kvalitu zvuku, které lze dosáhnout pouze použitím nejluxusnější konstrukce a originálních materiálů Brise Audio.

MURAKUMO2-USB je nbízen s konektory typů C, Standard-A, Standard-B. Pro jeho vodiče je použita speciální vysoce výkonná monokrystalická měď a dvojité stínění - OFC opletené stínění po obvodu kabelu a stínění z hliníkové fólie/PET kompozitní fólie. Jádro vodiče pro datovou komunikaci má další stínění s opletením OFC, které zabraňuje nejen vnějšímu šumu, ale také vzájemnému rušení mezi napájecím a datovým komunikačním vedením. Datová vedení jsou navržena jako 90Ω diferenciální impedance a přenosové specifikace odpovídají standardním USB kabelům.

Kabel typu C na C je kompatibilní s USB-PD a komunikuje mezi zařízeními, přičemž automaticky rozpoznává stranu hostitele nahoře (Source) a stranu zařízení dole (Sink).Konektor Type-C byl nově vyvinut výhradně pro společnost MURAKUMO.

Materiály vodičů jsou opakovaně testovány a vyvíjeny v různých prostředích, včetně našeho testovacího prostředí (část na obr. na konci textu). Třída domácích audiokabelů MURAKUMO je navržena pro vyšší účinnost při použití se systémy s vysokým rozlišením, zejména v oblasti high-end.

Opakovaným poslechem a experimentováním jsme zjistili, že kabely USB, které přenášejí vyšší frekvence než běžný digitální přenos (S/PDIF a AES) v blízkosti D/A převodníků a dalších analogových obvodů, vyžadují kromě požadavků běžného přenosu dat také velmi citlivá opatření proti vlivu na kvalitu zvuku na audio zařízení. Kabely USB společnosti Brise Audio jsou vyvíjeny na základě know-how získaného z těchto experimentů.

Murakumo2

Abychom využili vynikajících vlastností CNT, vyvinuli jsme optimální materiál prostřednictvím opakovaných společných testů a srovnávacích poslechových zkoušek prováděných třemi stranami, včetně národního výzkumného ústavu a spolupracujícího výrobce materiálu. Mezi typické vlastnosti CNT patří: 20násobek pevnosti oceli, 10násobek tepelné vodivosti mědi a poloviční hustota hliníku. Vynikající stínicí schopnost. Různé další užitečné fyzikální vlastnosti. (Vlastnosti CNT se liší v závislosti na tom, zda jsou jednofázové nebo vícevrstvé).

Kabel Type-C na C je v souladu se specifikací standardního kabelu USB 2.0 Type-C, takže připojení není směrové. Kabel Type-C na C je kompatibilní s USB-PD (až 3A). CC jsou připojeny tak, aby komunikace mezi zařízeními probíhala tak, že se automaticky rozpozná strana hostitele nahoře (Source) a strana zařízení dole (Sink).

Brise Audio TSUNARAGi

ORIGINÁLNÍ firmou vyvinutý MATERIÁL PRO USB KABELY
A: Izolační páska Separátor
B :OFC opletené stínění
C :Stínění z hliníkové fólie a kompozitního filmu PET

X :CC signální vedení (vysoce výkonná monokrystalická měď)
Y :Napájecí vodič (vysoce výkonná monokrystalická měď)
Z :Kroucený pár datového signálu (vysoce výkonná monokrystalická měď)

Struktura, materiály a množství vodičů byly opakovaně testovány a vyvíjeny s maximálním ohledem na kvalitu zvuku. (v souladu s USB 2.0). XYZ není jediný vodič, ale kroucený vodič s počtem a uspořádáním vodičů navrženým tak, aby tvořil dokonalý kruh.

Brise Audio TSUNARAGi

Kromě nepřeberného množství kabelů má firma v nabídce i přenosný sluchátkový zesilovač TSURANAGI (¥350.000),  vyvinutý pro maximální kompatibilitu s firemní kabeláží.

Brise Audio TSUNARAGi

Po technickém vývoji přichází to důležité(jši) poslechové testy na více systémech na obrázcích níže (asi) krásná práce

BriseAudio

BriseAudio

Doporučená cena:
od 17 cm - ¥200,000
po 2 m - ¥1,650,000

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies